תגובה להודעה: דיסקברי דיזל - כמה הוא באמת עולה...?
יואב
מה שלא כתבת זה הקילומטראז' בספידומטר שהיה על הרכב כשנקנה וכשנמכר , זה קצת יותר חשוב מהדגם והשנתון .
תיקח את רוב הלנדרוברים שנמצאים כאן (בלי הדיפנדרים) תראה שלרובם הקילומטראז' כפול או אפילו פי שלושה גבוה מרוב הרכבים האחרים שנמצאים כאן ומושווים אליהם.
הדיפנדרים בנוסף על קילומטראז' גבוה גם רובם יוצאי מג"ב והמשטרה והתחילו את חייהם האזרחיים באיזור ה- 250000 ק"מ שזה לבד שווה ערך ל500000 ק"מ של אזרח.
פינוק ע"י כוחות המשטרה ומג"ב = לרכב זה כמעט כמו מחנה השמדה .
ב"גדול", אין לי כרגע את הנתונים המדוייקים "על הק"מ":
דיסקו 97'
נקנה עם 137,000 ק"מ - נמכר עם 225,000
דיסקו 98'
נקנה עם 188,000 ק"מ - נמכר עם 226,000
דיסקו TD5
נקנה עם 112,000 - נמכר עם 170,000
זה "בערך". סטיה של 2000 ק"מ לכאן או לכאן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
צחי,
אתה צודק ב 100%.
בגלל זה אני נשאר עם העגלול (פאג'רו 97) ששווה כ 30.0 אלף שקל, ונוסע ביומיום עם רכב פרטי מפנק.
ירידת הערך היא הוצאה משמעותית, שחייבים להביא אותה בחשבון.
לגבי החלק השני של מה שכתבת - זה לא אומר דבר, למעט על הנהגים. ובנוסף, על רכב ישן פחות "מרחמים" מאשר על רכב חדש.
+1
הערות:
1. אחת הפעמים הנדירות שאני מסכים עם יואב לחלוטין.
2. אין לי שום ניסיון עם דיסקו כך שדעתי ממש לא נחשבת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זהו, שאני ממש לא בטוח.
מישהו כאן עושה כמו יואב טבלת אקסל מסודרת שבה הוא רושם כל הוצאה על האוטו? כל שקל ושקל שנכנס תחת סעיף "רכב שטח"?
אתם צריכים מישהו עם SUV יפני מקביל שעושה טבלה מסודרת כדי להשוות. אני משוכנע שלא תאהבו את ההשוואה.
דרור , עברת על הרשימה של יואב?
רוב ההוצאות שם מתייחסים לכל רכב שטח!!
ההוצאת הפרדות לדיסקו מתבטאות ב 15000 אל תתפוס אותי במילה, מתוכם כריות וקומפרסור שמחליפים אחת ל 5 שנים.
תקזז מול קפיצים , ובעיות אחרות, ידועות ברכבים מקבילים ותראה שההוצאות לא יותר גבוהות מכל SUV אחר.
לכן הפיתרון של רכב טיולים זול + רכב קטן זה הפתרון המושלם.
ניב
טוב, תסלחו לי על ההתפרצות אבל זה ממש מתבקש...
להשוואה, מספרים מקבילים (מקורבים !!! אני לא מתעד בכזו פנטיות) עבור שנתיים עם סוזוקי ויטארה (למעשה שתיים, כל אחת כשנה ...), כ- 30K ק"מ ביחד, רכב עיקרי.
הראשונה: ויטארה קצרה ידנית מודל 93
השנייה: ויטארה ארוכה (עכשיו ידנית :p), מודל 94
המספרים הם לשנתיים:
טסט + ביטוח חובה ומקיף: 11,000
סטרטר: 500 ש"ח כולל עבודה
אלטרנטור: 500 ש"ח כולל עבודה
משאבת מים: 500 ש"ח כולל עבודה
בית סרן קדמי: 700 ש"ח לחלק משומש + 500 ש"ח עבודה (שלא תגידו שאני מסתיר את נקודות התורפה של הרכב ...)
לוקר אוטומטי: תיקון (לא החלפה !), 100 ש"ח
תיקון וחיזוק תושבות בולם קדמי ואחורי: 300 ש"ח כ"א, ביחד 600 ש"ח (בעקבות ביצוע מסלול חוצה ישראל ביום אחד ...)
זוג בולמים קדמיים OEM (של KYB): עלו 600 ש"ח + 100 ש"ח עבודה (מאותה סיבה כנ"ל)
צמיג מפוצץ... 600 ש"ח (גם כן מאותו אירוע ..)
4 טיפולים (אחד כולל החלפת רפידות בלם): 2000 ש"ח (וזה כולל גם תחזוקה מונעת וגירוז כל מה שזז מתחת לאוטו, כלומר צלב אחד ומתלים רבתי ...)
טיפול בקודן סורר: 200 ש"ח
ירידת ערך (לאחת שנמכרה ...) 1000 ש"ח לשנייה המחירון ממש, אבל ממש לא רלוונטי ...
2 דרייב-שאפטים: 1000 ש"ח כל אחד (בעקבות חולשה של קצה מוט תחליפי בקיט קאלמיני)
נזקים סביבתיים לנ"ל: צינורות בלם שזורים + זוג בולמים אחוריים+עבודה: 1000 ש"ח
בשתי הויטארות שופצה משאבת ההגה במסגרת יישור הקו לאחר הקנייה ע"ח המוכר ולכן לא הוספתי את זה לסכום הכולל (כי אז תמחקו את הסעיף של ירידת הערך ...). מדובר על 1000 ש"ח לכל אחת.
סיכום לשנתיים, לא כולל שיפורים ודלק, כן כולל את כל השברים שקרו באשמתי או שלא ... :
סכום כולל: 21900 ש"ח
לחודש: 912 ש"ח
לק"מ: 73 אג'
וזה ברכבים בני 17, בלי לעגל פינות ובלי להסתיר את נקודות התורפה של הרכב, וכולל שימוש אגרסיבי במיוחד ברכב כולל תנאי מירוץ (בכמה ויטארות שמעתם שנגזרת תושבת בולם ?), עם כל השברים הנובעים מכך. בשימוש שפוי תורידו בנחת 20% ...
למי שתוהה על המחיר הנמוך של בית הסרן - הסרן לא התפוצץ (כפי שקורה לפעמים בשימוש לא מודע) אלא נשברה לו תושבת, לכן לא נגרם נזק למכלולי הסרן. המחיר למשומש כאמור ...
מה שכן: שתי הויטארות טופלו בתחזוקה מונעת, הכל בזמן ובקפדנות יתרה.
צריכת הדלק בטיולים היא מעל 1:10, בשימוש השוטף שלי שהוא בעיקרו תנועה עירונית, פקקים ושבילים כדי לעקוף אותם, צריכת הדלק הממוצעת (בתחנה...) היא 1:9.5, כאשר הנהיגה בכביש היא מתונה עד מאוד.
מכאן נובע שהעלות הכוללת (עם דלק) בויטארה, באופן השימוש שלי, היא כשקל וחצי לק"מ, כולל ה כ ל ... טוב לדעת ... אגב: בחשבון גס, אותה ויטארה בשימוש "סטנדרטי", כלומר פחות אגרסיבי בשטח ומינון עירוני/בין עירוני סביר יותר, תתקרב לעלות כוללת של שקל לקילומטר כולל דלק :razz::razz::razz:
מקווה שאוכל לתת סטטיסטיקות רחבות יותר בעוד 3-5 שנים, בינתיים זה מה יש ...
נדב.
נדב
מה הקילומטראז' על הרכב ? עזוב הגיל. סתכל על הקילומטראז' שיואב רשם מעליך .
וזה יחסית נמוך ללנד רובר תראה ביד 2 איזה מספרים חלקם אפילו לא רושמים כדי שלא להרתיע מתקשרים .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
נכון, ולא נכון.
דיסקברי 97 -
אין חישוב שנתי. יש לפי קילומטראז'
40,000 ראשונים - 25128 שקלים
40,000 נוספים - 15716 שקלים
לשימושכם,
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
ניב,
בבקשה,
(למען ההגינות, חלק מינורי שונה, מחשש לעין רעה. המספרים הם המספרים, ההוצאות הן ההוצאות):
בדיקה 800
העברת בעלות 181
נקיון פנימי + חיצוני 950
איתוראן 1721
מיגונים (דיפ' קדמי, מיכל דלק, סף) 1963
צמיגים קדמיים 1362
פ"וה דיבורית 220
פילטר קומפרסור + בדיקה 350
חיווט חשמל 200
בדיקת חשמלאי 300
2 קפיצי אויר 2429
הרכבת קפיץ אויר 277
מצבר 1262
שמנים 585
פילטרים + צמה פנימית 959
בולמים 3150
בלמים + בדיקה 1050
שעון חום+נעילה מרכזית 750
נורות + חומר לריפוד עור 73
פגושים 4000
תיקון אגזוז 300
תיקון חשמל אחורי 100
פילטרים + שמנים 684
טיפול 140,000 – דרך השטח 3040
טסט + אישורי מוסך 174
נזילת שמן הידראולי 1776
ניקוז מזגן, מרכזית, 100
מחשב לאיתור תקלה 300
חיישן ABS+מראה ימנית 1100
חשמלאי - התקנת חיישן 300
נאבה קדמית (מפירוק) 2200
התקנת נאבה 404
צמיגים אחוריים 1340
פולי מנוע ראשי+הרכבה 1600
צלחות קדמיות+רפידות+פילטר סולר ואוויר 900
רפידות אחוריות + פקק 350
פילטר גיר + טיפול 1312
פגוש קדמי (מסירה) -------
פגוש אחורי (מכירה) -1000
מגב אחורי 128
מדרגות סף (מכירה) -800
טסט 110
מגבים 112
איתוראן 747
מותחן+רצועה 1262
צינורות גיר+מים 3486
צינורות מים + עבודה 860
מים 200
סה"כ 43300
קודם כל יואב באמת תודה רבה לך שהצבת לכולנו (לא רק לבעלי הדיסקו) מראה כואבת לגבי עלות התענוגות שלנו
אם אני לא טועה יש לך את הפג'ארו כשנה - בהשוואה לעלויות הדיסקו שנת 97 ב- 40,000 הק"מ הראשונים, על הפג'ארו הוצאת הררררבה יותר !!!!
לכל אלו שביקשו את ההשוואה בין הדיסקו ל- SUV יפני מקביל, יואב הוא המקור הראשון והמהימן ביותר להשוואה שכזו.
נ.ב.
רכשתי בספטמבר האחרון דיסקו בנזין שנת 96 וכהמשך למעקב העלויות של הדיפנדר ז"ל אני גם מנהל טבלת XL לגבי הדיסקו. גם אצלי המספרים מבהילים כבר עכשיו.
אבל, כרגע מוקדם מדיי ללמוד משהו מהמספרים האלו שמרביתם הם עבור שיפורים, ביטוחים ועלות רכישה.
לא רואה את האקדח המעשן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
סיכום לשנתיים, לא כולל שיפורים ודלק, כן כולל את כל השברים שקרו באשמתי או שלא ... :
סכום כולל: 21900 ש"ח
לחודש: 912 ש"ח
לק"מ: 73 אג'
.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
ביטול הוצאות השיפורים, מעביר את המספרים ל 1480 שקל לחודש ו69 אגורות לחודש.
(הכוונה 69 אגורת לק"מ כמובן)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gp1
נדב
מה הקילומטראז' על הרכב ? עזוב הגיל. סתכל על הקילומטראז' שיואב רשם מעליך .
וזה יחסית נמוך ללנד רובר תראה ביד 2 איזה מספרים חלקם אפילו לא רושמים כדי שלא להרתיע מתקשרים .
הויטארה הקודמת נמכרה עם 235,000 ק"מ
ברור שיואב עושה יותר קילומטרים ממני. אני לא מכיר את יואב ולא יודע איך הקילומטרים האלו מתחלקים, אבל יש לי הרגשה שאם השימוש היה דומה אזי הפער במחיר לקילומטר היה גדל משמעותית, בעוד הפער במחיר לחודש היה מצטמצם קצת
ויטארה היא דוגמא ספציפית, אבל בוא אקח אותה לכיוון שאתה מושך... המנוע של הויטארה הוא קטן ופשוט, בלי שטויות מיותרות. אורך החיים הממוצע שלו עד לראש מנוע או אוברול הוא בין 250 ל- 300 אלף קילומטר. אוברול מלא (כולל ראש) עולה כ- 7000 ש"ח, אם תחלק את הסכום הזה ל- 250K ק"מ תקבל עוד 3 אגורות לקילומטר, לא משמעותי בכלל. אז מנוע זה לא הכול, אבל היתר כבר כלול בתחשיב שלי ובהחמרה רבה - שימוש אגרסיבי בשטח, עירוני ופקקים בכביש, החזקה למשך שנה לכל אחת לכל רכב (עד עכשיו... אין לי שום תוכנית למכור), והכללת כל השברים שהם באשמתי בתוך התחשיב.
אגב, אני לא מנסה לומר שהויטארה היא תחליפית לדיסקו. הגודל שונה, תחושת הנהיגה שונה, רמת הפינוק שונה, ובסטנדרט גם העבירות שונה. אבל הויטארה מספיק נוחה עבורי גם בכביש וגם בשטח, מתנהגת ועולה בכביש כמו פרייבט, וב 30-40 אלף ש"ח אפשר להעמיד ויטארה משופרת ברמה כזו שתוכל לעבור כל מסלול ביחד עם הדיסקו, בעלויות תחזוקה נמוכות בהרבה. אני מפרגן בשמחה לכל מי שיכול להרשות לעצמו הוצאת כספים כמו שיואב תאר. אילו היתה לי אפשרות לרמת הוצאות כזו, כנראה שהייתי משפר לעצמי איזה גראנד צ'רוקי, אבל במצבי הנוכחי, אני מאושר עד הגג עם הויטארה, שעדיין מספקת לי את האופציה הזולה ביותר לבילוי סופ"ש עם הילדים ...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
לא רואה את האקדח המעשן.
זה בגלל שהוא לא ירה באף אחד ...
זו גם לא תחרות ואני לא מנסה להגיע להתנגחות. העלו טענות שבעלי הרכבים היפנים מסתירים תיקונים, והציעו להשוות ל- SUV יפני, אז פשוט שמתי הכל על השולחן בלי להסתיר ובלי לייפות.
אמיר, איך מתחלקים הקילומטרים שעשית ברכב ? השוואה אמיתית וישירה צריכה להיות בתנאי שימוש דומים כולל צריכה וחלוקת קילומטרים דומה, סגנון נהיגה דומה וכולי. כמובן שאי אפשר לעשות השוואה מדוייקת כזו ולכן פירטתי הכל, כולל אופי השימוש, ושכל אחד יעשה את ההערכה שלו ל"מה היה אילו" ...
אגב, בהשוואה ישירה בין רכבים צריך לכלול גם את הדלק ...
נדב.
חלילה. ממש לא התכוונתי לכך שאתה מתחרה\מנגח.
אני שמח שיש רכב שמטייל שמציג נתונים שמאפשרים מקור להשוואה.
סגנון הנהיגה הוא רגוע, חלוקה לכביש\שטח קצת קשה לי לדעת אני מעריך שאחוז השטח מעל הממוצע, במקרה שלי סתם,לגשת לבדוק ששערים סגורים מצריך מעבר בדרך שיש כאלה שיגדירו אותה כ"מעלה"
מסכים שהשוואה צריכה לכלול גם את עלות הדלק. לא נראה לי שיש פה הבדל מהותי עם צריכה של 1:8 ועלות סולר נמוכה (מילוי מצובר פרטי).
אגב, חבר עם מגנום 2001, 40K ק"מ בשנה, 35K שקל הוצאה הכל כולל הכול. רכב לא מטייל כלל.
גם כן תחביב מצאנו,
גם לי יש דיסקברי דיזל 1996 וגם אני מנהל מעקב עד רמת הבורג לגבי ההוצאות השוטפות.
הרכב נקנה באוקטובר 2008 עם 262,000 ק"מ, ואני נהגתי בו עוד 40,000 ק"מ.
הרכב נקנה לאחר יישור קו (שהיה נכון לאותו רגע).
ההוצאות עד כה מתפלגות 18,000 ש"ח שיפורים (הגבהה, שני סטים של צמיגי שטח, נעילה גגון ועוד הוצאות שהיו בהחלט פרי החלטתי) ו 51,000 טיפולים + תיקונים.
ישנם שני גורמים שצריכים להילקח בחשבון בבחינת ההוצאות שלי.
1. אני מביא המון דברים לרכב מחו"ל מה שלעיתים מוזיל עלויות.
2. אני מתקן כל מה שצריך ויותר, לא רוצה שיהיה שום מתג שלא עובד ברכב, אחזקת מנע קפדנית גם ברמת הפלסטיקים של הדשבורד. את התיקונים ברובם המכריע אני מבצע במוסך.
לאחרונה יש תחושה של הקלה וירידה בתכיפות התיקונים, אולם לדיסקו יש יכולת מדהימה להפתיע אותי כל פעם מחדש.
אני מאד נהנה מהרכב, ולא מצליח להסביר לעצמי למה. לידו יש לי סמוראי 88 שההוצאה היחידה (המתחייבת- לעתים אני בוחר שוב להוציא עוד כסף), היא ביטוח וטסט, והוא תמיד נוסע.
חברים יקרים אני שומע פה קיטורים?אתם שמים לב על מה אתם מקטרים?
תגידו תודה לאל שיש לנו את האפשרות לממש את חלק מהפנטזיות שלנו-
יש פה בארץ הזו כאלה שמפנטזים על לחמניה ושמנת,
אם אני אעשה חשבון כמה עלו לי החיים עד היום-רק תחביבים=יכולתם לקנות 2 משקים במושב חרות-(רק דוגמא למקום)
זה נכון וחשוב לנהל חשבון הוצאות והכנסות-אך אף אחד לא כתב עלות מול תועלת=
אם זוגתי האהובה שנוסעת בביואיק אדום עם 3800 גמדים במנוע חוזרת הבעיתה עם חיוך ומספרת לי איזה כיף היה לה להוריד איזה ערס שניסה לחתוך אותה -הרי שאין לזה מחיר,
כשאני נכנס לג'ימי שלי(שרוצה להיות ג'יפ אבל הוא גמוס)אני נהנה רק מעצם הגרגור של המנוע ויודע שכל לחיצה מעבר למתון עדין תקצר את המרחק לתחנת הדלק-הרי זה לא רכב של דן חסכן,
אנו כאן מפני שאנו יכולים להרשות לעצמנו להיות כאן וזה נפלא בפני עצמו,
אני לא אומר לבזבז סתם כסף-ואם עמוס,מ לא היה נותן לי את ההיליפט הצהוב לא הייתי שם אותו על הגג כמובן נעול(נשבע לכם בשביל הפוזה-מפני שאני לא רואה את עצמי נכנס לשטח קשה סתם)
אז מה רציתי להגיד?
יוסי(שישאיר לילדים פחות בירושה)
אמיר, לא ציינת את סוג השימוש בכביש (אצלי כאמור עירוני ופקקים... הבין-עירוני היחיד שיש לי הוא בדרך לטיול, ולכן צריכת הדלק שלי בטיולים נמוכה יותר מאשר בשוטף ...).
חוצמזה, שים לב גם שבדיוק מחצית מההוצאות שלי הן על ביטוח וטסט, ואלו מתחלקים אצלי על הרבה פחות קילומטרים. פיזור יחסי של הנתון הזה בלבד ע"פ קילומטראז' גבוה יותר יוריד משמעותית את העלות לק"מ ... אה, וגם כללתי ירידת ערך ...
אם באמת רוצים לדייק בחישוב צריך להפריד בין ההוצאות הקבועות (ירידת ערך, ביטוח וטסט, כאשר הביטוח ברמה דומה - מקיף מול מקיף ולא מקיף מול צד ג' בלבד ...) אותן יש לראות כהוצאה חודשית, והוצאות תלויות שימוש שאותן יש לחשב לכל קילומטר, ולכלול גם דלק. (כך גם נוכל להעריך את העלות האמיתי של טיול, כאשר הרכב כבר ברשותנו).
אגב, כמה עולה היום סולר בצובר פרטי ?
נדב.
ועוד דבר: סחטיין לכולם על רמת הדיון :razz: - בצהוב זה היה נראה אחרת לגמרי ... :twisted::twisted::twisted:
בין עירוני בלבד, באזור משופע במיוחד.
עלות ליטר סולר 6.35 נכון ללפני שבועיים.
המספרים המדוייקים של הקילומטרים:
דיסקברי 97 - נקנה עם 137,350 ק"מ - נמכר עם 225,100 ק"מ.
דיסקברי 98 - נקנה עם 188,900 ק"מ - נמכר עם 226,650 ק"מ.
דיסקברי TD5 - נקנה עם 112,600 ק"מ - נמכר עם 171,000 ק"מ.
אופי שימוש-
כמובן נסיעות בין עירוניות רבות בסופי שבוע (הורים שגרים בצפון). ביומיום - רמת השרון / רעננה - תל אביב וחזרה.
נהיגה - תמיד רגועה 90-100 קמ"ש. לא נוסע על 120 קמ"ש.
בשטח - נסיעה איטית ורגועה. לא שובר את האוטו, לא מנסה "לחנך" אותו או להראות לו "מי בעל-הבית".
יש לא מעט חלקים שהוזמנו מחו"ל, מאתרים שונים.
מרבית החלקים/ חלפים מג'קי.
שלמה-
לגבי הפאג'רו - אכן כל שקל מתועד.
הרכב עבר 7850 ק"מ במהלך שנה וחודשיים שהוא אצלי.
זה מעט מדי מכדי להסיק מסקנות, אולם כבר אפשר לומר שבגלל מצבו המכאני המוזנח של הרכב בעת הקניה, לקח מעט זמן לאפס אותו (שני טיפולים 'גדולים'). מאז, אפס תקלות, כאמור עם נסועה מאוד נמוכה. (עכשיו יש איזו הזעה באחת המשאבות. יטופל בטיפול הקרוב.)
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sush
ההוצאות עד כה מתפלגות 18,000 ש"ח שיפורים (הגבהה, שני סטים של צמיגי שטח, נעילה גגון ועוד הוצאות שהיו בהחלט פרי החלטתי) ו 51,000 טיפולים + תיקונים.
.
בסעיף הטיפולים+תיקונים אני עוד לא הגעתי לסכום הזה ב7.5 שנים עם דיסקו בנזין 94
המספרים שנזרקים כאן מבהילים,תודה לאלוהים שלא קניתי דיזל כשהלבטתי בניהם
תגובה: דיסקברי דיזל - כמה הוא באמת עולה...?
אחזקה של כל רכב ובמיוחד רכב 4X4 יקרה בעיקר בגלל מרכיב המיסוי הגבוה בארץ הקודש. ככל שמחיר הרכב גבוה יותר מרכיב הפחת משמעותי יותר. אם תבדקו את סך העלויות תגיעו להערכתי לעלות כוללת של מס' שקלים לק"מ (http://www.goleango.com/%D7%9E%D7%97...A8%D7%98%D7%99 )
מניסיוני, לאחר מס' חודשים עם הדיסקו 2 הבנתי מהר מאוד שאם אלך בדרך הרגילה של מוסכי "גורו ", חלקים שנרכשים בארץ אגיע לפשיטת רגל עם רכב במצב תחזוקה זוועתי.
השוק של הלנד רובר בארץ קטן, חסר ידע בסיסי והמחירים פסיכוטיים (או רינג שעולה שקל נמכר במאה וחמישים שקלים...).
לכן אני נוקט בדרך שונה:
שימוש במידע רלבנטי שמסתובב ברשת בעיקר באתרים באירופה ואוסטרליה. המידע הזה חסך לי הרבה מאוד כסף.
הסתייעות ב RAVE ו MICROCAT
את הטיפולים השוטפים אני מבצע בעצמי (אני נהנה מזה..) כל 10000 ק"מ (ולא כל 20000 ) ומשתמש בחלקים איכותיים בלבד.
אני קונה את רוב החלקים בחו"ל ורק OEM. לא משתמש בחלקים משופצים. זול יותר לקנות בחו"ל.
אני מבצע תחזוקה מונעת (צינורות מיים, משאבת מיים....) בשוטף ע"פ הוראות היצרן.
אם ישנם תיקונים מורכבים אני מבקש הצעת מחיר ממספר מוסכים/אנשי מקצוע שאני סומך עליהם ומבצע את העבודה רק לאחר שאני מבין בעצמי מה ואיך צריך לעשות ( RAVE + ואינטרנט).
בשנים האחרונות עלויות האחזקה של הרכב צנחו פלאים ומעולם לא נתקעתי עם הדיסקו.
אין ספק שלהחזיק דיסקו בארץ הקודש זה תחביב שדורש תשומת לב וכסף, אבל זה הרי ענייננו, תחביב יקר לילדים מבוגרים.
הרי אם נשקול כל דבר באופן הגיוני וקר דרך החור של הגרוש לא נעשה הרבה דברים...רק חשבו כמה כסף אתם מוציאים על הסלולארי שלכם....אם תהוונו את הסכום עד גיל 70 תגיעו למחיר של דירת 4 חדרים.....
תגובה: דיסקברי דיזל - כמה הוא באמת עולה...?
החזקתי דיסקברי 97 EDC במשך 7 שנים (נקנה ב 2002 מיד ראשונה עם 105,000 ק"מ), נמכר לפני שנה עם כמעט 200,000.
ביום יום נסעה עליו אישתי, בסופ"ש טיולי שטח קלים, בלי אתגרי עבירות.
נקנה מקורי ונשאר מקורי.
אחזקתו לא היתה דומה בכלום למה שצויין כאן. טופל פעם בשנה במוסך מורשה, אף טיפול לא עבר את ה 5,000 ש"ח, רובם מתחת ל 4,000.
לא הבאתי חלקים מחו"ל ולא עשיתי כלום לבד.
מלבד רדיאטור חימום פנימי שנזל לא היתה אף תקלה משמעותית (הוחלף מנגנון חלון, מסרק/תיבת הגה).
הוחלף מצבר והוחלפו צמיגים - מבחינתי אלו פריטים שאינם קשורים לרכב אלא סביר שיתבלו אפילו בהילקס (ירחם השם).
תמיד נתן את התחושה שיניע, יסע ויביא אותנו ליעד באמינות ובכיף.
הוחלף לפני שנה ב TD5 2004, כל שביקשתי בעת ההחלפה שהצעיר יהיה אמין ואהוב כמו הותיק....
הסוד לדעתי הוא לקנות רכב מיד נמוכה, עם נסועה נמוכה והיסטוריית טיפולים מלאה ומוקפדת, גם אם במעמד הרכישה רכב כזה עולה יותר.
כדאי גם להביט במוכר, אפשר ללמוד מזה הרבה.
גם מזל לא מזיק, כנראה שהיה לנו.
שי