תגובה להודעה: נחנך מעלה אקסטרים חדש בעמק האלה
ציטוט :..כל מילה בסלע גל אני איתך!!!
ראית כמה רעש רעש רעש עשו פה בגלל איזה עליה עם קצת סלעים:grin::grin:
אני מקווה שלא יצאת בנזק רציני אתמול בלילה..הלוואי והייתי יכול לבוא איתכם
ןלעניין....חבל מאד על האנרגיות ,כולנו באתו הובי ובאותה סירה ,כולה חוף קטן ,לרכביי שטח,מה בקשתי?וישימו פקח,אנא אערף,שוטר כמו אלה שנותנים דוחות לאופנועי ים,מי שיתפרע!! שיקבל 100,000 ש"ח לא?ונחזור לימים הטובים .:wink:
http://www.youtube.com/watch?v=fcte4Jl_rEc
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cj 64
ציטוט :..כל מילה בסלע גל אני איתך!!!
ראית כמה רעש רעש רעש עשו פה בגלל איזה עליה עם קצת סלעים:grin::grin:
אני מקווה שלא יצאת בנזק רציני אתמול בלילה..הלוואי והייתי יכול לבוא איתכם
ןלעניין....חבל מאד על האנרגיות ,כולנו באתו הובי ובאותה סירה ,כולה חוף קטן ,לרכביי שטח,מה בקשתי?וישימו פקח,אנא אערף,שוטר כמו אלה שנותנים דוחות לאופנועי ים,מי שיתפרע!! שיקבל 100,000 ש"ח לא?ונחזור לימים הטובים .:wink:
בפעם הבאה תגיד אני אבוא גם..בכיףףףף:cool::cool:
בכל אופן אם מצאת חוף כזה תספר לכולם:D:twisted:
בדיוק קראתי שרשור חדש כאן שעשה לי דה ז'ה וו למה שכתבתי כאן, ונזכרתי שרציתי לכתוב תגובה כאן, ואפילו התחלתי אתה, אז הנה התגובה... :)
אהלן,
קודם כל תודה על התגובות, חשבתי שיהיה הרבה יותר קשוח... :)
נראה אבל בסך הכל שכולנו מסכימים...
ישנם כמה אספקטים. ישנו ה"מבצע" כפי שהיה באמת, ישנו המאמר, ויש גם מה אנשים מבינים מהמאמר.
כיוון שלא הייתי שם, כידוע, אני יכול להתייחס רק לנקודה השלישית. ומה אני אגיד לכם, המאמר הקפיץ לי את כל הפיוזים. עד כדי כך שיישר הגבתי, וגם אחרי שהתקרר לי הראש מנוע טרחתי לפרט באריכות את הדברים האלו.
הבעייתיות במאמר ובפרסומו (גם כאן) זה לא מצד הפעילים בג'יפולוג שאמונים (כפי שבוודאי אני יודע- אני קורא די הרבה באתר, ומכיר את כל השרשורים שהציעו לי כאן לקרוא) על שמירת הטבע, חקלאות ואפילו סביבה. הבעייתיות היא בשני ציבורים אחרים שיכולים להגיע לקריאת המאמר, וגם מן הסתם עושים זאת.
שמו לב שהתרעמתי לא רק נוכח הפגיעה בטבע אלא גם הצבעתי על בעיות בטיחותיות ב"מבצע".
ציבור אחד שיכול לקרוא מאמר כזה הוא "ציבור האנטיג'יפיסטים". להם המאמר נתן פלטה שלמה של סיבות להוסיף ולהמשיך לשנוא את נוסעי הרכבים הגדולים שחוסמים להם את מעבר החציה. כמו שאמרתי, יכול להיות שבשטח זה לא היה כך, (קשה לי להאמין, אבל נגיד...) אבל מה שחשוב שזה מה שהמאמר עם התמונות משקף. אתם לא יכולים לטעון "זה לא נכון" לגבי מה שהוא משקף, כי עובדה שזה מה שהמאמר הציג לי ולעוד כמה.
אם בציבור זה הבעיה היא רק עוד כמה גרמים של הסתייגות, הרי בציבור השני שיכול לקרוא את המאמר הבעיה הרבה יותר משמעותית.
לא כולנו מיכאל שומאכר למרות שרבים חושבים כך בכביש, ולא כל מי שקורא את המאמרים כאן ובעיתונות בתחום הוא בעל ניסיון בנהיגת שטח. המאמר בצורה בוטה מאוד מציג קוד התנהגות מסוים שרבים מהקוראים ההדיוטות, הצעירים אולי, ירצו לחקות. זה מסוכן!
הציבור השני הזה, יכול לנסות ולחקות דפוסי התנהגות שהוצגו כאידאל, שפוארו במאמר ובתמונות ולא נקטלו חד משמעית על ידי הקוראים בג'יפולוג והאתר עצמו. הציבור הזה הוא בחלקו (ואולי אפילו ברובו) חסר ניסיון ומהר מאוד יגיע לגבולות היכולת בלי לדעת עליהם. הסיכון ברור!
הנה מה שדרור ברלי כתב בשרשור אחר:
"רוצים להינות מאקסטרים? בבקשה.
- שבו לבד בג'יפ, כמובן חגורים.
- תדאגו שרק ג'יפ אחד נמצא בתוך העליה ולא כמה כלים בשיירה אחד אחרי השני. כשאחד מגיע למעלה ומסיים, הוא מפנה את השביל והשני מתחיל לטפס. אם יש תקלה או חס וחלילה מישהו מתהפך, שיתגלגל לבד ולא יפגע באחרים.
- מאותה סיבה בדיוק, יש לוודא שאין מטיילים/רוכבי אופניים וכו' מסביב/למטה. המהדרין גם ידאגו להציב מישהו מהקבוצה שתפקידו יהיה לוודא שאף אחד לא נכנס לתוך העליה בזמן שמישהו מטפס אותה.
תקראו לי פחדן, קרציה, קטנוני, מה שתרצו. ברגע שאנשים נפגעים בגלל שטות כזו, אין לכם יותר מה להסביר ולהתווכח. זה הרגע בו נגמר כל סיפור תחביב האקסטרים ומתחיל רגע הדין וחשבון, שלצערנו, יש מצב שמבקשי רעתנו (והם רבים מאוד) ידרשו מכל קהילת הג'יפאים לתת אותו."
סוף ציטוט.
זה בדיוק מה שאני חושב ומה שהתכוונתי כאן בתגובה שלי למעלה.
עכשיו, נגיד שבמקום לפאר את המצ'ואזם ו"האחלה חברה" וכל זה, כפי שראינו כאן בשרשור, האתר היה בודק במיקרוסקופ את התמונות ויוצא חד משמעית נגד כל טעויות הבטיחות שניכרות בתמונות (שמו לב- "ניכרות בתמונות", לא יודע אם זה מה שהיה שם, וזה לא חשוב. מה שחשוב זה מה שהציבור מקבל מהתמונות והמאמר כקוד התנהגות), אולי הסופה לא הייתה מתהפכת...
חלק מהתמונות מעורר פלצות בחוסר הזהירות במישורים שונים, לא ברור לי איך אפשר בכלל לתמוך בפרסומם.
אם אכן הכל היה מושלם כפי שתארו כאן כמה מהאנשים, שחלקם אפילו היה שותף למבצע, אז למה לא קיבלנו את זה במאמר ובתמונות. לא היה הרבה יותר נכון לשים צילום של מי שמטאטא את הכביש כדי להראות "כך מתנהגים"?
.
.
האמת, לא הבנתי מה אתה רוצה בדיוק.
קודם היינו בעניני שמירת טבע, קוליסים וסיגריות, הסבירו לך שאתה לא בכיוון אז עכשיו אנחנו בענייני בטיחות וגהות ?
לא היית שם (וגם אני לא) ואני לא בטוח שרק על סמך תמונות אפשר להגיע לכאלה מסקנות מרחיקות לכת.
זה גם לא תפקידו של האתר "לבדוק במיקרוסקופ" את התמונות.
לי, אישית, אין שום בעיה עם "דפוסי ההתנהגות" שתוארו בכתבה, אם כבר אז ההפך.
ותשובה לתמונה למעלה - כנראה שאין.
עדיין אשמח לקבל הסבר לתמונה הזאת (בתגובה 37 לשרשור הזה, אם פיספסת), בהקשר המקורי של שמירת טבע כמובן.
לחברינו המסתתר מאחורי הכינוי "רמקול": גם אני התרעמתי בהתחלה על חוסר באבחנה הברורה מדוע זה היה בסדר לכבוש את הנתיב הזה (לעומת פריצת נתיבים חדשים ככה סתם), אבל זה זכה להתייחסות הולמת מצד הכותב לאחר שהארנו את הנושא.
השימוש הנלוז בסופה שהתגלגלה הוא בעיני סוג של דמגוגיה זולה ונסיון לייצר רעש מיותר.
לגבי מה יקישו הקןראים, הרשה לי לצטט את תחילת הכתבה:
"המקום: שביל אש תלול המשקיף על עמק האלה. סלעים גדולים, סלעים עוד יותר גדולים,
שיפוע רצחני. סוליית צמיג לא דרכה שם מעולם. המשימה: לטפס למעלה, לראש ההר, דרך כל
הסלעים, בשבעה רכבי שטח משופרים.
המשתתפים: גברים בני 40 – 50 . מבוססים, עצמאים. נראים שפויים."
האם זה נראה לך כמו המלצה לטיול סתמי של סוף שבוע ? הרי ברור מהפתיחה שלא מדובר במסלול שגרתי אלא בתוואי אתגרי במיוחד, מסלול שמעולם לא נסעו בו (אבל זה עומד יפה באתיקה של איפה מותר ואיפה אסור לנסוע). גם ברור שלא מדובר בצעירים משתוללים וחסרי נסיון, או במשפחות על נשותיהן וטפן. אלא על אנשים מבוגרים ומנוסים מחד, אך שפיותם מוטלת בספק מאידך ...
נדב.
די כבר ליפות הנפש, שאלו שאלה במקום, קיבלו תשובה הולמת, יש הסבר במאמר, מאיפה באה הטחינת קפה הזו?
באותה רוח גם אסור לסקר את התחרויות בארץ בשביל שאף זב חוטם לא יחשוב שהוא שומכר, בואו נכסה רק קטיף מישמיש במאמרים וכתבות, כדי שאנשים לא יפלו מסולם כשהם קוטפים דובדבנים.
whisky
היי ומה עם תמונה 46 ? חברה' אתם לא שומרים מרחק ! זה סכנת נפשות !!
ומה שקורה ב 57? חוסר אחריות לקפל את המראה ! ומה אם מישהו עוקף !!!
והמנגל הבוער ב 132 ? וכל היער שנשרף ב 643 !!!! (אה את התמונות האלה הורידו....)
מזל שיש את אלה שבאים ומסבירים לנו כמה אנחנו לא מבינים, לא יודעים, לא חושבים, לא מתחשבים, טועים, הורסים, מזלזלים.
כי אחרת איך נדע ? איך נדע הדיוטות שכמותנו להבדיל בין טוב לרע ? בין אסור למותר ? אכן, התמזל מזלנו ועתה יש מי שיסביר לנו מה, ולא סתם,עם רמקול ! כי גם השמיעה שלנו כבר לא משהו
ולמרות שתרבות ה "אני אסביר לך כי אני יודע ואתה לא מבין כלום מהחיים שלך" רק הולכת ומתעצמת, אני מוצא את עצמי יותר ויותר מתגעגע לימים שבהם אנשים דיברו עם הרבה פחות סימני קריאה ויותר סימני שאלה, עם יותר כבוד לזולת ופחות זלזול, ועם הבנה שגם אם אני חושב אחרת זה לא אומר שאני חייב להגיד זאת, בטח לא עם רמקול...
מילים כדורבנות.
מרשים לראות איזה מעלה עליתם שם.
יש נ.צ של המקום ?? מנסיון של מי שחרש את כל עמק האלה במשך 10 שנים רצוף סביר להניח שמדובר בשביל אש שנכבש אין ספור פעמים על ידי טרקטורונים ואופנועים של הח'ברה מצור הדסה , טל שחר , והסביבה , כך שבכדי לומר בודאות שצמיג לא דרך במקום ועוד לקבוצה מכובדת שכזו חשוב שיהיו קבלות ..........
בקיצור תנו נ.צ לפחות של תחילת מסלול .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישראל קרוזר 73
יש נ.צ של המקום ?? מנסיון של מי שחרש את כל עמק האלה במשך 10 שנים רצוף סביר להניח שמדובר בשביל אש שנכבש אין ספור פעמים על ידי טרקטורונים ואופנועים של הח'ברה מצור הדסה , טל שחר , והסביבה , כך שבכדי לומר בודאות שצמיג לא דרך במקום ועוד לקבוצה מכובדת שכזו חשוב שיהיו קבלות ..........
בקיצור תנו נ.צ לפחות של תחילת מסלול .
ישראל שלום, החבורה שחנכה את המסלול וכולל עבדך, מטיילת באיזור זה שנים רבות כמעט בכל סופש ומכירה היטב כל שביל וסלע שם.
למיטב הבנתנו-בשביל ספציפי זה איש לא עלה, אולי בגלל שהוא נראה כ"כ בלתי עביר ומאיים.
ראיות בשטח היו הצמחייה והעשבייה שנאלצנו לגזום לנסר ולנכש , כמו כן לא נמצא שום זכר ל"בניות כלשהן" או לחילופין לקוליסים ולסימני צמיגים על הסלעים .
ולרמקול הנכבד:
אין ספק שיש ממד של חוסר שפיות מסויים באובססיביות שלנו להטיח כלים של מאות אלפי ש"ח בסלעים -בזויות מאיימות, אבל האתגר וההתגברות עליו הלא הם בדיוק מהותו של כל ספורט אתגרי.
מאידך גם הרמקול מוכיח אובססיביות בלתי נלאית, עבודת הדוקטורט שעשה בניתוח כל הצילומים
והתעקשותו על עבריינות כנגד הטבע ואו חוקי הבטיחות שאין לה כל בסיס
מעידה בלי ספק גם היא על רמה מסויימת של חוסר שפיות, ברם ללא שום תעוזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לפיני: כל מילה בסלע :p
היי נדב, תודה.
גם מחר בבוקר , כרגיל, אנחנו "זוחלים" על הסלעים באיזור-אם בא לך להצטרף-דבר עם המנכל ( דרור נחמני)
פיני
נכבש היום עי עינוך גשרמי
עמוס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מזגנים
נכבש היום עי עינוך גשרמי
עמוס
נו המעלה קשה באופן יחסי למעלה של יום חמישי בלילה?
אחד הקשים .. אין מה להשוות ליום חמישי .ביום חמישי היה קל.
כל הכבוד לדרור שעלה בעבר ראשון את המעלה ללא כננת יש כבוד.
היום נכבש כולו ללא כננת .
עמוס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מזגנים
אחד הקשים .. אין מה להשוות ליום חמישי .ביום חמישי היה קל.
כל הכבוד לדרור שעלה בעבר ראשון את המעלה ללא כננת יש כבוד.
עמוס
לעמוס, אריק , ברוך ולששון שעלה כמו תותח-כל הכבוד .
מהחלוצים.
עמוס כל הכבוד.
האם הצלחת לעלות מימין?
ג'קי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מזגנים
עמוס
כבוד לעינוך, בנסיונם השני.