תגובה: ערב טוב-שיפור גרנד ויטרה קצרה שנת 2001 .מבקש הכוונה/יעוץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
momi-r
אלדר
אם אתה משקלל את כל המרחק שעשיתי מהרגע שנשברה הביצה (עוד בעלייה) עד לניתוק 4X4 היה בהגזמה 4 מטר .
מהשטח יצאתי ב 2X4 היה קצת קשה אבל יצאתי .
נסעת הרבה יותר מ-4 מטר...
ב-GV אין לוקרים בגלגלים, הם נעולים תמידית.
הנעילה מתבצעת בדיפרנציאל, זה אומר שהגלגלים מסובבים את הציריות עד הסיידגירס גם במצב 2X4.
ובמצב כזה אם אתה לא מפרק את הנעילה הקבועה בשטח , הנזק לרכב בביצה בנסיעה עד הבית הוא טרמינאלי.
מוטוריקה
ב GV יש נעילת וואקום וכאשר הביצה נשברה כבר אין וואקום ואם אין וואקום אין נעילה.. ככה שאני בספק לטענה שלך
יותר מזה שהרכב היה משולב 4X4 בכמה מטרים שכן נסעתי היה רעש של שיניים קופצות ונוקשות אחרי שהוצאתי מ 4X4 לא היה שום רעש ולא כלום הכל היה נראה על פניו בסדר גמור.
ומהשבירה עד לגרר נסעתי משהו כמו 2-3 ק"מ .
וגם שראיתי את הפיניון ראיתי שכמה שיניים רק נטחנו בטח לא הכל היה נראה נזק פנימי אבל לא רציני מדי .
לגבי נדב ואלדר וכל השאר אני לא מצליח לשלוח הקובץ גדול מדי אני ברגעים אלה מעלה אותו ליוטיוב שיסיים אני אעדכן ואתן קישור.
momi-r תקרא שוב את ההודעה שלי.
הטענה שלי היא באופן קבוע ב GV הציריות מסתובבות כל הזמן, בלי קשר למנגנון הוואקום ושילוב להנעה כפולה.
וזה לא משנה אם הוואקום נשמר או לא, כי הנעילה היא מכאנית וקבועה.
אם היית משחרר את הנעילה הקבועה בקצוות אני מהמר על סיכויים גבוהים להציל את האיברים הפנימיים.
יכול להיות שאתה צודק אבל תסביר לי
מדוע שהרכב היה משולב 4X4 היו רעשים מהביצה של שיניים שקופצות ואחרי שניתקתי מ 4X4 הכל היה שקט ורגיל לחלוטין
ואם לא הייתי אומר לך שהביצה מפוצצת לא היה לך שום סיכוי לדעת.
ועוד לדעתי , אם המכלולים היו ממשיכים להסתובב ב 2-3 ק"מ עד לגרר לדעתי הכל היה נאכל שם והיו גם קטעים שנסעתי ממש בטורים גבוהים ובמאמץ כי הייתי צריך לצאת מהחול ב 2X4 ומה שנראה בפועל בתוך הביצה היה כאילו ניזוקו כמה שיניים בודדות וזהו אבל זה היה מספיק כדי להחליף הכל .
ואשמח לדעת איך בדיוק ניתן לשחרר את הנעילה הקבועה בקצוות ?
טוב הסרטון הועלה אתם מוזמנים לצפות
כמו שתראו ותשמעו בסרטון מבינים בבירור שהביצה נשברה כשהרכב היה בשיא העלייה אחרי הברקס.. ומיד הבנתי שמשהו קרה, כששמעתי את הרעש בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות רצינית אבל בשילוב רוורס כבר הבנתי שמשהו לא בסדר כבר ב ס"מ הראשון של הירידה אפילו הבחור שהיה למעלה לא הבין מה קרה בטח לא הבחור שלמטה - הם חשבו שיש לי בעיה בכיוונים לרדת אחורה ולא הבינו שאני מתכוון שקרה משהו ויש לי רעש מוזר אחרי שהתעקשתי שיציץ למטה לפני שאני ממשיך לרדת הרוב כבר היה מובן , אני הייתי מוכן למקסימום איזה חוט ברזל שנתקע איפשהו ועושה רעשים בטח לא לביצה שבורה .
ככה שוברים ביצה : http://www.youtube.com/watch?v=ArmU9NBNDkQ
אכן, תמונות קשות ...
הצלבה לא היתה שם וכנראה שגם לא מכה ישירה, אבל כאסח היה גם היה. זה היה פיצוץ של Brute Force .
אני לא זוכר את הויטארה שלי בכאלו טורים, לא בחולות ולא בעליות כאלו. גם לא את הקודמות.
רבאק, זה רכב עדין... אם זה מה שאתה מחפש אז תחליף רכב, או שתבנה אותו לעומסים כאלו: סרן ברזל, ציריות, בולמים, איירליפט, קפיצים וכדומה.
זה לא זול אבל אפשרי ...
הדרך הנכונה לעלות עליות כאלו עם ויטארה/GV היא פשוטה: להוריד אוויר בצמיגים ולעלות בעדינות.
כואב לראות ...
נדב.
תאמת צודק ושכחתי לציין את זה לפני..
בעלייה הזו ממש הגזמתי ואכן גם רואים את זה - אבל אפשר בהחלט לומר שזה היה חד פעמי .
בד"כ אני תמיד תמיד עולה עליות בטורים נמוכים ולא מאמץ את הרכב מעבר לנורמל בטח ובטח לא כמו שהיה פה - פה היה מאמץ מוגבר מאוד ובעיקר מיותר מאוד
הסרטון הנ"ל ממש לא משקף את סגנון הנהיגה שלי בשטח אפילו רחוק מאוד מזה .
אפילו בפג'רו (הרכב השני שלנו בבית) אני לא מתקרב לנהיגה כזו אני אפילו לא מצליח להבין איך הגעתי לזה - גם אחרי אינספור פעמים שראיתי את הסרטון הזה עדיין לא הצלחתי להבין איך נהגתי כך..
הסרטון הזה הוא בעצם הניסיון השני של העלייה הזו אחרי שבפעם הראשונה כמובן שעליתי לאט אבל הגעתי רק עד לחצי , העצלות להוריד אויר גרמה לי לשלם מחיר גבוהה
אבל...
הייתי שם לפני כמה שבועות והעלייה באמת קשה ואפילו הפכה לקשה יותר - אני בספק אם אפשר לעלות אותה עם GV ועם ביצה אלומיניום בפרט.
מה זה אומר פיצוץ של BRUTE FORCE ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
momi-r
אני בספק אם אפשר לעלות אותה עם GV ועם ביצה אלומיניום בפרט.
מה זה אומר פיצוץ של BRUTE FORCE ?
Brute Force => כוח ברוטאלי (לא חשבתי שאשתמש בביטוי הזה אי פעם על ג'יפ של סוזוקי ...)
תתפלא מה אפשר לעשות עם מהלך מתלים טוב ולחץ אוויר נמוך.
לפני שבוע גזרתי ציריה קדמית בויטארה, וקצת אחרי כן מצאתי את עצמי בתחתית מעלה סלעי ארוך וקשה שגם רכבים מכובדים ונעולים התקשו בו ועלו בנסיון 2-3 או בכוח.
מכיוון שיש לי נעילה קדמית נשלטת, נותרתי עם 3X4 במקום ש- 4X4 התקשו (בלי הנעילה הייתי תקוע ב- 2X4 ...).
הורדתי אוויר ל- 8PSI (!!!) שילבתי להילוך נמוך (שני, עם קיט בטראנספר) והתחלתי להזדחל למעלה ב- 1500 סל"ד יציבים.
רק בנקודה אחת נזקקתי לנסיון שני, גם הוא עדין למדי. האנשים למעלה היו בשוק.
במקרה הזה שילמת את מחיר הלימוד. ממליץ בחום על סרן ברזל ולחזור לשטח, לדעתי ה- GV הרבה יותר מהנה מהפג'רו ...
נדב.
לחזור לשטח ? מעולם לא נטשתי .
אכן שילמתי מחיר אבל המחיר ששילמתי הוא כלום לעומת המחיר שרוצים על סרן ברזל תוסיף לזה לוקרים (כי חייב..ועוד כמה דברים קטנים מסביב ) והגעת להשקעה לא קטנה..
תאמת שאני מאוד רוצה לחזור לאותה עלייה ולנסות שוב עם לחץ מתאים אבל הפחד לשבור שוב את הביצה עוצר אותי . ומאז אותה שבירה אני בכלל נוהג ברכב בפחד וכבר בקושי יוצא איתו לשטח מזל שיש לי אפשרות לבחור...
הייתי באיזור עם הפגרו וניסיתי פעם אחת לעלות וגם לא עלה ( בצדק - לא הורדתי אויר בכלל ) ולא היה לי זמן להישאר שם ולנסות שוב אני מאמין שבפעם הבאה שאני אהיה באיזור
אני אוריד אויר וינסה שוב מקווה לעלות בסוף.
אגב
בד"כ אני מוריד אויר עד 15 PSI אולי קצת פחות . אין סכנה שב 8-10 PSI הצמיג יברח ?
מה המקסימום שניתן להוריד אויר ללא חשש שהצמיג יברח ?
לחץ אויר משחק תפקיד חשוב מאוד בדיונות.
הכי טוב להחזיק קומפרסור ברכב כך, אפשר לנסוע עם לחץ אויר נמוך מקסימום מנפחים חזרה.
לחץ אויר 15 PSI הוא גבוה לנסיעת חולות במיוחד בקיץ שהחול יבש, אני מוריד ללחץ 8 PSI בויטרה עם צמיגים 235.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
Brute Force => כוח ברוטאלי (לא חשבתי שאשתמש בביטוי הזה אי פעם על ג'יפ של סוזוקי ...)
תתפלא מה אפשר לעשות עם מהלך מתלים טוב ולחץ אוויר נמוך.
לפני שבוע גזרתי ציריה קדמית בויטארה, וקצת אחרי כן מצאתי את עצמי בתחתית מעלה סלעי ארוך וקשה שגם רכבים מכובדים ונעולים התקשו בו ועלו בנסיון 2-3 או בכוח.
מכיוון שיש לי נעילה קדמית נשלטת, נותרתי עם 3X4 במקום ש- 4X4 התקשו (בלי הנעילה הייתי תקוע ב- 2X4 ...).
הורדתי אוויר ל- 8PSI (!!!) שילבתי להילוך נמוך (שני, עם קיט בטראנספר) והתחלתי להזדחל למעלה ב- 1500 סל"ד יציבים.
רק בנקודה אחת נזקקתי לנסיון שני, גם הוא עדין למדי. האנשים למעלה היו בשוק.
נדב, אף אחד מהרכבים לא הפעיל נעילה בעליה הזו (אצל שגיא היא לא עבדה ואצל דוביד היתה בעיה עם הקומפרסור ואצלי פשוט לא הפעלתי)
דבר שני, אתה ממש לא זחלת ועלית באגרסיביות, אחרת לא היית עולה, אני רק התפללתי שלא תשבור עוד משהו...
(אם היית עולה בזחילת סלעים הייתי מספיק לצלם אותך בעליה ולא הצלחתי...)
מומי, שים לב שהשבירה באה אחרי שלחצת על הברקס.
חשוב: כשמורידים אוויר חייבים לנסוע בעדינות, אחרת אפשר לצבוט את דופן הצמיג (ואז צריך לקנות חדש) או "לקלף" אותו מהג'אנט (לא קרה לי אף פעם)
אני בד"כ מוריד לאזור ה- 15PSI, במקרה ההוא הורדתי ל- 8PSI כי האפשרות האחרת היתה למשוך את הרכב עם כננת בעלייה של 50 מטר ונקלענו ללחץ זמן.
בכל מקרה, ככל שמורידים לחץ צריך לנהוג יותר בעדינות. אני גם עם 235, אגב.
אה, ותרכיב מגן מנוע.
וגם: אם אתה רוצה לתרגל נהיגה בהצלבות, אתה מוזמן לאימון אצלי (יש סרן ברזל).
נדב.
אלרואי,
מכיוון שהקיט בטראנספר חדש אצלי ואני עוד לא יותר מדי מיומן איתו, אני מקפיד לשים עין על הסל"ד ולא לעלות חזק מדי, ושם הייתי עם לחץ אוויר נמוך במיוחד אז הקפדתי עוד יותר. ראית יותר החלקות של הרכב ו"בריחות" של הרכב מהרגיל אצלי בגלל החוסר בגלגל הרביעי. זה היה אותו 2Low ב- 1500 סל"ד כמו תמיד, למעט הנקודה שנעצרתי ולקחתי קצת תנופה. אולי אתה מבלבל עם העלייה הקודמת, זו של האמבטיה.
איפה התמונות, אגב ?
ELRO
אני יודע וגם ציינתי שהשבירה באה אחרי הברקס... מה זה אומר ומה הייתי אמור לעשות כדי שהביצה לא תישבר ?
לדעתי בשאלה ששאלתי קודם לגבי 2 המצבים אז אולי אופצייה ראשונה הייתה עוזרת פה..
נדב
אשמח לטיול משותף באיזור ניצנים אם מסתדר נעבור גם לעלייה ההיא .
ממש אחוות בעלי הויטרות לדורותיהן,מקוה להצטרף לטיול הבא... ממוגן ואוליי אפילו מוגבה
מוטוריקה-כתבת שסרן אחורי אוחז ונעול ימנע העברת כוח לסרן קדמי מחליק,אני לא מבין איך... הריי ב4 על 4 במצב טרנספר כוח, אין דיפרנציאל מרכזי,הדרייושאפטים קדימה אחורה מסתובבים אותה מהירות... הקטע הבעייתי להבנתי הוא שהדיפרנציאל לא עומד בעומס בלימה של גלגל מסתובב... ואם התושבת היא שנקרעת ולא הגלגלשים הפנימיים,אז זה נטו המעטפת... ולא יעזור כלום פרט לחיזוקה/החלפתה במקרה שמופעל כוח של גלגל מסתובב שנעצר באחת בגלל שחזרה אחיזה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אלרואי,
מכיוון שהקיט בטראנספר חדש אצלי ואני עוד לא יותר מדי מיומן איתו, אני מקפיד לשים עין על הסל"ד ולא לעלות חזק מדי, ושם הייתי עם לחץ אוויר נמוך במיוחד אז הקפדתי עוד יותר. ראית יותר החלקות של הרכב ו"בריחות" של הרכב מהרגיל אצלי בגלל החוסר בגלגל הרביעי. זה היה אותו 2Low ב- 1500 סל"ד כמו תמיד, למעט הנקודה שנעצרתי ולקחתי קצת תנופה. אולי אתה מבלבל עם העלייה הקודמת, זו של האמבטיה.
איפה התמונות, אגב ?
לא, אני לא מבלבל עם העליה הקודמת, מה שכן, אגרסיבי כמו שכתבתי זה לא היה, אבל גם זחילת סלעים זה ממש לא היה, תאמין לי ראיתי מבחוץ.
התמונות, אני אעלה לפה מחר מחרתיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
momi-r
ELRO
אני יודע וגם ציינתי שהשבירה באה אחרי הברקס... מה זה אומר ומה הייתי אמור לעשות כדי שהביצה לא תישבר ?
לדעתי בשאלה ששאלתי קודם לגבי 2 המצבים אז אולי אופצייה ראשונה הייתה עוזרת פה..
נדב
אשמח לטיול משותף באיזור ניצנים אם מסתדר נעבור גם לעלייה ההיא .
וואלה לא יודע, יכול להיות שהברקס היה כאשר התנועה היתה עדיין חזקה על הגלגלים וזה מה שגרם לפיתול (או מה שזה לא יהיה) שפיצח את הביצה.
זה כמו נחיתה עם גז אחרי קפיצה (בערך).
אסף,
ברוך הבא למשפחה... תגלה כאן עוד המון עזרה הדדית ...
לשאלתך:
בהצלבה כשהסרן האחורי לא נעול אז שני הגלגלים שבאוויר מאיצים למהירת מאוד גבוהה ואז הנחיתה גורמת לשבר. כשהסרן האחורי נעול אז ההאצה הזו לא קורית.
אפרט:
נניח לצורך הדיון שגלגל קדמי ימני ואחורי שמאלי באוויר, וההגה מכוון ישר. בלי נעילה בכלל שניהם יאיצו והסל"ד יעלה לשמיים כי אין התנגדות.
עם נעילה אחורית שני הגלגלים האחוריים יסתובבו באותה המהירות בגלל הנעילה, עד כאן זה ברור אני מניח.
מכיוון שאין דיפרנציאל מרכזי, סכום המהירויות של שני הגלגלים האחוריים זהה לסכום המהירויות של הקדמיים.
מאחר וגלגל קדמי שמאלי על הקרקע, אז הוא מסתובב באותה מהירות של האחורי הימני, שמסתובב באותה מהירות של האחורי השמאלי, מכאן (אלגברה פשוטה) שגם הגלגל הקדמי שבאוויר מסתובב באותה המהירות. כל זה נכון כמובן אם אין החלקה.
אם הרכב מחליק אחורה למרות הנעילה, נוצר הפרש מהירויות, אבל לא קיצוני כמו במקרה שאין נעילה כי עדיין יש התנגדות למנוע והסל"ד לא עף לשמיים. גם כאן עדיף לבלום.
כל זה לא קשור למקרה של מומי, שם לא היתה מכת כוח, אלא כוח מופרז בלי "מכה".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
momi-r
יכול להיות שאתה צודק אבל תסביר לי
מדוע שהרכב היה משולב 4X4 היו רעשים מהביצה של שיניים שקופצות ואחרי שניתקתי מ 4X4 הכל היה שקט ורגיל לחלוטין
ואם לא הייתי אומר לך שהביצה מפוצצת לא היה לך שום סיכוי לדעת.
ועוד לדעתי , אם המכלולים היו ממשיכים להסתובב ב 2-3 ק"מ עד לגרר לדעתי הכל היה נאכל שם והיו גם קטעים שנסעתי ממש בטורים גבוהים ובמאמץ כי הייתי צריך לצאת מהחול ב 2X4 ומה שנראה בפועל בתוך הביצה היה כאילו ניזוקו כמה שיניים בודדות וזהו אבל זה היה מספיק כדי להחליף הכל .
ואשמח לדעת איך בדיוק ניתן לשחרר את הנעילה הקבועה בקצוות ?
קוראים לזה לוקרים ידניים.
קבל זאת כעובדה, GV עם דיפרנציאל קידמי מקורי גם במצב 2X4 הציריות מסתובבות כל הזמן.
גם אחרי שפיצחת את הדיפרנציאל הציריות הסתובב, איך זה שינה את התוצאה הסופית ? לא נדע לעולם.
השכלתי... :) תודה על ההסבר המפורט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
קוראים לזה לוקרים ידניים.
קבל זאת כעובדה, GV עם דיפרנציאל קידמי מקורי גם במצב 2X4 הציריות מסתובבות כל הזמן.
גם אחרי שפיצחת את הדיפרנציאל הציריות הסתובב, איך זה שינה את התוצאה הסופית ? לא נדע לעולם.
אני לא בטוח שאתה צודק. הניתוק ב GV לפי מה שאני יודע מתבצע בתוך גוף הסרן, הדיפרנציאל לא מסתובב אחרת הקורונה מסובבת את הפיניון ותראה גם את הדריישאפט הקדמי מסתובב תמיד וכידוע זה לא המצב.