אגב האפשרות לעשות את זה באחד הערבים, זה בתוך מחסן עם תאורה כך שאין בעיה בערב /לילה,
מישהו יודע איפה אפשר לקנות ליפט עד 3 טון משומש בזול ???
Printable View
אגב האפשרות לעשות את זה באחד הערבים, זה בתוך מחסן עם תאורה כך שאין בעיה בערב /לילה,
מישהו יודע איפה אפשר לקנות ליפט עד 3 טון משומש בזול ???
אסף, לגבי החולץ לפולי המנוע -
בהיינס של ההילקס גם כתוב להשתמש בחולץ מיוחד ולא בחולץ רגיל - כלומר לא לתפוס את השפתיים של הפולי. מה שהם לא כותבים שם, זה שה"חולץ המיוחד" הוא חולץ הגה הכי פשוט שיש.
אולי זה רלוונטי גם ללנדרובר?
(במחשבה שנייה, שום סיכוי... :twisted: )
חולץ ייעודי אמור לא לפצוע את הפולי וכ הוא לא יצא לך מאיזון. חשוב גם בהשחלה חזרה.
לבי הבורג הנועל, אפשר להשתמש בבורג בעל תבריג זהה לפקק כאשר משחיזים לו את הראש לשפיץ חד; הוא בסך הכל צריך לנעול את השינן.
אנחנו אחרי הסיפור.
עמי ואנוכי, יום עבודה (שהתחיל בצהרי היום הראשון ונגמר אחה"צ של היום השני), שני לנדרוברים, הוחלפו שתי רצועות טיימינג וגלגלונים, ועל הדרך גם פתרנו את בעיות ההתחממות בשני המנועים (עמי נעל את המצמד מניפה, אני החלפתי לחדש).
כתבה מלאה, כולל תמונות וטריקים- בקרוב מאוד.
שורה תחתונה- אין מה לפחד. המון עבודה, אבל בהחלט אפשרי למכונאי החובב.
ותודה לכולם על העצות. חלקן נמצאו מאוד שימושיות במהלך הביצוע.
אסף.
נו אסף.......צריך הזמנה מיוחדת. אוקיי - תעמיד כבר כתבה!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ביצעתי את ההחלפה אתמול, ללא ספק עבודה קלה ופשוטה.
נקודות שחשובות לציין בהחלפה :
1. ההברגה של קדח האוורור היא 13 ממ NF. אצלי ברכב אוטמטי החור אוורור גם קיים אבל החור לנעילת גלגל התנופה נמצא ב 90 מעלות מול הקרטר. בחור הגדול מבין השניים מכניסים את פין הנעילה. למי שמעונין חרטתי אחד כזה אך ללא הברגה (לא היה לי בורג) אבל הוא מתאים פרפקט. אולי אני גם אכין כזה שיהיה עם הברגה.
2. למי שמתקשה לפתוח את בורג הקרנק, צינור חזק שנשען על השלדה, ניתוק חוט החשמל ממשאבת ההזרקה ונגיעונת קטנה בסטרטר והבורג נפתח בקלות.
3. כדי להרכיב את הרצועה יש להשאיר את המותחן ואת גלגלת הסרק משוחררים די הרבה על מנת שהרצועה החדשה תעלה לכם. אין להשתמש במברגים, מנופים ושאר ירקות למרות שזה נורא מפתה.
4. יש להרכיב קודם את הרצועה על הקרנק ולאחר מכן על גג"ש משאבת ההזרקה (לא להכניס את כולה אלא מחצית כדי להרוויח מעט אורך) והרים ולהכניס אותה לגג"ש הקאמשפט.
5. יש צורך ביותר מזוג ידיים על מנת להרים את הרצועה, ההמלצה שלי היא שמישהו יכנס מלמטה ובאמצעות חתיכת עץ (לדוגמה זו של הפטיש על מנת לפזר את הלחץ ולא לפגוע ברצוע כמו עם מברג) וידחוף אותה כלפי מעלה. זה בערך החלק היחיד שקשה בכל העבודה.
6. לאחר שהרצועה במקום יש לדאוג כי גלגלת הסרק יושבת במקום !! (יש לה מגרעת על זרוע המותחן).
7. לקרוא טוב את הכתבה ב DIFFLOCK ולא לשכוח את ברגי גג"ש משאבת הזרקה שלמעשה באמצעותו מכוונים את הרצועה כאשר מכניסים אותה.
אין שום סיבה לפחד מהעבודה הזאת ובמידה ומקפידים ועובדים ע"פ ההוראות, הכל עובד.
בהצלחה !
שחף.
אסף,
שכחת להגיד שיום עבודה שלך שווה הרבה כסף.
גם אני ניסיתי לבצע את החלפת הרצועה יחד עם חבר
אבל לצערי נכשלנו. :oops:
הרכב נגרר למוסך ושם סודרה הבעיה כיוון משאבת ההזרקה. :D
מסקנות:
1. העבודה בהחלט אפשרית.
2. רצוי להתחיל את העבודה בשעה סבירה ( שאפשר להרים טלפון לאנשים להתיעץ) ולא ב21:00 :lol:
3. חייבים להקפיד על ההוראות - וסעיף שלא מובן רצוי לשאול לפני תחילת העבודה.
4. החלפת רצועה בסמוראי פשוטה יותר. :twisted:
אני אדווח לאחר הניסיון הבא
ניב, אולי תספר לכולנו מה הייתה הבעיה בתזמון המשאבה על מנת שנחכים לפעם הבאה ?
שחף.
טוב, כמו שכבר ציינתי הבעיה הייתה שלא עקבנו אחר כל ההוראות!!
בעיקר לאחר ההתאמה בין גלגל התנופה למשאבת ההזרקה, לא נעלנו את גלגל התנופה
לאורך כל החלפת הרצועה אלא סימנו על הרצועה.
השוונו את התהליך פה לתהליך בסמווראי.
כמו שאמרנו - הקפדה על ההוראות.