מהן המידות של הרסיבר? חיצוני, פנימי, עובי דופן, אורך, וקוטר הפין. מהן המידות של הזכר?
Printable View
מהן המידות של הרסיבר? חיצוני, פנימי, עובי דופן, אורך, וקוטר הפין. מהן המידות של הזכר?
חנן
מתאם לקורה קדמית להיילקס מפרופיל U 140 ממ עם רסיבר באמצע, ריבועי 50X50
עובי דופן 5 ממ
OVERKILL
אתה יכול לבא ולקחת
בברכה,טושי
התחלתי בשישבת לעבוד על זה, ואני אוכל לא מעט חרא.ציטוט:
כן, יש סיבה שהשתמשנו רק בשתיים מתוך ארבעת נק' הריתום. הכח עובר בקו יש, הוא איננו יכול לפעול על יותר משתי נקודות בו זמנית. לכן לא ראיתי טעם להוסיף משקל הפעם. נקודות החיבור האלו עומדות בלחץ הזה לפי עדויות של משתמשים אחרים, אחד מהם הנדסאי שאני נוטה לסמוך עליו. פשוט לא ראיתי סיבה לחזק יותר מכך. מה גם שאם זכרוני אינו מטעני שתי הנקודות האחרות אינן באותו הגובה - השאסי מתעקל מעלה. זניח, כי סינוס הזוית עדיין ישאף ל-0, אבל זה אומר חיתוך וריתוך נוספים - וזה כבר לא רעיון טוב. אין לי יכולת לעקם 10 מ"מ פלדה בבית.
קודם כל, בצד ימין היתה נקודת חילוץ, מעין וו, כמו אלו שהראתם בתמונות שיש לל.כ.
אחד הברגים נפתח ללא בעייה. הבורג השני נגזר ליד הראש שלו. לפחות זה השאיר לי מספיק בשר בשביל לעבוד על נסיון החילוץ. ריתכתי על מה שנשאר אום גדול, ניסיתי לפתוח שוב, לאחר הצפה בזז-קל ולאחר חימום מסיבי בזמן הריתוך של האום, מה שקרה בסוף זה שהאום הפנימי נקרע מהריתוכים שלו לשילדה וניתק ממקומו. חתכתי את הבורג עם דיסק, ונשארתי עם חור, ללא אום פנימי :oops:
שנית, המיפתח בין הברגים הכי אחוריים ארוך יותר מאשר בין הברגים שקרובים לקצה השילדה, במשהו כמו שניים וחצי ס"מ. זה אומר שלאחר שריתכתי את הפלאחים התחתונים לפרופיל הרוחבי, עשיתי כמה פיקים בזמן שהכול ישב על השילדה כדי לוודא שכל החורים יושבים במקום, וכשבאתי לפרק את זה כדי לגמור את הריתוכים בחוץ, וכדי להשלים את הרסיבר, גיליתי שאני לא יכול למשוך את העסק קדימה, מכיוון שהרוחב המוגדל בין החורים הפנימיים יותר גרם לכך שהפלאחים נתקעים בתושבות הקפיץ, כשאני מנסה למשוך את זה קדימה. להוריד כלפי מטה זה גם בעייתי כי הפלאחים נתקעים בברגים של העיניים הקדמיות של הקפיצים. בסוף שחררתי את האומים של הברגים של העיניים, דחפתי את הברגים הצידה ורק אז יכולתי להוריד את כל העסק למטה.
בדיעבד, כנראה שנכון להתחבר רק לשני האומים שקרובים לקצה השילדה, כמו שאלון עשה. זה יחסוך את כל הבלגן הזה, וממילא שני ברגים בכל צד זה בהחלט מספיק. זה בדיוק מה שיש בסיקסופה, מה גם שכאן, גם אני וגם אלון התחברנו גם לאומים הפרונטליים, אני התחברתי לשני אומים פרונטליים בכל צד, כך שאנחנו מדברים כבר על ארבעה ברגים בכל צד. למקרה הפרטי שלי זה לא פתרון טוב, כי באחד מהחורים, כאמור, כבר אין אום :cry:
סרט. הייתי צריך לתת לאלון להזיע על זה... :wink:
למי שרוצה להשאיר את הכננת על 4 ברגים שישאיר על 4 ברגים
אבל להשלים ברגים בכל החורים שיש בקורות השילדה בחלק הקידמי של הרכב .
יש עוד מס חורים שהם ללא ברגים כל עוד לא נעשה שימוש בקורת הרוחב הקידמית .
שילדת הסולם עשויה מחלקים חלקים ויש ריתוך בינהם .
הריתוך מחזיק את השילדה טוב כל עוד אתה לא מעמיס את קורת הרוחב הקידמית .
ברגע שנופל עומס על קורת הרוחב הוא מוקרן בחלקו גם לקורות האורך וכל השילדה מנסה לעשות פיטול \ כיפוף \ ( כמו מגבילית ) .
הריתוכים לא יחזיקו את העומס לאורך זמן !
גם היום ניתן למצוא סדקים בריתוך המקורי של היצרן !
הוספת הברגים נותנת חיזוק איכותי לכל מיכלול השילדה .
יש להעביר מברז בכל קדח לניקוי שאריות ליכלוך \ ריתוך \ צבע שיש בעומק ההברגות .
איציק
חומר למחשבה לבונה ולבאים אחריו כמו כן למבינים בחילוץ עם כננת וכאלה שלא מבינים בחילוץ עם כננת .
על מנת לבנות רסיבר לכננת ניידת או התקן גרירה נשלף יש פרופיל מאוד מסויים במידה מאוד לא סטנדרטית נדמה לי 63 מ''מ המיוחד בו הוא עובי הדופן שלו בחילוץ עם כננת ניידת העומס אינו עובד בקו ישר דמיוני מהרסיבר הוא עובד על ארבעת הדפנות של הרסיבר ולכן הפרופיל הוא בעל עובי דופן כפול . אני בניתי לניבה שלי רסבירים מקדימה ואחורה מהפרופיל הזה שהוא יותר יקר ד"א בערך ב- 100 ש"ח מפרופיל רגיל והרסיבר עמד בעומס של כננת WARN 9000 ואח"כ רמזי 9500 בכבוד וחילץ לא מעט .בדיסקו התקנתי את הכננת בצורה קבועה כי נגמר לי הכוח בידיים לסחוב 65 ק"ג מתא המטען לקידמת הרכב .
עוד דבר כדברי נדמה לי נמרוד החישובים נעשו כבר ממזמן לגבי רסיבר בודד וזה ככה כבר שנים ואפילו יש לזה מדרג גרריה ממשקל מסוים עד משקל מסוים רסיבר מסוג אחד מהמשקל האחרון ועד משקל הבא רסיבר מסוג שני וכננת ניידת רסיבר מסוג שלישי . ואפילו זה עובד .
שולי
איציק, אני לא לגמרי מצליח לעקוב אחריך.
כשאני מדבר על האומים הפרונטליים בקורת הרוחב, אני מדבר על בורג אחד שהוא ממש בקצה שלה, בדיוק מול קורת האורך, ועוד אום שהוא 7 ס"מ פנימה יותר מאשר האום הקיצוני. זה לא שאני תופס במרכז הקורה הרוחבית ומושך. במקרה כזה, זה ברור לי לגמרי שהקורה תתכופף.
מה אתה אומר בעצם? לא להתחבר בכלל לאומים הפרונטליים?
ומה זה "להשלים ברגים בכל החורים שיש בקורות השילדה בחלק הקידמי של הרכב" ? סתם לתקוע ברגים באומים הקיימים?
שולי, אתה יכול לתת לי ספציפיקציות מדויקות יותר של הרסיבר, כדי שאני אדע מה לחפש?
תודה.
נמרוד הזכיר לי , שגם בשרטוט של טויוטה, הכננת אמורה להתחבר גם לארבעת האומים הפרונטליים בקורה הרוחבית:
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0...h_assembly.jpg
תן לי לבדוק את העניין ואחזור אלייך עם המידות .
שולי.
בתמונה ניתן לראות את הברגים מס 930 (67-91)
המחברים איזה משולש שיוצר חיזוק למגבילית הדמיונית המתקבלת מהמתקן של הכננת .
אני ממליץ לבחון את מבנה קורת השילדה ואז תראה שיש כמה פלחים המרותכים זה לזה וביחד
הכל נסגר לתוך השילדה כאשר דרך כולם עוברים מספר קדחים שיש בהם הברגה אבל אין ברגים .
אתה רוצה להתקין כננת נשלפת טוב .
אבל תקפיד לבצע את החיזוק כמו שיש בחיבור המקורי .
איציק
OK. עכשיו הבנתי אותך, איציק. אני אעשה את זה, תודה.
פירקתי את הכננת מהמגש שלה, וראיתי משהו שקצת החזיר אותי לפרופורציות:
הכננת מחוברת אל המגש עם ארבעה ברגים שקוטר ההברגה שלהם הוא 9.5 מ"מ, הברגה גסה .
לאור זה מעניין לראות את הדיונים כאן, אם צריך שניים או שלושה ברגים אל הקורות האורכיות בנוסף לבורג הפרונטלי מהקורה הרוחבית. להזכירכם מדובר בשלושה או ארבעה ברגים בצד אחד בלבד, שישה או שמונה בסה"כ, וכל בורג כזה הוא בקוטר של 1/2 אינטש, הברגה עדינה :!:
נקודה למחשבה.
חנן אם אני מבין נכון אז הברגים 9.5 הקטנים של המגש עובדים בגזירה ואלו שמתחברים לשלדה יעבדו בשליפה . (אם הבנתי את המתקן נכון)
יש הבדל ענק בין חוזק בורג לגזירה ובין חוזק בורג לשליפה לכן כנראה הארבע של 9.5 הם די והותר והאחרים שמיועדים לשליפה יהיו גדולים יותר.
בנוסף הייתי לוקח בחשבון באיזה מקומות עלות להיות שחרור של הבורג ושם מגדיל קצת כדי לאפשר סגירה במומנט גבוה יותר , בורג שעובד בשליפה ירצה להפתח יותר מבורג שעובד בגזירה.
שחר
לגבי גזירה ,חיכוך וקריעה, נמרוד הסביר לי קצת אתמול על זה, אני מניח שנמרוד יראה את מה שכתבתי ויתקן אותי אם טעיתי:
הברגים שמחזקים את הכננת הם לא ברגים שעומדים בעומס גזירה.
הם עומדים בעומס קריעה, שזה האלסטיות שבה הם מהדקים את הכננת למגש. מה שמונע מהכננת לזוז קדימה על פני המגש זה לא ההתנגדות לגזירה של הברגים אלא כוח החיכוך שנוצר בין שני המשטחים, של הכננת ושל המגש. אם הברגים משוחררים אזי הם באמת עומדים במאמצי גזירה, ובמצב כזה הם יכולים להחזיק עומס קטן בהרבה.
גם הברגים הפרונטליים בקורה הקדמית עומדים בעומסי קריעה, כי זה הכיוון שמופעל עליהם כוח ישיר מכיוון הכננת. זה לא יותר חלש מהברגים שמחוברים לתחתית הקורה האורכית.
לגבי פתיחה של ברגים, זה לא קשור לעומס על הבורג, אלא לכוח שבו הוא מהודק. בהנחה שהבורג מתאים ליישום שבו הוא מורכב, אז העומס שמופעל עליו הוא בכל מקרה קטן בהרבה מכוח המתיחה שלו עצמו.
לענייננו, דיברתי עם נמרוד על הברגים הקטנים שמחזיקים את הכננת למגש, והוא הסכים איתי לחלוטין שהברגים שאנחנו מדברים עליהם, שמחזקים את הרסיבר לשילדת ההיילקס, הם בכל מקרה אוברקיל רציני.
אגב, עוד נקודה שראוי להסתכל עליה היא הפין שמחבר בין הכבל של הכננת לוו בקצה שלו. מדובר בפין פשוט, מברזל, בקוטר של כ1/2 אינטש והוא באמת עובד בצורה של גזירה, שזו הצורה החלשה יותר מכל שאר החיבורים של הברגים שאנחנו מדברים עליהם, והוא נושא בכל העומס לבדו, כמובן.
מגיע לי מזל טוב :wink:
נולדה לי כננת נשלפת, חיה ובועטת, אם כי עוד לא נבדקה תחת עומס מלא. בינתיים זה רק רסיבר קדמי, בהמשך יהיה גם רסיבר אחורי ועוד אחד בארגז, לזמן האחסנה.
נשאר לי גם לסתום את החורים ברסיבר עם חתיכת פח שתוברג אליו, לצרכים קוסמטיים.
http://img386.imageshack.us/img386/7...76small9wl.jpg
http://img471.imageshack.us/img471/4...70small5zg.jpg
http://img472.imageshack.us/img472/6...71small2gw.jpg
http://img472.imageshack.us/img472/6...72small1bt.jpg
http://img472.imageshack.us/img472/7...73small3ua.jpg
תתחדש
בקרוב בטח אצלי ..
אחרי הבוץ של שבוע שעבר והבוץ שיהיה בשבת אני בטח אשבר ואתקין את הכננת ( בכל זאת במחסן היא לא שווה הרבה :cry: )
כי הן היו מקושרות לאתר חיצוני ששינה את השרת שלו מאז, לכן הקישור לא עבד.
הקבצים מצ"ב.