יואב - אני איתך, תקרא שוב את התגובה שלי - השלילי היה בדיחה, סליחה שלא הוספתי :wink:ציטוט:
נכתב במקור על ידי hitoy
Printable View
יואב - אני איתך, תקרא שוב את התגובה שלי - השלילי היה בדיחה, סליחה שלא הוספתי :wink:ציטוט:
נכתב במקור על ידי hitoy
שאלתי לא מתוך כוונה מעשית, אלא עקרונית, בגלל שהנושא עלה בשיחה.
לכל מי שמתכנן לבנות להתקין מע' פיקוד.
אשמח ליעץ ולחלוק מנסיוני (חינם) הטל' שלי 054-7593023
ערן: :twisted: זה לא :evil: זה יותר זה :wink:
יואב
מנצל את השרשור לשאלה בנושא:
אני עוזר לחבר לתקן נעילה אחורית מקורית שלא עובדת (מסובבים מפסק, הנורה בלוח שעונים מהבהבת, לא שומעים סגירת ממסר ולא שומעים כלום מאיזור הדיפ').
זה בקשר למפסקים שקיימים על המנוע החשמלי, מה שמסומן בשרטוט: Locking Fork Position Switch.
האם יכול להיות מצב שבו המנוע נמצא באמצע הדרך בין נעול ללא נעול ואז אף אחת מהיציאות Locked ו-Unlocked לא תהיה מחוברת לאדמה? או שאחת חייבת להיות מחוברת וזה מתחלף רק בשינוי מצב?
בשפה יותר מקצועית האם המפסק הוא BBM או MBB?
לפי ההיגיון החשמלי האפשרות השנייה צריכה להיות נכונה, האם זה כך גם במציאות?
שאלה שנייה, האם יש למישהו שרטוט של מעגל ה-ECO זה עם הממסרים (המקורי, לא התחליפי הפשוט שהוצג כאן)?
תודה, ניר שכבר אין לו את סמו.
שלום לכולם ,
בקרוב אני מתכוון להתקין את הנעילה האחורית מהרכב שהושבת 95 בסרן הקדמי של ההילקס החדש 97 .
השרשור הזה יהיה מורה הדרך שלי לגבי הביצוע ואני אשתמש בכל הניסיון שלכם כולל בשיטת המוביל שנמרוד המליץ עליה , ענין ההתאמה נראה לי פשוט ,הסרן יפורק מהרכב והעבודה תתבצע על שולחן , דיסק 4.5 ,רתכת ,מקדחה ומברז יש .
החלק היחיד שבעצם חצת חסר לי הוא פרוק הסרן ואני מנסה לבנות לי סדר פעולות , מהרכב זה אמור להיות פשוט U בולטים צינורות בלם ,זרוע מגל והסרן אמור להיות על השולחן .
לגבי פרוק הסרן עצמו חסר לי את התמונה המפורטת אם למישהו יש פיצוץ של הסרן אשמח לקבל ,ואם לא גם סדר פעולות יתקבל בברכה .
מס' שאלות כלליות :
1. שאני קונה אטם בטויוטה האם יש אטם לסרן נעול ואטם לסרן מוגבל ?
2. איפה בדיוק נמצאת מערכת הפיקוד של הנעילה ואיך אני מזהה אותה? (גם היא עוברת ולשמחתי לא אתעסק בבעיות החשמל)
3. האם יש משהו חשוב לדעת בנושא פרוק הנעילה מהסרן האחורי שהיא מותקנת עליו?
4. מה עוד רצוי להחליף על הדרך עם התקנת הנעילה מקדימה?
יש לי נסיון עם סרנים ונעילות מהסיקס שם אני מפרק ומרכיב את הסרנים עם עיניים עצומות וידיים קשורות :o האם יש דמיון בין השניים?
תודה ,שחר
1. שאני קונה אטם בטויוטה האם יש אטם לסרן נעול ואטם לסרן מוגבל ?
כן.
2. איפה בדיוק נמצאת מערכת הפיקוד של הנעילה ואיך אני מזהה אותה? (גם היא עוברת ולשמחתי לא אתעסק בבעיות החשמל)
3. האם יש משהו חשוב לדעת בנושא פרוק הנעילה מהסרן האחורי שהיא מותקנת עליו?
לא.
4. מה עוד רצוי להחליף על הדרך עם התקנת הנעילה מקדימה?
אם יש נזילות מהתפוחים, אתה אולי תרצה להחליף את מחזירי השמן של הציריות ואת הקיט של הלבד.
בכל מקרה, אם אתה לבד וגם אם לא, קודם תרוקן את הסרן מכל ה"תוכן", נאבות, ציריות, דיפרנציאל, כשהוא על הרכב, ורק אז תפרק אותו, העבודה אז קלילה ואדם אחד מרים את הסרן בקלות. כנ"ל לגבי ההרכבה כמובן.
נקודה שאני לא בטוח ששמת לב - היובולט שקרוב לבית מנגנון הנעילה בסרן הקדמי. בדיעבד, אני חושב שכדאי להשחיז קצת את בית המנגנון מראש.
נמרוד, תודה
לגביי דיקוק היובולט הבנתי שלא תמיד צריך, נראה לי שתוך כדי עבודה נקבל החלטה לפי הצורך.
לגבי מיקום מנגנון הפיקוד של הנעילה מיקומו?
פיצוץ של הסרן כדי לללמוד ולהבין לפני שאני מרוקן אותו מתוכנו למי יש ???
תודה, שחר
תראה בקישורים ל4X4WIRE שיש בשרשור הנוכחי ובשרשור המקור של נמרוד לפני שרשור ההתקנה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי שחר 9
יש שם רצף פעולות וטיפים לגבי פרוק הסרן כולל שרטוט פיצוץ,אני השתמשתי בזה והיה נוח מאד כולל הסברים באנגלית לכל שלב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי שחר 9
תודה ערן זה מה שחיפשתי ,
אם למישהו יש את כל הסרן ב"פיצוץ"
אשמח.
אחרי שהתקנתי 2 נעילות חשמליות- אחת בסרן אחורי והשנייה בקדמי- להלן כמה מהמסקנות שלי:
חבל להשחיז את הUBOLT. אפשר (ורצוי) להשחיז את הבית של המנוע... אבל להיזהר לא להשחיז יותר מדי. אני השחזתי פחות ממה שצריך, הכנסתי למקום, הוצאתי חזרה לראות איפה יש סימני נגיעה מהקפיץ, ושם השחזתי עוד קצת, וחוזר חלילה.
אפשר לוותר על אחד מברגי המכסה הקטן (זה שמפריע), ולהדביק את המכסה במקומו עם הרבה סיליקון (זה סה"כ מכסה, והUBOLT לא נותן לו לזוז גם ככה)
כשמחליפים מיסבים לפיניון (כבר פתחנו, לא נחליף?) לשים לב שיש מיסבים לדיפ' נעול, ויש לדיפ' לא נעול- לא אותו מק"ט.
עוד בעניין הפיניון- בשביל ליצור עומס מקדים על המיסבים, צריך ללחוץ עם פרס על מנת לגרום לשרוול הקורס לקרוס. עשיתי את זה לאט לאט, ותוך סיבוב הבית סביב הפיניון, עד שהרגשתי שהעומס מתחיל לגדול. מדידה עם ידית מומנט (עם מחוג, לא עם קליקים) ולחיצה קטנה, וחוזר חלילה מביאה את העומס המוקדם בול לעומס שרשום בספר.
קדיחת החורים החדשים בסרן הקדמי לא אפשרית על הרכב עם מקדחה חשמלית רגילה. השתמשתי במקדחה פניאומטית, וככה לא חייבים להוריד את הסרן מהרכב.
בזמן כיוון מרווח קורונה- פיניון, לא לשכוח שאסור שתהיה תנועה צירית כשהמרווח מכוון- אז תוך כדי הכיוון כדאי לכוון על ידי ה"חוגה" של המסב הגדול (פנימה או החוצה), וכל פעם לסגור חזק גם את ה"חוגה" של המיסב הקטן, עד לביטול החופש הצירי.
אסף.
* בניית מעגל חשמלי עם סולנוידים כפי שמתואר בכתבה:
http://www.4x4wire.com/toyota/tech/e...ker_wiring.GIF
* הוא מתאר אופציה נוספת שנראית פשוטה יותר:
http://www.4x4wire.com/toyota/tech/e...er_wiring2.gif
אני מבקש חוות דעת על היתרונות והחסרונות מכל הכיוונים של כל אפשרות.
תודה מראש![/QUOTE]
שלום,
עוזר לחבר להכין פיקוד לנעילה אחורית להיילקס כפי המתואר כאן
יש לי מספר שאלות להבין את הסכימה ואשמח לעזרת החברים כאן
רשמתי מספר שאלות על גבי הסכימה כדי שאבין טוב יותר
להבנתי הצד הימני בתרשים מהקו הצהוב וימינה - זה בעצם הפיקוד שיושב ברכב ? - נכון?
אם ככה - אז מה אלו המפסקים משמאל בשרטוט - מי מהם הוא היוניט שיושב על הביצה ומה המפסק השני?- למה משמש
תודה לכל החברים העוזרים
יורם
מבקש להבין קובץ מצורף 132079
ניתן לקנות מערכת הפעלה מוכנה.
פשוטה ומוכחת.
תתקשר לאיתי 054-7800502
בברכה, טושי
חושב על התקנת נעילה קדמית, במסגרת שיפוץ עתידי של הסרן הקדמי.
מה האופציות הקיימות היום לביצה נעולה, בהנחה שביצה אחורית נעולה של היילקס עד 97 יהיה בעייתי מאוד למצוא?
תודה
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
מכיר את הפיתרון של אוטומטית שיש אצל חנן.
לא אוהב את הצורך לנסוע ב 2*4 ברוב הזמן.
הפיתרון הקלאסי שמתאים להיילקס זו נעילה חשמלית, כמו האחורית.
מחדד השאלה, מאיזה דגמי טויוטה אפשר למצוא תורם?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
רק הילקס 93-97 מגיע עם יחס 4.56 בסרנים.
ביצה אחורית נעולה חשמלית של הילקס 98-2015 או פראדו 99-2002 תתאים להסבה, אבל תצטרך להחליף יחסי העברה ל 4.56.
ביצה אחורית של הילקס 2016-2020 בנויה בצורה קצת שונה, יתכן שאפשר להתאים להילקס ישן, ויתכן שלא.
בברכה, טושי
החדש גדול יותר?