תגובה להודעה: הקצאת שטחים לג'יפאים (דוגמה למה שצריך להיות פה בארץ)
במקום להציע פתרונות של "שמורות" לג'יפאים שרק יחזקו את טיעוניהם של אלה שרוצים לסגור לכולנו את כל המרחבים, צריך להילחם על זכותנו לנסוע בכל מקום. לנסוע כחוק, לא לרדת משביחלים, לשמור על הטבע ועל נקיונו, אבל לנסוע איפה שרוצים. כפי שמותר היום.
יש אלפים רבים של בעלי רכבי שטח במדינה, וזה ציבור שחוטף על הראש קיתונות של טענות והאשמות על אחריותו כביכול להרס הטבע, לפגיעה בחי ובצומח ובאיכות האוויר ולא ירחק היום שאפילו נואשם באחריות להתפרצות הר הגעש באיסלנד ולדריסת נמלים. מיותר לציין שהרוב המוחלט של טענות אלה מורכב מהבלים ומשקרים שמתובלים בצרות עין, בבורות מדהימה ובפופוליזם זול, שאותו מובילים כוכבי תקשורת נאלחים בעלי נפש מסוכסכת ומטונפת (ואני לא אזכיר שמות. כולכם יודעים במי בדיוק מדובר. הם לא אחד ולא שניים). אם הציבור הגדול הזה ישכיל להתאחד כדי להילחם על זכותו הבסיסית הזו לנסוע לאן שירצה במגבלות החוק, אנחנו נצליח. אבל משום מה אני סקפטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
אני מעלה פה דיון כדי לדבר ואין בי צורך להטיף לאף אחד
תאמין לי דרור , יש לי מספיק כסף ואני מתפרנס מאותם רכבי שטח אז אני מקנא?
אני סתם אידיוט? כן?, לא?
"אל תבלבל אותי עם עובדות"
אז מה אכפת לך במה אחרים נוסעים ואיך הם משתמשים ברכבם?
[quote=דרור ברלי;312711], שאותו מובילים כוכבי תקשורת נאלחים בעלי נפש מסוכסכת ומטונפת (ואני לא אזכיר שמות. כולכם יודעים במי בדיוק מדובר. הם לא אחד ולא שניים). qu
במילה אחת מ ע ו ל ה"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
במקום להציע פתרונות של "שמורות" לג'יפאים שרק יחזקו את טיעוניהם של אלה שרוצים לסגור לכולנו את כל המרחבים, צריך להילחם על זכותנו לנסוע בכל מקום. לנסוע כחוק, לא לרדת משביחלים, לשמור על הטבע ועל נקיונו, אבל לנסוע איפה שרוצים. כפי שמותר היום.
יש אלפים רבים של בעלי רכבי שטח במדינה, וזה ציבור שחוטף על הראש קיתונות של טענות והאשמות על אחריותו כביכול להרס הטבע, לפגיעה בחי ובצומח ובאיכות האוויר ולא ירחק היום שאפילו נואשם באחריות להתפרצות הר הגעש באיסלנד ולדריסת נמלים. מיותר לציין שהרוב המוחלט של טענות אלה מורכב מהבלים ומשקרים שמתובלים בצרות עין, בבורות מדהימה ובפופוליזם זול, שאותו מובילים כוכבי תקשורת נאלחים בעלי נפש מסוכסכת ומטונפת (ואני לא אזכיר שמות. כולכם יודעים במי בדיוק מדובר. הם לא אחד ולא שניים). אם הציבור הגדול הזה ישכיל להתאחד כדי להילחם על זכותו הבסיסית הזו לנסוע לאן שירצה במגבלות החוק, אנחנו נצליח. אבל משום מה אני סקפטי.
דרור במילה או שתים יפה כתבת.
תראו הכל מתחיל בחינוך{כמו שאומרים}אני מטיל בארץ עם קבוצה של חברה צעירים שקנו רכבי שטח ובזכות האתר הזה ואחרים נכנס לי לראש ענין שמירת ניקיון הארץ החי והצומח ואני יכול לומר עם יד על הלב שגם החברה הצעירים שמטילים איתי פשוט הפנימו את הענין והתחילו לשמור על הניקיון,על נסיעה בשבילים מסומנים בלבד ועל עוד כללי התנהגות בשטח.זה ענין של חינוך בלבד.
זה שיש נהגי גיפים מופרעים שמתנהגים בגועל נפש לסביבה זה תמיד יהיה ואין כל כך מה לעשות שים לב שגם בחיהם הפרטים הם מתנהגים כך.אני נוהג כמה שנים על גיפ ולא הרגשתי מעולם מבטים של חוסר פרגון/יחס מגעיל על זה שאני על רכב שטח.נראה לי שזו סטיגמה בלבד ולא יותר
זה שיש אנשים שנוהגים על רכבי שטח מפוארים שעולים כמו דירה ולא יורדים לשטח לא אומר כלום כמו זה שיש לו וילה על שני דונם ויש לו ילד אחד,או כאלה עם וילה ענקית ושני מטבחים אחד מפואר ליופי שתמיד אבל תמיד מבריק ומצוחצח והשני שהאישה מבשלת בו גדלו כמטר על מטר דחוס ומחניק ועמוס ונראה על הפנים.מי שזיכה אותו אלוקים בכסף יכול לעשות בכסף מה שהוא רוצה גם לקנות חללית אבל הוא לא נוסע לירח בכלל.{איך הוא יבזבז את הכסף????.יביא לנו}בקיצור חברים תתנהגו בשטח כמו שצריך ובלי רגשות אשמה בגלל אלו שמשחיטים את השטח אתם לא אשמים.שאלתי פעם את הרב גמליאל איך יכול להיות שבחור דתי אונס ילדה קטנה הרב ענה לי בפשטות הבחור לא דתי נקודה.אם הוא היה דתי הוא לא היה אונס כי זה אסור מהתורה .אותו דבר לגבי נסיעה בשטח והריסת הטבע מי שאוהב את הטבע ונהנה ממנו לא יהרוס וישחיט אותו נקודה.הרי הוא ירצה לשוב ולבקר שם שוב.ואם הוא יראה משהוא משחיט הוא יעשה משהוא לא?.
אם יש כאלה שהורסים את הטבע הם לא גפאים.זה שהם נוסעים על גיפ לא אומר כלום תפנימו ותפסיקו עם רגשות האשמה.תתנהגו כמו שצריך בשטח ותחנכו את מי שאתם יכולים וזהו.
בכל אופן לילה טוב ושבת שלום.ארז.
הבעיה היא לא ג'יפים יקרים והיא לא חוקים, כי מי שרוצה יעבור עליהם
הבעיה היא תרבות וחינוך. אחנו אלו שנעצב ונחליט איך ניראה.
לטעמי הרעיון של שמורה לגיפים מטופשת בטירוף, בעיקר שמהות הגיפאות הוא לטייל
אבל למי שרוצה לעסוק באקסטרים ובעבירות. כן יש להקצות לזה שטח מסוים שבו הוא יוכל "להתפרק"
[quote=EREZ.B;312783].
זה שיש נהגי גיפים מופרעים שמתנהגים בגועל נפש לסביבה זה תמיד יהיה ואין כל כך מה לעשות שים לב שגם בחיהם הפרטים הם מתנהגים כך.אני נוהג כמה שנים על גיפ ולא הרגשתי מעולם מבטים של חוסר פרגון/יחס מגעיל על זה שאני על רכב שטח.נראה לי שזו סטיגמה בלבד ולא יותר
]
מה נהיה? חוסר פירגון?
הלו להתעורר, ג'יפ זה בשביל הפוזה לא? מאז שיש לי ג'יפ נהייתי סלבריטי, חה חה חה.
אנשים מתייחסים אלי, לקוחות חושבים שנהייתי מולטי מליונר, למה? כי יש לי ג'יפ. כי זה סמלסטטוס, כי יש לו סטייל.
אז מאיפה הריגשי נחיתות האלו? ההיפך, יש כבוד.
אה וגם לא מעניין אף אחד אם אני מטייל או לא.
לגבי הנהגים המופרעים שהורסים את הטבע, אם היה להם מקום מסודר ל"השתעשע", אזיי ההשחטות היו פוחתות לפחות בחצי.
קחו לדוגמא את מרוצי המכוניות, כרגע אין מקומות מסודרים, אז מה מקבלים, תחרויות ולימודי מרוצים בכל מיני מקומות וכך נהרס הטבע.
כי הצורך של האנשים קיים, ואי אפשר לעצור אותו. אז עדיף להסדיר אותו. כך יש פיקוח, ונמנע הרס בלתי נשלט.
וכמובן זה יהיה בנוסף למסלולים הקיימים.
משה
מספר דברים
האחד, שימו לב לדוגמה כמו בלינק, http://www.motocar.co.il/article/12373.aspx
ההגבלות ודעת הקהל נגד רכבי השטח ונהיגת שטח מגיע לרוב מנושא "הבזבזנות" , שוב!, לא שאני מצדיק את זה
לאנד רובר כנראה נפגעת קשה מאוד בגלל אותם אנשים כמו אביב פרנקל,
אבל אפשר לראות מגמה ברורה של חברות שמייצרות את רכבי השטח הבאים שלהם עם מנועים וטכנולוגיות היברידיות
מה שיוריד מהפרק את העובדה שאותו רכב הוא בזבזני בדלק ויש סיכוי שכך יתנדפו לאוויר שאר הדעות וסוף סוף ירדו מאיתנו בתקשורת.
השני, האם לא כדי להפוך את רכבי השטח לדרגת רישיון בפני עצמה בדיוק כמו באופנועים
למשל רכב מעל 2 טון כאשר בנוסף לתהליך הרישיון יש צורך לעבור קורס מודעות כמו נהיגה מונעת אבל של רשות שמורות הטבע
ובכך להעביר את המודעות וגם לסנן : )
וגם לסחוט מאיתנו עוד(הרבה) יותר כסף
תום, איכפת לך להרגיע עם ה"רעיונות"?
אם ההצעה המגוכחת שלך תעבור, מי שמחזיק רכב שטח לא יוכל לנהוג על הרכב שלו?! ונניח שאתה ואני, ועוד כמה מאות, נוציא את הרישיון, אז יתר בעלי רכבי השטח ישלחו אותם לגריסה?!
רעיון אכזרי של משטר בולשביקי, גם ככה לכל שטות צריך בארץ היתר, רישיון או הסמכה, אתה רוצה עוד להוסיף?! רובנו מנסים להקל עם בעלי רכבי השטח, למה אתה מציע להכביד?
לדעתי, הגיע הזמן להעלים את השרשור הזה (כמו שהק.ג.ב. יודע להעלים:wink:), לנעול או אפילו למחוק, לפני שעיניים מרושעות עוד יקבלו כאן חומר למחשבה.
קובי
בהחלט למחוק - מצטרף לבקשה
( למרות שאני חושב שלא משנה כמה הרעיונות פה יהיו מופרעים, אפעם לא נגיע לרמה של בעלי השררה )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
מספר דברים
האחד, שימו לב לדוגמה כמו בלינק,
http://www.motocar.co.il/article/12373.aspx
ההגבלות ודעת הקהל נגד רכבי השטח ונהיגת שטח מגיע לרוב מנושא "הבזבזנות" , שוב!, לא שאני מצדיק את זה
לאנד רובר כנראה נפגעת קשה מאוד בגלל אותם אנשים כמו אביב פרנקל,
אבל אפשר לראות מגמה ברורה של חברות שמייצרות את רכבי השטח הבאים שלהם עם מנועים וטכנולוגיות היברידיות
מה שיוריד מהפרק את העובדה שאותו רכב הוא בזבזני בדלק ויש סיכוי שכך יתנדפו לאוויר שאר הדעות וסוף סוף ירדו מאיתנו בתקשורת.
השני, האם לא כדי להפוך את רכבי השטח לדרגת רישיון בפני עצמה בדיוק כמו באופנועים
למשל רכב מעל 2 טון כאשר בנוסף לתהליך הרישיון יש צורך לעבור קורס מודעות כמו נהיגה מונעת אבל של רשות שמורות הטבע
ובכך להעביר את המודעות וגם לסנן : )
הרצון הטוב שלך יכול לגרום נזק יותר גדול משל כל הרשעים ששונאים אותנו ומנסים להגביל אותנו.
עשה טובה לכולם, צא לשטח תן קצת בגז ועזוב אותך מהרעיונות האלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בהחלט למחוק - מצטרף לבקשה
( למרות שאני חושב שלא משנה כמה הרעיונות פה יהיו מופרעים, אפעם לא נגיע לרמה של בעלי השררה )
+1 , בהחלט למחוק ומהר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
לדעתי, הגיע הזמן להעלים את השרשור הזה (כמו שהק.ג.ב. יודע להעלים:wink:), לנעול או אפילו למחוק, לפני שעיניים מרושעות עוד יקבלו כאן חומר למחשבה.
קובי
כמה נקודות:
א. קובי אתה חי בסרט אם אתה חושב שלמישהו בעל השפעה משנה מה רשום פה, או במילים אחרות: לאף אחד לא אכפת.
ב. משה, אתה חי בסרט אם אתה חושב שכל מי שקונה ג'יפ זה בשביל הפוזה (עוד לא יצא לי לשמוע - וואו, אפי, סחטיין על הסמוראי. כן יצא לי לשמוע: בוא'נה אפי - זה מחזיק זה? ו-תעשה פחחות גבר). יש כאלו שאשכרה קונים ג'יפ כי הם אוהבים לטייל.
ג. לגבי הפורום של אותו אביב פרנקל (שגם הוא אגב, חי בסרט) זה שכל טמבל יכול לכתוב כתבה טפשית שאחת הטענות שלה נגד רכבי השטח היא צריכת דלק המוגזמת שלהם, ובד בבד להמליץ בסוף הכתבה: "אם אתם רוצים רכב שתרגישו בו כמו מלכים, אל תקנו רכב שטח. מכונית ספורט חזקה תעשה את העבודה, בלי להסתכן על הכביש." רק מדגיש כי לא כל כתבה שתרשם איי פעם ברחבי המדיה הדיגיטלית חייבת בהתייחסות. אגב, ראיתי קומיקסים בעלי תחביר ועריכה ברמה גבוהה יותר מאשר הנ"ל.
ד. כן, כנראה (ולפי דעתי) דרור (שוב) צודק.
ה. לצערי, גם ארז צודק. כנראה, שכמו כל כך הרבה דברים בחיים, הכל מתחיל ונגמר בחינוך.
את השירשור אגב, צריך להשאיר. כל עוד זה לא עוד שירשור טיפשי, עם כותרות טיפשיות וכיתוב מעצבן (ואלוהים יודע שיש לנו יותר מידי מהן בפורום סוזוקי בזמן האחרון).
אנחנו לא איזה מדינת עולם שלישי שמגבילה דעות שמנוגדות לשלנו.
שבת שלום.
תום - ואללה - אם הצלחת לעצבן את אשר צור - זה כבר אומר עליך משהו.
טוב שרובי לא נכנס לשרשור.
הכיחשוב שמחר הפועל יקחו את האליפות וילמדו את כל הגזענים (בראשות אלי אוחנה) לקח.
ראו כתבה מצ"ב.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1168774.html
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=573210
זה האביב פרנקל המדובר?
אלוהים ישמור, נראה בדיוק כמו האמא שלו...
כשהיה קטן וחמוד ובלונדיני...היתי עושה לו ביביסיטינג (כמובן, לא ביזרעל)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
תום, איכפת לך להרגיע עם ה"רעיונות"?
אם ההצעה המגוכחת שלך תעבור, מי שמחזיק רכב שטח לא יוכל לנהוג על הרכב שלו?! ונניח שאתה ואני, ועוד כמה מאות, נוציא את הרישיון, אז יתר בעלי רכבי השטח ישלחו אותם לגריסה?!
רעיון אכזרי של משטר בולשביקי, גם ככה לכל שטות צריך בארץ היתר, רישיון או הסמכה, אתה רוצה עוד להוסיף?! רובנו מנסים להקל עם בעלי רכבי השטח, למה אתה מציע להכביד?
קובי
למחוק את השרשור? ,ההצעה למחיקת השרשור לא יותר חכמה מהצעותי.
לדרור ותומכיו, תגובות ודעות קיצוניות לא באמת יקבלו את מקומם ברגע אמת כזה או אחר, זה לא עובד אף פעם.
בבקשה להיות רפויים : )
קובי, לא באמת ציפית שאני דוגל בגריסה מרוכזת של רכבי שטח נכון?
אלה בבניה מתוכננת כמובן מי שכבר בבעלותו רכב שטח לדוגמה לא יהיה יכול לרכוש אחד אחר שוב מבלי להשלים את הרישיון
או למשל לא לגבות סכום רישיון מלא על הוצעת רישיון לרכב שטח, כמובן שכל קטגורית הג'יפונים לא נכנסת.
בואו אני אתן לכם מספר יתרונות וסיבות
1.קח עכשיו בחור ובחורה שמוציאים רישיון והרכב הראשון בו הם מיועדים לנהוג הוא רכב שטח במשקל 2500 ק"ג, האם רמת ההכשרה של אותם ילדודס תואמת את מודעות והניסיון שהם דרושים כדי לנהוג על אותו רכב?, הרי גם ככה המצב אגום גם במכוניות רגילות.
אם אתם חושבים שכאשר אני רואה ילדות על אסקלייד ויש לי צביטה בלב זה בגלל קנאה או צרות עין אתם טועים
זה מפני שאני יודע שלבחור אין שמץ של מושג מה לעשות עם אותו רכב במצב מסוכן וכאשר הוא נוהג על רכב גבוהה וכבד הסיכון גובר.
2. הארץ שלנו קטנה וצריך לשמור עליה את זה כל אחד יודע, קורס של רשות שמורות הטבע לבעלי רכבי שטח בחיוב ישפר את המודעות באופן רחב לגבי שמירה על טבע בקרב אנשים חדשים שמצטרפים לתחום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
1.קח עכשיו בחור ובחורה שמוציאים רישיון והרכב הראשון בו הם מיועדים לנהוג הוא רכב שטח במשקל 2500 ק"ג, האם רמת ההכשרה של אותם ילדודס תואמת את מודעות והניסיון שהם דרושים כדי לנהוג על אותו רכב?, הרי גם ככה המצב אגום גם במכוניות רגילות.
אם אתם חושבים שכאשר אני רואה ילדות על אסקלייד ויש לי צביטה בלב זה בגלל קנאה או צרות עין אתם טועים
זה מפני שאני יודע שלבחור אין שמץ של מושג מה לעשות עם אותו רכב במצב מסוכן וכאשר הוא נוהג על רכב גבוהה וכבד הסיכון גובר.
תום,
עם כל הכבוד לך,
אבל הסטטיסטיקה לא איתך
בא ניקח את העולם המערבי, ארה'ב לדוגמה,
רשיון רגיל, נורמלי CLASS C
מרשה לכל אדם לנהוג על מה שבא לו כל עוד לרכב יש 2 סרנים, בלי הגבלת משקל!
אין כל קשר בין גודל הרכב לתאונות, למעשה, לדעתי זה הפוך, אדם נוהג יותר בפזיזות ברכב קטן וזריז כמו הונדה סיביק מברכב גדול וכבד כמו סאבורבן, זה יצר אנושי (כן גם אני נוהג במוסטנג בצורה שונה מב דודג' ראם 2500....שאל את אישתי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
תום,
עם כל הכבוד לך,
אבל הסטטיסטיקה לא איתך
בא ניקח את העולם המערבי, ארה'ב לדוגמה,
רשיון רגיל, נורמלי CLASS C
מרשה לכל אדם לנהוג על מה שבא לו כל עוד לרכב יש 2 סרנים, בלי הגבלת משקל!
אין כל קשר בין גודל הרכב לתאונות, למעשה, לדעתי זה הפוך, אדם נוהג יותר בפזיזות ברכב קטן וזריז כמו הונדה סיביק מברכב גדול וכבד כמו סאבורבן, זה יצר אנושי (כן גם אני נוהג במוסטנג בצורה שונה מב דודג' ראם 2500....שאל את אישתי)
לא בדקתי אבל אני לא אתפלא אם בישראל יש את ריכוז רכבי השטח הצפוף בעולם ביחס לגודל המדינה, כל מקרה לגופו ולפי דעתי לא ניתן לעשות השוואה
בישראל המצב שונה לחלוטין יש לך פה מספר גדול של אנשים שמסתובבים בשטח מבלי לדעת מה הם הורסים ומה לא.
תעזוב אותנו כבר באימש'ך.
טיסה לאוסטריה/שוייץ/דנמרק/שוודיה מחלקת עסקים כיוון אחד, עלי!
צדקנים וחוקים מגבילים תמצא שם בשפע.