ידידי הצעיר(הרי אין אנו מכירים למעט כאן בפורום
הדרך בה אתה מתאר את השיפוץ נפלאה היא
בעצימת עיניים ניתן ממש לדמיין את העבודה צורת החשיבה ונחלי הזיעה
ושוב
יישר כח ותודה על השיתוף
יוסי
Printable View
ידידי הצעיר(הרי אין אנו מכירים למעט כאן בפורום
הדרך בה אתה מתאר את השיפוץ נפלאה היא
בעצימת עיניים ניתן ממש לדמיין את העבודה צורת החשיבה ונחלי הזיעה
ושוב
יישר כח ותודה על השיתוף
יוסי
היי שחר,
קראתי בשקיקה את תאוריך.
עברת חוויה מיוחדת. מזכיר לי נשכחות. אני כבר מחוץ לעניין .
כל טוב ובהצלחה.
סע בזהירות (שמשה אחורית צריכה להיות בהירה, החלף מראה ימנית בפנורמית אצל הרקולס, הוסף צפצפה לרוורס(
כדי שתראה לאחור - זה מסוכן לאללה
אני רוצה אצלי להוסיף זוג מנורות עם ריליי לרוורס
כן , הנחתי שזאת הכוונה ,אבל ליתר ביטחון שאלתי בכדי לדעת בוודאות שלא מדובר במשהו שאינו חוקי/אסור ברכב.
ברכבים פרטיים ידוע לי הרי שאסור להתקין חלונות כהים , במסחריים - כן .
אחרי כמה שנים טובות ביחידה על ואנדורה ללא חלון אחורי כלל + בלייזר בעבר , אני מאמין שאסתדר ...
זהירות... בטוח , תמיד ומעולם לא הרגה איש ...
שחר .
נ.ב: שי , שלחתי ה"פ בקשר לפגוש ...
שחר, על הכבוד על ההשקעה, הן בפרוייקט והן בפירוט. כמי שהיה בנעליים שלך (או דומות, רק במידה אחת פחות), לא נותר לי אלא להוריד בפניך את הכובע, על ההקפדה, הירידה לפרטים, והדבקות במטרה, עם הצבת יעדים ברורים, כמו שצריך בפרוייקט כזה. אין לי בעצם מה להוסיף חוץ מ-ישר כח, והמון בהצלחה. כיף לראות שיש עוד משוגעים לעניין שעושים את הדברים באופן יסודי גם אם אנחנו מוגדרים "חובבים".
קובי
וואי ...וואי... וואי ,,, קובי , כבוד ...
איזה פירגון ....תודה רבה רבה , כמו שכבר כתבתי קודם , מחמם ת'לב והגוף בימי עבודה קרים כאלה מתחת
לאוטו . מה אני אגיד לך / לכם ...לא מת על זה , אבל אין ברירה . אבל אם כבר בחרתי לעשות , אז עד הסוף
באמת , בלי חיפופים ומריחות , ייקח אשר ייקח .
סיימתי היום צביעה של צד שמאל של השילדה (משני צדדיה) , מחר צד שני , מקווה להספיק ולסיים .
לאחר מכן , שיוף הבודי מלמטה (כבר הורדתי את הלכלוך הכבד) ושטפתי עם מסיר שומנים + גרניק .
וצביעה יסוד + זפת קר .
אח"כ ... טוב , אסתפק בזה שלא אצטרך לעבוד בשכיבה יותר מתחת לאוטו - יעבור הלאה לתא המנוע ...
יש תמונות עדכון של המשך העבודה (עוד לא הורדתי אותם מהמצלמה) .
שחר .
תענוג צרוף, מזכיר לי את הפרוק וההרכבה של הסופה שלי
שחר אין מה לומר , עבודת קודש !!!
העיקר שעוד רכב נכחד חזר לחיים - זו תרומה גדולה לנוסעים על ארבע...........!
אני מבין שהלכת על כל הקופה בלי קיצורי דרך - מגניב !!!
אני רוצה לחזק את ידיך ואת רוחך שתמשיך במלוא המרץ , ואני מכיר מניסיון אישי את רגעי המשבר והקושי (בשיפוץ של הסופה שהיתה בעבר שלך). תמשיך כך זה הולך להיות בלייזר בנזו.............ה!
תהיה בקשר
שא ברכה.
לדעתי זאת הולכת להיות בהמת הפולסייז מהמושקעות במזה"ת
רק בחיפה ראיתי פולסייז שנראה כ"כ מושקע (אך על מדי צבא צ'צ'ני)
יצא לי לדבר איתו ולהתעניין בבהמה שלו - מה אני אגיד לכם - הדרוזי עשה אותה מקצה לקצה
אוווו...ברוכים השבים מחו"ל ...
אשר תודה , ...אין ספק שאתה מכיר ...בהמשך לדברים שלך , מזכיר לי שמישהו כתב כאן באחד השרשורים
(לא זוכר איזה) " המציל נפש אחד בישראל , כאילו הציל עולם ומלואו ..." כמה שזה נכון , אבל לא הרבה מבינים
את זה ...נשתמע ,,,,
כן , לבסוף היא תהייה בהמה יפה וגם אופה ...(אתה כבר תראה מחר - תן התראה של 5 דק' שאני אשים מים לקפה).
שחר .
טוב , קצת עידכונים :
אז הספקתי בשלושה ימים האחרונים לצבוע את השילדה משני צדדיה ב 2 הקורות + קורות רוחב .
עובר לבודי לשייף ולהכיון לצבע יסוד ואח"כ זפת קר .
*ברכב ביטלו את שעון לחץ השמן החשמלי בלוח השעונים - כי היוניט היתה תקולה (אני מאמין שזאת הסיבה) וחיברו שם
שעון לחץ שמן מכני , שגם זייף בכ 20 psi כפי שהזכרתי קודם לכן .
רציתי שתהייה לי אינדיקציה מלאה ושני שעונים תקינים ולכן , קניתי יוניט לחץ שמן חשמלית מאוטוליין , החלפתי
את שעון לחץ השמן התקול באחד חדש (מינובי'ץ) .
קניתי מפצל T לחיבור שני השעונים (תודה רבה ל"טכנו צינור" על הסבלנות והמקצועיות - סליחה ששיגעתי אתכם בלקבל מה שאני רוצה ) , אבל כיוון שלא היה מקום בין קיר האש לבלוק , קניתי זוג זויות 90 מעלות בכדי
ששני החיבורים יכנסו אנכית (מוקף בעיגול בתמונה).
בדומה , עשיתי לגבי שעוני חום מנוע . תיקנתי את שעון חום המנוע בלוח השעונים וקניתי זוג יוניט חום מנוע 17 מ"מ
גם כן , מאוטוליין . אחד חיברתי בראש בחלקו העליון (היכן שהיתה היוניט הקודמת) .
פתחתי פקק בראש (בחלקו התחתון יותר) ואת מקומו תפסה היוניט השנייה .
התמונות הנוספות : חלק מצביעת השילדה + יוניטים של שעון חום מנוע .
שחר .
אני רוצה (ברשותכם) לנצל את הבמה הזאת ולהגיד תודה רבה רבה לקובי מ"מוסך ידיד" בקרני שומרון ,
שעומדים לו בחצר האחורית 2 בלייזרים ושברולט טנדר מוכנים לפירוק - על כך שנתן לי אישור 'שחיטה כשרה'
יד חופשית והשגתי חלקים שאין להשיג , אלא מפירוק - תודה .
התודה השנייה היא לאיש ענק ,עם לב רחב , חבר יקר - בנצי מ "מוסך בר" באריאל ,בעל סופה בעבר והיילקס קיום ,
על שנתן לי יד חופשית במוסך - שימוש בברגיה,משחזת,מברשת פלדה,גרניק,מסיר שומנים,אויר ועוד ...
על שסבל אותי מגיע אליו בכל שעות היום , כל פעם עם איזה חלק לניקוי ובכלל ...ים תודה .
שחר .
שחר בוקר טוב
מאחר ובלית ברירה אני מושבת מעבודה פיזית קשה וזמני בידי
אני יכול להושיט יד בעזרה במשימות קלות(שיוף,ניקוי ,ריתוך ,חיווט, הדבקות, הכנת קפה)
יוסי
שחר,
שמשה אחורית לטובת שדה ראייה בהיר (די בכך שאתה עיוור בצדדים). - אני גרדתי במשעך שעתיים את מה שהיה אצלי.
זכור לחליף זכוכית במראת ימין בפנורמית (הרקולס סלמה ליד שד' ירושלים יפו) עלה לי 80 שח לפני הרבה שנים. חובה. ללא זה אתה חותך נתיב ימינה ודורס את זה שמימינך.
צפצפה אחורית ואור חזק אחורי אמרנו.
כמה נקודות שאני נפלתי בהם לתקופה ארוכה מאוד:
שים פקק לרדיאטור שנפתח בכ- 92 מעלות צסיוס שהם כ - 197 פרנהייט (שניהם בערך). שלי נפתח ב 70+ ובמשך שנים סבלתי מצריכת דלק גבוהה יחסית ובמיוחד מבעייה של CO שהגיע ל-7 וגרם לחלק ניכר מהחור באוזון. המחשב חש במנוע קר ונסע על צ'וק, מה לא עשיתי עד שעליתי על הבעייה.
אם תצטרך מחשב, תוכל לקנות משומש בארה"ב, ובכלל, להערכתי אילו צברת רשימה של חלקים היית יכול להזמין לאיזה מקום / חבר ולעשות משלוח (ה) אחד לארץ, או אפילו שווה נסיעה.
בהצלחה, פרסם תמונות של הבהמה -
מוני , אתה מתכוון לטרמוסטט ,נכון?
כתבת בהודעה שלך שזה פקק ברדיאטור שנפתח...
או שאני טועה ?!
כן, זה הטרמוסטט, התרחקתי קצת מהעניינים, יש לי כיום רכב פרטי שאינני יודע אם המנוע שלו מותקן מלפנים או מאחור.
יוסי , תודה רבה , אני מאד מעריך את ההצעה - תבורך .
רק מה ...? העבודה על הרכב תלויה במזג האויר - יותר נכון בגשם . בשבוע האחרון , קרה יותר מפעם
אחת , שירדתי לעבוד על האוטו כבכל בוקר ואחרי שעה שעתיים , מבול וגשם לפרקים שהשבית אותי מלהמשיך ...
וזה כזה זין , כי אתה לובש ת'בגדי עבודה הג'יפה , מתלכלך לשעה - שעתיים ועולה הביתה להתקלח ולעלות על נקי .
לקפה /התרשמות , אתה מוזמן בכיף ... (זה לא תלוי במזג האויר) .
תודה והעדכן בתמונות כשיהייה חדש ...
שחר.
בוקר טוב שחר
אינני מצליח לשלוח הודעה פרטית
אשמח באם תיצור קשר
יוסי-052-8846388
ביומיים האחרונים , כיוון שלא ירד גשם , ההספק היה לא רע , אפילו מפתיע מבחינתי ...
פירקתי את צינורות הדלק/שמן הידראולי שרצים על קורת השילדה הימנית - לא ניתן היה
לראות אותם קודם לכן . הכל היה מלא גריז,פיח,בוץ,חלודה ומה לא .
ניקיתי ושייפתי אותם ולבסוף צבעתי .
גם מרכזיית/מפצל שמן הבלם , שעל קורת הרוחב בחזית טופלה , כמו גם הקורה עצמה .
יש כאן תמונה שלה לפני ואחרי .
הפתעתי את עצמי בכך שסיימתי שיוף של חצי מהבודי כהכנתו לצביעה , מחר ההמשך .
שחר.