תגובה להודעה: פרילנדר 99/00
בחודש/חודשיים הקרובים כנראה שעדיין לא.
אני מנסה לדלות קצת מידע אודות הרכב מאיזה אתר של ג'יפאים (נראה לי קוראים אותו ג'יפולוג...) אבל אני לא ממש מקבל מהם מידע קונקרטי.
אני אוהב את האוטו הזה. באמת. עוד לפני שעליתי עליו. אגב משה, אשמח לעשות סיבוב...
אך עדיין לא ברור לי למה אני נכנס...
קונקרטיות חבר'ה. עלויות - צריכת דלק, אמינות (מה זה אומר בפועל? מה הנקודות טורפה שלו).
חלקי חילוף הבנתי כבר שאין מפירוקים...
וכמובן מה עומד מנגד בהתאם לצרכים שלי הג'יפים?
אני לא מעלה תמונות של הויטרה עד שאמחוק מהם את התמונות של הנסיעה ללא חגורה, עם בירה מאחורה ותלוליות מסכנות חיים שעברתי בהם...
בוא נהיה חיוביים לשם שינוי...
1. לרכב שוק חלש, אתה יכול לנצל זאת למצוא אחד יד 1-2 עם קילומטראז נמוך במחיר שציינת
2. נראה טוב ללא ספק, ובניגוד לרוב הקשקשנים פה אני חושב שמראה זה חשוב
3. יתרון גדול בצריכת הדלק :כ 1/15 לדיזל 2.0 הידני. בהשוואה לרכב יפני אמין שעושה 1/10 זה אומר חסכון של 6,000 ש"ח לשנה (אם אתה עושה 30K בשנה).
ועכשיו מה שנשאר זה להתפלל שה 6000 ש"ח האלה יספיקו לתיקונים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
תקרא שוב
קבלת תשובות.
האמת שלא, הן לא ניתנו בשרשור הזה ...
אנחנו פשוט כבר כל כך שבעים מזה שזה עולה לנו אוטומטית ...
גם בחיפוש לקח לי כמה דקות למצוא (את זה למשל), בין כל ההודעות שמבהירות את דעת הרוב פה בפורום לגבי הפרילנדר (הידוע כאן בכינויו החביב: פרילי)
אלישיב,
הפורום הזה מלא באנשים טובים שמנסים לעזור, אבל כנראה שחוץ ממשה, אף אחד כאן לא באמת מכיר את הפרילנדר (אולי כי זה פורום של ג'יפאים ...). גם משה מכיר אותו זמן קצר, ומתעתד להחליפו במשהו בעל יכולות שטח יותר משמעותיות.
יש לי הרגשה שהפעם יקשה עלינו לעזור, אז אנסה לסכם את השרשור המשעשע הזה ולמצות את מעט התועלת שניתן: ברוב המקרים קנייה של רכב שטח אינה קנייה רציונלית אלא סוג של הליכה אחרי משאלות הלב. אם פרילנדר זה מה שבא לך וזה מה שהלב אומר, אז אין באמת חשיבות לעוד ק"מ/ליטר, אמינות, ביטוח וכדומה (לפחות בתחום הסביר). לפיכך, אם בשונה מדעת האנשים פה אתה עדיין רוצה פרילי, צור קשר עם משה, עשה סיבוב על האוטו ע"מ לאשר עם הלב שלך שבאמת זה מה שאתה רוצה, וגם תרגיש התנהגות של רכב כזה כאשר הוא תקין (אני מקווה) לצורך השוואה עם מועמדים פוטנציאליים, ותתחיל לחפש...
בהצלחה,
נדב.
בשרשור הזה היה : ....
גיא - נקסט.
יואב - אם אתה מבין שהוא נחות מהם משמעותית בשטח
שמיל - אם אתה מחפש ג'יפ אתה לא בכיוון".
פרילנדר הוא לא ג'יפ. הוא גם לא כל כך ג'יפון. הוא - ג'יפונצ'יק. גם אם יבוא מישהו כאן בפורום ויגיד שפרילנדר הוא הכי טוב.
באשר לאמינות של חברת לנדרובר אומר רק דבר אחד - שים לב למחירי הפרילנדרים והדיסקברים ביחס לאחיהם היפנים או האמריקאיים.
מחיר השוק משקף את דעת הקהל לגבי האמינות, שמתבטאת בסחירות ולכן במחיר.
גיא - איכות הבניה הבריטית לא סובלת מרמה גבוהה מאד
joconto - בוא נהיה חיוביים לשם שינוי...
1. לרכב שוק חלש, אתה יכול לנצל זאת למצוא אחד יד 1-2 עם קילומטראז נמוך במחיר שציינת
2. נראה טוב ללא ספק, ובניגוד לרוב הקשקשנים פה אני חושב שמראה זה חשוב
3. יתרון גדול בצריכת הדלק :כ 1/15 לדיזל 2.0 הידני. בהשוואה לרכב יפני אמין שעושה 1/10 זה אומר חסכון של 6,000 ש"ח לשנה (אם אתה עושה 30K בשנה).
ועכשיו מה שנשאר זה להתפלל שה 6000 ש"ח האלה יספיקו לתיקונים...
;~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
כל אלו תשובות שניתנו בשרשור הזה, אני עברתי עכשיו הודעה הודעה והדבקתי.
למעט צריכת דלק, שאני אישית לא ידעתי מהיא, כל הדברים נאמרו.
כולל צרפתי סרט מיוטיוב, שמראה איך האוטו הזה מצליב על שקל .. כמו גם תמונה.
חיפוש ביוטיוב, אגב עם המילה freelander ואפשר להוסיף 4x4 מניב סרטונים משעשעים למכביר ...
;~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
וגם את התשובה שאוטו קונים מהלב ולא מהראש, נתתי ...
:-)
זה לא שאנחנו מדושנים ושבעים ועצלנים שלא רוצים לכתוב שוב ושוב ושוב ושוב את אותם דברים ... כמו שאנשים לא נוטים לקבל את הדעה של אחרים למרות שהם אלו ששאלו.
וזה לגיטימי :)
אז שואלים שוב ושוב .. :-)
מקסימום יקנה, יהנה ממנו קצת ויחליף אם ירצה, גם אני עצמי ניכנסתי להרפתקאה פה ושם עם רכבים ... זה לא ש"אסור" לקנות פרילנדר, פשוט צריך להבין מה קונים ומה המגבלות ומה המחיר .... ( גם את זה כתבתי :) )
העיות שידוע לי שהיו הם, דרייבשפט קידמי בהתחלה היה עושה בעיות, לי אין ולא יודע אם זה סודר בחברה.
לגבי תיקונים וחלפים, יש את אוטומני, שהוא זול יותר מחברה.
לגבי מנוע גיר וכו' יש אחרים גם זול יחסית (מחירים בטלפון כך הבנתי מהחברים)
לגבי אמינות אני עוד לא נתקעתי איתו.
הבעיה היא שהרכב לא מכירים אותו כי הוא נדיר יחסית, לדעתי בגלל שהוא היה יקר מאד ובלי יכולות שטח רציניות (יעני לצפונים בלבד, או רכב פוזה) ולכן לא הצליח. וידני, צפוניות לא אוהבות ידני נכון????!!!!
קראתי שבאירופה הוא רכב הפנאי הנמכר ביותר.
כתבתי שצריכת דלק מצוינת.
בסהכ' אינו מסובך לטיפולים וניתן חלק מהדברים לבד. במוסך בדרך כלל ישאר יותר מיום אלא אם תביא חלקים בעצמך.
מיגונים מלאים אין להשיג מהמדף וצריך להכין לבד או ללכת למקום שיתאימו לך.
אין הילוך כוח אבל הראשון קצר ויש לרכב כוח.
מה עוד לא אמרתי תתקשר, תנסה. אגב יש לי חבר עם אותו רכב, ולו יש חבר עם אותו רכב.
לפי החשבון שעשיתי, החיסכון בדלק הוא עצום יחסית לרכב בגודל מלא עם מנוע 3000 סמ"ק
לא להתפתות לרכוש בזול שלא יעלה ביוקר.
אגב אותו רכב שנת 2005 או 2004 עולה לפי מה שאני זוכר כ-100000 ויותר.
תרצה עוד מידע תקבל בשמחה, וגם סיבוב.
הטלפון שלי 0528625801
הגיוני שהרכב לא יהיה מוכר, אבל גם הסיטרואן פיקסו שהייתה לי אף אחד לא היה ממליץ ותאמין לי אחד הרכבים הכי טובים שהיו לי.
לא יודע מה אתה עושה בחיים, אבל תתאים את הרכב לצורך/כיס/פוזה/צרכים/ציפיות וכדו'.
אגב נדב הפרילי שלי תקין לחלוטין, ואף מלוקק ומשודרג (בולמים). רגע בטוחמשהו לא עובד כי זה לנדרובר, הוא נוסע גם כשהו מקולקל אז אין דאגה
משה
משה, אחלה תשובה !
רק שני דברים, אני חושב אם אני לא טועה המנוע הוא 2000 סמ"ק ולא 3000 .. תתקן אותי אם אני טועה ?
וקסרה פיקסו ( דיזל ידני ) זה אחלה אוטו שבעולם, חסכוני, זריז, נוח הכל ... מומלץ מאוד !
גיא
אכן המנוע זה 2000 טורבו דיזל ידני. התכוונתי שהוא חסכוני מג'יפ בגודל מלא עם מנוע 3000 סמ"ק.
והייתה לי קסרה פיקסו בנזין (כי לא היה דיזל עם קילומטראג' נמוך), לא מה שמכירים מסיטרואן בכלל. רכב מצוין.
אגב שלי היה היחיד בארץ עם גג ברזנט.(בשביל הילד,עדיף גג רגיל)
משה
אלישיב
קנית או לא פרילנדר? נא לעדכן
משה
3 קבצים מצורפים
רכב הניתן להתאמה אישית,
או מכונית ספורט (בכחול)
או רכב שטח שיכול בהחלט לעבור יפה
משה
מצטער על העיכוב..
לצערי עוד לא קניתי.
אני מרגיש שזה ממש קרוב אבל ייקח זמן... לדעתי משהו בכיווון של חודשים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mi88
רכב הניתן להתאמה אישית,
או מכונית ספורט (בכחול)
או רכב שטח שיכול בהחלט לעבור יפה
משה
משה,
בכל התמונות הללו גם הוולוו שלי (940 משנת 94') יכולה להצטלם.
לשואל המקורי,
זה שעוד לא קנית זה רווח נקי שלך X מספר החודשים שעוד לא קנית...
י'