סיכוי טוב שאני מגיע בחנוכה לכמה פגישות,תפנה ערב ודבר עם מר 5-מדורה בשטח זה בדיוק מה שחסר לי.
דרור הראל
Printable View
קבענו,
בנימה עניינית נוספת לדברי ברלי -
יכול להעיד רק לגבי עצמי - אני בוודאות לא אתעורר בזמן שיסיירו לי במאהל, אם הג'יפ יונע אולי אתעורר - אבל לא אראה שום דבר בלי העיניים הביוניות ולא אזכור איפה הנחתי אותן.
בשאיפה שלא יטרחו להיכנס לאוהל ולחפש את המפתחות - כי אז ימצאו גם את הנשק... זה כנראה לא יעיר אותי למרות שהוא מונח מתחת לראש, מי יודע אולי כן אתעורר ובניגוד לאינסטינקט - אעשה חשבון רציונלי שעדיף לי להמשיך לישון.
את כל זה אני כותב ברצינות גמורה, למרות שלמי שלא מכיר - אני סוג של רמבו וג'יימס בונד ביחד עם תושייה של מק'גיוור, יורה הרבה מעל הממוצע , במהלך עברי הבטחוני הקצר קיבלתי הרבה צ'ופרים בנושא הזה, למדתי להריח ערבים מ 5 ק"מ נגד כוון הרוח ומעולם לא נזקקתי לנשק חם כדי להוריד אותם. בקיצור - נכפולגר בגרסת המיקרו.
מי שמכיר אגב, יודע שארבעת המשפטים האחרונים הם שקר מוחלט.
חזרה למסלול - נשק בטיול עשוי להביא לכם תועלת מסיבות כגון - שיפור תחושת הביטחון או שמא אשליית הבטחון, הוא גם עשוי להרתיע אם הוא מוחצן - דגי רקק מסויימים שאחרת עשויים להציק לכם. לדעתי האישית עדיף עם. למרות שכל השאר - חסרונות.
עכשיו, אחרי שהבנו שיש בעיה ואנחנו לא ערוכים להתמודד איתה,
מה אומרים המומחים ? יש תו"ל כבר בעניין הזה ?
לגבי גניבות רכב מחניוני יום - מובן שהשארת שומר פותרת את העניין,
מה כן מומלץ לעשות לגבי השודדים בנגב ? תורנות שמירה + כתת כוננות ?
התארגנות בקב' גדולות וחמושות ? הדבקת סמלי משטרה / פליירים של קרב משולב על הרכב ?
תשלום פרוטקשן לבדואי בכניסה ?
נמרוד מערד ?
אני משתמש בפטנט עתיק ופשוט למניעת גניבת הרכב בשטח.
מתאים לרכבי בנזין.
פשוט לקחת\לנתק את הכבל הזנה של המפלג....
הגנבים לא מצפים לזה וגם לא באים עם כבל כזה מהבית...
כן, הם באים עם כבל גרירה במקום זה...
"בחורים, בטחו באלוהים ושמרו על אבק השריפה יבש" א.קרומוול
בשנים האחרונות , בטיולי המשפחות אנו עושים את הלילה בעיקר בחאנים בנגב מהסיבות שמניתם בשרשור ומסיבות נוספות, כמובן שיש גם חסרונות כמו הצורך בטיול כוכב, טיולי גברים זה כבר סיפור אחר, אבל במקרה הזה רוב הלילה השינה שלי עם עין אחת פתוחה ועין אחת סגורה , אני מניח שב 3 וחצי בלילה גם אני מנקר ונמצא בהכרה חלקית,
אם חניון הלילה באיזור מועד לפורענות גמני חושב שכדאי לעשות רשימת שמירה בזוגות - שלא יהיה משעמם,
אני מוכרך להודות כחייל קרבי כמו רבים מאיתנו, שתמיד הייתה לי הרגשה מוזרה שכולם הלכו לישון בלילה מבלי להשאיר שומרים על המאהל בשטח ,משהו לא הסתדר לי עם זה
בעלי כלבים - קחו אותם איתכם לטיול. הם בדר"כ נותנים את ההתרעה הדרושה ויעזרו לכם להתעורר אם מישהו מתקרב.
כן אבל מה אם זה הפקח שמעיר אותך ב 23:30 ואומר לך לקשור את הכלב שהוא מפריע לחיות הלילה
(למרות שהוא ישן על הפתח של האוהל ולא זז משם)
החאנים הרבה יותר בעיתיים מאשר חניון לא מאוגרן באמצע השטח.
בחניונים המסודרים אתה פוגש את הגנב המאורגן, זה שהגיע למטרה מסויימת ומאורגן על דרכי הגישה וההימלטות, יודע מה השטחים המתים ומאיזה מרחק שומעים אותו.
מה גם שבמרבית החאנים הרכבים לא צמודים למקום הלינה.
בחניוני שטח מאולתרים אתה פוגש מקס' את מי שמנסה לנצל הזדמנות, הוא הרבה פחות מאורגן ועם הרבה פחות אפשרויות פעולה.
אני, אישית, מרגיש הרבה יותר בטוח בשטח מאשר בחניונים המסודרים או בחאנים.
במקום בו צריך שמירה בלילה אני לא מטייל- אני בא להנות, לא להרגיש במילואים עם סבב שמירות.
בפעם האחרונה שהייתי לבד בשטח והתארגנתי לחניון הרבה לפני השאר שהגיעו מאוחר יותר, הגיעו בדואים אחרי 10 דקות משומקום והתחילו לרחרח, לדבר ולשאות שאלות מרכב- כי הפירנאי המעורב היה לידי.. הם לא העיזו לרדת מהרכב.
זה שמגיעים בדואים לרחרח, בעיקר בסמוך למקומות בהם הם שוכנים (לגיטימי או לא, זו למעשה החצר האחורית שלהם), לא נדיר לי ומעולם לא הרגשתי מאויים על ידם , למעט מקרה אחד מעט אחרי השחרור מסדיר - כאשר חמישה גורילות , עטויים לבוש זקנים וסמלי חמאס , לגמרי לא בדואים, ממש רחוק מהבית שלהם - פרקו מההיילקס שהגיעו אתה, התקרבו אלינו רגלית והקיפו אותנו. היינו שלושה חיילים משוחררים, חברי ילדות עם סמוראי אחד קטן ושריטה אחת עמוקה.
לבדואים די משעמם שם ואנחנו מהווים אטרקציה עבורם, לא כולם מחפשים להזיק, אני מניח שרצוי להתייחס אליהם בחשדנות בכל מקרה.
הכלל הוא שאם הם קטנים, שתי סטירות ורעש יבריחו אותם, אם הם גדולים צריך להזכיר את סעיד אבו סיאם- אחראי התרי המרעה, הם עושים את החשבון והולכים.*
חייב לספר לכם שקראתי כתבה של דרור פוייר בעיתון סופ"ש על הצקות המשטרה בצפון הארץ,
בטענה של חיפוש אחר סמים קלים הם מחרבים לאנשים סופי שבוע ומפחידים את הילדים, אני לא מעשן ג'ויינטים בטיולים.
נזכרתי שוב למה אני אוהב יותר את הדרום, מעדיף שודדים בדואים...
נו, הכל הגיוני-
במקום לשלוח את השוטרים לחכות למבריחים בגבול מצריים ולתפוס סופות מלאות בסמים- ובכך למנוע את הנגע ואת הסכומים העצומים שארגוני פשע מגלגלים.
או חלילה להגן על אזרחי המדינה בכל מקום בארץ שרמת הביטחון שואפת למצב באפריקה.
הם עולים צפונה ומפריעים לסטלנים שיסיימו את העסק בלי תיק בגלל שזה שימוש עצמי.
כל הכבוד למשטרה. באמת. טוב שיש על מי לסמוך.
כן נו, הם היו עסוקים בתפיסת הבן של הירשזון. הם תפסו את כללללל ה שלושה גרם עשב.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3968100,00.html
בגלל השרשור הזה הלכתי וקניתי לי גרזן.
אם המדינה המטומטמת הזו לא נותנת למשרת מילואים ביחידה קרבית למעלה מ 25 שנה רשיון אקדח, אז לפחות יהיה לי גם כלי לביקוע עצים למדורה וגם תחושת ביטחון מזוייפת משהו.
[QUOTE=ניר ל;345425]
ד"א רמת אביב ג' אם תהית.
QUOTE]
שלום שכן
אתמול נשדד רכב בצומת גהה - ארבעה גברים (מן הסתם אזרחים סוג ב'), שלפו את הנהג מהרכב וברחו לכוון צומת קסם. בנו בן ה 18 נשאר בתוך הרכב ונמצא מאוחר יותר זרוק בצד הדרך.
יודעים מה, אני מסתובב עם נשק צמוד, הנשק הזה לא יורד ממני כבר 20 שנה כמעט, זה התחיל בהרגל מימי השירות הצבאי והמשיך בפחד מפני השארת הנשק נעול בבית - הן מצד גנבים והן מצד הילדים. אין לי אשליה של בטחון, ברור לי שאסתבך קשות אם אזדקק לו אי פעם ע"מ להגן על עצמי, ברור לי גם שיעילותו של נשק כזה מוטלת בספק מול איומי טרור וכו', אני עדיין מאמין בסלוגן
better have a gun and not need it ,then need a gun and not have it
לכן אני משאיר אותו איתי בכל זאת. למה אני מספר לכם את זה ? - מי שנושא נשק מכיר מן הסתם את הקטע הזה טוב - כי מי שמבחין בנשק עלי, מתפלא מאד ושואל "למה אתה צריך את זה ? " יענו - אנשים כאן חיים בסרט... חושבים שהם בטוחים, עד שזה מתפוצץ להם בפנים מול הבית או בתוך הבית. שיקאגו זה לא רק בנגב...
הבעיה ניר, היא ש-99.9 אחוז מאזרחי ישראל שהם יוצאי צבא, ללא כל עבר פסיכיאטרי או חלילה פלילי, משרתים במילואים ובזמן השירות נושאים ומפעילים נשק הרבה יותר מאיים ורציני מאשר אקדח, לא מורשים על ידי המדינה להחזיק נשק משלהם להגנה עצמית ולא יהיו מסוגלים להגן על עצמם בשעת הצורך.
יש לי 9 מילימטר בחגורה באופן קבוע..
אני רק מחכה שיכנסו לכוונת..
שיתנו לי רק סיבה אחת ל...
צריך לשים לזה סוף!
אני לא מסכים שזו בעיה, זה שהפעלת טנק, שאתה פוגע יופי במטרת דמות מ 50 מ' עם M-16 או ששלחו אותך לצלם את חור התחת של ערפאת בשעה שהוא מוריד כבדה בשירותים של המוקטעה, כדי להעריך את מצב הטחורים. לא אומר שבתור אזרח יש לך סיבה מספיק טובה, מיומנות מספיקה ואחריות מספיקה בכדי לקבל רשיון לנשק. הייתי אומר שבמדינה מתוקנת - כאשר האזרחים שומרי חוק, המשטרה אוכפת אותו ובתי המשפט מענישים, לא קיים שום צורך לחמש אזרחים.
הבעיה היא שהתאור הנ"ל הוא אוטופי, אנו חיים במדינה וחברה שפשטו רגל, לא ממשיכים להתדיין על זה כי זה כבר מוסכם. אז מה הבעיה עם חלוקת נשק לאזרחים נורמטיבים ?
בהנחה שתהיה הכשרה אמיתית (חייב לציין שבנושא הזה חל שיפור בשנים האחרונות)
א - מבחינת המדינה מדובר למעשה בהודאה בכישלון.
ב - אין כאן תשתית חוקית לשימוש בנשק להגנה עצמית - אסור להשתמש בו.
ג - יוצא שהשימוש בכלי הנשק יהיה לא חוקי מצד אחד, כמויות יותר גדולות של נשק יגנבו ויתגלגלו לידיים לא נכונות (לא שכיום קיים שם מחסור).
ד - גם במצב מובהק של הגנה עצמית, עדיין קיים סיכוי רב לפגיעה היקפית או טעות בזיהוי.
ה - אנשים לא נולדים פסיכים - הם מתחרפנים.
ו - תאונות נשק (קורות גם לחיילים), משחק ע"י ילדים (יודע, הייתי כזה, שיחקתי בנשק של אבא, לא הוא לא ידע, כן הוא נעל אותו בכספת, הפריד את המחסנית, החביא בחלקים נפרדים, מצאתי את המפתחות...) .
הקיצר - רוצה נשק - תשיג לך, לא ברשיון, אתה יכול גם לאלתר, זה יסבך אותך פחות מנשק ברשיון כי זה לא יוביל אליך, מקסימום תיתפס - אז מה, קח עו"ד ונצל את הטמטום לטובתך.
שני המשפטים האחרונים נאמרו כמובן בציניות, אין לראות בהם כהמלצה להפרת חוק.