תגובה להודעה: מיטווח ירי במינסרה
דרור, אתה אמנם ציני מעט אבל זו בדיוק הטענה שלי!
כן, זה חינוכי.
חינוכי לגדל ילד על ההבנה שהוא יכול לעשות מה שנראה לו נכון (כבוגר) ולתת את הדין על הטעויות שלו.
בעברית יש ביטוי יפה שמקיף את מה שאני רוצא לומר ממס' כיוונים. הוא נקרא "לקחת אחריות".
לקחת אחריות זה לא ללכת בתלם רק כי יש תלם.
זה להחליט אם התלם מוביל לאן שאני רוצה להגיע.
זה להבין שאם אחרוג מאותו התלם, אני עלול ליפול. לכן, ברור כי אפעל במשנה זהירות, (כמו שאומרים, באחריות).
זה להבין שצריך שיהיה איזשהו תלם כדי לתת כיוון ולמנוע אנרכיה, אבל את האינדבדואל, כמו שאמרו פה לפני, הוא לאו דווקא מחייב.
בעיקר, זה להבין שלא סתם צמחה לנו הבועה השעירה הזו על הכתפיים...
זוהי מהותה של דמוקרטיה.
יש חוק, יש עברה על החוק יוש מחיר.
מה שאין, זה נסיון להגדיר את המדינה כבעל הבית על האזרח.
אתם (ככה, בגדול), טוענים ששיטתי מובילה לאנרכיה.
אין לי איך לענות לטענה חוץ מהעובדה ששיטתכם מובילה לאובדן זהות עצמית.
בשום מקום בעולם זה לא יעבוד.
חוק, נדון בבסיסו להיפרץ.
אני מאמין שחובה לחנך איך, איפה ומתי לפרוץ אותו!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ירי על שלטים זה ונדליזם. אבל אם זו היתה שורה של בקבוקים ופחיות? זה כבר כן בסדר לירות ככה בר בשטח?
אתם קופצים מעורכם בגלל הונדליזם שאיזה מניאק ביצע בשלט מפח, ואותי מדאיג עצם הירי הבלתי מבוקר - כל מי שיש לו אקדח עושה כראות עיניו. כולל לתת לילד שלו להתאמן בירי בשטח פתוח, על תקן כישורי חיים לעתיד. שמע, זה באמת יפה. וגם חינוכי.
בדיוק מה שאני אומר. ועודד, אל תיעלב באופן אישי, דיברתי על התופעה ולא עליך ספציפית. כל מי שמדבר על הניסיון שלו בנשק-אין קשר בין כמה כדורים ירית בחיים, לבין הצדקה לתת לילדים בכיתה ג' לירות בנשק.
לפני קצת יותר משנה, ילד ברעות לקח את הנשק של אבא, הדגים לחברים איך אבא לימד אותו לדרוך-ודפק כדור בראש של החבר שלו מטווח אפס, כנראה תו"כ כדי ויכוח של "אין לך אומץ..."-אבל היה לו, כי אבא כבר לימד אותו ללחוץ על ההדק בבטחון.
אתה יכול להיות מנוסה בשימוש בנשק, חובב ירי ספורטיבי או מבצעי, אבל זה חוסר אחריות גובל בטפשות לתת לילד להתעסק בנשק. מגיל 16 מותר גם ע"פ חוק, אני לא הייתי חושב על זה לפני כן.
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
דרור, אתה אמנם ציני מעט אבל זו בדיוק הטענה שלי!
כן, זה חינוכי.
חינוכי לגדל ילד על ההבנה שהוא יכול לעשות מה שנראה לו נכון (כבוגר) ולתת את הדין על הטעויות שלו.
בעברית יש ביטוי יפה שמקיף את מה שאני רוצא לומר ממס' כיוונים. הוא נקרא "לקחת אחריות".
לקחת אחריות זה לא ללכת בתלם רק כי יש תלם.
זה להחליט אם התלם מוביל לאן שאני רוצה להגיע.
זה להבין שאם אחרוג מאותו התלם, אני עלול ליפול. לכן, ברור כי אפעל במשנה זהירות, (כמו שאומרים, באחריות).
זה להבין שצריך שיהיה איזשהו תלם כדי לתת כיוון ולמנוע אנרכיה, אבל את האינדבדואל, כמו שאמרו פה לפני, הוא לאו דווקא מחייב.
בעיקר, זה להבין שלא סתם צמחה לנו הבועה השעירה הזו על הכתפיים...
זוהי מהותה של דמוקרטיה.
יש חוק, יש עברה על החוק יוש מחיר.
מה שאין, זה נסיון להגדיר את המדינה כבעל הבית על האזרח.
אתם (ככה, בגדול), טוענים ששיטתי מובילה לאנרכיה.
אין לי איך לענות לטענה חוץ מהעובדה ששיטתכם מובילה לאובדן זהות עצמית.
בשום מקום בעולם זה לא יעבוד.
חוק, נדון בבסיסו להיפרץ.
אני מאמין שחובה לחנך איך, איפה ומתי לפרוץ אותו!
חוקים נחקקו כדי להגן על החברה מאותם אנשים פרטיים שעושים מה שרוצים אבל להבדיל ממך - לא לוקחים אחריות. אתה מחזיק מעצמך אחראי וטוען שאין כל רע בחצייה מדי פעם של גבולות החוק, אבל אני מאמין בלב שלם שגם הזבל שירה בשלטים חושב שאין בזה כל רע, שבגלל שזה במדבר ורחוק מאנשים זה לא מסוכן, שזה בסך הכל מעשה קונדס ו"רק" שלט מפח. פח לא מדמם ולא כואב לו.
על אותו משקל - אתה יורד משבילים כדי לקצר "דוך" בשטח? ברור לי שלא ושהיית מתרתח לגלות קוליסים בשטח של מישהו שעשה את זה. אבל אתה בוחר לעבור על חוקים אחרים במפגיע, במודע, מתוך החלטה קרה ומחושבת ולא בטעות. מה זה בדיוק "לקחת אחריות"? אתה חושב שאתה אחראי ונזהר, אני חושב שאתה חסר אחריות. אתה תלמד את הילד שלך לירות, ותוך כדי מישהו ייפגע, חס וחלילה ייהרג, איך בדיוק תיקח את האחריות? תשב בכלא? תשלם פיצויים? זה יחזיר לנפגע את חייו?
בדיוק באותן תואנות מישהו אחר ינהג שיכור כי ככה כיף לו והוא אישית מאמין, מה זה מאמין? הוא יודע! שכל העליהום על שיכורים אינו מוצדק ושעליו אלכוהול בכלל לא משפיע, או מישהו אחר שיזגזג ב-200 קמ"ש באיילון בפורשה החדשה שלו כי בשביל מה הוא קנה פורשה במיליון שקל? בשביל לזחול 90 קמ"ש כמו כולם? תגיד לי אתה איפה כאן בדיוק לקיחת האחריות?
מה לעשות, זה לא עובד ככה. אי אפשר להיות חצי בהריון. או שאתה שומר חוק, או שלא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
... אני אמשיך לחנך את ילדי בדרך שנראית לי, כולל להסביר להם שחוקי המדינה אינם דבר קדוש אלא מקבץ הנחיות שחוקקו כמה חבר'ה שבאותו בוקר היה להם משעמם אז הם הלכו לדיון במליאה, והחוק עבר עם 25 בעד וחמישה נגד.
האמירה הזו היא בדיוק מהות הזלזול בחוקים ושורש הוואנדליזם.
אני לא אומר שכל החוקים טובים ונכונים, אני אפילו לא אומר שאני מקיים את כולם בקנאות עד קוצו של יוד, אבל להתייחס לחוקים באופן כללי כ- "מקבץ הנחיות שחוקקו כמה חבר'ה שבאותו בוקר היה להם משעמם אז הם הלכו לדיון במליאה, והחוק עבר עם 25 בעד וחמישה נגד" זה כבר הגזמה ופתח לפורענויות ואנרכיה. את החוקים קובעים נבחרי העם, שעושים כמיטב יכולתם (הדלה, לרוב, אבל זה מה שאנחנו בחרנו) תחת מגבלות פוליטיות רבות. רמת החקיקה והתקנות בארץ בינונית עד מחפירה לדעתי, אבל זה מה שיש לנו, אלו חוקי המשחק (תרתי משמע ...) ועם זה עלינו להתמודד.
לא עולה על דעתי ברגע זה חוק שהייתי רוצה לעבור במודע וגם להצדיק את זה בפני בני, אבל גם אם היה כזה, כנראה שהייתי מציג את הדברים אחרת, למשל: "החוק הזה נראה לי שגוי, נראה לי נכון יותר לנהוג כך וכך ואני חושב שזה לא יפגע באף אחד, וכן ברור לי שאם אתפס אני עשוי להיענש על כך, ואני מוכן לשאת במחיר"
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
"החוק הזה נראה לי שגוי, נראה לי נכון יותר לנהוג כך וכך ואני חושב שזה לא יפגע באף אחד, וכן ברור לי שאם אתפס אני עשוי להיענש על כך, ואני מוכן לשאת במחיר"
נדב.
הנה, בדיוק כך אני נוהג!
כך חונכתי ועל אמירה כזו אני סומך ידי באופן מלא!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הנה נכנסתי.
כן, הכל נעוץ בחינוך. אותו חינוך שהולך ומתדרדר. מה זה מתדרדר? בנפילה חופשית. למה ואיך? כולכם קוראים בעיתונים שומעים בחדשות, מצקצקים בלשון ומזפזפים מהר בחזרה למונדיאל ו/או ל"כוכב נולד". ככה אנחנו נראים וכן, ברור שרק המדינה אשמה. אלא מי?
יום טוב.
דרור תיקון טעות קטן חינוך לא המדינה אשמה כל הורה של ילד אשם בחינוך לקוי של ילדו .
מדינה לא מחנכים , אבל עם אני היה תרבותי וילדי יקבלו דוגמה ממני אזי יצאתי נשכר .
הבכי שלנו על המדינה די מקומם אותי שמדובר על חינוך .
בכול השאר המדינה תמיד אשמה.:)
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
הנה, בדיוק כך אני נוהג!
כך חונכתי ועל אמירה כזו אני סומך ידי באופן מלא!
עודד, אתה מוציא את דברי מהקשרם, אנא זכור את הציטוט במלואו:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לא עולה על דעתי ברגע זה חוק שהייתי רוצה לעבור במודע וגם להצדיק את זה בפני בני, אבל גם אם היה כזה, כנראה שהייתי מציג את הדברים אחרת, למשל: "החוק הזה נראה לי שגוי, נראה לי נכון יותר לנהוג כך וכך ואני חושב שזה לא יפגע באף אחד, וכן ברור לי שאם אתפס אני עשוי להיענש על כך, ואני מוכן לשאת במחיר"
נדב.
נדב,
הבאתי את דבריך ע"מ להבהיר את כוונתי. לא ע"מ להכניס לך מילים לפה.
דרור,
בו ונסכים על נק' יסוד.
נראה לי ששנינו בטוחים כי "קו המגע לעולם יפרץ" החוק יופר - נקודה!
שנינו בטוחים כי יש צורך בחוק. בהסכמה חברתית על מה מותר ומה אסור.
אם בזה אנו בסדר, אז.
כמו שאמרו פה אלפי פעמים, גם אתה ואני, הבעיה האמיתית במדינת ישראל (באספקטים הרלוונטיים לדיון, כמובן) היא היעדר חינוך חברתי.
דעתי היא, שטוב להפר את החוק בשיקול דעת.
לא טוב ללא שיקול דעת.
כיוון שאני לא פלורליסט שסבור כי כל האמת סובייקטיבית ואיש איש באמת שלו, ברור לי כי לאור הנקודות המוסכמות הנ"ל, חינוך הינו הפתרון. כמובן שאין קונץ-פטנט ואין זבנג וגמרנו, חינוך דורש ראיה למרחוק וזמן, הרבה זמן.
חינוך נכון, (כמעשן אני יכול לומר בוודאות כי הוא אפשרי, בשנים האחרונות אנו סוג של מצורעים חברתית...) מביא איתו את היכולת לברור בין טוב לרע.
את היכולת להבין שזבל זה רע וקוליס על גבעה יפה זה רע.
הוא גם יכול להביא להבנה שחוק זה לא צו האל ושבהחלט יש מקום לשקול אם לקיימו.
בקיצור, אם ממילא אנשים יעברו על החוק כי זה טבעו של אדם חופשי,
יבואו עכשיו אנשים ויומרו שאני שחצן שרוצה "לחנך" את הציבור במה שנראה לי נכון וראוי.
אענה להם מראש.
נכון!
מה לעשות, כבר אמרתי ששאיני פלורליסט...
ואיך אתה יודע ששיקול הדעת שלך הוא לא שגוי הרי כולנו בני אדם וכולנו עושים טעויות אמנם סיכוי קלוש הייות ואתה עירני ודרוך ולמרות זאת תמיד יש מקום לכשל אז למה לקחת סיכון אחרי הכל מדובר פה בחיי אדם
מור
תסלחו לדרור, הוא שריונר, גם אני עברתי בבית ספר הזה אבל המשכתי הלאה.
דרור אתה ממורמר מהתחת בגלל שאתה מקיים תרי"ג מצוות ועדיין דופקים אותך, תעבור קצת לצד השני ותיווכח איך החיסרון של המערכת הופך ליתרון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bizon
ואיך אתה יודע ששיקול הדעת שלך הוא לא שגוי הרי כולנו בני אדם וכולנו עושים טעויות אמנם סיכוי קלוש הייות ואתה עירני ודרוך ולמרות זאת תמיד יש מקום לכשל אז למה לקחת סיכון אחרי הכל מדובר פה בחיי אדם
מור
כמו יהודי טוב אענה לך בשאלה.
עלית על הכביש עם רכב היום?
סיכנת את עצמך ואת הסביבה (גם אם אתה נוהג נהדר, ואני מניח שאתה אכן כזה, טעויות אנוש קורות),
הרבה יותר מאשר אם הייתה מלמד את הבן שלך או חברה שלך לירות, לנהוג בשטח פטוח כאשר אין איש במרחב וכאשר אתה שולט ברובם המוחלט של הפרמטרים.
אין פעולה בחיים שאינה כרוכה בסיכון כלשהו.
אנשים כבר טבעו בכוס מים של עצמם.
הסטטיסטיקה מוכיחה חד משמעית שהדוגמה שנתתי טובה.
והרי אתה מבצע גם נסיעות שאינן הכרחיות (סרט עם האשה בערב..) תו"כ סיכון חיים עצום (ברצינות).
תמיד מדובר על חיי אדם.
הטיעון שהבאת דמגוגי גם אם לא זו היתה הכוונה.
אני אנסה שוב :D האם היית נותן לילד שלך לבצע חיתוך באמצעות דיסק ??? זה שבכל מקום מסוכן זה ידוע אני פשוט חושב שעד גיל מסויים יש דברים שעדיף לא ללמד אני מיתעסק עם כלי עבודה מגיל אפס בערך אבל התחלתי ממברגה עברתי למקדחה משם ג'קסו וכו וכו אני מאמין שאם הייתי מתחיל ישר עם דיסק סביר להניח שהייתי מוריד לעצמי איזה כף יד או במילים אחרות עודף ביטחון עצמי אצל ילד יכול ליהיות מסוכן כי אז הוא בטוח שהוא יכול לבד והוא שולט בהכל וזה עלול להוביל לצרות
מור
אתה יודע איך דיסק קופץ כשמתחילים לעבוד?
אני מניח שכן.
אם הילד שלי היה מסוגל פיזית להתמודד עם דיסק, כמו אבא טוב, הייתי מלווה אותו בצעדיו הראשונים ודואג שיכיר את כל כללי העבודה, החל בבטיחות וכלה בגימור.
מאחר וטכנית / פיסית, הוא אינו מסוגל לכך (מה גם שרק עכשיו הוא בן שנתיים;)), אשמח אם יכיר קודם את המברגה.
בניגוד לדיסק, לשבת על הברכיים שלי ולאחוז בהגה בהילוך ראשון ללא גז בשדה פתוח שלאחר קציר, הוא דווקא כן יכול.
כנראה שללמוד מזה הרבה הוא לא לומד כרגע, הוא נהג מחורבן.. אחותו (בת 5) נהגת פי אלף יותר טובה.
כך או כך, הוא מבסוט עד השמיים ולי זה עושה טוב. מומלץ.
אני, ליוויתי טיפולי 10000 על הרכב של אבא כבילוי של יום ו' כבר מגיל צעיר (אולי 5), למדתי איך מחזיקים מפתח, ולמה צריך לדאוג שישב על ראש הבורג כמו שצריך. למה להעדיף סגור על פתוח ועוד.
ישבתי בין הרגליים של אבא וביחד תירגלנו סחיטה נכונה של ההדק. מה מסוכן כאן? (ז"א כילד?)בשלב מאוחר יותר, גם עבדנו על נשימות.
הכל לאט. הכל בשלבים. הכל בליווי.
עכשיו תחשוב יחד איתי איזה נהג היה יוצא ממני אם אבא היה משכיל ללמד אותי עם אותה הסבלנות, לאורך שנים, גם לנהוג?
בשום שלב, לא ניתנה לי ההרגשה שהנה גדלתי די ואני יודע מה אני עושה.
תמיד הובהר לי שהתחום מסוכן, שיש לי עוד המון מה ללמוד ושאם אמצמץ לכיוון הנשק כאשר הוא (אבא) לא לידי, אחטוף כמו שלא חטפתי בחיים (סוד קטן, חטפתי לא מעט אבל מעולם לא על זה).
לא!
לא היתה שום סכנה.
בשום רגע לא היתה פזיזות או חוסר שיקול דעת.
אם שואלים אותי, אין לגבר דרך טובה יותר לגדול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
תסלחו לדרור, הוא שריונר, גם אני עברתי בבית ספר הזה אבל המשכתי הלאה.
דרור אתה ממורמר מהתחת בגלל שאתה מקיים תרי"ג מצוות ועדיין דופקים אותך, תעבור קצת לצד השני ותיווכח איך החיסרון של המערכת הופך ליתרון.
לא יודע עד כמה המשכת בבית הספר לחיים הזה של השריון.
בסך הכל זה אולי החיל הכי דפוק לבלות בו 3 שנים בסדיר ועוד 19 שנה במילואים, ואני מצטער על כל דקה ודקה שביליתי שם, אבל הדבר הכי חשוב, נכון ורלוונטי בחיל השריון זה שלט הוראות הבטיחות שמוצב בכל משטח טנקים.
בשריון הכרתי וראיתי מספיק אנשים שכבר לא ילדים אלא "רק" בני 19-22, ש"לקחו אחריות" ועשו דברים אסורים במודע, על דעת עצמם, והתוצאה - צודדו/כרתו/מחצו/מעכו/פוצצו/שרפו - לעצמם/לחברים שלהם - איברי גוף/את כל הגוף. טנק זו אולי דוגמא קיצונית כי הוא לא סולח לאידיוטים, אבל העיקרון מאוד ברור.
אני לא אחד מל"ו צדיקים ולא שומר על כל תרי"ג החוקים, ברור לי שאף אחד לא, גם לא שופטים בעליון. אבל יש הבדל בין דברים שנעשים בהיסח דעת/בטעות, או אפילו ברשלנות נטו, לבין דברים שנעשים במודע.
כל אחד והאמת שלו. אני רק מקווה לא להיות בסביבה כשאחד מכם מלמד את הילד שלו לירות.
דרור,
אני מתעקש לא להבין מה ההבדל המהותי בין זה לבין בנית רכב תחרותי בישראל.
כמובן שיש לי עוד הרבה דוגמאות לפעולות נוגדות חוק שנעשות במכוון ובידיעה ברורה של הבעיה עם החוק שאני סבור ששנינו מסכימים עליהם.
אל נא תיתפס דווקה לירי.
תתיחס לעיקרון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
דרור,
אני מתעקש לא להבין מה ההבדל המהותי בין זה לבין בנית רכב תחרותי בישראל.
כמובן שיש לי עוד הרבה דוגמאות לפעולות נוגדות חוק שנעשות במכוון ובידיעה ברורה של הבעיה עם החוק שאני סבור ששנינו מסכימים עליהם.
אל נא תיתפס דווקה לירי.
תתיחס לעיקרון.
אין שום בעיה עם בניית רכב תחרותי בישראל. יש (עדיין, למרות שהחוק עבר) בעייה בנהיגה בו.
מי כמוני בעד ספורט מוטורי אבל יש כאן מידה עצומה של סיכון שרבים וטובים בוחרים שלא לקחת כרגע בעצמם עד שהעניין יוסדר עד הפיפס האחרון מהבחינה החוקית ובעיקר הביטוחית. כולכם יודעים שברגע שהולך רגל/רוכב אופניים יידרס על ידי מכונית ראלי, נגמר הספורט הזה בארץ.
אני נתפס דווקא לירי כי השרשור נולד בגלל אקט של ירי, והמשיך והתפתח בעיקר סביב העניין זה. שימוש לא מבוקר בנשק (בשטח ציבורי - וכן גם אמצע המדבר או שדה מרוחק זה עדיין רשות הרבים. ועוד בידי ילדים שלא סתם סחבו את האקדח של אבא מהמגירה, אלא בחסות האבא) זו דוגמא קיצונית וטובה לעקרון של התייחסות לחוקים. בין אם הם טפשיים או בין אם הם לא .
"אני לא אחד מל"ו צדיקים ולא שומר על כל תרי"ג החוקים, ברור לי שאף אחד לא, גם לא שופטים בעליון. אבל יש הבדל בין דברים שנעשים בהיסח דעת/בטעות, או אפילו ברשלנות נטו, לבין דברים שנעשים במודע."
"יש (עדיין, למרות שהחוק עבר) בעייה בנהיגה בו.
מי כמוני בעד ספורט מוטורי"
הפער בין הדברים לא מסתדר לי לוגית.
מה שכן מסתדר, זה שהדעה שאתה מציג כאן היא אינטואטיבית ולא לוגית.
אני יודע שזו לא כוונתך אבל כך נולדת צדקנות. אותה, אני די מתעב...
למה לא מסתדר?
מסתדר יופי.
אני בעד ספורט מוטורי, אבל כל עוד אין לי אפשרות לבטח את עצמי ולהיות מכוסה מהבחינה החוקית, אני לא רוצה לשבת ברכב מירוץ שתוך כדי דהרה ב-150 קמ"ש בתוך ענן אבק, הרג לפני חצי שנייה רוכב אופניים שנקלע לציר הראלי. אם אני מוכן לקחת את הסיכון - סבבה. קרה מה שקרה? אני אצטרך לשלם מחיר כבד בצורת ישיבה בכלא, פיצויים שכל חיי אצטרך לעבוד (וילדיי יצטרכו לעבוד) כדי לשלם. זה גם יהרוס את שארית חיי וגם לא יחזיר להרוג את חייו.
מה משתמע מדבריך זה שאתה לא רק בעד לשחק בנשק, אלא גם מוכן "לקחת אחריות" ולאפשר לילד שלך לעשות את זה בחסותך. ולא במטווח או מקום מוסדר אחר, אלא בר בשטח. אז מה אכפת לי אם ירית על בקבוקים או על שלט של הרשט"ג, וכדור תועה שהילד שלך שיחרר, הרג איזה מטייל ששוטט חצי קילומטר משם?
רק לפני כמה חודשים, כדור תועה כזה של ציידים לא חוקיים, חדר לתוך חלון של בית באיזה מושב בצפון ורק בנס לא פגע באף אחד.
אתה תסלח לי ותקרא לי צדקן, אבל אני חושב שזה חוסר אחריות מוחלט.
"אם אני מוכן לקחת את הסיכון - סבבה. קרה מה שקרה? אני אצטרך לשלם מחיר כבד בצורת ישיבה בכלא, פיצויים שכל חיי אצטרך לעבוד (וילדיי יצטרכו לעבוד) כדי לשלם. זה גם יהרוס את שארית חיי וגם לא יחזיר להרוג את חייו."
או שכתבת בציניות, או שאתה מסכים איתי אבל רק כשמדובר בתחביב שלך...
מה שכתבת כאן הוא הטענה שלי אחד לאחד.
נו, בכל מקרה, זה מתחיל לעייף אותי ואני באמצע צביעה של איזה שולחן ברזל חדש... :-)
בנתיים, אמשיך לאהוב אותך בלי להזמין אותך למטווחים של בני בן השנתיים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
"אם אני מוכן לקחת את הסיכון - סבבה. קרה מה שקרה? אני אצטרך לשלם מחיר כבד בצורת ישיבה בכלא, פיצויים שכל חיי אצטרך לעבוד (וילדיי יצטרכו לעבוד) כדי לשלם. זה גם יהרוס את שארית חיי וגם לא יחזיר להרוג את חייו."
או שכתבת בציניות, או שאתה מסכים איתי אבל רק כשמדובר בתחביב שלך...
מה שכתבת כאן הוא הטענה שלי אחד לאחד.
נו, בכל מקרה, זה מתחיל לעייף אותי ואני באמצע צביעה של איזה שולחן ברזל חדש... :-)
בנתיים, אמשיך לאהוב אותך בלי להזמין אותך למטווחים של בני בן השנתיים..
בוודאי שכתבתי בציניות. תקרא שוב ושוב. או שזה היה עד כדי כך מוצנע ומרומז.