תגובה להודעה: זגוגיות ריתוך - מהו תפקידה של הזגוגית השקופה ?
ריתכתי היום איזה 10 אלק' עם המסיכה הרגילה, זכוכית שקופה - זכוכית כהה "12" - זכוכית שקופה ונראה שהכל בסדר. - לא מרגיש צורך עז לחזור לאלקטרונית (למרות שברור שזה יותר נוח).
אבל אני צריך זכוכית כהה יותר.
מה הקטע של הזכוכיות המוזהבות? לאיזה מטרה הן משמשות?
השאלה שהכי מעניינת אותי כרגע היא האם ניתן לסמוך על ריתוך במסיכה "רגילה" כאשר הזכוכיות מגיעות ממקור לא נודע ולא ברור כמה הן איכותיות? האם ניתן לקנות זכוכיות של "מותג" כלשהו ? אם כן... איפה?
מה התהליך שהזכוכיות הללו עוברות כדי לקבל את התואר "עדשות ריתוך"?
סליחה שאני חופר אני רק רוצה ראש שקט בקטע הזה.
אני מוכרח לציין שגם אני מאוכזב מהמסכת ריתוך של זיקה ,אצלי גם הרגישות במסיכה מכוונת על
המקסימום ,ותמיד אני מרגיש שההיתכהות שלה קצת מאחרת...
בנוסף יש מצבים שאני מתחת למנורות היא מיתכהה...
מעצבן.
איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
ציוד מגן איכותי תמיד חשוב ולא רק מסכה גם משאבת גזים של ריתוך מיגון נשימתי וכו' (עדי אני מתאר לי שגם את אלו אין ל 20 רתכים אצלכם בעבודה ) ובכלל רמת המודעות לסביבת עבודה בטוחה בארץ מאוד ירודה ובפרט בריתוך.
עידו
עידו אני מסכים לגבי העובדה שלא מספיק מקפידים על בטיחות בעבודה .
יש לנו שני מסכות אלקטרוניות במחסן עם אחת אני התעסקתי לפני כמה שנים ואחת עדין בקופסא כבר מעל 3 שנים.
אנשים פשוט מעדיפים לעבוד עם מסכה רגילה , מסיבות כאלה ואחרות.
גם אני רגיל לזה - אולי כי פשוט ככה הורגלתי כשהתחלתי לרתך (בגיל 10 לשחק עם רתכת ובגיל 14 כבר להבין מה אני עושה ) ורק לפני כמה שנים יצא לי לעבוד עם אלקטרונית וזה לא הסתדר לי כל כך.
לא אמרתי שהם טובות או לא - פשוט לא נוחות להרבה אנשים שאני מכיר.
שבת שלום,
עדי,
אני חושב שלא הבנת את עידו, אאל"ט הוא התכוון בעיקר למיגון נשימתי.
להפך - למסיכה רגילה - עם זכוכית איכותית ותקנית יש רק יתרונות על אלקטרונית מבחינת יכולת ההגנה.
מישהו מחברי הפורום המחזיקים במסיכת DIAMOND של זיקה, ביצע את הבדיקה ???
מישהו יודע מה הקטע של הזכוכיות המוזהבות ?
מישהו יודע איפה ניתן לקנות זכוכיות עם חותמת של תקן ANSI Z87.1? או לפחות אחת ממותג מוכר ?
שאלות לנציג זיקה בפורום -
מה זיקה אלקטרודות מתכוונת לעשות בנוגע לממצאים הנ"ל ?
האם בדקתם את הנושא בעצמכם בעקבות הדיווח ?
האם המסיכה של זיקה עומדת בתקן הישראלי המתאים (ת"י 4141) ?
עריכה - BDM, זכוכית על זכוכית, אפילו DIN 9 - לא הולך. לא רואים כלום.
ים אני התכוונתי למיגון באופן כללי וגם לגבי מסכות ,כמו הסיפור שלך שקנית מסכה משם מוכר אבל המסכה כשלה ,זה סיפור קלאסי לחוסר במיגון ובטיחות וכל זה מחוסר ידע/או אמון שנתת ביצרן או שניהם (אני לא מתכוון לפגוע חס וחלילה באף אחד) לעומת זאת עם היית משתמש במסכה עם זכוכית אבל עם זכוכית עם מקדם הגנה נמוך (כי רואים יותר טוב ) אז גם היה נגרם לך נזק מצטבר .
אבל בתחומים הללו יש יצרנים מוכרים בעלי מוניטין של שנים וניסיון בתחום , בעלי כל האישורים/תקן מכול גוף מוכר בעולם ,אני קונה רק אותם ,אם זה מסכת ריתוך ,נישמית לאבק , מסכה לצבע , משקפי מגן ,או נעלי עבודה ,למה כי אין תחליף לגוף שלנו ואין מחיר לבריאות שלנו , אני לא יודע כמה מכם יודעים למשל שלרתך פלב"ם זה מסרטן וצריך ציוד מגן בהתאם וזו רק דוגמא לבטיחות / בריאות בעבודה ,שבאופן כללי בארץ הבטיחות/מיגון בעסקים ירוד ואל אחת כמה וכמה אצל אנשים שעוסקים בתחום זה או שעסקים בתור תחביב ,על זה דיברתי .
יש לי כלל שמוביל אותי בדברים כאלו אין לי מספיק כסף לתקן/לרכוש בריאות טובה לאחר שאני מקלקל אותה בעבודה אז אני קונה ציוד יקר שיגן עלי בשעת הצורך (ובחישוב מהיר זה גם יותר זול ).
אין מה לעשות כאשר ניגשים לקניה של ציוד שאמור להגן עלינו בצורה כלשהי צריך ללימוד את הנושא ורק לאחר מכן לרכוש את הציוד המתקדם והמגן ביותר שנמצא באותה תקופה פה הכסף לא מדבר .
אני יכול לתת לך טייפ תעבוד עם הראש כמה רחוק שאתה יכול מאיזור הריתוך (רק אורך הידים יוצר מגבלה ) ותנסה תמיד להסתיר עם האלקטרודה / ידית CO2 /ידית TIG /או כל אמצעי ריתוך אחר את קשת הריתוך כי זה מקור האור החזק ביותר אבל לא הדבר החשוב להסתכל עליו ,חשוב יותר להסתכל על כיוון התקדמות/ מהירות ההתקדמות /קצב / טיב התפר (מאחורי האלקטרודה )וכו', זה טייפ שיכול מאוד לשמור על העינים שלך (וגם לשפר לך את הריתוך) .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אצל מי ?
עידו
בגלל שאני לא המוכר ואני לא יודע אם הוא ישמח שאני אפרסם מחירים שאני בתור מפעל מקבל,
דבר איתי טלפונית ואמסור לך את כל הפרטים.
ערן
0545-777547
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adi-ros
לפני כמה שנים יצא לי לעבוד עם אלקטרונית וזה לא הסתדר לי כל כך.
לא אמרתי שהם טובות או לא - פשוט לא נוחות להרבה אנשים שאני מכיר.
רמת המודעות של העובד שמחזיק את הרתכת במסגריות היא נמוכה מאוד וחבל.
במפעלים גדולים כשיש אחראי בטיחות ומעבירים ימי עיון, רק אז העובדים מבינים וגם אז לא תמיד מפנימים, משום מה הם חושבים שהם דופקים מישהו אם הם מדלגים על ציוד המגן האישי.
אני עד היום לא מבין למה אני מוצא את עצמי חוזר ומבקש מעובדים שלי שעובדים עם משחזת לשים אוזניות ומשקפי מגן...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
ים אני התכוונתי למיגון באופן כללי וגם לגבי מסכות ,כמו הסיפור שלך שקנית מסכה משם מוכר אבל המסכה כשלה ,זה סיפור קלאסי לחוסר במיגון ובטיחות וכל זה מחוסר ידע/או אמון שנתת ביצרן או שניהם (אני לא מתכוון לפגוע חס וחלילה באף אחד) לעומת זאת עם היית משתמש במסכה עם זכוכית אבל עם זכוכית עם מקדם הגנה נמוך (כי רואים יותר טוב ) אז גם היה נגרם לך נזק מצטבר .
אבל בתחומים הללו יש יצרנים מוכרים בעלי מוניטין של שנים וניסיון בתחום , בעלי כל האישורים/תקן מכול גוף מוכר בעולם ,אני קונה רק אותם ,אם זה מסכת ריתוך ,נישמית לאבק , מסכה לצבע , משקפי מגן ,או נעלי עבודה ,למה כי אין תחליף לגוף שלנו ואין מחיר לבריאות שלנו , אני לא יודע כמה מכם יודעים למשל שלרתך פלב"ם זה מסרטן וצריך ציוד מגן בהתאם וזו רק דוגמא לבטיחות / בריאות בעבודה ,שבאופן כללי בארץ הבטיחות/מיגון בעסקים ירוד ואל אחת כמה וכמה אצל אנשים שעוסקים בתחום זה או שעסקים בתור תחביב ,על זה דיברתי .
יש לי כלל שמוביל אותי בדברים כאלו אין לי מספיק כסף לתקן/לרכוש בריאות טובה לאחר שאני מקלקל אותה בעבודה אז אני קונה ציוד יקר שיגן עלי בשעת הצורך (ובחישוב מהיר זה גם יותר זול ).
אין מה לעשות כאשר ניגשים לקניה של ציוד שאמור להגן עלינו בצורה כלשהי צריך ללימוד את הנושא ורק לאחר מכן לרכוש את הציוד המתקדם והמגן ביותר שנמצא באותה תקופה פה הכסף לא מדבר .
אני יכול לתת לך טייפ תעבוד עם הראש כמה רחוק שאתה יכול מאיזור הריתוך (רק אורך הידים יוצר מגבלה ) ותנסה תמיד להסתיר עם האלקטרודה / ידית CO2 /ידית TIG /או כל אמצעי ריתוך אחר את קשת הריתוך כי זה מקור האור החזק ביותר אבל לא הדבר החשוב להסתכל עליו ,חשוב יותר להסתכל על כיוון התקדמות/ מהירות ההתקדמות /קצב / טיב התפר (מאחורי האלקטרודה )וכו', זה טייפ שיכול מאוד לשמור על העינים שלך (וגם לשפר לך את הריתוך) .
עידו
עידו, אין ספק שבאופן כללי אתה צודק.
אבל תסתכל על זה מנקודת המבט שלי -
זיקה אלקטרודות היא חברה מאוד מכובדת ובעלת מוניטין טוב מאוד.
המסיכה עומדת בתקנים המקובלים בשוק ועל הנייר היא מציעה ביצועים מעולים.
הביקורות על המסיכה היו אחלה מכל מי שהתנסה(חלקם מרתכים הרבה הרבה יותר ממני),כולל בהתחלה גם אותי, משום שלא עליתי על זה שההרגשה המוזרה יכולה להגיע ממנה משום שהיא נראתה לי תקינה ( אחרי הכל לא כאב לי, הפעולה נראתה לי תקינה וכל סימפטום שהיה לי ניתן גם לייחס להשפעה המזיקה של הגזים המשתחררים בריתוך ולכן המסיכה לא הייתה החשודה המיידית).
כך שקשה לי להאשים את עצמי במידה ואכן זהו מצב הקורה בכל המסכות מהסוג הזה, למרות שהאחריות לחשוד ולבדוק היא לבסוף שלי ושלי בלבד.
בנוסף, אתה צריך לזכור שמי שמרתך בסדרי הגודל שלי צריך ברמה כזאת או אחרת להתפשר על "מסיכה משתלמת".
וכשאני אומר משתלמת אני מתכוון למסיכה עם רמת הגנה מעולה, מיצרן מוכר עם מוניטין טוב, שעומדת בכל התקנים באופן מלא,כך שאתה בשום פנים ואופן לא מתפשר על הבריאות שלך.
אבל מסיכה שהיא לא הכי יקרה בגלל פונקציות או פיצ'רים כאלו או אחרים שלא שווה לך לשלם עליהם. השאלה איפה אתה שם את הגבול הזה.
לאחר התנסות עצמית ובהתאם למפרט, לתקנים, לביקורות של אחרים ולגב והאחריות של זיקה ( כולל התחייבות אישית מרועי שמבחינה בריאותית זאת מסיכה ברמה הכי גבוהה ובהתאם לכל הנורמות) , אני איזנתי את המצוי מול הרצוי בDIAMOND של זיקה. ועושה רושם שזאת הייתה טעות גדולה.
מה שקרה הוא שבמשך משהו כמו 8 קילו אלקטרודות ריתכתי עם מסיכה שבחלקים מסויימים בה המסך היא בדרגת כהות של 9-9.5 DIN, בהתחשב בזה שלמסיכה אמורים להיות מסננים אקטיביים של UV/IR (????) , ולעניות דעתי הלא מקצועית, זה לא אמור להיות נורא.
אך למרות זאת ישנם אי אלו הפרעות בראייה שלי שהתפתחו בשנתיים-שלוש האחרונות אך לא בהכרח "תודות" לזה, הנושא ייבדק.
אל תהיו שאננים - בידקו את המסיכות שלכם !!!
עם כל הכבוד לחברת זיקה , כדאי לך להסתמך על משתמש סופי כמו עידו במקום על אנשי מכירות.
אין לי מושג עד כמה היצרן הסיני המייצר עבור זיקה את המסיכות ועד כמה זיקה עצמה מנוסים
בתחום, ומנהלים משוב עם הלקוחות.
אלקטרודות זה אלקטרודות ומסיכות זה מסיכות, עדיף שיתרכזו במה שהם עושים (וגם באלקטרודות נתקלתי כבר בטובים יותר משמעותית)
ספיד גלאס מתעסקים בתחום המסיכות בלבד ומתמחים בו.
אני מסכים איתך.
פשוט הסברתי לעידו מה גרם לי (ואני מאמין שלעוד הרבה , באתר ובכלל) לבחור במסיכה של זיקה.
לגבי ריתוך נירוסטה וסרטן, אני מודע לסיכון, הוא קיים בכל מקום שבו מתעסקים עם כרום וניקל - במיוחד בטמפ' גבוהות.
מספר מסמכים של המוסד לבטיחות וגיהות, בנושאי ריתוך לשימוש החברים באתר -
בטיחות בריתוך בקשת חשמלית
http://osh.org.il/uploadfiles/b070_r...het_takzir.pdf
בטיחות בריתוך חשמלי
http://osh.org.il/uploadfiles/b008_rituh-hashm.html
סיכונים וכללי בטיחות בחשיפה לקרינת על-סגול (UV)
http://osh.org.il/uploadfiles/b048_sikuney_uv.pdf
ציוד מגן אישי - הגנת הפנים והעיניים -
http://osh.org.il/uploadfiles/b001_magen-ishi_3.pdf
ישנם עוד הרבה בהרבה נושאים בתחום בטיחות הריתוך. למרתכים החובבים באלק' אלו הרלוונטיים ביותר.
בברכת ריתוך מהנה ובטוח...
אתמול אספתי הזמנה שלי במפעל נירוסטה באשקלון (אותו אחד שאמרתי שאלך לקבל ממנו המלצות).
הגעתי וראיתי שרתכי המפעל עובדים עם זיקה Diamond בדיוק כמו שלי.
חיכיתי בסבלנות שאחד הרתכים יסיים את העבודה וניגשתי אליו בבקשה לנסות את המסיכה שלו.
קשה לי להגיד שהייתי מופתע שהתוצאות תואמות בדיוק לשלי (דהיינו לא תקין).
הרתך, בחור נחמד אך לא דובר עברית(חבר העמים כנראה) עובד בפינת המפעל,
עם הגב לקיר קרוב אליו, במקום הכי פחות מאורר באותו המפעל, כמובן שללא שום מיגון נשימתי, מכיוון שזה נירוסטה אז כמובן שהריתוך הוא TIG וכשקיבלתי ממנו את הקסדה לניסיון היא הייתה מכוונת על DIN9.
(להזכירכם בריתוך TIG הקשת אגרסיבית יותר ודורשת כהות גבוהה יותר במסיכה)
אני קצת מקורב למנהל העבודה במפעל אז פניתי אליו והערתי לו על נושא הקסדה
ולהפתעתי הוא היה מודע (ואדיש...)לחלוטין לעניין הקסדה ( "כן... שמנו לב לזה, אבל כשאתה מרתך...אתה מסתכל ישר...דרך אמצע המסך. לאף אחד לא הייתה פה בעיה עם זה." ) .
ובהמשך גם על תנאי העבודה ( גב לקיר, ללא מיגון נשימתי, חוסר איוורור והצורך בהדרכת הרתכים לכיוון הכהות המתאימה בקסדה), אך אני בספק אם משהו ישתנה שם.
רוב העובדים באותו המפעל הם מאותו פלח האוכלוסייה, מקסימום ההבדל בינם לבין אותו הבחור הוא שהם יודעים לדבר עברית, המודעות שלהם בקרשים( כפפות ומגיני עיניים לחיתוך בדיסק זאת המלצה בלבד בקרב רובם, מסתבר...)ופשוט מנצלים אותם.
לדרומיים שמחפשים זכוכיות "13" , תמצאו אותם ב"כל מתכת מדן" באשקלון, עברתי המון עסקים בימי האחרונים ומצאתי רק זכוכיות "12"
(כולל נתיבות - TOMER S מהספקה מרכזית , לתשומת לבך !)
אך לצערי גם הזכוכית הזאת היא זכוכית NO NAME...
מה אתה שובר את הראש ?
תזמין וחכה ובסבלנות, כולה 2.75 דולר.
תראה...
אני קודם כל מחפש מקומית תו"כ ניסיון לאמוד את גודל הבורות בנושא.
זה מפתיע אותי שלא ניתן למצוא אפילו שבריר של מידע או מותג
על אף אחת מהזכוכיות הללו ועוד יותר מופתע שלאף אחד לא אכפת...
אם זה היה בוער לי ממש(את המעט ריתוכים לפרק זמן הקרוב סיימתי) זה כנראה מה שהייתי עושה(EBAY).
תודה על הלינקים.
מה זה משנה לך בטווח הקצר ?
אתה לא תצליח לתקן את העולם או אפילו את הביצה המקומית.
כרגע מה שחיפשת אין בנמצא , קיבלת אופציה מצוינת מבלי להטריח עצמך , נצל אותה.
עברתי היום בת"א אז קפצתי ל"א.א. מוצרי ריתוך" (או איך שלא קוראים להם) כי משום מה זכרתי המלצה על המקום בכל הקשור לאלקטרודות.
במילה אחת - ג'אנקיה. אין מה לחפש שם.
כמובן שלא היה להם את מה שאני מחפש.
לחנויות אחרות בתחום לא הספקתי להגיע בגלל מגבלות של זמן ועומסי תנועה כבדים (הם בבגין, אז די פשוט להגיע אליהם).
מזיקה, אגב, לא שמעתי כלום בנושא.
מאוד מאכזב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
עברתי היום בת"א אז קפצתי ל"א.א. מוצרי ריתוך" (או איך שלא קוראים להם) כי משום מה זכרתי המלצה על המקום בכל הקשור לאלקטרודות.
במילה אחת - ג'אנקיה. אין מה לחפש שם.
כמובן שלא היה להם את מה שאני מחפש.
לחנויות אחרות בתחום לא הספקתי להגיע בגלל מגבלות של זמן ועומסי תנועה כבדים (הם בבגין, אז די פשוט להגיע אליהם).
מזיקה, אגב, לא שמעתי כלום בנושא.
מאוד מאכזב.
ידידי הדרומי , יש חברה בשם אוניוולד uniweld שמייבאים מסכות ריתוך אמריקאיות מעולות מסוג jackson הם ממוקמים ביבנה ויש להם סוכן דרומי מסתובב ,מסכה רגילה , חלון גדול 180 שח ומגוון זכוכיות עם חותמת של חברה אמריקאית ידועה בשקלים בודדים.
מומלץ .
תודה רבה לך !
אם יש לך טלפון זה יכול לעזור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
תודה רבה לך !
אם יש לך טלפון זה יכול לעזור.
http://uniweld.co.il/
המסיכה עם העיצוב המדהים שרואים בתמונה באתר של אוניוולד היא ה VISOR 3000 של פרוניוס ,500$ בחו"ל,
בארץ ?
לדעתי כל הטכנולגיה הזו מיותרת, היום אפשר כבר לבנות מסיכה אטומה לחלוטין , במקום חלונית עם פילטרים סטטיים או אקטיביים תהיה מצלמת וידאו קידמית קטנה עם הפילטור המתאים ובמסיכה יהיה מסך LCD קטן שישדר לרתך מה קורה בסביבה העוינת .
http://www.fronius.ca/internet/img_c...0_rdax_100.jpg