תגובה להודעה: בולם בילשטיין לא עמד בציפיות ונשבר לשתיים
מצאתי תמונות של בילשטיין מהסידרה הזו מורכבים בשתי הצורות,
מצד שני, באתר של בילשטין הסדרה הזו (5100/5125 הם היחידים שמוצגים עם הגוף למטה והמוט למעלה..:confused:
אני עדיין חושב שמה שיקבע זה מה הדר אמר לך.
בהתקנה עם המוט למטה,המוט אכן פגיע יותר, דוקא הגרמושקה שומרת עליו.
הבעיה העיקרים היא בבולמים האחוריים שמקבלים רסס של אבנים מהגלגלים הקדמיים ונזק אפשרי, ראיתי את זה קורה למוט, ואז פגיעה באטמים ונזילה.
בשביל להגן על המוט יש מוצר מדף של בילשטיין שנראה כמו חצי שרוול פלסטיק דק שמחובר על תושבת הבולם ומגן מהרסס על המוט.
במקום לשלם סכום מגונה, הכנתי כזה מחוצץ פלסטי ישן שמחובר לגוף הבולם עם 2 אזיקונים, כך, יש הגנה ומצד שני אין צבירה של ג'יפה בגרמושקה.
ושוב, בשביל השכלה כללית...
אני קורא שבחרת בולמים חדשים על פי המידות של הישנים. אסור להשליך מאורך של בולם טוויןטיוב על אורך של בולם מונוטיוב. במקרה של מונוטיוב עבור אותו אורך פתוח, האורך הסגור יהיה גדול יותר. בולם טוויןטיוב הוא קופמפקטי יותר. המשמעות היא שאם לקחת ראנצ'ו ומדדת אותו במצב פתוח, ולקחת בילשטיין עם אותו אורך פתוח - הוא כנראה (ברוב המקרים, לא בכולם) ארוך יותר מהראנצ'ו במצב סגור.
אסף.
סתם מחשבה-
האם יכול להיות מצב שהסט-אפ של הקפיצים הנוכחיים שלך מאפשרים יותר מדי סיבוב של הסרן סביב צירו (axel wrap)? אם כן, זה מסביר את המכה על הבולם ולדעתי גם כיפוף אפשרי שלו שיכול להוביל לשבר.
אני לא זוכר איך מורכבים הבולמים בסופה אבל נראה לי כיוון ששווה לבדוק אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
הדר אישר להרכיב איך שאני רוצה הוא אמר שזה לא משנה..
אבל למען עבודה יותר טובה של הבולמים כדאי שאני יהפוך אותם? הם דגם 5125 צבע כסוף
כי כל הסימנים מראים שהם אמורים ליהיות הפוך
(אין לי מושג אם הם בולמי גז או שמן אבל נראה לי גז דחוס כמו שאמרתם פה)
נ.ב
לא תיהיה איתם בעיה אם הם יהיו הפוך? מבחינת זה שיכנס ליכלוך \בוץ בתוך הגרמושקה
וישרוט את המוט?
אני מפנה אותך לעמוד הראשון של הדיון , להסתכל על התמונות של הסופה שלי ולראות
שאת הראנצ'ו הרכבתי כשגוף הבולם (מיכל) למעלה והמוט למטה . נסעתי כך +/- 6 שנים
לא שריטות , לא נזילות , לא קרעים בגרמושקה ,לא מגינים ולא נעליים...והם היו נראים כחדשים.
אסף , אני רוצה להבין משהו ...אם לא בוצע שינוי בתושבות בולם המקוריות והוא מדד את הבולם
מעין לעין , גם אם יהייה הפרש , הוא מינורי . לא משהו שיגרום לשבירת המוט במרכז.
הדר , לא מעט שנים בעסק הזה ואני מניח שהוא שאל אותו על איזה סט-אפ קפיצים האוטו
שלו . אני חושב שזאת שאלה טריוויאלית כשבאים להתאים בולם לרכב .ומה עם הבמפ סטופ
בסיפור הזה , היכן ההתערבות שלו ? לא נשמע כאילו מדובר בשבר כתוצאה מטריקה .
חבר'ה , בהחלט יכול להיות שאנחנו טוחנים כאן מים ומדובר פשוט בפאק ביצור. אל תשכחו ,
גם זה קורה ואפילו לטובים ביותר.
שחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ושוב, בשביל השכלה כללית...
אני קורא שבחרת בולמים חדשים על פי המידות של הישנים. אסור להשליך מאורך של בולם טוויןטיוב על אורך של בולם מונוטיוב. במקרה של מונוטיוב עבור אותו אורך פתוח, האורך הסגור יהיה גדול יותר. בולם טוויןטיוב הוא קופמפקטי יותר. המשמעות היא שאם לקחת ראנצ'ו ומדדת אותו במצב פתוח, ולקחת בילשטיין עם אותו אורך פתוח - הוא כנראה (ברוב המקרים, לא בכולם) ארוך יותר מהראנצ'ו במצב סגור.
אסף.
גם אם בסגירה המונו טיוב יהיה יותר ארוך אפילו ב5 ס'מ
אין בעיה הרי התאמתי את הבאמפ סטופ לבילשטיין ולא לראנצ'ו
ובקשר למה שאמר יונתן ..
גם אם אתה צודק (מה שבטוח לא נראה לי) אז איך יכול ליהיות שרק צד אחד של הסרן הסתובב על צירו
למה בצד שני אין מעיכה.?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
ובקשר למה שאמר יונתן ..
גם אם אתה צודק (מה שבטוח לא נראה לי) אז איך יכול ליהיות שרק צד אחד של הסרן הסתובב על צירו
למה בצד שני אין מעיכה.?
נקודה מעניינת. לא ראינו תמונות, רק העלתי רעיון. מצד שני, ייתכן מצב תיאורתי שבזמן הכשל לגלגל אחד הייתה הרבה יותר אחיזה מהשני מה שגרם לסיבוב הסרן בעיקר בצד של האחיזה והכשל. האמת, זה אפילו נשמע לי יותר הגיוני (בהנחה שאתה נעול אחורה) שבמצב שבו רק גלגל אחד נוגע בקרקע כל המומנט של הסרן עובר אליו ויוצר מומנט פיתול כפול לקפיץ בצד המדובר.
אבל שוב, הכל רעיונות לבעייה שאתה מתאר...
אני מסכים עם אסף שבולם גם הפשוט ביותר אינו נשבר כך אלא אם פעלו עליו כוחות ועומסי צד מעבר למגבלותיו. כל עוד הבולם פועל ללא סגירה או פתיחה ברוטלית של קצה הבולם (ברזל לברזל) אין שום סיבה שבעולם ש- ROD יתעקם או יישבר. חלק מהטעויות הנפוצות (מנסיון ) כשלוקחים מידה לבמפסטופ יחסית לסגירת הבולם כולל הגומי שלו ולא מבסיסו. הכל טוב ויפה עד לסגירה אחת טובה לאחר קפיצה למשל ואז הבמפסטופ מגיע לעובי של 2 ס"מ .מכאן הדרך לכשל בבולם קצרה.לא הייתי ממהר לצאת בהצהרות על איכות בולמי בילשטיין, עם כל הכבוד למקים השרשור עדיין זו אחת החברות הטובות בעולם.
ירון, יש כאן שני אספקטים - 1. הוא איכות הבילשטין עצמו/ם והדיון על ההרכבה שלו ואיך מרכיבים בולם וכד'. 2. השירות של אספיר והתשובה שהלקוח קיבל כשהגיע עם כשל במוצר שקנה מהם. הסעיף השני הוא היותר בעייתי, והוא גם ישפיע על לקוחות עתידיים (כפי שרואים כבר בשרשור עצמו) ועל חוות הדעת הכללית על אספיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yaron
אני מסכים עם אסף שבולם גם הפשוט ביותר אינו נשבר כך אלא אם פעלו עליו כוחות ועומסי צד מעבר למגבלותיו. כל עוד הבולם פועל ללא סגירה או פתיחה ברוטלית של קצה הבולם (ברזל לברזל) אין שום סיבה שבעולם ש- ROD יתעקם או יישבר. חלק מהטעויות הנפוצות (מנסיון ) כשלוקחים מידה לבמפסטופ יחסית לסגירת הבולם כולל הגומי שלו ולא מבסיסו. הכל טוב ויפה עד לסגירה אחת טובה לאחר קפיצה למשל ואז הבמפסטופ מגיע לעובי של 2 ס"מ .מכאן הדרך לכשל בבולם קצרה.לא הייתי ממהר לצאת בהצהרות על איכות בולמי בילשטיין, עם כל הכבוד למקים השרשור עדיין זו אחת החברות הטובות בעולם.
ברנגלר שנשבר בולם בטיול פשוט למדי הוחלף באחריות שני בולמים על ידי קובי ממוסך נ.ש.ר
ללר שיג ושיח,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
ברנגלר שנשבר בולם בטיול פשוט למדי הוחלף באחריות שני בולמים על ידי קובי ממוסך נ.ש.ר
ללר שיג ושיח,
אתה יודע למה זה כי יש עסקים שיודעים לתת שרות ויש כאלה לא,
ודי לחכימא ברמיזא .
זה מכעיס לדעת שסדנא גדולה, בארץ הקטנה שלנו מרשה לעצמה לתת יחס מזלזל ללקוחות.
שימו לב לתמונה שמצטיירת כאן ...ובצדק !!! זאת השורה התחתונה כנראה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טלטולי
הרגע הישתכנעתי לא ליקנות מהם קיט קפיצים+בולמים נמשיך לחפש במקום אחר .
ד"א-הם מאוד נחמדים ליפני שהכסף עובר יד.:mad:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש
ועכשיו לנושא - לדעתי אם סדנא לא יכולה לדעת איך ניגרם הנזק אז כברירית מחדל מאשימה את הצרכן, זאת שערוריה .גלעד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni 110
איזו תשובה אתה צפית לקבל מיבואן שהוא בית חרושת לכסף וממש ממש לא מעניין אותו הלקוח הפרטי??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
המוט של הבולם שבור??? בהחלט תקלה יוצאת דופן, לא אמור לקרות, לא בבילשטיין וגם לא בבולמים זולים יותר, בטח שלא בג'יפ טיולים (לעידו כהן בטרופי טראק נשברו הבילשטיינים פה ושם...). על פניו נראה ראוי והגון שמי שמוכר בולם ייקח אחריות על תקלה נדירה שכזאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
בלי קשר, לאור הזמן הקצר מהרכישה לשבר, ולאור העובדה שהם לא יודעים להסביר למה זה קרה-הייתי מצפה מאספיר לתת בולם חדש.בלי לשאול שאלות ובלי לעשות טובות.גם מבחינתי- זו נקודה מאוד שחורה לאספיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shyy
זו כנראה אצלם צורת עבודה אצלי נשברה העין של הבולם (7100) גם אחרי חודש שהם היו מורכבים על האוטו והתשובה שקיבלתי מהם היתה די דומה למה שנתנו לך.
מאז מחקתי את אספיר ואני לא מתקרב אליהם לקנות אפילו מסטיק,ואת הבילשטיינים העפתי לטובת פוקסים שהם איכותיים פי 10.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שי ג.
עומרי,
תודיע לחברים באספיר שיכנסו לאתר ויראו את הנזק התדמיתי שהנושא הנ"ל גורם להם.
בתור בעלים של סופה עם בולמי בילשטיין 5100 חשבתי שכשיגיע יומם אחליף אותם באותו סוג,
אך לאות הזדהות אתך בנושא ולאור הזמן הקצר ששירתו אותך בפועל,אם לא תעדכן שקיבלת בולם
חליפי במסגרת אחריות הם יהיו האופציה האחרונה ברשימה שמהם אקנה בולמים.
בידידות,שוקי-סופה , גימי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer s
מה שלא נותן לגטימציה ליחס המגעיל והמתנשא שלהם,
והוא לא הראשון שקיבל מהם יחס כזה עלוב...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
ירון, יש כאן שני אספקטים - 1. הוא איכות הבילשטין עצמו/ם והדיון על ההרכבה שלו ואיך מרכיבים בולם וכד'. 2. השירות של אספיר והתשובה שהלקוח קיבל כשהגיע עם כשל במוצר שקנה מהם. הסעיף השני הוא היותר בעייתי, והוא גם ישפיע על לקוחות עתידיים (כפי שרואים כבר בשרשור עצמו) ועל חוות הדעת הכללית על אספיר.
ולרגע , אם נעזוב את שאלת השבר איך ומה קרה , זה לא היחס , תשובות והתנהגות מחברה
גדולה כל כך , ממנה אתה מצפה בהחלט ליותר , גם בשם ההגינות !
שחר.
אז מה היה לנו?
אחד שלוקח על עצמו לסכם את השרשור ולהגיע למסקנה נחרצת ! אחד שעושה פרסומת למוסך שהחליף לו בולמים בחינם.. אבל לגופו של עניין כשהתמונות יעלו גם הדיוט יוכל להבחין כי מדובר בהתקנה שגוייה. מה שבטוח שהתלהמותם של מספר אנשים כאן על חברת אספיר אינה משיגה דבר למעט פגיעה בסיכוייו של הבחור לסגור את הנושא לשביעות רצונו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yaron
אז מה היה לנו?
אחד שלוקח על עצמו לסכם את השרשור ולהגיע למסקנה נחרצת ! אחד שעושה פרסומת למוסך שהחליף לו בולמים בחינם.. אבל לגופו של עניין כשהתמונות יעלו גם הדיוט יוכל להבחין כי מדובר בהתקנה שגוייה. מה שבטוח שהתלהמותם של מספר אנשים כאן על חברת אספיר אינה משיגה דבר למעט פגיעה בסיכוייו של הבחור לסגור את הנושא לשביעות רצונו.
מר ירון הנכבד,
אז אני מבין שאתה מסכם את הסיכום,
הדוגמא שנתתי הינה בדיוק הפוכה ממה שאתה מדבר,
מעבר להיות בולם בחצי שקל המקורי שהיה מותקן ברכב שלי עם אחריות בסוף הדרך חייבים לתת דוגמא למוסך שיודע לתת שרות ,
לתת שרות זו לא מילה גסה,
שלא לדבר שלא שילמו שני שקל עבור הבילשטיין ואם ההתקנה שגויה ,ונניח שזה כך, אין בושה לבוא ולומר, מר משה זוכמיר היקר התקנת לבד את הבולם שלא על פי הנחיות היצרן לכן אין לך אחריות ,
אבל מי יכול ללמד אותך:D:D:D
3 קבצים מצורפים
אספיר ביקשו למסור תגובה רשמית. להלן מובאת התגובה כלשונה (אני רק מעביר אותה, לאחר שפנו אלי בתור מנהל בג'יפולוג)
ציטוט:
מצ"ב תמונות הבולם המדובר של פותח השרשור (סופת המדבר).
להלן תגובתה של חברת אספיר:
שיטת העבודה של בולמי המירוץ בעולם הינה בשיטת המונוטיוב - גוף הבולם הינו המוביל של יחידת הכח הפנימית.
לכן, כל מכה פיזית בגוף הבולם (כפי שניתן לראות בתמונה), תביא לקריסה טכנית כזו או אחרת.
במקרה הנ"ל, כפי שניתן לראות בתמונות, גוף הבולם נמעך בדיוק במקום שבו נמצא החוצץ (החלק שמפריד בין השמן והגז), אשר נתקע או נתפס.
כתוצאה מהמעיכה ובעקבות זאת, בזמן כניסה של מוט הבוכנה פנימה, לא היה חופש דינאמי שנותן אזור הגז, נוצרה נעילה הידרוסטטית של שמן שעצרה את מוט הבוכנה מלהיכנס ואז נוצר שבר טכני.
כל בולם העובד בשיטת מונוטיוב שמקבל מעיכה מסוג כזה, יכשל.
שלא לשביעות רצונו של הלקוח, הוא עודכן שבמקרה הנ"ל לא ניתן לממש אחריות מהיצרן.
במידה וניתן היה, אספיר היתה מממשת.
אך כפי שניתן לראות, הבולם פסול ולא ניתן לתקנו או לשקמו.
בברכה
ברק עוז
רבותיי, אני מבקש מאוד שהדיון לא יהפוך אישי.
אסף.
א'.. לדעתי אספיר קודם כל היו צריכים לנסות לעזור לי עם איזה בולם חלופי
ורק אחרי מסקנות להגיד מה הם חושבים ומה ניתן לעשות
ב'.. כשרועי בישר לי על זה שאין אחריות ולא יודעים ממה קרה הנזק
ועוד ליפני שהעלתי פה את השרשור אמרתי לו שאני מוכן לקנות בולם חדש
בתנאי שהשתתפו איתי בעלות ותשובתו היתה חד וחלק שאני צריך לשלם מחיר מלא..
ואני שואל אותכם.. כמה כבר עולה להם הבולם הזה..?
אם לי הוא עלה 600+ מע'מ אז להם כמה הוא עולה?! 200-300 ש'ח
אז היו אומרים לי תשלם חצי 300-350 השאר עלינו (למרות שגם מזה הם לא מפסידים)
וככה הם היו יוצאים אולי בצורה טובה.. וזה לא כלכך הכסף כמו זה שהם לא רואים אף אחד ממטר ומה שהם אומרים אי אפשר לשכנע אותם
אבל ישר לישלול לקוח בגלל שאני איזה לקוח ''מזדמן'' ולא יקרה כלום אם נגיד לו 'לא'
אז אני מקווה שאולי השרשור הזה יגרום לאחד או לכמה ממכם לחשוב ליפני ששסוגרים
איזה עיסקה
אולי אם יבוא לי לשהשקיע עוד 700 ש'ח אני יקנה בולם חדש
כי כבר יש לי 3 אז חבל אבל כי לי אין ברירה
ואני לא מכחיש שום תמונה ממה שהעלו זה נכון שיש מעיכה אבל המעיכה נוצרה מזה
שהבולם נשבר והיתכופף לקדימה ואז נגע בסרן
אבל עוד פעם מי אני?! הם הרי לא סופרים אותי וגם לא יספרו. וכנראה גם אותכם יום אחד לא יספרו..
(ושאני חושב על זה ב500 ש'ח אני שם שתי בולמים של מונרו וגם ירגיש יותר נוח וגם ישאר לי אחד בילשטיין ספייר שתי חברים נוסעים עם מונרו על סיקס והם מרוצים עד הגג\הברזנט)
בשורה התחתונה אותי אספיר איכזבו(לא ניסו לעזור) ולא נכבים עד שלא נוגעים באש אני נגעתי נכבתי ומעכשיו אני יזהר מהאש הזאת
קח את זה ברוח טובה אני יודע שזה מבאס אבל
נגיד והיית קונה פלאפון ולמחרת הוא היה נופל ולא עובד יותר
הפלאפון עלה לך 1000 היית ניגש לחברה שמכרה לך אותו ומבקש שימכרו לך אותו ב 500 שקל
במחיר שהם קונים אותו ?
מה עשית אצלהם ביטוח לבולם ?
וזה רק נוגע להודעה האחרונה שרשמת , יכול מאוד להיות שאתה צודק בנוגע לבולם אבל לצערנו
אי אפשר להוכיח דבר כזה , הלקח היחידי שאפשר ללמוד מזה שאחריות זה משהו בעייתי בדברים כאלו
ושמי שקונה בולם צריך לדעת שאין לו אחריות .
אני לא מבין איך אחרי שנשבר המוט של הבולם הבולם נפל וקיבל מכה כזו מה הוא כזה עדין ?
אין לי שום דבר עם חברת אספיר לא קניתי מהם מעולם שום דבר
אני פשוט נותן שרות ומכיר דרישות של אחריות מהלקוח , לא תמיד הלקוח צודק .
תאמין לי שאני לוקח את זה ברוח טובה אפילו באותו רגע שזה נשבר באמצע הטיול
כל מי שהיה איתי מזה התבאס וישר פירקתי את הבולם ואמרתי להם יאלה חבר'ה
בוא נמשיך לא קרה כלום כולה בולם
אבל הבאסה זה שהם עלו כלכך יקר וזה כמה שקלים שהצלחתי ככה לשכנע את זוגתי
שאזת ההשקעה האחרונה הרצינית (לבינתיים) על הגיפ
אנחנו מנסים לחסוך כל שקל עודף אז זאת הבאסה
אבל לא נורא ''בחיים הכל עובר השנים חולפות מהר..''
מי שצריך להבין את המסר.. הבין
ואם הוא לא מתכוון לעשות משהו בנושא זאת כבר הבעיה שלו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
UNIX
קח את זה ברוח טובה אני יודע שזה מבאס אבל
נגיד והיית קונה פלאפון ולמחרת הוא היה נופל ולא עובד יותר
הפלאפון עלה לך 1000 היית ניגש לחברה שמכרה לך אותו ומבקש שימכרו לך אותו ב 500 שקל
במחיר שהם קונים אותו ?
מה עשית אצלהם ביטוח לבולם ?
וזה רק נוגע להודעה האחרונה שרשמת , יכול מאוד להיות שאתה צודק בנוגע לבולם אבל לצערנו
אי אפשר להוכיח דבר כזה , הלקח היחידי שאפשר ללמוד מזה שאחריות זה משהו בעייתי בדברים כאלו
ושמי שקונה בולם צריך לדעת שאין לו אחריות .
אני לא מבין איך אחרי שנשבר המוט של הבולם הבולם נפל וקיבל מכה כזו מה הוא כזה עדין ?
אין לי שום דבר עם חברת אספיר לא קניתי מהם מעולם שום דבר
אני פשוט נותן שרות ומכיר דרישות של אחריות מהלקוח , לא תמיד הלקוח צודק .
"לא תמיד הלקוח צודק "
איין לדעתי שום קשר אם הלקוח צודק או לא.
עצם זה שהוא הלך על פירמה יקרה ,מקצועית ,וידועה,ונותר עם טעם מר!
זה לא אמור לקרות!
יש 1001 דרכים לתת לו הרגשה טובה !
ואני לא אמנה אותם פה!
להם יש את אנשיי השיוק או אנשי המכירות שצריכים,לתת מענה לקונה לשביעות רצונו....כן לשביעות רצונו!
ולכבד את תהילתם של בולמיי הגז הללו!!
ולא לשלוח אותו מריר ,לדרכו!
הריי אם הוא היה קניין של ת"ע"ש או צ"ה"ל היו מלקקים לו תתחת.אז ......תאכלס לא יפה!!
ואני פה אצטט כתבת פרסום שלה!!!
"
ההכרה של בילשטיין ביכולות הפיתוח ובניסיון רב השנים של חברת אספיר הוליד שיתוף פעולה פורה שאין לו אח ורע בתחום בולמי הזעזועים בעולם ובמעורבות המלאה של חברה ישראלית בקו מוצרים מוביל בעולם. החיבור המושלם בין שתי החברות מבטיח ללקוחות בילשטיין בישראל שירות ברמה גבוהה ומתן פתרונות לכל בעיה שמתעוררת.
ע..אלק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
גל cj64
גל