תגובה להודעה: איך עושים חור ברדיאטור לשם הרכבת רגש חום
החישובים של מה יותר חזק ממה לא רלוונטים.
כן רלוונטי הוא כמה עובדת כל מניפה ומתי, אם יש עודף יכולת קירור או בדיוק בהתאם לצרכים.
ההשוואות מדברות על צריכת אנרגיה, אם עם פן קלאצ' ע"יי עומס ישיר על המנוע או חשמלית דרך האלטרנטור.
ההשוואה שגויה משום ההנחה ששתי האופציות עובדות באותה מידה, אותו פרק זמן או אותה ספיקה ליחידת זמן.
פן קלאצ' עובד הרבה מעבר לצרכי המנוע, בהתנעה ראשונית, בנסיעה בכביש מהיר ובמזג אוויר קר.
מצד שני הוא מספק מעט מדיי קרור בזחילה/נסיעה איטית. כדי לפצות על היכולת הירודה בנסיעה איטית המניפה המכנית גדולה בהרבה מצרכי המנוע בסל"ד ממוצע ושוב, בנסיעה מהירה נוסף עומס מיותר גדול יותר.
ג'ו כנראה צודק, מניפה מכנית תספק יכולת קירור גבוהה יותר אבל בסל"ד גבוה יחסית. מניפה חשמלית מצד שני תספק יותר בסל"ד נמוך ואת אותה ספיקה גם בגבוה.
מניפה חשמלית מספקת יכולת קירור בדיוק בהתאם לצרכי המנוע (בהנחה שנבחרה מניפה דיי חזקה).
המניפה לא עובדת כשקר, לא עובדת בנסיעה מהירה או בהתנעה ראשונית.
החיסכון באנרגיה אכן מתקזז עם יצור החשמל באלטרנטור אבל עדיין נשאר עודף לעומת הצריכה של פן קלאצ' כי הראשון עובד פחות, בהתאם לצרכים.
ההוכחה לנ"ל היא צריכת דלק נמוכה יותר ויותר כח.
יתרון נוסף של מניפה חשמלית הוא בתנודתיות קטנה של טמפ' המנוע. אפשר לכוון את טמפ' העבודה לטווח של 4-5 מעלות לעומת 10 ויותר עם פן קלאצ'.
ברוך, לא ברור למה אתה מתעקש להרכיב את הרגש ברדיאטור, המטרה היא מדידת טמפ' נוזל הקירור במנוע, טמפ' המנוע, ולא זו של הרדיאטור.
נניח שהטרמוסטט תקוע על מצב סגור, הרגש ברדיאטור יראה טמפ' נמוכה או תקינה. אם הרגש באחד הצינורות, בהם זרימה קבועה, הרגש יראה את הטמפ הנכונה.
מצב נוסף שיכול להיות בעייתי הוא סתימה ברדיאטור באיזור בו ממוקם הרגש, דיי שכיח.
ד"א, מניפה של פורד טאורוס מספקת 3800CFM, לא 4500.
http://img37.imageshack.us/img37/4084/3516in1.gif
מניפה של פורד מונדאו מספק מעט פחות מ3500CFM:
http://img251.imageshack.us/img251/2135/33212i2.gif
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
UNIX
אני לא רואה שום בעיה שיכולה להיות כשכל המערכות חדשות...
אגב זיו לפני שאתה מגיב תקרא את כל השרשור
רשום במפורש : משאבת מים חדשה ורדיאטור לאחר ניקוי
1- קראתי - ועדיין לפי התאור שלך, או שאתה היסטרי, או שמשהו לא תקין.
2- דווקא בגלל שהכל הוחלף, ומעולם (לדבריך) הסט הזה לא עבד תקין, הייתי חושד שאחד החלקים לא תקין \ לא מתאים \ הורכב לא נכון.
3- אני עדיין שואל, למה להחליף ולא פשוט להוסיף מניפת תגבור (דוחפת) מלפנים.
יותר זול, יותר אמין (שתי מערכות ולא אחת), יותר חזק (בסה"כ).
4- למרות שזה מאוחר, כן, קראתי שכבר שלחת את הרדיאטור "להשמדה", אני לא מבין למה לחורר את הרדיאטור ולא במקום אחר :rolleyes:
שרשור מעניין,
אבל עדיין לא ניתנה התשובה לשאלה הפשוטה-איך עושים חור ברדיאטור?
מה זה פה מדינה של דיסלקטים?הבן אדם שאל איך עושים חור ובמקום לעזור לו(מה אכפת לכם אם בא לא לחרב את הרדיאטור או להוציא כסף מיותר?)כולם עסוקים בלהוכיח שלא צריך לקדוח חור?
והתוצאה היא שקוראים תמימים כמוני נשארים במתח ולא נרדמים בלילה בגלל שהם עדיין לא יודעים כיצד קודחים חור ברדיאטור.אז בבקשה למביני העיניין ובעיקר לרד נק מטקסס שאני בטוח שפוצץ פעם איזה רדיאטור תוך כדי קידוח,נא לת תשובה ברורה כולל איזה מקדח ואיזה זוית.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
שרשור מעניין,
מה זה פה מדינה של דיסלקטים?הבן אדם שאל איך עושים חור ובמקום לעזור לו(מה אכפת לכם אם בא לא לחרב את הרדיאטור או להוציא כסף מיותר?)כולם עסוקים בלהוכיח שלא צריך לקדוח חור?
והתוצאה היא שקוראים תמימים כמוני נשארים במתח ולא נרדמים בלילה בגלל שהם עדיין לא יודעים כיצד קודחים חור ברדיאטור.אז בבקשה למביני העיניין ובעיקר לרד נק מטקסס שאני בטוח שפוצץ פעם איזה רדיאטור תוך כדי קידוח,נא לת תשובה ברורה כולל איזה מקדח ואיזה זוית.
דרור הראל
למה להתעצבן ? רגוע ....
קודם כל באמת לא צריך לקדוח חור ברדיאטור. בכל מקרה זה הדרך הכי דפוקה לדחוף שם חיישן.
יש שתי אפשרויות:
1. רגש טמפ, שלא נוגע במים, לא גורם נזק, ועדיין מעביר את טמפ המתכת, ונדחף בין צלעות הקירור.
2. רגש לנוזל שימוקם על צינור מים שמוביל אל .. או מ .. הרדיאטור.
בכל מקרה למה להתעסק עם חירור רדיאטור ?
ואם אתה כבר מתעקש, קח את הרדיאטור, עם חיישן ו"מופה" מתאימה לכל משפץ רדיאטורים, ואני בטוח שהוא ישלח אותך בחזרה למאיפה שבאת, ולסעיפים 1+2 ....
שנת רוגע וטיולים !!
1 קבצים מצורפים
ראה פה, שתי דוגמאות לעניין...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
שרשור מעניין,
דרור הראל
מה בדיוק הבעיה? שלא עזרנו לבחור להרוס את הרדיאטור? שניסו לעזור לבחור שעומד לעשות טעות?
בדורי יצאו מצפית אנשים עם מעט יותר סבלנות ונכונות...
בחלקו התחתון ממש קרוב לצינור ז"א שיוצר מצב שבעצם הרגש יושב כאילו על הצינור .
העבודה נעשתה וזה נראה מעולה
בקרוב יעלו תמונות ותבינו למה עדיף שיהיה כמו מקורי ברדיאטור
אגב זיו בוא תסביר לי מה אפשר להרכיב לא נכון בטרמוסטט , ראשי מנוע , משאבת מים , רדיאטור , צינורות
נוזל קירור , פאן קלאץ ומניפה,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
coas
מה בדיוק הבעיה? שלא עזרנו לבחור להרוס את הרדיאטור? שניסו לעזור לבחור שעומד לעשות טעות?
בדורי יצאו מצפית אנשים עם מעט יותר סבלנות ונכונות...
אתה רואה,קצת חוסר סבלנות ומיד קיבלנו שלוש תשובות כולל שירטוטים ואני יכול לחזור לישון-בדורך אולי יצאו יותר אנשים סבלנים ובעלי נכונות מ"מוסד צפית",מהדור שלי אני לא יודע מה יצא,מה שבטוח שאם זה היה תלוי בי ,אז החממה המנותקת הזו מהחברה הישראלית של שנות ה80, שבא היה מותר לכתוב בעלון המוסד "שלא רוצים את השחורים האלו במסיבות שלנו" לא היתה מתקיימת,חוץ מיזה שלילדי חוץ יש פחות סבלנות הם עסוקים בלשרוד.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
אתה רואה,קצת חוסר סבלנות ומיד קיבלנו שלוש תשובות כולל שירטוטים ואני יכול לחזור לישון-בדורך אולי יצאו יותר אנשים סבלנים ובעלי נכונות מ"מוסד צפית",מהדור שלי אני לא יודע מה יצא,מה שבטוח שאם זה היה תלוי בי ,אז החממה המנותקת הזו מהחברה הישראלית של שנות ה80, שבא היה מותר לכתוב בעלון המוסד "שלא רוצים את השחורים האלו במסיבות שלנו" לא היתה מתקיימת,חוץ מיזה שלילדי חוץ יש פחות סבלנות הם עסוקים בלשרוד.
דרור הראל
אוי, רחמנות על ילדי החוץ.....
אין לי מושג על איזה "שחורים" אתה מדבר ועל איזה יחס חריג שכביכול היה שם.
וכן, הייתי ילד חוץ בשנות ה80 בצפית.
אבל זה בטח שלא קשור לנושא ולג'יפולג בכלל.