סליחה מראש אבל אני לא משוכנע שתהיה לי המוטיבציה להיכנס לוויכוח הזה לעומק.
זה משהו שאני עושה למחייתי ואני משתדל להפריד בין קודש לחול...
הרצת שרתי דל על פני יבשוב בעולם כאשר הם מקונפגים על בקר רייד בביוס???
בחייאת... לדל עד לשנה האחרונה לא היה רייד בביוס (למעט בשרת SC400).
זיו: אתה מבלבל בין בקר RAID נפרד (שתומך גם SAS ) וכולל סוללה משלו וכו' לבין raid שכלול בbios, אבל הכי חמור, אתה אפילו לא טורח להשקיע 3 דקות בגוגל:
http://developer.novell.com/yes/101944.htm
שים לב לתאריך, ליצרן ולich9r
וברצינות, למדתי דבר חדש. לא הכרתי את האפשרות הזו כלל אבל עכשיו גם כשאני מכיר אותה אני לא בטוח שאשתמש בה.
כמה כח מחשוב המעבד מבזבז בשביל לחשב את האלוגריטם שיכתוב את הרייד המתוסבך הזה?
האם התוצאה הסופית מהירה או איטית יותר?
עדיין לא מאמין בחלוקה של שני לונים על אותם שני ספינדלים והרצת ריידים שונים - במיוחד כשהבקר הוא הביוס.
לא משהו בדוק - סתם תחושת בטן (ויש לי קצת בטן).
זיו: היה לי פעם מנהל שבכל דיון שמישהו אמר "יש לי תחושת בטן" הוא היה אומר לו - "אז תלך לרופא" . כל החוכמה שה ich9r עושה את העבודה ולא ה CPU. אבל באמת, למה הוויכוח, לך תקרא קצת ואז נדבר, תאמין לי, זה עובד.
בהמשך נגעת בזיכרון.
בדור החדש אין יותר FSB והמחשב עובד על שלושה רוצים ולא שניים.
כדאי לך להכיר את זה כי זה משמעותי במיוחד בשרתים.
זיו: נכון חלקית אבל לא רלוונטי. רק בחלק ממעבדי I7 - רק מעבדי ה high end. דוודקא אתה, שצודק, ומטיף לא להשתולל בעלויות....המעבדים עם שלושה ערוצים לא רלוונטים.
לנוחיותך:
http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=48496,37151,41318,
תסתכל על הנתון של ערוצי זיכרון :-( שים לב על שני המעבדים שאני דיברתי לעומת ה 960 ותבין למה האמירה של זכרונות בזוגות היתה נכונה ומדוייקת:rolleyes:
לא צריך לנחש, יש גוגל...
שים לב
ההבדל בין אכלוס חסר של "בנק" לבין אכלוס מלא הוא משול להסעת תנועה על כביש תלת מסלולי.
פחות משלושה דימים זה ניצול של פחות מסלולים ממה שהכביש מציע ולכן פחות תעבורה עוברת בפרק הזמן הנתון בין המעבד לזיכרון.
מה שתמיד מכתיב הוא מסגרת התקציב כי אחרת היינו רוכשים הכי טוב הכי חזק והכי גדול שיש.
אם רוצים לעשות דיון רציני צריך:
1. להגדיר תקציב.
2. דרישות מערכת מבוססות הצורך מצד אחד ועל יצרן התוכנה מצד שני.
3. להחליט היכן שמים את הדגשים בחומרה.
יש לי כמה שעות נסיון בוויכוחים כאלו.
לא ניצא מהם עם מסקנות ותובנות אם סתם נתווכח על טכנולוגיה.
גם לא בטוח כמה כל פיפס טכנולוגי כזה או אחר משפיע ביום יום על התועלת בעבודה.
חייבים לדעת מה באמת נותן את ההבדלים המוחשיים ועל זה לשים את הכסף.
זיו: על המשפט הזה אני חותם, אבל זה מזכיר לי המשפט על "אני אשמח ללמוד" , שלצערי לא מומש:(
שבת שלום
בועז