תגובה: עדכון בנהלי כניסה לירדן
נימוס זה טוב.
חשוב לציין שכל הויה דולורוזה הזו מתבצעת בנימוס מופגן.
למעט האיסור הרשמי על כניסת טרקטורונים ו-SBSים (כנראה בצדק, בגלל ההשתוללויות שלהם בעבר ועוד כל מיני חיכוכים שקשורים יותר לסוג האנשים ולא לסוג כלי הרכב) יש את הסיפור של רכבי השטח המשופרים שהתחיל עוד מלפני הקורונה ויצא בצורה של מסמך רשמי של משרד התיירות הירדני, שאין בו שום התייחסות לכל שיפור בנפרד. אין שום הגדרה או התייחסות טכנית. הם לא בודקים רשיון רכב, לא מציינים גדלי גלגלים או הגבהות או פגושים או שנורקלים או כננות או זרקורים - ההחלטה מה "משופר" היא רק לפי העין, ונתונה לראות עיניו של קצין במעבר הגבול. מה בא לו טוב או לא טוב בעין.
תרגום של המסמך הזה, ולא מגוגל טרנסלייט אלא תרגום-תרגום-אמיתי, העלה שהם משתמשים במונחים שאותנו קצת מצחיקים - הג'יפים המשופרים נקראים שם "מכונות דחף מתקדמות" וכו'..... מכיוון שאיני דובר ערבית ולא מצוי בסלנג או במונחים הטכניים שלהם, אני לא מגחך. חשוב לציין שאיסור הכניסה לרכבים המשופרים עדיין בתוקף בכניסה במעבר הגבול הדרומי (אילת/עקבה) ולא בצפוני (נהר הירדן/שייח' חוסיין) שבו לא עושים שום עניין מהשיפורים ברכב וכל התהליך קל ומהיר בהרבה.
אבל סיפור הצבע זה עניין חדש. אין איזושהי הנחיה ברורה בכתב לגבי הצבע או המראה הכללי של המכוניות - הם יודעים טוב מאוד איך נראה רכב צבאי ישראלי ואין שום ספק שאף רכב של מטייל שמנסה לעבור, כולל ג'יפים פתוחים בצבעים המדוברים, לא נראה כמי שזה עתה השתחרר משירות צבאי.... עושה רושם שהכל תלוי רק במצבי רוח של מישהו במעבר הגבול. להגיון בסיסי ולהצגת מסמכים רשמיים של מדינת ישראל כמו רשיון רכב מקורי וכו' שמוכיח שמדובר ברכב אזרחי בבעלות אזרחית-פרטית - אין שום חשיבות מבחינתם.
החשש שלי הוא שברגע שזה יועלה לשולחנם של דרגים בכירים באמת שיצטרכו להוציא הנחיות ומסמכים רשמיים בנושא ש"יעשו סדר" - עלולים לבוא רק הידוקים והחמרות נוספים בנהלים - והפעם באופן רשמי. וזה משום שבדברים כאלה, לירדנים יש נטיה מסורתית ומוכחת לתגובות-יתר ולפעולה עם הבטן ולא עם הראש.
מה שבטוח זה שלאירועים שמתרחשים בצד שלנו יש משקל רב בזה (מבצע בעזה, מהומות/מתיחות באיו"ש, העיתונאית מאל-ג'זירה שנהרגה, מתחים סביב הר הבית, יום ירושלים, מצעד הדגלים, יום האדמה וכו' וכו'). זה לא סוד שבנרטיב הפלסטיני בכל שבוע חל איזה שהוא תאריך שמציין משהו בסכסוך, מה שגורם לקצינים/בעלי סמכות מקומית בצד הירדני לנסות להיראות נחרצים וקשוחים.
אהלן, יש למישהו מושג לגבי ההנפצות של מעבר גבול עקבה בנוגע לגיפים? מתכנן לעבור שם בחודש הבא עם פטרול משופר קלות מה שנקרא. מוגבה2 טמבונים וכננת. בקיצור רכב סביר לגמרי, לא איזה רוביקון על 37. לא בא לי להגיע לשם ולקבל חיזלוש מהירדנים.
תודה מראש לעונים.
Sent from my V10 using Tapatalk
עם רכב כמו שאתה מתאר, אל תנסה להיכנס ממעבר רבין/ערבה.
הרכב שלך נחשב "משופר" וסיכוי גדול שהירדנים לא יאפשרו לך.
במעבר נהר הירדן/שייח' חוסיין הצפוני לא יעשו לך בעיות.
כל זה כמובן, בכפוף לעדכונים ממה שקורה כרגע בירדן. הממלכה בתקופת מתוחה מאוד וספק אם הייתי ממליץ למישהו לנסוע לשם כרגע.
טוב לדעת, תודה רבה דרור
Sent from my V10 using Tapatalk
מקפיץ את הנושא
האם יש משהו חדש בנושא נהלי הכניסה לירדן?
והאם ניתן להיכנס עם רכב בקונסטלציה כלשהי באופן עצמאי (ללא מדריך/שוטר)?
תודה רבה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
למרות של מיני שמועות, בינתים אין שום שינוי. לטוב ו/או לרע.
במעבר בית שאן כל רכב שלא נראה צבאי או בגוונים שמזכירים רכב צבאי, יעבור בקלות. כולל כלים מאוד משופרים.
במעבר ערבה כל דבר קטן שמזכיר שיפורים כלשהם, לא ייכנס. וכמובן כל דבר שמזכיר, ולו ברמז, משהו צבאי.
לגבי שוטר ומדריך - זו דרישה מפורשת אך ורק מאזרחים ישראליים יהודים. אין בהם צורך אם אתה אזרח ישראלי-ערבי. אמיתי.
תודה [emoji1431]
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
שאלה.
אם אני בא כאזרח אירופאי עם האוטו הישראלי שלי. זה יכול להקל ? להחמיר ? לא יעבוד בכלל ?
Sent from my DN2103 using Tapatalk
תיאורטית לא צריכה להיות בעיה.
אבל זה רק בתיאוריה.
עדיין לא ניסיתי להיכנס לירדן עם הדרכון האירופאי שלי.
אני גם נכנס עם רכב שלא רשום על שמי. כך שבנוסף ליפוי הכוח ולשאלות שלהם, אני צריך להוסיף למשוואה עוד נתון בדמות דרכון אירופאי?...
ירדן היא מדינת עולם שלישי עם המון בירוקרטיה וכל מה שמשתמע מזה. במיוחד בכל מה שקשור להתנהלות מול שוטרים ואנשי מוחבראת במעברי הגבול. עודף נתונים "בעייתיים"/מעוררי שאלות כמו למה אזרח של האיחוד (פולני) נכנס עם רכב ישראלי, ועוד כזה שאינו שלו?..... זה משהו שעלול לעשות להם קצר במוח, והמשמעות של הקצר הזה היא "רק" עוד שאלות ועוד עיכובים, במקרה הטוב.
אותי עדיין מסקרן העניין של הרכבים דמוי צבאים.
אחת הסיבות שמרתיעות אותי מכניסה לירדן עם הסופה בצבע מדברי שלי..
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תיאורטית לא צריכה להיות בעיה.
אבל זה רק בתיאוריה.
עדיין לא ניסיתי להיכנס לירדן עם הדרכון האירופאי שלי.
אני גם נכנס עם רכב שלא רשום על שמי. כך שבנוסף ליפוי הכוח ולשאלות שלהם, אני צריך להוסיף למשוואה עוד נתון בדמות דרכון אירופאי?...
ירדן היא מדינת עולם שלישי עם המון בירוקרטיה וכל מה שמשתמע מזה. במיוחד בכל מה שקשור להתנהלות מול שוטרים ואנשי מוחבראת במעברי הגבול. עודף נתונים "בעייתיים"/מעוררי שאלות כמו למה אזרח של האיחוד (פולני) נכנס עם רכב ישראלי, ועוד כזה שאינו שלו?..... זה משהו שעלול לעשות להם קצר במוח, והמשמעות של הקצר הזה היא "רק" עוד שאלות ועוד עיכובים, במקרה הטוב.
הבנתי
תודה.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
אותי עדיין מסקרן העניין של הרכבים דמוי צבאים.
אחת הסיבות שמרתיעות אותי מכניסה לירדן עם הסופה בצבע מדברי שלי..
אין מה להרחיב בנושא הזה.
כל דבר בגוון צבאי או שנראה צבאי או מזכיר משהו צבאי כמו סופה/סיקס/לנדרובר פתוח וכו', קיים סיכוי לא קטן שלא יעבור, יקבל את הגדרת ה"ממנוע" ולא ייכנס יותר לירדן אף פעם. גם אם כבר נכנס איזה 40 פעמים קודם לכן, כולל שבוע קודם, ללא שום בעיה.
למה? ככה! אין שם הסברים הגיוניים. הם לא מתייחסים בכלל למה שכתוב ברשיון הישראלי.
ואף אחד שם גם לא חותם לך שאחרי שתצבע את הג'יפ, נגיד, בכחול או אדום - הם יבטלו את ה"ממנוע" שלו.... כי כל ההגבלות הנ"ל לא כתובות בשום מקום. הכל נתון לגחמות ולשרירות הלב של קצין המוחבראת במקום באותו רגע.
הם כבר סירבו להכניס גם ג'יפים בצבעים תמימים לגמרי כמו לבן וגם הם נכנסו לרשימת ה"ממנוע".... מיותר לציין שכאשר הם עושים לך את הבלגן במעבר הגבול, קשה להימנע מהתחושה שזה בכוונה ושהם ממש נהנים מתחושת שכרון הכוח ומטרטרים אותך כי הם יכולים.
בקיצור - לא קל, לא פשוט. אז מה עושים? תתאפק עם הסופה עד שדברים ישתנו שם, אולי, בעתיד.
בינתים אל תנסה להכנס איתה כדי לא "לשרוף" אותה אצלם (אחר כך יהיה מאוד קשה להוציא רכב מהרשימה השחורה של ה"ממנוע" הזה). תתארגן על טיול ברכב עם חזות יותר תמימה. בטיול הקלאסי בירדן השטח הוא בעיקר חולות - ובשביל החולות של ואדי רם (ואפילו כמה קטעי הסלעים הבודדים שם) לא מוכרחים רכב עם לוק קרבי קשוח כמו סופה (שמסתבר שמושך עינים קטנות ורעות של נציגי שלטון בכל מקום, לא רק אצלנו). גם סובארו AWD מספיק טובה כדי להינות מנהיגת שטח בחולות של ואדי רם וזה לא יפגע בהנאה שלכם מירדן.
אתה נכנס להדרכות בירדן עם הסופה?
כבר לא.
מלפני שנה בדיוק (מאי 22') היא "ממנוע".
נוסע בסובארו. היא מעולה בחולות.
דרור, מה לגבי טנדרים? פתוחים / סגורים?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
אין שום בעיה עם טנדרים
הם רק משלמים יותר בכניסה לירדן (ביטוח+לוחיות, עולה לך כ-140 דינר כולל הכל, לעומת 91-96 דינר לרכב רגיל/ג'יפ)
במעבר הצפוני כאמור עדיין לא מתייחסים לשיפורים/הגבהות וכו' - הגבהות, צמיגים גדולים, כננת.... אין בעיה. רק שלא ייראה צבאי
במעבר הדרומי כל מה שלא נראה מקורי מהיצרן - לא ייכנס. זה יכול לרדת גם לרזולוציה של צמיגי שטח מלא או פגוש ברזל