-
תגובה להודעה: [רכישה קבוצתית] מסיכות ריתוך איכותיות ותקניות (!!!), רתכות אינוורטר ורת
היום ניסיתי לתפוס את רועי, אבל הוא לא היה זמין וגם לא חזר אלי.
התקשרתי אחר כך לזיקה, הם צריכים לבוא לאסוף את המסיכה וניסיתי לרמוז לבחורה שדיברה איתי רמז עבה שאני מעוניין באחת חדשה ולא שיתקנו את זאת, שכן לא נראה לי הגיוני שמסיכה תתקלקל תוך 9 חודשים. כמובן שגיליתי ממנה אטימות והיא חזרה ואמרה 3 פעמים: "אנחנו נשלח למעבדה ונתקן".
באמת מעצבן, זה כבר מתחיל להרגיש כמו ניצול וזה מחזק את האמרה שמה שזול מתחיל בז' ובזה זה נגמר.
חבל, אני כנראה אשלם בפעם הבאה יותר ולא אקנה מזיקה.
-
תגובה להודעה: [רכישה קבוצתית] מסיכות ריתוך איכותיות ותקניות (!!!), רתכות אינוורטר ורת
כשתתפוס אותו, תמסור לו שגם אני מחכה שהוא יחזור אלי.
סתם מתוך סקרנות - מה בדיוק הבעיה במסיכה שלך?
בנוסף לכל עניין מסיכות הריתוך, הגיעו אלי גם תלונות לגבי הרתכות ה"איטלקיות" שלהם.
אביא כמה ציטוטים נבחרים מבלי לחשוף את המקור -
ציטוט:
הנתונים של הרתכת פשוט טובים מידיי- נתוני ה- D.C בזרם המקסימאלי יותר טובים מאשר ברתכת מקבילה של מילר! אמרתי את זה בזמנו לרועי ולא היה לו מה להגיד
...
ציטוט:
המאמ"ת (פיוז) שבגב הרתכת לא תואם את תצרוכת הזרם של הרתכת או את התקע הרגיל שיש לה.
...
ציטוט:
הם טוענים שמתח הריקם של הרתכת הוא 80V ולכן מתאימה לאלקט' צלולוזה. בבדיקה שעשיתי המתח היה שישים ומשהו אם אני זוכר נכון.
עכשיו אני מרגיש שיש לי כבר מספיק כלים כדי להתחיל לטפל בעניין יותר ברצינות.
-
הבעיה היא שהמסיכה לא מתכהה. בחודש האחרון לא היה לי זמן לרתך ורציתי לעשות משהו בסופ"ש- המסיכה לא מגיבה.
-
לדעתי זו עילה לתביעה ייצוגית כלפי חברת זיקה.
לפני מספר ימים ביקרתי בסדנה של גיא סרדין, מקום מרשים של מקצוען המבצע עבודות ברמה תעופתית
לצבא ולחברות בארץ ובחו"ל.
הוא עובד עם ספידגלאס מאווררות בלבד (ורתכות פרוניוס) המסיכות של פרוניוס ומילר לדעתו לא ברמה של ספידגלאס.
הוא גם הסביר לי כי ריתוך נירוסטה/אלומיניום ללא אוורור מתאים גורם להצטברות המתכת באיזור הכליות לתמיד.
-
אולי זה עוד אפילו יקרה...
אני ורן קיבלנו מסיכות אתמול והיום בהתאמה ומרגע זה בעצם הקנייה התחילה.
יוני קיבל את מספרי הטלפון ואת אזורי המגורים של כולכם, הוא יצור עימכם קשר ביום יומיים הקרובים וינווט אליכם
את המסיכה בעצמו או בעזרת סוכנים אחרים של מ.ב.
המינוס היחידי שאני מוצא בה כרגע הוא שטח הכיסוי היחסית קטן שלה, בדקו את התאימות שלה לפני שאתם קונים.
התרשמות מלאה עם מסקנות סופיות - בהמשך...
בהצלחה ותתחדשו !
-
שלום לכולם,
אני מדגיש שוב - בצעו בדיקת תאימות לצרכים שלכם לפני הקנייה !!!
מומלץ מאוד להכין רתכת וכמה פרופילים ולבדוק את המסיכות בפועל, חבל שתקנו משהו שלא מתאים לכם.
למה אני מדגיש?
אספר לכם מה קרה ביומיים הקרובים.
התלבטתי בנושא בחירת המסיכה רבות ולבסוף בחרתי ב100V.
יוני הגיע אלי, מסר לי אותה, ניסיתי אותה לכמה פיקים, הכל עשה רושם בסדר ורכשתי אותה.
יום לאחר מכן ריתכתי איתה שוב רק במקום מוצל יותר ומצאתי ש -
* לטעמי הכיסוי התחתון של המסיכה לא מספק והרווח בין החזה שלי למסיכה גדול מידי ( שאגב זו תלונה בלעדית שלי, שאלתי עוד אנשים והם לא הרגישו כך...אולי יש לי צוואר ארוך? :rolleyes: ).
התוצאה של זה היא כמובן הרבה אור בתוך המסיכה, משהו שאני באופן אישי לא אוהב.
* הדיילי קצר מידי בשבילי, שוב...עניין של העדפה אישית, הייתי שמח אם ל100V היה דיילי כפול מהנוכחי.
אלו 2 דברים שכשאתה מרתך בשמש אתה פחות שם לב אליהם, אבל רוב העבודה שלי היא בכלל באזור מוצל (טמבל).
כל השאר - נוחות, מנגנון הADF (דרגה 12 הייתה בדיוק בשבילי ואני מרתך עם 3.25), פלסטיקה....הכל היה בסדר גמור.
התקשרתי ליוני, ואמרתי לו בלב כבד....9100X.
אני כנראה הולך להתחיל לרתך איזה שעתיים בשבוע ולא מתקבל על הדעת
שאני, שארגן את כלהקנייה הזאת...ירתך כמות כזאת ויתפשר על משהו שלא מתאים לו.
יוני עשה מאמצים שלא כל סוכן היה עושה והביא לי אותה היום, עד הבית.
שוב, בדקתי (לא בריתוך)....המסיכה נראתה לי בסדר. יוני בדק ואישר אותה.
שילמתי ושיחררתי אותו.
קשה לי להסביר איך לא אני ולא יוני עלינו על זה - אבל אחרי איזה חצי שעה שמתי לב שבמבט קיצוני לצדדים גוון המסך כחלחל במקום ירוק, ולא מתכהה לרמה ששאר המסך מתכהה אליה.
מה שהופך אותי ליותר דביל הוא שזאת בדיוק התקלה שקרתה לי במסיכה של זיקה, כלומר זה הדבר שהייתי אמור לבדוק לעומק ראשון.
ישר הרמתי טלפונים לכל מיני חברה המחזיקים במסיכה מהסדרה והם טענו שאין דבר כזה, מדובר בתקלה במסך.
כמובן שגם יוני אישר שהדבר לא אמור לקרות ושהמסך יוחלף לחדש במסגרת האחריות.
חוץ מקצת באסה, לא נורא , קורה...ולכן יש אחריות.
שימו לב גם שלא הייתי צריך להלחם על החלפה מלאה של המסך במקום תיקון - התשובה הראשונה שקיבלתי היא שהמסך יוחלף במלואו.
אי לכך ובהתאם לזאת, אמצו לכם Checklist לבדיקת המסיכה לפני הקנייה בכדי למנוע אי נעימויות -
1) בדיקת פלסטיקה - בקשו פירוק מלא של המסיכה והרכבתה מחדש ובדקו ששום חלק לא שבור ושכל חלקי הראשייה תקינים ומתכווננים.
2) בדיקת אטימות לאור - החשיכו את החדר , והדליקו אור חזק וממוקד.
בדקו שאין שום דליפת אור מבעד לחלקי המסיכה או הADF.
מומלץ לבדוק את הנושא גם בריתוך טרם הקנייה.
3) בדיקת הADF - בצעו את הבדיקות בתאורה והתנאים בהם תעבדו.
1. בדקו שכל הכפתורים פועלים ומגיבים.
2. בדקו שאכן יש הבדל בין הדרגות השונות (כהות, רגישות, השהייה).
3. בדקו את מהירות ההחלפה - האם היא מספקת אתכם? האם אתם מזהים הבזק?
4. בדקו את השהייה - האם היא מהירה/איטית מידי לטעמכם.
5. האם המסך מגיב בהחלטיות הרצויה ( ללא מיצמוצים )?
6. בדקו את אחידות כהות המסך במצב בהיר וכהה - עדיף נגד אור חזק משום שבו ניתן להבדיל יותר בקלות באי אחידות בגוון המסך.
חפשו בעיקר את הפינות הקיצוניות.
7. בדקו שכהות המסך מתאימה לכם.
8. בדקו שהADF נכבה לאחר כמה דקות של אי שימוש.
9. בדקו בריתוך הכל !!!
4) בדיקת התאמה כללית -
האם שטח הכיסוי של המסיכה מספק אתכם?
האם היא נוחה לכם על הראש?
האם המסיכה מגבילה אתכם בתנועות מסויימות?
האם המשקל/ איזון שלה מתאים לכם?
אם יש משהו ששכחתי - אתם מוזמנים להוסיף.
מי שכבר קיבל את המסיכה - אשמח אם תעלו התרשמויות ומסקנות.
ריתוך מהנה ובטוח לכולנו !
ים
-
שאלו אותי מה דעתי על מהירות החלפת המסך של המסיכות הנ"ל, שלכאורה היא לא מהמהירות בשוק - 1/10,000.
לשם השוואה, למתחרים העיקריים של סדרת ה9100 בחו"ל יש זמני תגובה של 1/20,000 ומעלה ( Miller Digital Elite, Jackson Nexgen )
וישנם גם דגמים עם זמנים של 1/25,000 ושל 1/30,000.
אז קודם כל...אציין שאת המהירות של ה VISOR, המתחרה העיקרית של הSpeedglas בארץ - אני בכלל לא יודע
כי זה לא כתוב בנתונים המפורסמים באתר החברה ( ואין לי פנאי לרדוף אחריהם במיילים כמו בנוגע להגנת הUV/IR).
שאלתי את המפיץ של המותג בדרום והוא לא ידע לענות לי, הבטיח שיחזור אלי ולא שמעתי ממנו מאז,
דבר שיכול לקרות כתוצאה מההתחייבות שלו לחזור אלי גם עם הוכחות לייצור של מסיכות Speedglas בסין.
מכיוון שנתונים של מסיכות שלא ניתן להשיג ולקבל עליהן אחריות בארץ או שהן לא מתאימות מכל סיבה אחרת - לא רלוונטים לדיון...
אני משום מה אלך רק על מסיכה עם נתונים ידועים.
ראיתי תגובה בנושא באנגלית שקלעה בול לקו המחשבה שלי בנושא הזה ולכן אצטט אותה במלואה.
ציטוט:
OK hi all... I just had to add some info I learned a long time ago, which I still believe to be true.
When they advertise switching speed, that could just be the amount of time it takes the LCD Panel itself to turn from clear to dark when a sufficient voltage/current is applied to it... which is pretty much a constant as we are talking about physics here... if the LCD is influenced by other variables... IE its a couple degrees warmer it will switch at a faster speed...
That does not necessarily account for the time the electronic in the helmet to analyze the photo receptors and allow the current to flow to the LCD panel to cause it to switch... that's where the main difference is between a "good" helmet and a "bad" one. If the total time from ARC on to actually switching on the LCD is longer... there's your eye burn.
One MFG "could" quote the raw LCD darkening time while another quotes the "response time" of the control circuit while a third quotes total time from arc sense to LCD dark...
Another thing to consider is the ARC strength used to trigger for the specifications... If they used a 1000 AMP arc it will have a higher energy output to turn a photo transistor on faster say than a 30 AMP arc... although switching slower at a lower energy level might balance out the flash passed through the lens before switching.. I'm not sure about that, but I do know that if you are welding in a cooler environment you will get more flash through because the LCD will change states slower...
דהיינו - אי אפשר לדעת מה המשקל של הנתון המפורסם ב"מהירות ההחלפה האמיתית" = רגע תחילת הקשת עד התכהות המסך - ולכן צריך לנסות ולקבוע זאת בשטח.
אני בדקתי בזמנו את ה9100XX של יוחי והיא עברה את המבחן שלי, משתמשים כבדים אחרים המליצו לי על המסיכות ( ש' אפילו הביא המלצה חמה מבית TIG ART, שזה שווה הרבה ).
ואני נוטה להאמין שהנתון הסופי של מסיכות Speedglas הוא מהטובים בשוק.
חיפוש בנושא בפורום WeldingWeb הראה שהרוב חושבים כמוני.
ימים יגידו אם זה נכון...
* למען הסדר הטוב ולמי שעלול לחשוב שאני יותר מידי לטובת מ.ב. או Speedglas בכל נושא -
הדבר היחידי שיצא לי מאירגון הקנייה הקבוצתית הזאת זה סט מגנים נוסף למסיכה על חשבון הבית (שחיתות ברמת חברי כנסת...ללא ספק).
כשיש לי ביקורת אני כותב אותה וכשיש התייחסות לנתונים כמו זה המוצג בפוסט הזה אני מציג אותם הכי אובייקטיבי שאני יודע.
-
אני מגיע למ.ב. במהלך השבוע הזה ( כנראה מחר או מחרתיים ) כדי לערוך שם סיור מצולם לחברי הפורום וכדי להחליף את ה"קסטה" הפגומה במסיכה שלי.
מי שמעוניין להצטרף מוזמן להתקשר אלי - 054-5798156.
הסיור ה"רשמי" שתוכנן לשישי בוטל משום שלא היו מספיק אנשים.
-
לקחת בסוף את ה100V או את ה9100XX?
-
בהתחלה לקחתי את ה100V.
כפי שכתבתי - לטעמי היו חסרות לה כמה תכונות שהייתי רוצה במסיכת ריתוך ( DELAY ארוך יותר, כיסוי משופר ).
החלפתי ל9100X שקיבלתי עם מסך פגום.
עוד השבוע אחליף אותו, אבדוק אותו בעבודה ואחליט מה תהיה מסיכת הריתוך הבאה שלי.
-
ד"א, היום הוחזרה אלי המסיכה של זיקה. הקסטה הוחלפה לאחת חדשה אבל לא אמרו לי מה הייתה הבעיה.
בדקתי מול פרוז'קטור, אין הבדלים ברמת הסינון של הזכוכית בצדדים ובמרכז.
-
קיבלתי את המסיכה.
חשוב לי להבהיר, אני בעיקר משתעשע בריתוך, הקילומטרז' שלי עומד בערך על 5 קילו אלקטרודות, שסיימתי היום בניסויים. עיקר ה"עשייה" שלי עם הרתכת מסתובבת מסביב בניית כלובים לבעלי חיים. ככה שאין כאן שום דבר מאוד מסובך, ואין לי ריתוכים מספיק ארוכים בשביל שהדעה שלי תשמש כשיקול דעת למשהו.
הסיבה שרכשתי את ה-100V היא שהמסנן של הדימונד נשבר וזה קרה אחרי תקופת האחריות. ההתלבטות היתה בין תיקון יקר במעבדה לבין קניית מסכה חדשה והלכתי על האופציה השנייה שפשוט כללה מוצר שיש לו תגובות טובות ברמה העולמית, לעומת מוצר סיני עלום שם בהפרש מחירים לא ענק. היות ואני בחור שטחי ברמה מסוימת התגובות בשטח עניינו אותי יותר מאשר התקנים והמספרים הנלווים. וזה המקום להגיד לך שאפו על המחקר והפדנטיות.
בדקתי היום את המסכה בשמש, בצל, עם זרקורים מול העיניים, ועם זרקורים מול העיניים כשהמסיכה עלי. ההרגשה היא שהמסכה יושבת בצורה יציבה מאוד על הראש. גם אחרי שמרימים אותה היא לא נופלת בחזרה גם כשעושים תנועת "כן" חזקה. למרות שפוזת ה-תראו אני סוגר בלי ידיים- מורגשת בחסרונה, הייתרון של- אני לא צריך להרים את המסכה כל פעם שאני מסתכל למטה- עושה את שלו.
מבחינת חסימת האור בסה"כ לא מורגשת אצלי חדירת אור פנימה, מצד שני, הריתוכים שלי קצרים. יכול להיות שזה יורגש בעבודה מסיבית יותר. בכל מקרה בגלל צוואר ארוך אני בד"כ מכסה את האזור שמועד לפורענות, וזה כיסוי שיכול להתלבש על המסיכה עצמה ולפתור את הבעיה.
לא ראיתי הבדלי רגישות בין מצב 2 למצב 3, ושניהם מספקים אותי, במצב 1 לא הייתי נותן לעיוור לעבוד. העבודה בדין 12 היא די והותר מבחינת כהות, ולא רואים זליגות משום מקום בבדיקה מול הפרוג'קטור ובזמן הריתוך. דוקא בזמן של הסתכלות בתאורה רגילה רואים בקצוות ימין ושמאל בריחה ממסך ירוק לכיוון של מצב כחול.
ההפרשים בגדלי התצוגה בין הדיימונד ל100V הם זניחים בעיניי, מצד שני אני יכול לחיות גם עם פחות מרחב ראיה, כל עוד אני יכול לראות את הכיוון שאליו אני רוצה לרתך. יכול להיות שאם הייתי יכול לרתך יותר מהר ויעיל אז זה היה שונה.
לדיימונד היה מרחב פנימי גדול יותר. וזאת אולי נקודת החסרון היחידה שיש לי עם ה 100V. האף היהודי שלי מתנגש בקצה הקסדה (גם אחרי שהרחקתי את מה שתופס את הראש). יש בזה אלמנט שקצת מציק, אבל אני מניח שאני אתרגל.
אמיר.
-
אהלן אמיר, מה שלומך?
את הדבר הכי חשוב שכחת...
אחרי הכל - האם אתה מרוצה מהקנייה?
אתן לך את נקודת המבט שלי על ההערות שלך אחרי שהייתי אתמול במ.ב. (תמונות וחוויות בפוסט נפרד בהמשך)
ועשיתי "מבחן" לאיזה 10 מסיכות ריתוך שונות (כולל שימוש במערכת ה Adflo של Speedglas).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בומס הקופץ
קיבלתי את המסיכה.
חשוב לי להבהיר, אני בעיקר משתעשע בריתוך, הקילומטרז' שלי עומד בערך על 5 קילו אלקטרודות, שסיימתי היום בניסויים. עיקר ה"עשייה" שלי עם הרתכת מסתובבת מסביב בניית כלובים לבעלי חיים. ככה שאין כאן שום דבר מאוד מסובך, ואין לי ריתוכים מספיק ארוכים בשביל שהדעה שלי תשמש כשיקול דעת למשהו.
אמיר...זה פשוט לא נכון.
אם אתה רתך "מתחיל" ולא יהיה לך נוח* במסיכה כלשהי - היא לא מספיק טובה.
* כמה שנוח וריתוך יכולים להתחבר ביחד.
הסיבה שרכשתי את ה-100V היא שהמסנן של הדימונד נשבר וזה קרה אחרי תקופת האחריות. ההתלבטות היתה בין תיקון יקר במעבדה לבין קניית מסכה חדשה והלכתי על האופציה השנייה שפשוט כללה מוצר שיש לו תגובות טובות ברמה העולמית, לעומת מוצר סיני עלום שם בהפרש מחירים לא ענק. היות ואני בחור שטחי ברמה מסוימת התגובות בשטח עניינו אותי יותר מאשר התקנים והמספרים הנלווים. וזה המקום להגיד לך שאפו על המחקר והפדנטיות.
בדקתי היום את המסכה בשמש, בצל, עם זרקורים מול העיניים, ועם זרקורים מול העיניים כשהמסיכה עלי. ההרגשה היא שהמסכה יושבת בצורה יציבה מאוד על הראש. גם אחרי שמרימים אותה היא לא נופלת בחזרה גם כשעושים תנועת "כן" חזקה. למרות שפוזת ה-תראו אני סוגר בלי ידיים- מורגשת בחסרונה, הייתרון של- אני לא צריך להרים את המסכה כל פעם שאני מסתכל למטה- עושה את שלו.
אני מסכים, לספידגלס יש בכל המסיכות "נעילה" במצב עליון (קליק מורגש) שמונעת את זה.
מבחינתי זה לא חיסרון כי מעולם לא עשיתי את זה (מטעמי נוחות) קראתי הרבה על זה שזה גורם לכאבי צוואר.
מנגנון הADF אמור לתת פיתרון לצורך בפעולה הזאת, מוריד קסדה > נותן סשן ריתוכים > מרים קסדה, כאשר כל הדרך אתה רואה טוב ויכול להתמקם מחדש לכל ריתוך.
מצד שני, כמו שאמרת, זה פלוס גדול, אתה נועל את המסיכה למעלה והיא לא נופלת (המבחן האמיתי לזה הוא לאורך שנים).
מבחינת חסימת האור בסה"כ לא מורגשת אצלי חדירת אור פנימה, מצד שני, הריתוכים שלי קצרים. יכול להיות שזה יורגש בעבודה מסיבית יותר. בכל מקרה בגלל צוואר ארוך אני בד"כ מכסה את האזור שמועד לפורענות, וזה כיסוי שיכול להתלבש על המסיכה עצמה ולפתור את הבעיה.
אני לוקח את ההערה על שטח הכיסוי של ה100V בחזרה אחרי שריתכתי עם כל הליין של ספידגלס ועוד כל מיני מסיכות (כולל זיקה, מילר, אופטרל ועוד...).
לספידגלס עיצוב מחודד יותר ולכן נדמה שזה קורה יותר, אבל בפועל זה קורה בכל מסיכות הריתוך שעבדתי איתן אתמול,
במי טיפונת יותר/פחות - לא רלוונטי כי מבחינתי כולן צריכות כיסוי תחתון (שגם אותו "בחנתי" - אביזר ה Tecaweld).
אני אישית לא ממש מבין את תפיסת העיצוב הזאת, ארחיב על זה בפוסט על הביקור במ.ב.
לא ראיתי הבדלי רגישות בין מצב 2 למצב 3, ושניהם מספקים אותי, במצב 1 לא הייתי נותן לעיוור לעבוד.
אף אחד מאיתנו לא צריך להשתמש במצב רגישות "1", הוא נועד לעבודה בסביבה מלאה ברתכים.
אצלי במסיכות הרגישות תמיד מכוונת הכי גבוה שמתאפשר בתנאי השטח.
העבודה בדין 12 היא די והותר מבחינת כהות,
כהות 12 בהחלט מספיקה, גם לאלק' 3.25.
ולא רואים זליגות משום מקום בבדיקה מול הפרוג'קטור ובזמן הריתוך. דוקא בזמן של הסתכלות בתאורה רגילה רואים בקצוות ימין ושמאל בריחה ממסך ירוק לכיוון של מצב כחול.
שמתי לב לזה וביררתי את הנושא מול 3M ישראל.
יש תופעה כזאת, אם במסך כהה אין בעיה ואתה לא מרגיש הפרעה כלשהי אז הכל תקין.
ההפרשים בגדלי התצוגה בין הדיימונד ל100V הם זניחים בעיניי, מצד שני אני יכול לחיות גם עם פחות מרחב ראיה, כל עוד אני יכול לראות את הכיוון שאליו אני רוצה לרתך. יכול להיות שאם הייתי יכול לרתך יותר מהר ויעיל אז זה היה שונה.
לי היה כל כך הרבה יותר נוח עם ה100V שלא שמתי לב שיש הבדל בגודל החלון (אתה סגור על זה שיש?).
אני מסתדר מצויין עם חלון סטנדרטי אז אולי הדעה שלי לא ממש תעזור למי שמעוניין לדעת האם המסך של ה100V מספיק.
לדיימונד היה מרחב פנימי גדול יותר. וזאת אולי נקודת החסרון היחידה שיש לי עם ה 100V. האף היהודי שלי מתנגש בקצה הקסדה (גם אחרי שהרחקתי את מה שתופס את הראש). יש בזה אלמנט שקצת מציק, אבל אני מניח שאני אתרגל.
לגבי מרווח פנימי, מסכים.
רק שתדע שיש צפופות יותר, יש רתכים שאפילו מעוניינים במסיכות כאלו.
לגבי האף היהודי וקצה הקסדה...אתה בטוח? כיוונת את הראשייה לקיבוע הכי רחוק (יש 4) ?
אם כן, בהחלט שיחקת אותה.
אמיר.
מה לגבי מהירות תגובה?
איכות אופטית?
DELAY?
הרגשה לאחר הריתוך?
אם אתה מוריד את ההערה על שטח הכיסוי, שכמו שאמרתי, הוא די בעיה של כל המסיכות בסטנדרטים שלי
(אני עובד כרגע על כיסוי תחתון מעור שיהיה גם יעיל וגם נוח) רק הDELAY הפריע לי וגרם לי לרצות לשדרג למסיכה יקרה יותר.
מצד שני גם ב9100 רק דרגת הDELAY הכי ארוכה סיפקה אותי והיא 1.3 שניות, שזה מאוד ארוך,
מעט מאוד רתכים מכוונים לDELAY כזה אז לא בטוח שזה מפריע לכולם.
שמחתי מאוד על הREVIEW המפורט ואשמח עוד יותר אם אתה מרוצה מהקנייה באופן כללי.
-
Porsche_Dude, קודם כל תתחדש.
אשמח לערוך השוואה בין מסיכת זיקה טרייה לספידגלס השונות וגם לראות את המצב במסך
החדש שלך.
אם אתה בעניין שלח לי ה"פ עם פרטי התקשרות.
למיטב הבנתי למעט אולי 2 אנשים (שנקבעה איתם כבר פגישה) כולם קיבלו את המסיכות.
אני מקווה שכולם מרוצים ושמחים על הרכישה של מיגון ריתוך תקני ואיכותי.
אם יש לכם בעיה כלשהיא, או שאתם מעוניינים בציוד נוסף, ייעוץ וכו...
הטלפון של יוני, הסוכן "שלנו", הוא - 0524889292 והוא ביקש במיוחד לציין שהוא ישמח
לעזור בכל עניין.
מנכ"ל מ.ב. נתן לי היתר מיוחד להרביץ לסוכנים שלו בעת הצורך, אז אם יש בעיות כאלו או אחרות
שנוגעות לרכישה הקבוצתית הפלאפון שלי הוא 054-5798156.
תתחדשו...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
אהלן אמיר, מה שלומך?
את הדבר הכי חשוב שכחת...
אחרי הכל - האם אתה מרוצה מהקנייה?
כן, מבסוט לגמרי מהרכישה
אתן לך את נקודת המבט שלי על ההערות שלך אחרי שהייתי אתמול במ.ב. (תמונות וחוויות בפוסט נפרד בהמשך)
ועשיתי "מבחן" לאיזה 10 מסיכות ריתוך שונות (כולל שימוש במערכת ה Adflo של Speedglas).
מה לגבי מהירות תגובה?
כשהמערכת נמצאת ברגישות 2 או 3 אני לא ממצמץ. התגובה מהירה יותר ממה שהיה לי עם זיקה (שם מיצמצתי כאילו אין מחר), ובתור אחד שעדיין לא תמיד מייצר קשת רציפה על הפעם הראשונה זה הבדל מאוד משמעותי.
איכות אופטית?
אני רואה את מה שצריך ואיך שאני צריך, כשאני לא מרתך האיכות האופטית טובה יותר משל הדיימונד, בזמן הריתוך קשה לי להשוות בין השניים, בסך הכל הם הרגישו לי אותו דבר.
DELAY?
הדיליי הוא די והותר בשביל מה שאני עושה. יש מצב שדיליי ארוך יותר משמעותית בלי יכולת שליטה עליו, היה מתסכל אותי. היה נחמד אם היתה אופצית שליטה כמו בדיימונד, אבל אני מניח שבשביל זה צריך להשקיע קצת יותר שלמונים.
הרגשה לאחר הריתוך?
ההרגשה טובה. אין הרגשה מוזרה או מעקצצת בעיניים. אבל חשוב לי להבהיר, גם בדיימונד לא היו לי הרגשות לא טובות.
אם אתה מוריד את ההערה על שטח הכיסוי, שכמו שאמרתי, הוא די בעיה של כל המסיכות בסטנדרטים שלי
(אני עובד כרגע על כיסוי תחתון מעור שיהיה גם יעיל וגם נוח) רק הDELAY הפריע לי וגרם לי לרצות לשדרג למסיכה יקרה יותר.
יש צווארוני "פולו" כאלה לרתכים (מגנים גם על הכתפיים), שיכולים להתמתח ולהתלבש על קצה המסכה. בשיטוטים שלי ברשת ראיתי אפילו כאלה שהם יעודיים לספידגלס ומנצלים את העיצוב המחודד בקצה בשביל להתפס. הקיצר אם תתיאש מלתפור עור, אז יש כאלה מוכנים לקניה.
ושוב, תודה על המאמץ.
-
בכיף...
אחפש מוצר כזה מוכן ונראה אם הוא עונה על הדרישות שלי.
הדבר המעצבן ביותר ב100V היא ההרגשה שספידגלס "עשו לך בכוונה" מסיכה בלי כל האופציות כדי -
שתתמכר לADF,
תתעצבן שאין ב100V את כל הפונקציות,
ותשדרג אותה ל9100/9002 בהרבה כסף.
תן לי את ה100V עם עוד דרגת DELAY ארוכה ( שנייה זה זמן סבבה ).
ואני קונה את המסיכה בלי לחשוב פעמיים.
חבל...
(כמובן שלא להם, כי אנשים נאלצים לקנות דגמים שהם מרוויחים עליהם יותר כסף)
מקווה להעלות עוד היום התרשמות ראשונית מהמסיכות השונות ואת התמונות ממ.ב.
-
אז כפי שהבטחתי - הסיור המצולם בחברת מ.ב. ומסקנותיי האישיות על מסיכות הריתוך המיובאות ע"י החברה.
נתחיל מקצת רקע על חברת מ.ב. בע"מ ( מאתר החברה ) -
ציטוט:
חברת מם בית בע"מ הוקמה בשנת 1934 והינה החברה הותיקה בארץ בתחום הריתוך, החיתוך והטיפול התרמי. החברה מתמחה במכירה, מתן ייעוץ טכני ואחזקת מיכון וציוד פריפרי בתחומים אילו, וכן היא מייצגת את החברות הגדולות בעולם דוגמת: Miller (ארה"ב), Messer (גרמניה), Degussa (גרמניה), טמפיל (ארה"ב), M&M (ארה"ב), Wachs (ארה"ב) ועוד...
מיקום החברה הוא בא.ת. סגולה הסמוך לפ"ת ( רחוב הבורקסאי 13 ), למפת הגעה לחץ כאן.
איך הגעתי למ.ב. ?
מי שעוקב אחרי שירשור הבטיחות בריתוך ואחרי שירשור הקנייה הקבוצתית לבטח יודע.
עברתי דרך כל חברות הריתוך הגדולות בארץ והם היו הכי רציניים, הכי אדיבים והכי זולים.
מכיוון שבפורום יש הרבה אנשים המתעניינים ואף עוסקים בריתוך ולא מעט אנשים אשר הראו נכונות
לשדרג את נושא הבטיחות בריתוך ארגנתי סיור בחברת מ.ב. שאליו לא נרשמו מספיק אנשים בכדי
לסגור את המקום ליום אחד לחברי ג'יפולוג בלבד.
הייתי צריך להגיע לחברה בעניין מסיכת הריתוך שרכשתי מהם אז "על הדרך" כבר חשבתי שכדאי וראוי להציג בפני חברי הפורום את החברה הכי רצינית בתחום הריתוך בארץ.
אדביק תמונות ואעיר את הערותי מתחתיהן.
נתחיל מאזור התצוגה של מ.ב. -
http://img822.imageshack.us/img822/4336/dscf5244w.jpg
http://img716.imageshack.us/img716/7703/dscf5245.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/1758/dscf5246q.jpg
-
-
ים תגיד מה קורה הם לא שלחו אלי את איש המכירות , מה שלוש מסכות להזמין לא מספיק :rolleyes:
עידו
-
רתכות...
http://img203.imageshack.us/img203/5940/dscf5252u.jpg
רתכות האינוורטר שהוצעו לנו במסגרת הקנייה הקבוצתית -
ה- RILANDיות בתכלת, הPOWERMAX באדום והLORCH בכתום.
http://img248.imageshack.us/img248/2336/dscf5255m.jpg
מילר ו....לא זוכר ( אאל"ט אינוורטר כלשהו עם יכולות TIG משופרות ).
מעל המילר האמצעית מסיכת הריתוך הסינית שמ.ב. משווקים ( שומר עיניו ירחק ).
http://img695.imageshack.us/img695/8849/dscf5256t.jpg