תגובה להודעה: צמיגים ומשרד התחבורה
טל אני מסכים איתך ולכן ההגיון שבהצעה שלי רק נראה יותר נכון בעקבות דבריך. נפסיק לקנות רכבים היבואנים ישארו עם מלאי שהמכס עליו כבר שולם וזה יפגע להם בכיס ויתן להם מוטיבציה להפעיל את כוחם הכלכלי לטובתינו זה בדיוק מה שנקרא לפגוע בהם היכן שכואב אבל אם נמשיך בקו שלך שלהגיד שזה לא יעזור - למרות ההסבר ההגיוני לחלוטין שנתתי כאן למה זה כן יעזור - ימשיכו הם והמדינה לצחוק עלינו כל הדרך אל הבנק\תקציב המדינה.
תחשוב אם אנשים לא יקנו לא יכנס כסף ממכס גם למדינה כי זה גלגל היבואנים יפסיקו לייבא עד שיפטרו מהמלאי וזה לא יקרה כל עוד המיסים גבוהים ולכן בסוף גם לאוצר זה יכאב שיעדיף לדעתי לקבל משהו מאשר לא כלום זה רק עניין של סבלנות ודבקות במטרה מצידנו.
ביבי
אתה רוצה לעצור את השוק?
ליסינג
חברות שקונות בליסינג
משאיות שמובילות סחורה
משאיות שלוקחות לך את הזבל
מה אתה אמיר פרץ?
למה אתה כזה שלילי ומצייר תמונה כאילו זה בילתי אפשרי. כן אני רוצה לעצור את השוק כן זה האינטרס של כל אחד מאיתנו ואם הגישה שלך ושל החושבים כמוך תשתנה זה גם אפשרי מאוד מישהו מאלץ אותך או כל אחד אחר ללכת ולקנות רכב חדש מישהו שם לך אקדח לרקה ומאיים עליך? לא ולכן כל שצריך זה שאנשים יפסיקו להגיע לסוכנויות הרכב ולקנות מה הבעיה מה כל כך קשה בזה מה אתה עומד לקנות רכב חדש ולא רוצה להמתין :-)
עדיין לא הבנתי איך הבעיה קשורה ליבואנים. הבעיה העיקרית נעוצה במיסים הגבוהים ובחוקים המיושנים (בהקשר של שיפורי רכב ושינויים).
הדבר אפילו יותר יפה כי זה יפגע בדיוק היכן שרצינו משרד האוצר.
רכב חדש שמגיע לארץ יושב בנמל ומחכה שיקנו אותו. כאשר קונים אותו - הקונה משלם ליבואן וזה מצידו מעביר את הכסף "שמגיע" למדינה דהיינו מכס ומיסים.
מה זה אומר - לא קונים רכבים חדשים המדינה לא מקבלת את כספי המיסים.
אם זה ימשך מספיק זמן המדינה - לעניות דעתי - תעדיף לקבל משהו - פחות מכס ומיסים - מאשר לא לקבל כלום כי לא קונים רכבים חדשים.
נשאלת השאלה האם העם היושב בציון מסוגל להתאפק - לטובתו הוא - או לא?
ביבי, רוב שוק הרכב החדש בארץ ממילא שייך לחברות הליסינג.
הן מכתיבות את היצע המכוניות המיובא לארץ - את המפרט הטכני שלהן, את נפחי המנוע, את סוג הגיר, אפילו את הצבעים... וכמובן - את המחיר.
במידה מסוימת, היבואנים הפכו לבני ערובה של חברות הליסינג. יש גם חברות ליסינג הופכות בעצמן ליבואניות (ע"ע שלמה שמלצר, שקיבל את זכיון היבוא של מותג אופל) ויבואנים שנכנסו בעצמם לשוק הליסינג (ע"ע פריים-ליס של לובינסקי)
אז למה שהיבואנים, שמלכתחילה מוכרים 80% מהסחורה שלהם לליסינג, ייבהלו מחרמות ונידויים של הצרכן הפרטי?
ובינינו, כמה צרכנים פרטיים של מכוניות חדשות מודאגים, כמונו, ממידת הצמיגים? הרי רוב רוכשי רכב פרטי חדש כול לג'יפים, אפילו לא יודעים באיזה צד נמצא המנוע, שלא לדבר על לבדוק שמן. הם נכנסים למוסך ומשלמים לו כדי שיבדוק להם אוויר בגלגלים או ימלא להם מי סבון בשפריצר.
דרור זה מזמן עבר כבר את נושא הצמיגים והגיע לנושא המיסוי המוגזם בעליל על רכב חדש וחלפים מקוריים.
מה אתה אומר אז להתיאש וזהו?
עדיף לנסות לעשות משהו במקום ולו רק בשביל ההרגשה הטובה ואולי נשיג גם משהו מי יודע.
אני לא אומר להתייאש.
אבל אני גם לא בעד להילחם לשווא בטחנות רוח. ומשרד התחבורע זה וואחד טחנת-רוח...
לצערי אני לא רואה שינויים לטובה בעניין הזה בעתיד הקרוב או בכלל.
מה עושים? מה שעשינו עד היום - חיים מתחת לרדאר.
או שקמים והולכים מכאן. אם לא למען עצמנו אז למען הילדים שלנו, ותאמין לי - ענייני רישוי, צמיגים, שיפורים, אלה הבעיות הכי קטנות כאן.
קצת נמאס לקרוע את התחת בשביל שקומץ של אנשי שילטון ופונקציונרים/מיליונרים/מקורבים יחיו כמו פריצים וחזירים. מתאים לך לשלם 7.23 שקל לליטר ושאחד כמו נוחי דנקנר - דווקא הוא - יהיה פטור מזה? לי לא מתאים.
וחוץ מכל אלה , יש עוד מספיק סיבות טובות לארוז את הפקלאות וללכת מפה למקומות שמכבדים יותר את האזרחים שלהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני לא אומר להתייאש.
אבל אני גם לא בעד להילחם לשווא בטחנות רוח. ומשרד התחבורע זה וואחד טחנת-רוח...
לצערי אני לא רואה שינויים לטובה בעניין הזה בעתיד הקרוב או בכלל.
מה עושים? מה שעשינו עד היום - חיים מתחת לרדאר.
או שקמים והולכים מכאן. אם לא למען עצמנו אז למען הילדים שלנו, ותאמין לי - ענייני רישוי, צמיגים, שיפורים, אלה הבעיות הכי קטנות כאן.
קצת נמאס לקרוע את התחת בשביל שקומץ של אנשי שילטון ופונקציונרים/מיליונרים/מקורבים יחיו כמו פריצים וחזירים. מתאים לך לשלם 7.23 שקל לליטר ושאחד כמו נוחי דנקנר - דווקא הוא - יהיה פטור מזה? לי לא מתאים.
וחוץ מכל אלה , יש עוד מספיק סיבות טובות לארוז את הפקלאות וללכת מפה למקומות שמכבדים יותר את האזרחים שלהם.
לא בשביל לחמם אבל- X10 ובגדול !
יש כאן בעיות הרבה יותר בוערות מההעדפות המוטוריות שלנו ,
מדינת רווחה אעלק .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כולנו רוצים איזה מין מצב אוטופי שכל אחד יוכל לעשות ברכב שלו מה שבא לו... אבל תהיו רציניים, אתם יודעים למה זה יוביל, וזה לא יכול לעבוד ככה. זה לא צודק? יכול להיות, אבל אפילו באמריקה שבה "הכל מותר" יש איזה שהם קריטריונים ויש גם חוקים - וחוקים לא באים לעשות צדק אלא לעשות סדר.
אנחנו חיים בחברה אנושית, ומוכרח להיות קריטריון שלפיו דברים מתנהלים. המצב שבו אין קריטריון ברור וכל בוחן יפסוק כטוב בעיניו, הוא הרבה יותר גרוע... אם ענף הרכב הישראלי עובד לפי תקינה אירופית, אז אוטו-דאטה הוא סוג של קריטריון. אידיאלי? ממש לא. חסר בו מידע? יכול להיות. אבל זה יותר טוב מכלום.
הפתרון האידיאלי שאני הייתי רוצה בתור התחלה, הוא התייחסות להוראות היצרן (ולא היבואן) כבסיס להכל. אם היצרן מציע לדוגמה כמה מידות צמיגים אפשריות בדגם רכב מסוים, אז שכולן יהיו חוקיות ומותרות, וליבואן - כנציגו של היצרן בארץ, לא יהיה שום פתחון פה בעניין. הוא יצטרך לגבות את כל מה שהיצרן מתיר ומאפשר לעשות ברכב.
בנוסף, הייתי רוצה לראות כאן גוף חיצוני, מקצועי, פרטי - מין מעבדה מוסמכת שכל מי שיבצע ברכב שלו שינויים וירצה שיישאר חוקי לכביש, יגיע אליו כדי לעבור בדיקה מקצועית (שתעלה כסף, ולא מעט) ושם יאשר מידות צמיגים חריגות, שינויי מתלים וכו'. במקום כזה יעבדו מהנדסי רכב, אנשים מקצועיים והכי חשוב - אובייקטיביים. תפקידם יהיה לבדוק כמו שצריך ולוודא שהרכב המשופר נשאר בטיחותי: יציב, נשלט, מסוגל לבלום ולפנות כמו שצריך והעיקר - לא לנפנף את הלקוח שמגיע אליהם בתואנות של "לא חוקי" אלא להסביר ללקוח ולהדריך אותו מה הוא צריך לבצע כדי שהרכב יעבור בהצלחה וכן יהיה חוקי. החתימה שלהם תהיה מחייבת - ולכן הבדיקה הזו תהיה אובייקטיבית ומקצועית על הקשקש וגם תעלה כסף בהתאם. ואם מישהו מודאג מההוצאה הכספית, שיתנחם בעובדה שרכב משופר שקיבל אסמכתא כזו יהיה לא רק חוקי למהדרין אלא מין הסתם גם יהיה שווה הרבה יותר במעמד המכירה.
דרור שמע שיר.http://www.youtube.com/watch?v=yQstzSLgVkE
זהו זה ? דרור ורונן היתיאשתם ? חו"ל ?
אני דוקא מחכה בכיליון עינים למהפכה שתבוא מלמתה
שבאמת יישבר הזיין
שכולם יצאו לרחובות ויישרפו הכל
אז נעשה חריש עמוק ,נדסקס ונישתול זן חדש של היגיון
עד אז אני מעדיף (בנתיים) להישאר וליהיות יהודי מת פה, מאשר יהודי מסריח שם.
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
זהו זה ? דרור ורונן היתיאשתם ? חו"ל ?
אני דוקא מחכה בכיליון עינים למהפכה שתבוא מלמתה
שבאמת יישבר הזיין
שכולם יצאו לרחובות ויישרפו הכל
אז נעשה חריש עמוק ,נדסקס ונישתול זן חדש של היגיון
עד אז אני מעדיף (בנתיים) להישאר וליהיות יהודי מת פה, מאשר יהודי מסריח שם.
טל
חס וחלילה ,דברי הוצאו מהקשרם .
לא עוזב לעולם ,אני מושרש חזק כאן ,
זה לא אומר שאין לי ביקורת על המקום והדרך שבה מתנהלם הדברים ,
אני פשוט נגד מלחמות {בטח אבודות} ומעדיף להפנים/להשלים/לעקוף את/עם מה שאין בכוחי לשנות,
אני מוצא לי את הדרכם היצירתיות שלי להתמודד עם בעיות ,המבין מבין .
טוב אז בואו נוסיף קצת שמן למדורה.
היתי היום במכון רישוי בראש העין לא אכתוב את שמו בכדי למנוע לשון הרע אבל...
נכשלתי והינה הסעיפים:
1.גומיות מוט פנהרד "שחוקות".
2.פנסיי חזית.
3.צינור בלם אחורי "לחוץ".
עד כאן הסעיפים.
לפני כחודש החלפתי קיט שלם של כל הבושינגים הכל כולל הכל בגי'פ אצל סמי פרונט-ירדתי לבור בדיקה בליווי הבוחן להבין על מה הוא מדבר הבושינגים אדומים מצוחצחים ומגורזים חדשים והוא הראה לי מין שריטה קטנה על הבושינג של המוט פנהרד ואמר שמבחינתו זה לא תקין,כשרציתי הסבר הוא טען "ככה החלטתי" =מילה שלי מול מילה של בוחן.
פנסי חזית כחדשים ועל זה יעיד SOS4U שמכר לי אותם ליפני כחודש.-על מה הכשילו?לא ברור!
צינור בלם עם לחיצה קטנה של אבן שכניראה קפצה באחד הטיולים,אגב הבלמים עברו את הבדיקה הממוחשבת ככה שהלחץ שמן תקין ואין בעיה של מעבר שמן.-אמרתי לו שזה לא רכב 2011 וברור שהצינור לא חדש כמו שהמנוע והגיר לא חדשים הם שנת 95 אבל כמובן שדיברתי לאוויר.
לידיעתכם.:evil::evil::evil::evil::evil: