חברים,הבעיה, הסוגיה, לדעתי קשורה בכלל לתצפית על החיים מנוקדת מבטו של הצופה הישראלי. אנחנו בכלל עדיין מדינה בהתהוות,אין חוקה,כל הממסד עדיין בהרצה לקראת הדורות הבאים,תמיד יכול להיות יותר טוב,ריבוי מפלגות [מזכיר את 12 השבטים] שכל אחת מושכת לכיוון שלה.[בהחלט לגיטימי]תקשורת שעוד לא למדה את תפקידה היעודי[רק צינור לאינפורמציה ותו לא] בלי הבעת דעה של עיתונאים,ימניים או שמאלניים,זה מותר רק לפובלציסטים.אנחנו חיים במזרח התיכון עם כל ההשפעות של הלבנט מסביב [תראו את הזבל למשל שהצטבר בחופי הכינרת ולא פונה ע"י המטיילים עצמם,או ההתנהגות בכביש וכו']אפשר להכביר מילים על חסרונות המדינה המיוסרת שלנו שעות רבות.לישראל יש תקציב בטחון אדיר מיום קיומה ועד לעצם היום הזה,מלחמת תש'ח לקוממיות לא רק שלא הסתיימה היא בעיצומה.קחו זוג צעיר שיש לו משכנתא בסדר גודל של כ- 40% מתקציבו הכללי ותראו איך הוא חי [לא צריך לספר לכם] איפה להשקיע: להחליף מכונת כביסה,את הווילונות שקיבלו מהסבתא,מה עם החוגים לילדים? נקצץ בשעורי הטניס? לא נשפר את הגיפ בזמן הקרוב? בקיצור לא חיים אלא גוררים רגליים ומתקיימים.יהיה יותר טוב שנסיים עם המשכנתא שושקה. למדינת ישראל לא תסתיים המשכנתא לעולם.וזה אומר קיצוץ בסל הבריאות,בחינוך,בתשתיות וכו' כנראה עד אחרית הימים,שקט לא יהיה פה.איך למדתי להתמודד עם המציאות הזו? ואני כבר בכלל לא צוציק,בואו נגיד שיש לי רשיון נהיגה משנת 1963.לקחתי את הביטוי להסתכל על החצי המלא של הכוס כמוטו לחיי.יורד לירדן ההררי 2פיתות וזעתר, המיים שוצפים? אלוהים גדול.לא זקוק לדיאליזה פעמיים בשבוע?אלוהים גדול.יש 2 נעילות בסופה? אלוהים גדול.המיים מפכים בתל-דן,ציוצי הציפורים ערבים לאוזני בעודי לוגם מהקפה המהביל עם איזה נובלס קטנה?אלוהים גדול.לא רוצה ניאגרה,ילו סטון,מואב.נמצא בתצפית בעמק האלה?חושב הרבה על הל"ה שבזכותם אנחנו כאן,אלוהים גדול.עולה ל-21 חושב הרבה ומוקיר את הצעירים שפרצו את הדרך לירושלים עם כובע גרב ועכשיו אני נהנה מהנוף המקסים? אלוהים גדול.כן יש הרבה מגרעות,חסרונות במדינה שלנו, ולא שאין מה לתקן, אני אימצתי את המודל החיובי.