גם רחב יותר :D :D :D
Printable View
גם רחב יותר :D :D :D
טעות בידך
שלך יותר קשה
שלי יותר ארוך
לגבי העובי של שניכם עבה יותר משלי.
אזל זה רק בגלל ששניכם מתחת לגיל 16
אם הייתם מעל גיל 17, כמוני שלכם היה רחב בדיוק כמו שלי.
והמבין יבין...
איתי
יוסי,
ומכאן שמהלך המתלה שלו לא גדל, זה בטוח.ציטוט:
הקפיצים והבולמים סטנדרטיים
אז יש לו פחות מהלך סגירה, ללא פיצוי בפתיחה (בולם סטנדרטי).ציטוט:
מוגבה בעזרת אוקולונים בקפיצים
לכן, המהלך שלו קטן.
זה קודם כל לא טוב. הבולם אמור להמצא במרכז המהלך שלו במנוחה.ציטוט:
הבולמים נמצאים במצב פתוח יותר במצב מנוחה???זאת אומרת שהרכב יותר "קשה"??
זה לא הופך את הרכב ליותר רך או קשה; תיכנס לאתר של בולמים ותראה איך רובם עובדים, תבין שלמיקום הבוכנה אין השפעה (בבולם כמו שיש לו) על הריסון. זה רק אומר שיש לו פחות מרחק שהוא יכול לעבור בפתיחה ויותר בסגירה. לכן, התשובה במקרה הזה היא: הנוחות לא משתנה.
בהחלט ייתכן שנדמה שהרכב קשה יותר משום המהלך המוגבל.
אלון- למי אתה קורא מוגבל?!?! :twisted:
אני לתומי חשבתי שרכב גבוה יותר הוא דווקא במובנים רבים עביר יותר (מרווח גחון לדוגמא במעבר מדרגות), ואילו הבולמים המקוריים רק הופכים אותו לפחות נוח. לא ככה?
יואב, לא. רכב גבוה יותר אולי עביר יותר בתנאים מסויימים, אבל לא בכולם. שיפועי צד, לדוגמה.
לגבי הבולם ומהלך המתלה:
הבולם מחובר לנקודה קבועה ולסרן. בוא נניח שיש לו 10 ס"מ תנועה מטה ו-10 ס"מ תנועה מעלה במצב רגיל. עכשיו נניח שהגבהת ב-5 ס"מ ע"י קפיץ אחר אבל ללא אוקולון. עכשיו יש לך 5 ס"מ תנועה מטה ו-15 מעלה. אבל אתה כן שמת אוקולון, ולכן הקפיץ איננו ארוך יותר אלא הוא פשוט מתחיל מנקודה נמוכה ב-5 ס"מ, בעוד הבולם עדיין מחובר לאותה הנקודה מעלה. לכן הקפיץ יכול להסגר 5 ס"מ פחות, לכן המהלך שלך קטן ב5 ס"מ כלפי מעלה, בסגירה.
אם הבפ סטופ עדיין מתפקד כגובל ולא הקפיץ עצמו (לא סביר להניח שזה המצב) אז אין שינוי, אבל לדעתי כרגע אתה בעצם מסתמך על הקפיץ ללא הבמפ סטופ (או עם שימוש חלקי, מינימלי וזניח שלו). זה יעלה לך ביוקר באורך חיי הקפיץ ובנוחות. אולי אפילו בסדקים בתושבות הקפיץ, אבל זה יקרה רק לאורך זמן רב מאוד מאוד עם נהיגה כמו שלך. אלא אם הנמיכו לך את הבמפ סטופ כאורך האוקולון, ואז הוא מגביל את הסרן בסגירה (ואז יש מהלך בלתי מנוצל של הבולם, ושוב קיצרת את מהלך המתלה).
יש הרבה הנחות בתיאוריה שלי, רובן מסתמכות על הרעיון שמי שהגביה לך את הרכב חיפש את הדרך הקצרה והזולה ולא ממש הבין מה הוא עושה. יש פה גם הנחה שהרכב יוצא מהמפעל כשסגירת הסרן ביחס לבמפ סטופ היא אופטימלית, לכן כל שינוי באחד המרכיבים ללא שינוי באחר גורר חוסר איזון במערכת.
ההנחות שלי או קיצור מהלך המתלה שלך לא משנות את השורה התחתונה: יש לך רכב מוגבה, זו הייתה המטרה והיא הושגה. המחיר שאתה משלם עבור זה איננו משמעותי, לדעתי, בהתחשב במה שאני יודע כרגע על אופי השימוש ברכב שלך.
חבל לי שלא רואים מישהו עושה שינוי אמיתי במתלה של הסמוראים החדשים יותר. בחו"ל אנשים הופכים עולמות כדי להפוך רכב כמו שלי לספירלות, פה כבר יש לכם כזה. המרחק בינך ובין מערכת מתלים איכותית קצר הרבה יותר מהמרחק ביני ובין כזו (וגם זול יותר).
האם לפי ההסבר שלך אלון, בעצם הקפיץ מרוחק יותר עכשיו משילדת הרכב (ועמו גם הסרן?) ואז מהלך המתלה כלפי מטה גדל על חשבון הסגירה או שמא אורך הבולם המקורי מגביל את הפתיחה לאורך הקפיץ המקורי בדיוק ולא תוכנן לטווח של גבהים שונים? (בבורות /שקעים אני אשמור על מגע עם הקרקע טוב יותר?) או שאני אופסייד לגמרי בהבנת העניין .
האם כדי להנות מההגבהה אני צריך להאריך בולמים?
חברי עם הניבה שבר בולם, החליפו לו לבולמים של מיצובישי, 300 ש"ח כולל עבודה, חדשים מהשקית.
כמה לי תעלה החלפת בולמים?
בוודאי שהקפיץ מרוחק מהשלדה יותר ועמו הסרן. שמת בינם כמה ס"מ של אוקולון, איך הוא לא יהיה יותר רחוק?
מהלך הקפיץ לא השתנה, הוא רק הוסט. הבולם מגביל לך את הפתיחה מטה. כן, המקורי לא תוכנן לעבודה בתחום שאתה נמצא בו ולכן הוא איננו מתפקד שם היטב.
כן, כדאי לך להאריך בולמים. מלפנים זו בעיה אצלך, כי הקוילאובר הדפקטילי הזה אצלכם מאפשר הכנסה של סוגי בולמים בודדים (ולכן, יקרים). אבל את יתרונות ההגבהה עצמה אתה מרגיש כבר היום: מרווח הגחון (והבטן, אגב) המשופר, המרווח שיש לצמיג הגדול יותר, זויות הגישה והנטישה ששופרו מעט.
מחיר החלפת בולמים היא קודם כל פונקציה של סוג הבולם וטיבו. מן הסתם אתה לא תקנה FOX (2K+ לבולם), אז סביר להניח שאתה תשלם בין 200 ל400 ש"ח לכל בולם, ללא עבודה. העבודה עצמה פשוטה, אגב, סנג'ר את איתי שיעזור לך.
יואב, אני בדיוק אחרי החלפת בולמים לארוכים יותר ונהנה מכל קפיצה.
http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=5427
עבודת ההחלפה בסיסית מאוד, התוצאה כמו שכתבתי.
שיה-
א. סמוראי סלילים או קפיצים?
ב. איזה בולמים קנית? כמה עלו?
ג.מתי אתם עוברים לקפה? :lol:
הסמו שלי הוא עלים לצערי, זו עד עתה הנקודה החלשה שלו, יש לי רעיון לנסות בולמים עם קפיץ סלילי רך כמו שיש לטומקאר, אני אנסה להשיג לנסיון, נראה לי שיהיה מאוד מעניין.
הבולמים - לפי המלצת נקסוס (אח, חבל"ז) הם בולמי מונרו גז, מידת האורך תהיה לפי מה שיתאים אצלך, תמדוד בין מרכזים במצב של עומס "ביניים" כזה, עלו לי 220 ש"ח ליח' כולל מעמ, ברח' יצחק שדה בפאסז'.
בקשר לקפה.., עד שקניתי את הסמו טיילנו הרבה ברגל, היום אישתי מתלוננת שהטיולים הפכו לקפיצות סמוראים ולא מתאים לה אז אני עובד על העניין ועל הכיוון.
כולם כל הזמן מהללים את הסלילים- למה? (שאסע פעם בסמו עלים כדח להבין?)
סליחה על ההתפרצות אבל:
הייתי בפסאז' קיבלתי את ההצעה הזו 440 ש"ח לשני בולמים
יש לי חנות ליד הבית שנותנים לי אותם ב 370 ש"ח , אני לא קניתי אותם כי חיפשתי מגנום ,אבל יואב אני לא בטוח שהם מה שאתה מחפש כי :
א) הם הבולמים הכי זולים בשוק .
ב) לך יש סלילים.
לגבי טיב הבולמים ביחס לאחרים :
1. ביחס לעלות תועלת הרי שאני מרוצה מאוד, טובים יותר בטח שיש, נשאר לי רק להצטער שלא השגתי את המחיר הזול ביותר לבולמים האלה.
2. ביחס לטיבם - לאלון בטח יהיה מה להגיד בעניין.
לאלון אין מה לומר בעניין - נמרוד כבר אמר את זה פעם. אין שום טעם או צורך להשקיע בבולמים איכותיים ממש בסמוראי. בולם של 300 ש"ח יעשה את העבודה מעולה. הבולמים שלו הם לא איכותיים במיוחד, גם לא שלי או של סוזי או של רוב בעלי הסמוראי השפויים. אין בכך צורך; הבולם הזה מספיק מעל ומעבר.