מהלך מתלה זה נקרהה פרטי של סידור ברכב מסויין- אין ממש קשר בין סוג הקפיץ והמהלך.
בקישור אין מבחן, יש פרומו קצרקצר.
זה לא נכון שבעתיים לגבי הפסאודו האמר?
Printable View
אדון צ'רלי
לא הגזמתי ואין לי שגעון גדלות
יש להאמר מהלכי מתלה יפים מאוד וגם צמיגים גדולים ורחבים,מרווח גחון מצויין,זווית גישה ונטישה
,הילוך כוח של האמר הוא אחד הטובים שיש ברכב סטנדרטי ובנוסף בקרת משיכה מצויינת.
יש גם דגמים עם נעילת דיפרנציאל אחורית ,שוב מדובר ברכב סטנדרטי במחיר קנייה אטרקטיבי
אמנם הגבהה של 4 היא לא חוקית, אבל זה לא בולט לעיין כמו צמיגי 35. לרוב לא עוצרים על זה ברחוב ועם קצת עזרה גם טסט הרכב עובר.
אם אני לא טועה, יש גם אפשרות לבולמים עם ניפוח (לא מבין בזה מספיק) כך שאפשר להנמיך את הרכב אם צריך.
תיכף גם יגידו שכל מי שנוסע בהאמר הוא אויב הסביבה, שיש לו בעיית בטחון עצמי וסובל גם מבעיה של ז...ן קטן. אז שיגידו.
H3 זה אחד ה-SUV היותר טובים בשטח כבר בתצורתו המקורית.
מהלך מתלה אחורי יותר ממכובד. אני לא אגזים אם אקבע שאפילו טוב עד טוב מאוד - כבר בסטנדרט.
מכלולים חסונים מסודרים מצוין בתוך השילדה.
צמיגים 32' ואפשר גם 33' (285/75/16)- זו מידה מקורית אופציונלית מהיצרן.
הילוך כוח קצר מאוד (4:1).
בקרת אחיזה מאוד יעילה ומאוד אפקטיבית.
בדגם המאובזר יש גם נעילה אחורית.
זויות מרכב טובות.
נקודות גרירה/חילוץ מקוריות חזקות ממוקמות נכון.
H3 אחד מכלי הרכב היחידים שמגיעים כבר מהיצרן עם בולמי זעזועים מקוריים איכותיים יחסית ולא איזה סמרטוט זול בסנט וחצי כמו ביונדאי/קיה/ניסאן/טויוטה...
באמריקה אפשר היה לקבל גם גיר ידני.... כאן צריך להסתפק בגיר אוטומטי מיושן.
המגבלה הכי גדולה שלו לדעתי זה שדה ראייה מוגבל - בכל מיני מצבי עבירות צריך לפעמים קצת הכוונה מבחוץ כי הנהג לא תמיד רואה הרבה...
בעיות אמינות? לא ידוע על משהו ספציפי או כרוני, אולי כי לא נמכרו כאן הרבה כאלה. אולי ג'ו שנמצא עם יד על הדופק של מה שקורה באמריקה, יוכל להאיר את עינינו. אני לא מצפה ממוצר של GM להיות מורכב ברמה של טויוטה. מצד שני האמריקאים רק משתפרים וטויוטה לאחרונה די בקנטים, עם ריקולים מביכים חוזרים ונשנים אפילו בלקסוס שהוא מותג היוקרה שלהם, שהיה לו מוניטין של בלתי ניתן להשמדה. הפער במחירי יד-שנייה בין H3 ללנדקרוזר, מספיק גדול כדי לאזן את החשש הזה.
בקיצור, לטעמי H3 אוטו ממש נחמד. כשנסענו בו לראשונה לא היו לי בכלל ציפיות. הייתי בטוח שזה עוד תרגיל בעיצוב בומבסטי על שילדת טנדר עתיקה, שמיועד רק למחפשי פוזה. בשורה התחתונה - הופתעתי ממנו לטובה לגמרי. בעתיד, אחרי שכל הערסים והצפונבונים ימכרו את ההאמרים האלה, והמחיר יירד עוד, זו בהחלט אופציה שפויה ל-SUV סביר מאדו בכביש עם יכולות שטח מפתיעות לטובה ופוטנציאל גדול.
H3 בנוי על שילדת טנדר קולורדו שהוא אח תאום של איסוזו DMAX. העובדה שזה רכב שמבוסס על מכלולי מדף זמינים של GM זה רק יתרון בעיני. בטח עדיף על כל מיני יצורים אקזוטיים ביבוא אישי ללא אחריות שלך תמצא להם חלקים.
מה אני יגיד לך דרור....
לא יודע אם זה כח השכנוע שלך או כשרון הכתיבה (מקצוע זה מקצוע) אבל אני אלך להסתכל ולעשות סיבוב על H3. בכל מקרה, אם זה יהיה מעניין, אני לא יוותר על הדגם המשודרג עם הנעילה האחורית.
אם בעל ההאמר שכתב פה קודם בשרשור גר באזור המרכז, אשמח להתעלק עליו בביקור.
תודה
תסלחו לי, אבל 40+ הודעות ואף אחד לא התייחס ברצינות לשאלה שבכותרת: "FJ Cruiser מה הסיפור שלו?" -
ובכן זה הסיפור שלו, סיפור בתמונות:
http://www.waymotor.com/img/2102-Toy...eams-Price.jpg
http://www.upgrademytoyota.com/fj%20cruiser%20image.jpg
http://www.westminstertoyota.com/Por...fj_cruiser.jpg
וכן, הוא מתחרה ישיר ומדויק של הרנגלר, ושל ההאמר H3 ז"ל. מתחרה איתם בקטגוריה שנקראת "רכבי שטח שמישהו טרח לעצב אותם". תסתכלו על ליין רכבי השטח של טויוטה, ותגידו לי מה מעניין שם חוץ מהFJ בכלל? אותו כנ"ל לגבי ג'יפ - יש רק רנגלר, כל השאר שם זה רוחות רפאים אינדיאניות חיוורות, חורבות של עבר מפואר. והאמר? היה אפיזודה חולפת, נועזת, וכושלת לחלוטין, של כלי שטח נהדרים.
למרות שהFJ מתבסס על השלדה והמכאניקה של ה120, הוא שונה ממנו. בזויות מרכב, בצמיגים (צמיגי BF.AT בחתך 70 מקוריים), בכיול המתלים, בפגושים, בעיצוב פנים וחוץ - ובעצם בהרבה מהדברים המהותיים שהופכים SUV לרכב שטח משופר. אותו דבר האמר H3 - שהוא אולי שבי קולורדו, אבל מוגבה, עם מתלים מוקשחים, עם צמיגים גדולים בחתך ופרופיל של שטח, עם טרנספר מקוצר, עם נעילה אחורית, עם פחות חלקים נמוכים ופגיעים... בקיצור רשימה של דברים שאנחנו היינו משפרים בכל רכב שטח. רנגלר רוביקון ופורד רפטור הם שני כלי הרכב שלקחו את המגמה הברוכה הזאת לקיצון.
שלושת הרכבים האלו - רנגלר, FJ, וH3 - הם בין רכבי השטח הבודדים שהיצרנים אשכרה השקיעו בהם וכיוונו אותם לכיוון השטח, וגם טרחו לעצב אותם ולתת להם אופי. סגיל היקר - אתה רוצה FJ מהסיבה הכי בריאה בעולם - כי מתחשמק לך עליו, על הצורה ועל האופי שלו! והוא אכן מגבה את הצורה עם יכולת שטח טובה יותר מלנדקרוזר (ולו רק בגלל הצמיגים המקוריים) וטובה באופן כללי ביחס להיצע רכבי השטח החדשים.
אני מצטרף לנותני הגיבוי - זה מה שבא לך, לך על זה. *
אשמח לתת לך לעשות סיבוב על הרכב
0505695971
ניר
היי שי, לFJ יש פוטנציאל שיפורים ענק, ראה את הצהוב אשר מתחרה בראלי (עם פרסומות של גל-שבב + פורת כלי עבודה), היה לי העונג לעשות ברכב סיבוב, מדהים, גם מבחינת כוח וגם מבחינת התנהגות בשטח.
את הרנגלר אני אישית לא אהבתי, יתכן ובגלל שהוא המוני מידי, יתכן ובגלל שהוא מנסה להיות משהו שהוא לא.
H3 אני לא מכיר אז אני שותק :)
לא מבין מה אתם מתלהבים מהH3 נכון שיש לו יכולות עבירות סבירות ,אבל אני לא הצלחתי לזהות שם מהלך מתלה יותר טוב מסביר, אחרי הכל מדובר על טנדר שהחליפו לו את הבודי ולא רק זה אלא לבודי מאוד לא נוח....חלונות או יותר נכון לכתוב חריצי ירי קטנים, תחושת צפיפות בפנים, הנדסת אנוש לא מתקדמת(מיקום כפתורי החלונות על הדלתות, דוושות הגז/ברקס ועוד..) ומעל להכל קפיצי עלים....מי קונה ב2010 SUV עם קפיצי עלים? הרכב הזה הוא שריד לתעשיית הרכב האמרקאית שלפני המשבר, תעשיה ששמה זין ענק על הלקוחות שלה.
מבחינת שטח כמו שכתבתי, עבירות סבירה, לא יוצאת דופן ודומה מאוד להרבה SUV אחרים,נהיגת שבילים מהירה נחותה מהאחרים והתנהגות כביש נחותה גם כן.
קפיצי עלים או לא, מה אכפת איזה ברזלים מחברים את הסרן לשילדה כל עוד זה עובד טוב? סטנדרטי מול סטנדרטי, בנהיגת שבילים מהירה הוא עדיף על הלנדקרוזר בהפרש ענק.
מסכים לגמרי עם דרור בנוגע לH3. תגיד עליו מה שאתה רוצה, בשורה התחתונה, בשטח, הוא נוסע מצויין (כתבתי על זה פעם... http://www.jeepolog.com/365.html)וזה לא מפתיע - יש לו צמיגים גדולים יותר מכמעט כל SUV אחר, מערכת מתלים פשוטה אבל קשיחה ביחס לגרסאות אחרות של הפלטפורמה, יחסי העברה טובים יותר ונעילה אחורית - והוא עובד. הנה רעיון מקורי - לקחת H3 ולכסח לו את הקבינה מעל קו מכסה המנוע. לגמרי. להפוך אותו לפתוח. כלוב התהפכות, חלון קדמי מתקפל... דרור תן לנו סקיצה.
אתם אלופים בלבלבל אותי :D
לא אנחנו מבלבלים אותך. אתה נדלקת על איך שהרכב נראה, ובצדק לטעמי (ולטעם מיעוט הגולשים בג'יפולוג שיש להם חוש לאסטטיקה). מתחת לעיצוב המדליק זה בסך הכל טויוטה, לא פיאט, ככה שאין לך כל כך הרבה לאן ליפול... אז אם יש לך הזדמנות ואת היכולת הכספית לקנות FJ, לך על זה. הH3 הוא לטעמי משהו דומה בעיקרון - רכב עם עיצוב ואמירה, ושוב, אם הוא מדליק אותך, לך עליו.
אם היית בא עם רשימת דרישות מסודרת ו"הגיונית" אולי היית מקבל תשובות אחרות.
הנה. קשקוש מהיר.
במציאות זה לא מעשי, בטח לא בישראל, אבל לחלום לא עולה כסף.
http://jeepolog.com/forums/attachmen...2&d=1282295824
ענק, כבד, מוחצן עוד יותר. מוגזם בעליל.
יש כאן כאלה שמעריצים אותו. להבדיל מה-H3, אני ממש לא סובל את הבהמה הזו.
בקיצור,אחרי כל מה שקראתי יש לי להגיד לכם דבר אחד
אני נסעתי בפנמה לפני קצת פחות משנה על FJ של בן דוד שלי,בלי שום שיפורים,רק עם הגבהות מקוריות שאפשר לקנות מהיצרן
ואני יכול להגיד לכם בוודאות,שהוא צוחק על רוביקונים,ועל כל הכלים בליגה שלו.
זה רכב פשוט לא נורמלי,עביר בצורה מפחידה.
וכל מי שיסע עליו יסכים איתי ברגע.
אולי אם אני ירכז את הכל לשאלה אחת, אני יקבל תשובה יותר מפוקסת:
בתקציב של +/- 200K, איזה רכב הוא שילוב של עבירות הכי טובה (טכני / שבילים / דיונות) ושל התנהגות כביש הכי טובה (נעים בכביש / נוח לנוסעים / ביצועים).
אם אני היתי קורא את השאלה הזו, כנראה שהיתי עונה לנדקרוזר 2007 ארוך (עדיף בנזין) ולהשאר עם קצת עודף. אממה, אני רוצה קצת יותר עבירות ממאות הלנדקרוזרים שמסתובבים בכבישים ובשטח (ומשאר ה- SUV היפניים), אבל עדיין להרגיש טוב בכביש.
מה אז אני צריך לבחור?
אמנם זה נראה כאילו אני מכוון אתכם להגיד לי: "יאללה, תעזוב אותנו כבר !! קח FJ וניפגש בשטח". אבל באמת שאני לא רואה אלטרנטיבה. ושוב, המראה באמת מיוחד ואני מאלה שכן אוהבים אותו, אבל אין לזה שום השפעה על הבחירה שלי (אולי לאישור של אשתי כן).
אגב, H3 מהדגם המשודרג עם הנעילה לא עולה 150-160 כמו שנכתב פה, הוא באזור ה- 180-190K. כך שהפרש המחיר לא משמעותי. ולדעתי דווקא המראה שלו מוחצן מידי. (דווקא על ה - H3 הילדים שלי מצביעים ברחוב ולא על ה- FJ).
אז נכון, אפשר לקחת לנדקרוזר 2007 שמור, ק"מ נמוך ולשדרג: בולמים, קפיצים, הגבהות 2.5 אינטש, למגן מלא, לשים BF 50/50 ולהוסיף פגוש תקיפה עם כננת ולקבל SUV עם עבירות יותר טובה מ- 90% מה - SUV האחרים על הכביש. אבל, כמו שהחזרתי את הליסינג לפני כמה שנים כדי לנהוג על מה שבא לי ולא על עוד מזדה מליסינג, אני לא בטוח שה- FJ או אפילו H3 לא עדיף.
מבולבלים? גם אנחנו....