תגובה: תגובה להודעה: שאלה :לפני שאני משלם כסף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yair999
דיברתי כעת עם ראלף.
לדבריו - לא היה RECALL בענין אלא התיחסות מסוימת מצד היצרן.
הפתרון שהוא מציע: לפנות למוסך נ.ש.ר. ברח' בן אביגדור 13, תל אביב, טל' 03-5620041.
לדבריו זה מוסך שהתמחה בענין וכבר פתר את הבעיה במספר מקרים.
עבור רכב מעבר לאחריות זה בתשלום.
לא מזמן שוחחתי בטלפון עם המוסך המרכזי ושם בהיתממות אמרו שלא מכירים בעיה כללית כזו אבל שאגיע אליהם לבדיקה. בעבר הייתי במוסך הגה בת"א וגם שם אמרו שאינם מכירים בעיה כללית כזו ולא נתקלו בה. לאחר שקראתי את השרשור כאן הבנתי שמוסכים כולל המרכזי מנסים להימנע מלטפל ברעידות. בעקבות ההודעה של yair999 פניתי למוסך נשר ושם אכן מיד ידעו על מה אני מדבר, הזמינו חלקים והחליפו היום מה שצריך והכל באחריות. אוסיף שבאופן כללי מוסך נשר נראה אמין מאד ומקצועי, תודה ליאיר על ההפניה
חברים אצלי הבעיה נפתרה ללא מוסך וללא איזון
כנראה ששורש הבעיה(אצלי בכל אופן)מצויה במגן הגחון שתפוס על המתלים הקדמיים
לאחר "שחרור מאמצים" בין שני המתלים הבעיה נעלמה
אשמח להסביר את התאוריה שלי
ארבל
התאוריה שלך פסולה מהיסוד,
פשוט בגלל שהרעידות מופיעות ברכבים שאין להם, ומעולם לא היה להם, מגן גחון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פארן
התאוריה שלך פסולה מהיסוד,
פשוט בגלל שהרעידות מופיעות ברכבים שאין להם, ומעולם לא היה להם, מגן גחון.
פסול פסול אבל עם העובדות אני ממש לא מתווכח........
ולאחר יותר משנה של מלחמות ואיזונים הרעידות נגמרו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
uarbel
פסול פסול אבל עם העובדות אני ממש לא מתווכח........
ולאחר יותר משנה של מלחמות ואיזונים הרעידות נגמרו
אני שמח בשבילך שנפתרה לך הבעיה.
כמו שאביעד אמר,לא זה הגורם לרעידות הנ"ל,ולא הייתי בונה על זה כפיתרון.
דרך אגב,בלי שום קשר אני חושב שהמגן הנ"ל מיותר לחלוטין.
יום טוב.
הבעיה נפתרת ע"י החלפת שתי בוקסות מקדימה
הוחלפו לי בג'מיני שתי בוקסות הרעידות פסקו לחלוטין
לציין שבגימני שלי גלגלי שטח מלא .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
maple
לא מזמן שוחחתי בטלפון עם המוסך המרכזי ושם בהיתממות אמרו שלא מכירים בעיה כללית כזו אבל שאגיע אליהם לבדיקה. בעבר הייתי במוסך הגה בת"א וגם שם אמרו שאינם מכירים בעיה כללית כזו ולא נתקלו בה. לאחר שקראתי את השרשור כאן הבנתי שמוסכים כולל המרכזי מנסים להימנע מלטפל ברעידות. בעקבות ההודעה של yair999 פניתי למוסך נשר ושם אכן מיד ידעו על מה אני מדבר, הזמינו חלקים והחליפו היום מה שצריך והכל באחריות. אוסיף שבאופן כללי מוסך נשר נראה אמין מאד ומקצועי, תודה ליאיר על ההפניה
טוב, אז אחרי הטיפול במוסך נשר מסתבר שהרעידות אמנם פחתו מאד מאד אבל עדיין לא נעלמו לחלוטין. חזרתי אליהם ואמרו שיש בעיה בצמיגים וצריך להחליף. כיוון שהרעידות באמת יותר עדינות סימן שהם בכל זאת סדרו משהו, השאלה אם החלפת צמיגים תפתור את הבעיה? מה דעתכם וניסיונכם?
ומדוע אף אחד לא מגיש תביעה נגד היבואן שיבצע ריקול כמו שצריך ולא יקוה שאנשים יעברו את תקופת האחריות?
א. אתה מוזמן להגיש תביעה, חובת ההוכחה עלייך.
ב. יכול להיות שגם הצמיגים גורמים לרעידות ויכול להיות שכתוצאה מהבעיה המקורית, הצמיגים נפגמו, העניין הוא שגם פה - אתה תצטרך להוכיח.
אם אתה רוצה להמנע מהוצאות מיותרות, נסה להחליף צמיגים עם חבר שיש לו את אותו הרכב, רק ללא רעידות, ותראה אם אכן פה קבור הכלב.
בהצלחה.
כיוון שהחברה בחו"ל פירסמה את התקלה ואת הפתרון - חובת ההוכחה אינה על הרוכשים, אלא על היבואן. האחריות שלי עומדת לפוג באפריל ואני מניח שאחליף צמיגים מתישהוא, כרגע אוכל לחיות עם הרעידות. בכל אופן אם הבעיה תימשך גם לאחר ההחלפה אגיש תביעה ואעדכן. אולי אפילו ייצוגית.
תחזקנה ידייך. אגב, עצם זה שאתה יודע שיש ריקול לנושא ולא עושה עם זה כלום, יכול לשחק לרעתך. גם העובדה שקיבלת המלצה "מקצועית" לפתרון, על ידי מכונאי החברה ובחרת לדחות את הפתרון, יכול לשחק לרעתך.
למה לא עושה? פניתי לשני מוסכים. אחד אמר שהתקלה לא מוכרת(...) והשני ניסה לתקן. אגב, במוסך נשר אין מחלקת צמיגים כך שאינם סמכות מקצועית להגיד שהצמיגים אינם תקינים, לעומת זאת "צמיגאי" אמר לי שהצמיגים במצבם לא אמורים לגרום לרעידות, ובטוח לא לרעידות בטווח מהירות מסויים מאד. אמשיך לעדכן.