תגובה להודעה: כבר אין ביקוש לגראנדים ?
הרכב לא צריך להיות גרוטאה, הוא יכול להיות במצב נהדר, אבל מה לעשות - ערכן של מכוניות סדרתיות יורד משנה לשנה.
מזדה 3 שעברה ישירות מפס היצור לאחסנה בתנאים אופטימליים והיא במצב חדש לחלוטין עם 0 ק"מ והיא בת 3 שנים, תימכר בפחות ממזדה 3 בת שנה עם 25 אלף ק"מ.
אני בכלל חושב שמי שמחזיק גראנד משופר צריך לבקש 110% על מחיר השיפורים, כי כיום קיים בכלל קושי רב בלייבא אותם.
ד"א לנדקרוזר 105 עם 0 ק"מ שנת 2004 - רכב מדהים ונדיר שלא ניתן להשיג בארץ בשום מחיר, נמכר לפני שנה ב 250 אלף ש"ח ופורסם במשך שבועות ארוכים בלוחות כולל כאן. בשעה שלנדקרוזר 100 משומש שנחות ממנו בכל קנה מידה, אבל דגם 2008 היה נמכר בכמעט כפול.
בגלל שהזכרתם את שמי, אני מגיב, למרות שהרוב כבר נאמר:
למרות ל"ו הצדיקים, אני חוזר וטוען כי זול מתחיל ב "ז".
אני מכיר את זה אישית מתחום האופטומטריה, בעבר מתחום הוראת הנהיגה, מתחום מכשירי החשמל, בניה, עבודות עץ וכדומה. אחד מהכללים החשובים בכלכלה חופשית הוא לא לקנות את הזול ביותר וגם לא את היקר ביותר.
השוק הוא שוק חופשי, תלוי בהיצע וביקוש. מי שמחפש ZJ, יודע למה הוא מחפש כזה רכב. מי שחושב שהוא יכול למצוא רכב במחיר רצפה, ועדיין במצב טוב (בכוונה כתבתי טוב ולא מעולה), חולם באספמיה! ואני בכלל לא מדבר על שיפורים, אני מתכוון שהרכב יראה טוב מבחוץ ומבפנים, ויוכל לנסוע סביר בכביש.
נכון, הרכבים ישנים, אבל הגיל לא תמיד ניכר עליהם. מנסיון אישי, אף אחד לא מאמין שה ZJ שאני נוסע עליו, הוא כמעט בן 15 (כן, גם הוא למכירה)!
אני חושב שצריך לבדוק כל דבר לגופו, לעשות שיקולים כלכליים (אבל לא יותר מידי) ולשלם בהתאם למה שאפשר, הרי אף אחד לא ישלם יותר ממה שיש לו בכיס.
יוני,
אני אוהב מאוד את התגובות שלך, אבל דעתי שונה משלך:
האמינות לא בשמים, אבל סבירה לרכב בן 15. לקרוא לו גרוטאה, זו הגזמה. לדעתי, במכלול השיקולים הכלכליים, צריך להשאיר מקום גם לרגש ולתחושת הבטן.
סיימתי את לימודי ההנדסה, ואני נותן משקל לא מבוטל לשיקולים של שחור ולבן (כמו מהנדס טוב...), אבל בסוף אני הולך, רק לאן שהלב לוקח, ועד היום אני חי בתחושה שמכל קניה ומכירה רק הרווחתי!!!
אביגדור
לכל דבר יש מחיר וצריך רק קונה אחד
אביגדור,
קרא לרכב בן 15 איך שאתה רוצה.
תסכים איתי שחלקים מתבלים. פלסטיקים מתייבשים, מנגנונים מועדים לפורענות - כל יום יותר.
שים לב, אני לא מדבר על חלקים מתכלים. מצב צנרת הקירור ומשאבת המים, זניחים לצורך העניין. לשנינו ברור שהם יוחלפו.
תוסיף על כך שאנחנו חייבים להניח שיש מספר מערכות שתוקנו בקומבינה, חלק מהברגים שחוזקו יתר על המידה, נזקים מצטברים שרק מחכים להתגלות, ועוד.
אחרי 15 שנים, אין מה לעשות, אם הוא נראה טוב ונשמע טוב, זה לא אומר שהוא טוב. זו עדיין אישה בת 60 שעשתה הרבה ספורט, לא עישנה, ועברה שיפוץ פלסטי כזה או אחר.
בר רפאלי לא תמצא שם, מקסימום "נראית טוב לגילה".
בקיצור - גרוטאה.
עכשיו בא בעלה (נניח שיש לו גרנד, לצורך העניין) ומתחיל לתחשב את המנויי למכון ההכושר, המספרה (כולל פעמיים פן בשבוע + החלקה ברזילאית), מסאג' שבועי, טיפול פסיכולוגי (כי נפש בראיה בגוף בריא) וכמובן עלויות מתיחת הפנים, שאיבת שומן וזריקות בוטוקס. ומוסיף את זה למחירון.
ואני אומר לו: "אח שלי - סחה על האישה, אבל בסכום הזה אני קונה בר רפאלי" (או מינימום תואמת סינית)
עכשיו הוא בדילמה. מצד אחד הוא לא רוצה להפסיד אחרי כל ההשקעה. מאידך, הוא מבין שאישתו לא נעשית צעירה עם הזמן, ובשנה הבאה צריך עוד בוטוקס, והיא כבר הזכירה כמה פעמים את עניין הרמת העפעפיים (למרות שהוא מנסה להתעלם באלגנטיות)...
אז זה אחלה לכתוב בפורום שהיא בכלל לא גרוטאה, וניתן לרמוז בארסיות שאני אומר כך בגלל שאישתי גרוטאה, ואולי גם רוב האחרות, אבל אשתו - מה פתאום - כמו בת 20. אפילו יותר טוב!!! יש לה נסיון.
אבל האמת, זה סיפור עתיק יומין. כמה לוקחים על שיפורים, והאמת שבדר"כ כמעט כלום. כבר למדנו את הלקח הזה - שיפורים לא מחזירים את עצמם.
בברכה,
יוני5
יוני ,עם כזה מהלך מתלה גם אני לוקח את בר רפאלי...
שנה טובה.
יוני בוא נזרום עוד קצת עם המטאפורה שלך..
אז אני אוהב את "אשתי" (השנייה) ולא נעים לי שאתה קורה לה גרוטאה, אתה מבין.. יש לי המון חוויות עם אשתי לאורך השנים. הפגישה הראשונה שלי איתה, הדייט בנ.ג. 186 ,הטיולים בדרום, השטיפה הראשונה, המתנה הראשונה שקניתי לה, הטיפול המפנק הראשון וכל הטיולים שלנו ברחבי הארץ.. וכל פעם היא הדהימה אותי מחדש.. אין, פשוט התאהבתי בה, אתה מבין.. קשה לי מאוד לחשוב על אישתי כגרוטאה כי אני אדם רגיש ויש לי קשר רגשי עם אישתי (השנייה).
לי ולאישתי (השנייה) היו תקופות מדהימות ביחד ולפעמים גם כמה מורדות, אז מה, אבל כמו בכל זוגיות בחיים.. בסוף הכל בא על מקומו ואנחנו ממשיכים להנות "מאוד" מהזוגיות שלנו כל עוד זאת האהבה שלנו.
ביום שאני אחליט להתגרש ממנה במידה ולא אגיע להסכמה עם בעלה החדש, אני אפרק לה את הצורה, בשביל מה שהוא מוכן לתת לי עבורה, אני אקח בחזרה את המתנות שנתתי לה. אחרי הכל, אחרי הגירושים את מי זה מעניין מה קורה איתה.. שתלך לעזאזל!!
אז בכבוד יקירי.. אל תקרא לאישתי (השנייה) גרוטאה. זה לא נעים לי..
קצת הגזמתם עם המטאפורות. עם כל הרצון לדמות רכב לאישה, זה פשוט לא מתאים: יתכן ואתם אוהבים נשים צעירות עם עור מתוח, אבל מרביתנו לא מחפשים רכב חדש (אחרת לא היינו פה). אני זוכר את הפעם הראשונה שהגעתי לאנגליה, ונדהמתי מרמת התחזוקה והטיפוח של מכוניות - לא רק רולס-רויסים, אלא גם ווקסהולים ישנים מטופחים ברמת-על. יש יופי רב במכוניות ישנות וחלקנו אנשים שיש להן אובססיה לתחזוקה, שיפורים ועבודה עצמית שהיא סוג של תיראפיה. אנחנו משקיעים את האהבה במכונית, לא כדי "לשמור אותה כאילו צעירה", אלא כדי להנות מכל רגע ולשפר את המקור. במובן מסוים, לג'יפ ישן משופר צריך להתייחס כאל רכב אספנות עם ביצועים מדהימים, ולא להשוותו למאזדה חדשה.
חברה תכל'ס.
יש כאן סיפור פשוט.
הגראנד הוא רכב "סקסי" נאה למראה, שבניגוד לאישתו השניה של יוני למשל (ההילקס) שבגיל 50 תראה כמו ג.יפית, הגראנד נראה לצורך הענין כמו שרון סטון בת ה 50 במי היית בוחר? ההשוואה לא רלוונטית בכלל.
אין הרבה רכבים היפים ממנו, הנוחים ממנו והחזקים כמו הגראנד.
אין הרבה מבחר לרכבים עם סרן חי הניתנים לשיפורים כמו הגראנד, עם פאן ומיתלים כאלה. יש פטרול, יש לנדקוזר 80, אך מעטים ונדירים, האא... יש גם דיסקברי, היו יותר נכון.. הם מתמעטים מרגע לרגע ואלו שעדיין נוסעים לא יגיעו לשיבה טובה.
אי לכך ולמרות הכל הגראנד ישאר מבוקש בקרב חובבי השטח זמן רב לאחר שכל הSUV היפנים והקוריאנים ילכו לגריסה.
לכן הרכבים האלה ( WJ,ZJ,XJ ) יכנסו להגדרה של קלאסיקה מוטורית וכמו כל הרכבים ה"קלאסיים" הישנים מגיע מצב שכבר אין משמעות למחיר המחירון אלא למצבו הכללי של הרכב והשיפורים שהושקעו בו.
כמו שיודעים לדרוש עבור CJ, ווגונירים או רכבים דומים וישנים אחרים מחיר שאינו קשור לאיזה מחירון כלשהו כך גם יקרה לרכבים האלה.
אז בעוד איזה 10 שנים מהיום רוב הרכבים האלה יעלמו מהכבישים, ישארו אלו המטופלים באהבה ומחירם יהיה בהתאם והימור שלי לא פחות ואף יותר ממחירם כיום.
יאללה מספיק.
שנה טובה וחג שמח.
רמי.
אין ביקוש לבולעני דלק במחיר מופקע ועם מילארד קילומטר נקודה
לעומת זאת יש ביקוש לפרילנדר נקודה ועוד נקודה
יודע מניסיון.
...... איך שהעולם משתנה לו .........
משה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mi88
אין ביקוש לבולעני דלק במחיר מופקע ועם מילארד קילומטר נקודה
לעומת זאת יש ביקוש לפרילנדר נקודה ועוד נקודה
יודע מניסיון.
...... איך שהעולם משתנה לו .........
משה
פרילנדר בנזין הוא בולען-דלק רציני, וכמובן, שכלל אינו בקטיגוריה המדוברת של רכבי שטח- אין מה להשוותו לג'יפ :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
klam
פרילנדר בנזין הוא בולען-דלק רציני, וכמובן, שכלל אינו בקטיגוריה המדוברת של רכבי שטח- אין מה להשוותו לג'יפ :D
אני לא יודע מי קבע שאין ביקוש לגראנד .
אני יודע רק שמאז שרכשתי את הגראנד שלי לא מפסיקים להציק לי בשאלה אתה מוכר.
וזה שאומר שגראנד 98 גרוטאה אז אתה טועה ובגדול אני מכרתי לאנדקרוזר בשביל ליקנות
גראנד וזה הגשמת חלום מבחינתי .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השועל
יוני בוא נזרום עוד קצת עם המטאפורה שלך..
אז אני אוהב את "אשתי" (השנייה) ולא נעים לי
וואלה, כבר אישה שניה. סחתיין. אז איך זה שאתה עדיין בתול?
ציטוט:
ביום שאני אחליט להתגרש ממנה במידה ולא אגיע להסכמה עם בעלה החדש, אני אפרק לה את הצורה, בשביל מה שהוא מוכן לתת לי עבורה, אני אקח בחזרה את המתנות שנתתי לה. אחרי הכל, אחרי הגירושים את מי זה מעניין מה קורה איתה.. שתלך לעזאזל!!
כן, כן, שמענו עליך. כבר היו רבים שאמרו בדיוק את מה שאתה אומר.
הם נחלקים לשניים:
1. אלה שהבינו שלפרק כננת ולהעביר במשרד הרישוי עולה כסף. כמפרקים בולמים וקפיצים משובחים, עדיין צריך להוציא כסף על מנת לרכוש ולהרכיב חדשים / בינוניים נחותים.... חשבו, חישבו והגיעו למסקנה שכדאי לוותר
2. אלה שלא ויתרו. הוציאו 3000 ש"ח והרבה כאב ראש, על מנת לפרק את הדרוש פירוק. ועכשיו, אחרי מכירת הרכב, הם מנסים למכור את ערימת הג'אנק שזרוקה במחסן ולברוח מהאישה שצורחת שנמאס לה מכל הברגים והברזלים שמזהמים לה את החצר.
לך תסביר לה שהזבל הזה, זה בדיוק היה המשבר הגדול של הנישואין לפני שנה וחצי כשניסית להסביר לה לאן הלכו 21,000 ש"ח על קפיצים ובולמים משובחים.
עכשיו שועליקו, נכון שסתם קישקשת?
לא מסכים איתי? חפש במודעות המכירה כאן, ותבין.
ומילה לרמי.
תמיד טענתי שאתה בחור נחמר וסימפטי.
אחרי השרשור הזה אני יכול לקבוע בוודאות שנשארת נחמד, אבל איבדת קשר למציאות.
בוא נגיד ככה: בעוד שנים לא רבות, יהיו מעט גרנדים מהסיבה שעלות אחזקתם תעלה הרבה יותר משוויים. זה לא אישי נגד הגרנד, זה טבען של מכוניות משומשות.
בשביל להקל על אלה שרוצים לתחזק - ללא שום הגיון כלכלי או אחר - מכונית ישנה ספיציפית, יש את אופציית האספנות.
וחוץ מזה רמי, הגרנד שלך רחוק מלהיות שרון סטון. ההיילקס שלי ג.יפית? השתגעת?
העוזר שלה? הגנן שלו מטייבה? הבנדודה שלו מערערה? הגמל שלו. זהו! (וגם זה במקרה הטוב).
שנה טובה לאוהבי תורתך ושומרי מצוותיך
יוני5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
וואלה, כבר אישה שניה. סחתיין. אז איך זה שאתה עדיין בתול?
כן, כן, שמענו עליך. כבר היו רבים שאמרו בדיוק את מה שאתה אומר.
הם נחלקים לשניים:
1. אלה שהבינו שלפרק כננת ולהעביר במשרד הרישוי עולה כסף. כמפרקים בולמים וקפיצים משובחים, עדיין צריך להוציא כסף על מנת לרכוש ולהרכיב חדשים / בינוניים נחותים.... חשבו, חישבו והגיעו למסקנה שכדאי לוותר
2. אלה שלא ויתרו. הוציאו 3000 ש"ח והרבה כאב ראש, על מנת לפרק את הדרוש פירוק. ועכשיו, אחרי מכירת הרכב, הם מנסים למכור את ערימת הג'אנק שזרוקה במחסן ולברוח מהאישה שצורחת שנמאס לה מכל הברגים והברזלים שמזהמים לה את החצר.
לך תסביר לה שהזבל הזה, זה בדיוק היה המשבר הגדול של הנישואין לפני שנה וחצי כשניסית להסביר לה לאן הלכו 21,000 ש"ח על קפיצים ובולמים משובחים.
עכשיו שועליקו, נכון שסתם קישקשת?
לא מסכים איתי? חפש במודעות המכירה כאן, ותבין.
ומילה לרמי.
תמיד טענתי שאתה בחור נחמר וסימפטי.
אחרי השרשור הזה אני יכול לקבוע בוודאות שנשארת נחמד, אבל איבדת קשר למציאות.
בוא נגיד ככה: בעוד שנים לא רבות, יהיו מעט גרנדים מהסיבה שעלות אחזקתם תעלה הרבה יותר משוויים. זה לא אישי נגד הגרנד, זה טבען של מכוניות משומשות.
בשביל להקל על אלה שרוצים לתחזק - ללא שום הגיון כלכלי או אחר - מכונית ישנה ספיציפית, יש את אופציית האספנות.
וחוץ מזה רמי, הגרנד שלך רחוק מלהיות שרון סטון. ההיילקס שלי ג.יפית? השתגעת?
העוזר שלה? הגנן שלו מטייבה? הבנדודה שלו מערערה? הגמל שלו. זהו! (וגם זה במקרה הטוב).
שנה טובה לאוהבי תורתך ושומרי מצוותיך
יוני5
גרוטאה או לא ...
כנראה שההשוואה של רמי הוציאה לך את השד מהבקבוק .... ובכלל, נראה לי שאתה הוא זה שקשור לגרוטאה שלך יותר מכולנו ....
רק השוו את הגמל המקרטע שלך לג. יפית וכבר יצאת מהכלים !!
אני לא אגיב על ההודעה האחרונה שלך, היא כבר תת רמה.
כמנהל פורום טויוטה ונציג גיפולוג אתה קצת מדבר יותר מדי ומלכלך את המקלדת, שלא לדבר על לרדת לפסים אישיים..
אתה מזכיר לי את מה שקרה לגיפטריפ כשהאתר ההוא התחיל לאבד כיוון.
הייתי מצפה לקצת יותר אינטליגנציה וטקט ממנהל פורום בגיפולוג.
שנה טובה לכולם, השרשור הזה מיצה את עצמו מבחינתי.
תגידו יכול להיות שכל השרשור הזה הוא עוד קיטור על המחיר חסר ההגיון של כלי רכב חדשים במדינתינו?-הZJ ממשיך לסוע בארץ ברוב המקרים בגלל השווי ההתחלתי שלו כשכל יד נדרשת לשלם (להפסיד) חלק מחוסר הפרופורציה המקורי, זה קורה לכל כלי הרכב בארץ וזה מחמיר אם השנים חוץ מהקוסמים מטויוטה אבל עליהם אני יודע רק משמועות ואין לי כל כוונה ללכת לשם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השועל
אני לא אגיב על ההודעה האחרונה שלך, היא כבר תת רמה.
כמנהל פורום טויוטה ונציג גיפולוג אתה קצת מדבר יותר מדי ומלכלך את המקלדת, שלא לדבר על לרדת לפסים אישיים..
אתה מזכיר לי את מה שקרה לגיפטריפ כשהאתר ההוא התחיל לאבד כיוון.
הייתי מצפה לקצת יותר אינטליגנציה וטקט ממנהל פורום בגיפולוג.
שנה טובה לכולם, השרשור הזה מיצה את עצמו מבחינתי.
באמת שהדיון הזה מיצה את עצמו ורצוי לתת לו לשקוע לאיטו.
ג'יפולוג הוא שמורת טבע בנוף הפורומים המקצועיים ובתחום הג'יפאות בפרט, וככזה יש לשמור עליו באדיקות.
אין טעם להפוך שירשורים לוויכוחים חסרי טעם שמהווים רק פריקת עצבים... בשביל זה השאירו את ג'יפטריפ, לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
זיק5 וקאלם,
אנא ממכם, לא לרדת לפסים אישיים.
הרכב שלי אינו גראנד. לי יש טויוטה היילקס שנת 95. כמרבית הרכבים מהשנים הללו מדובר בגרוטאה.
גם שלכם, אפילו אם קשה לכם לשמוע.
אל תספרו לי על "טיפול אוהב", בלי אף תקלה... תאמינו לי שאת סוגיית האמינות אני מכיר טוב טוב.
אבל, ולמרות הכל, הכיסאות, השלדה, הדלתות, צירי הדלתות, מנגנוני החלונות, מחברי צנרת מיזוג האויר ועוד 27,578 פריטים שונים, אותם אתם יכולים למצוא בהיינס וגם ברכב שלכם - הינם בני 15 שנים.
99% מהם עובדים ללא דופי.
98% מהם ימשיכו לעבוד ללא דופי גם בשנתיים הבאות.
אבל אחוז בודד מעשרות אלפים מגיע להרבה.
לבלאי הטבעי אין מזור. כשמו כן הוא - טבעי.
ישנם רכבים אמינים יותר, וישנם פחות. ישנם רכבים שקיבלו טיפול לפי הספר וכאלה שלא. אבל שום רכב לא תוכנן להחזיק לעד - ונאמנים לתכנון, הם אכן לא מחזיקים לעד.
אני לא נגדכם. אני ממש בעדכם. אם יהיה חוק שרכב מעל 15 שנים יימכר בסכום של לא פחות מ מיליון ש"ח, אהיה מבסוט בדיוק כמוכם.
אבל בואו נהיה כנים עם עצמנו, אנחנו מחזיקים ומתחזקים גרוטאות.
מי שלא מודה בזה, חי באשליה.
(ויכול להצטרף למועדון לנדרובר, שמאוד מזכיר לי את חברי תנועת 'עלה ירוק'. גם אלה וגם אלה, חיים עם הגרוטאות בת"א, אבל אחרי כמה שאיפות - אלה מהבאנג, ואלה מחשבוניות הגורו התורן - בטוחים שהחיים ורודים, וכל השאר פשוט לא גילו את האור)
בברכת שנה טובה לכולם: לחולמים, להוזים, למכירים במציאות ואפילו לבעלי הדרעק האנגלי
יוני5
*
יוני אתה גם משעשע וגם 100% צודק וככל שהכלים ילכו ויזדקנו ( לא מדובר על דיפנדר / סופה / היילקס אלא על ה " מתורבתים - משופרים" ) לא יהיה מי שיקח את עלויות האחזקה עליו למעט משוגעים לדבר ! גראנד משופר מאד בן 15 שנה = רמת סיכון גבוהה מאד לעלויות אחזקה גבוהות ביותר ! הבלאי בשטח מואץ מאשר בכביש והשיפורים לא הוסיפו לו לרמת האמינות בטוח , זאת מתמטיקה שכל בר דעת עושה !
הבלאי בשטח מואץ מאשר בכביש והשיפורים לא הוסיפו לו לרמת האמינות בטוח , זאת מתמטיקה שכל בר דעת עושה ![/quote]
ג'יפאים הם ברי כשרון, ובעלי תשוקה, אבל ממתי הם ברי דעת?? :D
שועל ובועז,
הכל בחיוך ועם חיוך גדול.
(חוץ מהקטע על הבתולין של השועל, אבל זה ביננו - אחרת אני אצטרך להסביר לאישתי איך אני יודע).
ואני עדיין חושב שרוב הרכבים שלנו גרוטאות. תמורה מצויינת לכסף - אבל גרוטאות.
יוני5