http://www.tunerholics.com/board/vie...t=783&start=20
Printable View
קראת לי דרור?
מצטער לקלקל לך אבל אני מסכים עם כל מילה,
אז מה אתה רוצה שנשב בבית ונבכה על מר גורלינו??
אז כל אחד פועל במקסימום בפינה הקטנה שלו ומנסה לשפר,
ואם מתנדב עוצר את אישתי ביום חמישי ביציאה מהרצליה פיתוח מתנהג מתחת לכל ביקורת
מנסה 7 פעמים אותה בנשיפון ולא מצליח ועד שלא ירדתי מהרכב ניגשתי לשוטר האמיתי במקום והסברתי לו את המצב החוקי לאשורו לא שיחררו אותה ,
אז מה נתייאש?
לא
הכתבה הזו לא נולדה סתם ככתבת יחסי ציבור, הכתבה הזו מתארת חלק ממלחמת חורמה אמתית שהמשטרה עורכת בשבועות האחרונים .
בתקופה האחרונה נערכו תצפיות ומעקבים בסדנאות שיפורים, למה להתאמץ לתפוס את המופרעים כשהם עורכים מירוץ בכביש ? זה יותר קשה !
יותר קל לצלם ולתעד 20 חברה בסדנת שיפורים ואז להגיע אליהם הביתה.
לצערנו גם הספורט המוטורי נתפס אצלם כרגע כדבר שצריך למגר.
הבחור ועוד 4 חבריו לא נהרגו בגלל מרדף ממה שאני יודע.
לא הגיעו שום ניידות לסגור מפגש כי ישבנו ודיברנו ליד הבנינים או על הדשא בשכונה עצמה.
הילד בן ה- 18 שבדיוק קיבל מהאבא 330I חדשה (וסטנדרטית), התחרה עם האימפרזה GT האדומה, בדרך נמיר לכיוון צפון אחרי סמינר הקיבוצים, זה היה בליל שישי, והבחור מנתניה לא ידע כי העירייה נוהגת להשקות את הצמחיה במדרונות בצד
הכביש וכהרגלה לא דאגה אף פעם לניקוז יעיל של מי ההשקיה שנשפכו לשולי הכביש.
הוא איבד שליטה ב 120 קמ"ש כשהגלגלים הימניים איבדו אחיזה על הקטע הרטוב , פגעו באבני השפה
וגרמו להפיכת האוטו באוויר תוך כיסוח עץ ברצועת ההפרדה בין הנתיבים , ונחיתה על גג מכונית של קשישים שנסעו בכיוון הנגדי.
מסכים איתך באופן חלקי, המהירות לא הייתה גבוהה מידי גם לרכב חלש בהרבה, ואני לא יודע אם רכב הנעה קידמית היה מצליח להמנע באותם תנאים מהתאונה, מה גם שלמרות ההנעה האחורית של ה 330I , היא היתה מצוידת בבקרת משיכה ויציבות שאמורת לטפל במצבים כאלו.
אפשר לטעון כי רכב כזה בעקיפין מסוכן ויוביל לסיטואציה של גירויי לתחרויות מסוכנות על הכביש, אבל ראיתי לא מעט ערסים על לנסר חבוטה ונחותה בהרבה מה 330I המתחרעים במהירויות הללו.
חינוך , אופציה מסודרת לנהיגה מהירה במסלול חוקי ובעיקר רשלנות של עיריית ת"א תרמה לתאונה ההיא.
דרך אגב, בירידה מאיילון לכיוון קק"ל גני התערוכה , יש בדיוק אותה בעיה , אתה מגיע בלילה לסיבוב בירידה במהירות X , מבחין בשלוליות המים מההשקייה של הצמחיה באי התנועה, מקלל את כל העולם
תוך בלימה, ומתפלל שהצמיגים יחזיקו מעמד .
לי יש משהו אחד להגיד. והנה, כנראה שלא תאהבו את זה ומן הסתם זה גם ימשוך אש. אבל:
בסופו של יום אולי המשטרה מאשימה את הרכבים אבל מי שנותן את הדין הוא מי שנוהג בהם.
אני מנסה להיזכר בכל הפעמים שיצא לי לראות רכב משופר כזה בנסיעה. רכב עם צמיגים בחתך מירוצים, ניקלים באגזוז ופתח לא מקורי במכסה המנוע (יחד עם עוד כל מיני קישוטים מצועצעים כאלו ואחרים).
אני חושב שבכל הפעמים שראיתי רכב כזה בנסיעה זה היה תו"כ חיתוכי נתיבים, מהירות מופרזת, אי שמירת מרחק, זלזלול בשאר משתמשי הכביש וזלזלול כללי במושג בטיחות.
יודעים מה, עזבו עכשיו את המשטרה. אם בעקבות ה"מבצע" הזה יש פחות כמה נבלות כאלו על הכביש אני יותר רגוע.
ומבחינתי שהמדינה גם תשלח להם איזה מישהו עם כובע גרב שחור שיעשה בהם כרצונו...*העיקר שהאנשים האלו לא יסעו איתי על אותו כביש.
ושימו לב, אני מדבר על אנשים (ולא על מכוניות). אבל מה לעשות, לי טרם יצא לראות רכב משופר כזה (שלא חונה בצד הדרך) אשר נוסע בצורה בטיחותית!!!
(והאמת, אני גם מבין למה.. למה שמישהו ישפר ככה רכב אם הוא לא מתכוון לנצל את זה/או שאין לו איפה לנצל את זה מלבד הכבישים הציבוריים?)
מצטער.
להאשים את העיריה, את הכביש, את מזג האוויר, זה לא לענין.
מי שנוהג - בב.מ.וו 330, באימפרזה טורבו או בפיאט פנדה, אמור לגלות מינימום של אחריות ולצפות את הלא צפוי, לנהוג בהתאם לתנאי הדרך. גם אם הדרך סלולה רע, התשתיות דפוקות, האספלט מתפורר, השקיית העציצים מציפה את הכביש... תגיד מה שתרצה, הכל נכון. אבל אלה דברים שאינם בשליטתך. מי שכן בשליטתך זו המכונית, ואתה זה שאחראי שהיא תישאר בשליטתך, גם אם זה אומר שתיסע יורת לאט ולא משנה כמה סוסים יש מתחת למכסה. גם פיאט פנדה 1.2 סטנדרטית עם 60 כ"ס משייטת בלי להרגיש על 120 קמ"ש, ויכולה להגיע ל-150 קמ"ש, זה לא אומר שמותר או צריך לנסוע במהירות כזו בשטח עירוני. נהפוך הוא - מי שעושה את זה הוא חסר אחריות ומקומו לא על כביש.
ואני עדיין לא רואה את הקשר בין זה לבין שיפורים. אז פלוני פנה לסדנת שיפורים שהתקינה לו צ'יפ שהוסיף לו 20-30-50 כ"ס. זה הופך אותו למתחרה במירוצי רחוב? אז מה אם יש לו את כל הציוד הדרוש?... זה מזכיר לי איך לפני איזה שלושים שנה בתקופת חג הסוכות, כשכל הילדים הסתובו ברחובות עם קרשים ומסמרים וסדינים ישנים ובנו מהם שלדי סוכות, שוטר עיכב פעם איזה ילד מהשכונה כי היו לו ביד פלאייר ופטיש, ועשה מזה בלגן גדול כי אלה "כלי פריצה". כמו שאמר פה מישהו, אם יש לך ז...ן בין הרגליים, אתה הופך אוטומטית לאנס? הרי אתה מצוייד בכל מה שצריך.
מבצעי האכיפה בעניין הזה מזכירים רופא שמטפל בכאב ראש באמצעות עקירת הציפורניים והשיניים.
למרות שעקרונית אתה צודק, יש לי בעיה עם התגובה שלך.
כי אתה מדבר על אנשים. ומכוניות, גם כאלה ש"משופרות" בטעם רע, באמת לא נוסעות מעצמן. יש בתוכן נהג.
עכשיו בוא ונחליף את "צמיגי המירוץ" ב"כפכפים", את "ניקל באגזוז" ב"גורמט ושרשר עם ח"י", ואת ה"פתח במכסה המנוע" ב"צבע עור כהה" או "חזות מזרחית". אחר כך נבצע בדיקה סטטיסטית פשוטה ונגלה שאלה בדיוק המאפיינים של ערס מצוי שמתפרע בכביש ודוקר במועדונים.
ואז מה? זו סיבה מספיקה לעצור כל מי שנראה מזרחי ועונד גורמט?... הרי הסיכוי שישתולל בכביש, ידקור מישהו במועדון או יהיה מעורב בקטטה גבוה בעשרות אחוזים מטיפוס אשכנזי לבנבן ורזה עם משקפיים עגולים ועניבה. זה נשמע נורא גזעני, אבל הסטטיסטיקה לא משקרת. חשבת פעם למה בדיוק יש סלקציה גזענית מבחילה במועדונים ולמה מונעים ממי שמונעים להיכנס?
זכותו של אדם להפגין טעם רע. במוזיקה, בלבוש, במכוניות. לדעתי זכותו גם "לשפר" את מכוניתו, ושהמשטרה תעצור את מי שמשתולל. את מי שמתפרע ומסכן את סביבתו. לא את כל מי שנראה לה מחוץ לקונצנזוס.
וואלה דרור, אני חולה על הכתיבה שלך! ההבחנות שלך, והדרך שלך להתנסח בצורה חדה ומדוייקת מעוררות קנאה. (ואני לא ציני!).
ועכשיו תחזור לתגובה שלי. תראה שאני לא תומך בגזירות כנגד מכוניות אלא נגד אנשים.
הרי אנחנו מסכימים באופן עקרוני. אבל אני מנסה בכל הכוח להוציא את הראש מארגז החול (למרות שזה אחלה של ארגז חול גם בשביל הציבור שלנו...) ואני מצביע על משהו שאני רואה. אני לא יכול לגבות אותו בשום נתון סטטיסטי מובהק, אבל מה לעשות, טרם יצא לי לראות רכב העונה לתיאור הנ"ל בזמן שהוא נוסע בצורה בטיחותית.
ואני שוב חוזר על מה שכתבתי, אם פעולתה של המשטרה הורידה כמה נהגים מפתרעים כאלו מהכביש, דיינו.
ושיב לב, גם בהודעה הזו וגם בקודמת אני מדבר על הורדה של נהגים מהכביש ולא מכוניות. משום מה אני בספק אם הנהגים המדוברים הם מהזן המאד מאד נדיר שנוהג ברכב משופר למופת באופן בטיחותי, לפי חוקי התנועה ולא מסכן איש בכביש בציבורי... אבל אתה יודע מה, למען שלטון החוק בישראל חובת ההוכחה שהנהג הזה באמת מסוכן היא על המשטרה!
והנה עוד הערה סטיריאוטיפית: אני בכלל לא אתפלא אם ה"מודיעין" למבצע הזה הגיע מחבר של איזה שוטר שמשתתף באותם אירועים מסכני ציבור. איך באמת הם לא נתפשים בשעת מעשה...??
אם כך, ומאחר שהמשטרע מתהדרת לה ב"מודיעין", הרי שבמטותא תמתין לה ניידת מוסווית בנחת ליד הרכב המועד, ותיסע אחריו לראות אם הוא אכן מתפרע, ואז שתעצור את הנהג על נהיגה פרועה ולא על קליפרים אדומים ...
דרך אגב: אותה משטרה עתירת מודיעין גם לא חייבת לקיים מרדף מסוכן אחרי נהג מתפרע. היא יכולה לצלם אותו בוידאו נכנס לרכב ונוהג בפראות, ואז להגיע אליו בניחותא הביתה ...
יש מספר בעיות עם ההצעה שלי:
א. זה מצריך אינטיליגנציה ...
ב. זה מצריך רצון אמיתי לחפש ולמצוא את הנהגים המסוכנים, גם אם הם לא מתחת לפנס ומצטלמים בתאורה המתאימה ...
ג. זה מצריך שהמשטרה תעשה את העבודה שלה: לעצור עבריינים בפועל ולא בפוטנציה ...
ד. זה כנראה יכניס למדינה פחות כסף ...
בהההה ...
זה לא סתירה במודגש ?
ע"י שימוש באותה לוגיקה אתה יכול ולהמשיך לטעון שאין צורך בשיפור תשתיות תחבורתיות , גדר הפרדה , מעקה בטיחות מודרני , צבע עם חיכוך ושאר מפגעים, "הגורם האנושי" לא יכול לצפות את הלא צפוי, ואם כן אז הוא יאיט בדיוק איפה שמסוכן, ואם לא אז פשוט נסע כולנו ב 50-60 קמ"ש הכי בטוח.
כשאתה נוהג בערב קיצי, בכביש סלול היטב עם מספר נתיבים אתה לא מצפה לשלוליות בשוליים,
ואני לא מצפה באמצע סיבוב בירידה מהאיילון שהעירייה תשקה גם את הכביש בפרץ יצירתיות.
אני לא מצפה וגם לא רוצה שמישהו יקח את העקומות שבירידה לאיילון ב-120 קמ"ש. לא בסוסיתא ולא באימפרזה STI, לא במזדה לנטיס סטנדרטית ולא בגולף משופרת, גם בלי שלולית על הכביש, גם אם קוראים לו מיכאל שומאכר או סבסטיאן לואב.
אף בר דעת לא צריך לעשות את זה! ומי שכן עושה את זה, מסכן א תעצמו ואותי ואותך, ומקומו לא מאחורי הגה אלא בתחנת אוטובוס.
זה לא סותר את הצורך הנואש שלנו לקבל מהרשויות תשתיות ראויות עבור כספ יהמיסים המופרזים שהן שודדות מאיתנו, אבל אי אפשר לצפות מאותן רשויות גם לקחת את האחריות על טימטום קטלני של חלק מבני האדם, שאפילו איינשטיין בעצמו אמר פעם שאין לו גבולות.
דרור, אתה עוצם עניים. מרוב פחד שאולי יתחילו להתעסק עם גיפים משופרים אתה מצדיק חוליגנים בכביש. מי שמחזק רכב לא עושה את זה לקישוט.
בוא ניקח את הנושא שקרוב אלנו. יש את כל הגיפים השופרים והמחוזקים למינהם. אחרי שהם עברו את הזיק ואת מחמל, הטיולים בשבילים הפכו למשעממים. מה עושים? מטפסים על כל גיבעה והר שיש בנימצא.
את התוצאות רואים טוב מאוד במדבר יהודה ובנגב. אתה בטח יודע שלפני 15 שנים לא היו קוליסים על כל גבעה.
זה לא המקרה שאני מדבר עליו... המקרה הזה התחיל ברידינג בכלל, הבחור ניסה לברוח לכיוון הטיילת ואחרי 5 דקות בערך התהפך בכיוון הנגדי כנראה ניסה לברוח לכיוון איילון... אני לא זוכר את הדגם,אבל בוודאות היא לא הייתה חדשה...
בהתחלה עוד הייה שם צוות בילוש כנראה שדיווח מה קורה, ואח"כ הגיעו עם סירנות ורעש ניידות וניסו לחסום את היציאות מהחניון....
דרך אגב,
כשאתה אומר "החנינו על הדשא ב שכונה,אתה מדבר על איינשטיין?" ;)
הסיבה היא ממש לא זאת למה שרואים היום.
הסיבה שיש הרבה יותר רכבים שמסתובבים בשטח ומתוכם יש הרבה נהגים שלא מכירים את הנושא של הירידה מהשבילים ומתוכם יש את המעט שיודעים אבל שמים ז..ן וזה ממש לא קשור לשיפורים, כי חלק מהקוליסים האלה עושים כלים סטנדרטים שרוצים להוכיח שהם יכולים...
אף אחד לא מצדיק חוליגניזם. מקומם של חוליגנים מאחורי סורגים ולא על הכביש.
אבל עוד לא הבנתי את הקשר הקלוש בין השתוללות בכבישים ובשטח ובין שיפור כלי רכב? אז לא תאפשר שיפורים - אתה חושב שלא ישתוללו? ישתוללו במכוניות סטנדרטיות ותקניות לגמרי שבולמות פחות טוב, שאוחזות פחות טוב... יודע מה?.... יש מצב שיעשו אפילו יותר תאונות.
כל זמן שאין כאן ספורט מוטורי חוקי ונגיש - כולל מסלולים שכל אחד יכול לבוא אליהם, לשלם סכום כלשהו עבור ביטוח וכו' ולעלות עם הפרייבט שלו לכמה הקפות של ניקוז אדרנלין, אנשים ימשיכו לעשות את זה על כבישים ציבוריים - להרוג ולהיהרג.
יש לי הרבה מה לומר לך גם בעניין רוכבי האופניים המתאבדים... אבל בהזדמנות אחרת.
או.קיי, אז מדובר במקרה אחר בסמיכות זמנים , במקרה שאני מדבר עליו נהרגו כל ה 4-5 חבר'ה
חלק במקום וחלק לאחר שבוע.
אני מדבר על הרחוב המוליך לרידינג ליד הבית של "קולין" , אם זה אומר לך משהו.
אני זוכר טוב את אירוע, הייתי עם אלי חן כשהוא קיבל את הטלפון על התאונה הקטלנית וכולנו
עפנו לשם, אבל כל העולם היה שם, זה נראה כמו אחרי פיגוע רב נפגעים,
אמבולנסים,מכבי אש, מנופים ,זק"א,צוותי צילום ופקק ענק שהשתרך בשני הכיוונים.
:D:D:D:D
שמע... אני אולי טוב, אבל לא עד כדי כך...אני מדבר על מהירות יחסית צנועה לעקומה החדה הזו,
קצת יותר מהר מהקצב הרגיל אבל לא בהרבה,גם אז לא יצא לשמחתי לאבד אחיזה ומשנהייתי מודע לנושא ההשקיה אני נוהג די בעדינות שם.
בד"כ החבר'ה עם המפלצות נוהגים במהירויות המפחידות (240- 315קמ"ש ) בעיקר בקו ישר, בשעות מאוד מאוחרות או בכבישים נדחים ורק כשאין תנועה מלפני ומאחורי המכונית .