הייתי מפסיק את הדיון בנושא בשלב הזה ,
יש עוד אנשים שקוראים את החומר בפורומים,
התוצאה הסופית תהיה שהמכונים יחמירו יותר , והמבין יבין.
Printable View
הייתי מפסיק את הדיון בנושא בשלב הזה ,
יש עוד אנשים שקוראים את החומר בפורומים,
התוצאה הסופית תהיה שהמכונים יחמירו יותר , והמבין יבין.
יצא לי לגרור דיפנדרים מאות קילומטרים בעזרת רצועה שום בעיה במערכת העברת הכח.
אפשר למחוק את ההודעה הזו.
אני חושב שכולם פה מבחינים הייטב בבדיקות, לא צריך לזלזל :-)
לי עשו בדיקת *עשן* במאמץ ליפניי שלוש שנים, טרנו דיזל מן הסתם, ונחש מה, נורת ה ABS נידלקה, וגם המשיכה לדלוק לאחר מחזור או שניים של כיבויי והדלקה.
בבדיקה כזו, רק סרן אחורי רץ. בטרנו הוותיק יש ניתוק מוחלט של הסרן הקידמי כך שנזק מכני לא בא בחשבון, אבל המחשב עלול להשתגע. בטסט של שנה שעברה בקשתי לפסוח על הבדיקה במאמץ, וכך היה, בטסט השנה אפילו לא ביקשו לבצע את הבדיקה.
אחד שמבחין:-)
רבין
דורון אין שום חשבונות לשלם מכירים מצב ניוטרל בתיבת העברה?
תום,
קח צעד אחורה ואל תזלזל במה שאחרים אומרים. ובטח אם זה לא מגובה בעובדות... :)
מצב ניוטרל בתיבת העברה מנתק בין הכניסה שבאה מהגיר לבין הדיפרנציאל שמחלק תנועה בין 2 הדרייבשאפטים.
זה אומר שגם את תהיה בניוטרל, עדיין הדיפרנציאל המרכזי יסתובב (כמו משוגע) עם תרים סרם אחד באוויר ותיסע על השני.
זה טוב לגרירה כשהרכב עם כל הגלגלים על הקרקע כדי לא לסובב את הגיר אבל לא למצב בו סרן אחד מורם ויש תנועה יחסית בין 2 הדרייסשאפטים.
של פורד אבל אותו רעיון. סרטון מדהים ד"א...
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/0gUSaNryioI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
איל
ברור נו ו.... דפרנציאל אורכי מתנהג כמו סרן הציריות מחוברות אל דפרנציאלים הרוחביים והפניון מקבל את הכח מתיבת העברה.
נזק למכלולים נגרם כתוצאה של הפרשי מהירויות (אנרגיה) פתאומי
לדומא: גלגל שמסתובב בהצלבה באוויר ומגיע לקרקע הכח מנסה לעבור לגלגל השני ואו לדריישפט\טרנספר גיר מנוע לגלגל הוא לא יכול והפרש המהירויות בין המנוע גיר טרנספר לגלגל יוצרת עומס שעלול לגרום לנזק .
שאתה בניוטרל היוק(המחשה)יכול להסתובב וכך לכח\מהירות\אנרגיה יש לאיפה ללכת.
נב כלום לא נכתב בזלזול.
אין לי מושג לגבי יצרנים אחרים לגבי תיבת העברה של דיפנדר אתה טועה .
שימו לב, תקראו כל אחד את תגובותיו של השני כמה הודעות אחורה... זה קצת "שיח חרשים"
1. תום מדבר על גרירה כשכל 4 הגלגלים על הרצפה (עם רצועה...)
2. SHAHAV מדבר על גרירה כשרק סרן אחד מסתובב
3. דורון מנסה לומר שלמרות ש- 4 גלגלים על הרצפה עדיין יש פוטנציאל נזק (שימון?).
4. SHAHAV מנסה להסביר למה יש נזק
5. תום מסביר על נזקים בהצלבות מול גרירה כאשר אין עומס על הציריות
עשיתם קצת סלט מהשרשור...
(לפחות בשבילי)
יונתן... אני נעלבתי. מה איתי??
בקשר לסלט
א.השתמשתי בדוגמת ההצלבות כאמצעי המחשה בלבד לגלילים שמסובבים רק סרן אחד במער העברת כח בעלת דפ אורכי ותיבת העברה במצב ניוטרל.
ב.בקשר לנושא השימון אשמח לקבל הסבר מכיוון שהמיכלולים פשוט טבולים בשמן ואין מעברים או משאבת שמן כמו בגיר אוטמטי.
ג.אפשר לנסוע בדיפנדר ימים שלמים על מגרש אספלט בסיבובים (דיף מרכזי עובד) גם נעול וגם משוחרר עם בלימות והאצות אגרסיביות(אותו דיפנדר כל הזמן) בלי נזק מיידי לתיבת העברה.
בברכה
אני פרשתי מהדיון.
אתם משווים גרירה לפעולה שונה בתכלית.
ולא מגיעים לנקודה.
עד שמשהו פה לא נותן דעה מקצועית מטעם מהנדס/ דעה מקצועית מאדם מוסמך ברכבים הללו, הדיון הזה נראה כמו "אני חושב שזה ככה ואני חושב שזה ככה"
תכלס מה שקורה בשטח, בעל ניבה עובר את הבדיקה הזאת כבר 15 שנה בלי שום בעיה.
בעברי הצבאי עבדתי על דיפנדרים עם מתקן סקיד קאר, מתקן שמרים את החלק הקדמי או האחורי כדי לדמות מצבים של החלקה(היגוי יתר, תת היגוי).
פועל יוצא מזה הוא כאשר מרימים את חלקו האחורי מתבצע סחרור גלגלים משמע הפרשי סיבובים גדולים מאוד.
על אותו רכב עובדים כבר 4 שנים מבלי שנגרם נזק לדפרנציאל המרכזי, חשוב לציין שהרכב עובד מאוד קשה לפחות פעמיים בחודש למספר ימים למשך כל היום ובלי רגל עדינה על הגז.
רכב שני שעובדים עליו עם מערכת הסקיד קאר הוא האמר, גם 4על4 קבועה, עם הרכב הזה עובדים גם 4 שנים, מעולה לא נגרם נזק לתיבת העברה, הרכבים אינם חדשים.
אלה העובדות בשטח.
אתה מכיר מישהו שמת מסיגריה אחת?
סימן שעישון זה בריא!
אני גם חושב שנהיה פה קצת סלט.
עיקר הטעות פה לדעתי היא שערבבתם מצב של גרירה(סרן אחד באוויר),לבין בדיקה על מתקן גלילים במכון בדיקה.
לדעתי אין מה להשוות בין המצבים,אמנם שהם יוצרים את אותו אפקט אבל אין מה להשוות פעולה שנמשכת כמה שניות לפעולה ממושכת של למעלה משעה,נניח.
הרי יצרני הרכבבים שהזכרתם ,בהתייחס להערות שלהם לאופן הגרירה,לוקחים בחשבון צורך בגרירה ממושכת ולאורך של מאות קילומטרים.
קחו בחשבון גם מהירויות שונות מאוד בין המצבים.
דעתי היא:
א. אין מה להשוות בין שני המצבים.
ב. מצב גרירה עם סרן אחד באוויר לרכב בעל דיפרנציאל מרכזי,הוא מתכון לנזק ודאי.
ג. אין שום סכנה לדיפרנציאל המרכזי כתוצאה מפעולת הבדיקה במכון בדיקה מאחר ומדובר בפרק זמן קצר מאוד בעיקר,וכן מהירות נמוכה יחסית.
טל.
הי זה המגרש שהתכוונתי אליו רק בפירוט יתר
זה אותם כלי רכב כבר 6 שנים ולא ארבע.ועוברים עליהם שבעה מדורי גיהנום על בסיס יומי.
זה משול למגורים על הארובות ברידינג