-
תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית
כשהייתי ילד קטן הייתי הולך וגורם למכוניות לשקוע כדי שאחר כך אוכל לחלץ אותם :rolleyes:
תמיד אבל תמיד שמתי את האבן בגלגלים הלא מניעים !!ותמיד עם כיוון הנסיעה
ואתה יודע מה ?
100 אחוז הצלחה
-
תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
כלכך לא נכון שאתה עוד לא יודע את זה!!!
אתה כל כך מתעקש על התיאוריה כשמהציאות בשטח מוכיחה אחרת
אבנר עשה את הניסוי הזה בפעם הראשונה על טרופר עם סקפטיות רבה -בהמלצה והדרכה שלי
אני גיליתי את זה כמו שגילו את הצ'יפס כשנפלה לטבח בטעות חתיכת תפו"א לשמן רותח
אצלי הקומפרסור של הarb עבד אך לא בתפוקה מלאה ומכיוון שקו האויר קדימה קצר בהרבה אז הקדמית ננעלה והאחורית לא (תוכל לראות זאת בסרטון המצורף)ועדיין עליתי הרבה יותר בקלות מפטרול שגם נעול אחורה ,גם סטבילייזר מתנתק, וגם סרן חי קדמי
ההסבר פשוט
כשגלגל קדמי פוגש סלע הוא נעצר
אם גם יש הפרש גבהים בין שני צידי הסרן ולגלגל הנגדי אחיזה נמוכה הכח יעבור לגלגל זה והוא סתם יפרפר
במיקרה כזה הסרן האחורי לבדו ינסה להתגבר על המדרגה /סלע
אך הגלגל הקדמי שנעצר יהווה "רגל ציר" וכל הרכב יסתבסב סביב נקודה זו מה שבמקרים של עבירות טכנית במקומות צפופים יגרום לתסבוכת שכן אתה עלול למצוא את הזנב בתוך מכשול שלא תכננת ללא יכולת לסגלת אחורה מצד אחד ומצד שני ללא יכולת לטפס קדימה = תקוע
בקיצור תסתכל בקישור הבא
http://www.youtube.com/user/sergioko...41/rbZJDgG25xo
דרכי משמוליק , התגובה מתייחסת לדורון ולכל תומכי הנעילה האחורית
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liron_al
טל, איזו נעילה התקנת בטראנו לקדימה?
בחיפושים מתישים ברשת לא מצאתי שום נעילה שתתאים... (R180A)
יותר מזה - נעילה קדמית (או אחורית) בטרנו לא מצביעה על כלום. אין דיפרנציאל מרכזי, ז"א שברגע שאתה נועל,
ולא חשוב אם אחורה או קדימה, אתה אוטומטית מגביל את הסרן הנגדי.
עוד דבר, אין מצב שהציריות בטראנו יעמדו במומנט שמפעילה הנעילה. לדברי ARB, זו הסיבה שאין להם דגם לטראנו מקדימה.. שלח לינק!!
סיקרנת אותי!
לירון,
ההחלטה של יצרן אפטר מרקט לייצר נעילה כזאת או אחרת נובעת משיקולים מסחריים פרופר ! זה לא אומר כלום מהבחינה הטכנית.
לא הבנתי מה קשור פה דיפרנציאל מרכזי, בטרנו יש טרנספר part time שזה המצב האידיאלי למצבי עבירות שאנחנו מדברים עליהם וגם למי שיש דיפרנציאל מרכזי במצבים של שטח קשה הוא נועל אותו מה שהופך אותו ל part time למעשה...
לגבי חוזק הסרן הקדמי זה אולי נקודה בפני עצמה שיש לתת עליה את הדעת אבל היא ממש לא קשורה לדיון התאורטי פה.
צא מנקודת הנחה שאין בעיה של חוזק לצורך הדיון.
כולם פה רצים למצבים קיצוניים שבהם כדאי מאוד שיהיו שתי נעילות אחרת הסיכוי שתשבור את אחת מהציריות הוא גבוה.
ואם כבר להימנע משבירות, אז עדיף שרק הסרן הקדמי יהיה נעול ביחס סרן אחורי (בלבד)נעול. (יותר החלקות פחות גזירות).
תחשבו על 80% המצבים הריאליים שאתם מתמודדים איתם בשטח, אל תקפצו ישר לאקסטרים.
עוד נקודה, להבדיל מכל שועלי השטח הותיקים שהגיבו פה ועם כל הכבוד לנסיון שלהם בשטח , אף אחד מהם לא ניסה הלכה למעשה את האופציה השניה
מלבד alal שמדבר באמת מנסיון בשטח עם נעילה קדמית בלבד ועל בשרו.
אני מזהה פה לא מעט קיבעון מחשבתי בכל פעם מחדש שמדברים על זה.
טל.
-
בואו נעשה סדר בדיון על ידי ניסוח השאלה בצורה ישירה:
ציטוט:
יש ברשותך רכב שטח סטנדרטי מקורי מהמפעל - עם דיפרנציאלים פתוחים רגילים.
אתה מקבל לבחור שיפור אחד ואחד בלבד, איתו תצטרך לחיות ולטייל עד שתמכור את הרכב. זה מה יש. עליך לבחור אחת משתי האפשרויות הבאות:
א. נעילה נשלטת קדמית
ב. נעילה נשלטת אחורית
אנא סמן אפשרות אחת בלבד.
נסו לענות בכנות ובלי לחפור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נמרוד,
אתה באמת מנסה לפתור את הדיון הזה בשיטת כוכב נולד ?
אני לא רואה שום תועלת בתוצאות הסקר שאתה מציע.
אנחנו צריכים להודות על כך שלא עשו סקר דומה "מה אתה מעדיף עולם עגול או שטוח..."
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
נעילה אחורית חסונה יותר מקדמית ? על מה אתה מדבר בדיוק ? ומה קשור מפרקי היגוי ???
אני עם alal, לדעתי המצב שבו משקל הרכב הנוטה אחורה ומבטל את רוב אחיזת הסרן הקדמי ביחס לאחורי, הינו הרבה יותר תיאורטי ממה שקורה לרוב בשטח.
קחו גם בחשבון שברוב המצבים במעלות, הסרן האחורי עם מהלכים טובים, ברוב המקרים יעמוד על שני הגלגלים על הקרקע - מה שמייתר את הצורך בנעילה שם - ויתן את הדחיפה הדרושה.
מה גם שלא תרצו להיות ברכב שמבלה יותר מידי זמן עם אחד מהגלגלים האחוריים באוויר באמצע מעלה, ואני בטח שלא...
ושוב מעשית, בשטח, ברוב המצבים הריאליים, נעילה קדמית תהיה יעילה יותר ביחס לנעילה אחורית.
אני הולך עם התיאוריה הזאת והתקנתי נעילה קדמית אצלי ברכב (טראנו עם מהלך אחורי משופר), אבל עדיין לא הצלחתי לבחון זאת בשטח מאחר והרכב מושבת זמנית.
אני מקווה שבשבועות הקרובים אוכל לחזור לפעילות ואז אעמיד זאת למבחן.
מן הסתם גם אעדכן פה בפורום.
טל.
סליחה , קבל תיקון , הכוונה הייתה למפרקי הציריות כמובן.
-
למה לא לבדוק את זה מדוייק:
תעלה את המעלה עם רכב עם שתי נעילות נשלטות
פעם תעלה עם קדמי ופעם עם אחורי ו אז תכתוב פה את המסקנות שלך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
נמרוד,
אתה באמת מנסה לפתור את הדיון הזה בשיטת כוכב נולד ?
אני לא רואה שום תועלת בתוצאות הסקר שאתה מציע.
אנחנו צריכים להודות על כך שלא עשו סקר דומה "מה אתה מעדיף עולם עגול או שטוח..."
טל.
חלילה. לי התשובה ברורה, ואינה דורשת ניסויים. אבל גם למי שחושב הפוך נדמה שהתשובה ברורה. והנסיון שלי בדיונים פסאודו-פיזיקליים בפורומים אינטרנטיים מראה שהרבה פעמים מה שמבדיל בין הדעות השונות הוא ההבנה של השאלה... אז פשוט חידדתי אותה.
אם השאלה היא - "האם יש מצבים שבהם נעילה קדמית בלבד עדיפה על אחורית?", התשובה גם ברורה לי, והיא כן.
אם השאלה היא - " האם יש מצבים שבהם נעילה אחורית בלבד עדיפה על קדמית?" התשובה גם ברורה, והיא כן.
קשה לי להאמין שמישהו חושב אחרת לגבי השאלות האלו.
אבל השאלה האמיתית היא זו שניסחתי, לא?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה לא קורה
הכל התחיל מזה שאצלי בגלל ה arb שתי הסרנים פתוחים לגמרי ביום יום ועדיין קדמית לבד הספיקה לי לבצע תעלולים רציניים
אצל אבנר בשני המקרים מדובר על סרן אחורי מוגבל ועל קדמי פתוח והשיקול היה עלות תועלת ובעלות תועלת במצב הנתון הזה הפער הוא עצום לטובת קדמית מכיוון ש:
1)היא יותר זולה כי לא צריך להחליף קייס במוגבל החלקה
2)מרויחים גם את המוגבל החלקה מה שמשפר משמעותית את העבירות עד למצב של כמעט שתי נעילות מלאות
למשל בזמנו כשהוא עשה זאת בטרופר העלות הייתה של 1000 ש"ח !!!
3)היפה בסרנים יפנים ששילוב הציריה לביצה מתבצע באופן חשמלי מה שאומר שמפסק קטן הופך נעילה אוטומטית לנשלטת - שוב כ1005 שקל (5 ש"ח עלות המפסק:p)
זו הכוונה של אבנר
-
לדעתי אנחנו מערבבים פה בין 2 דברים עקרוניים.
השאלה - האם עדיף הנעה קדמית או אחורית לעליית מעלה, לא שקול להאם צריך נעילה קדמית או אחורית.
דווקא בגלל שהעומס על הסרן האחורי יותר גבוה, ומכאן שהאחיזה בד"כ יותר טובה שם, הערך המוסף של נעילה הוא יותר קטן מאשר בסרן הקדמי שממהר להניף גלגלים באוויר.
MY 2 PSI
איל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
חלילה. לי התשובה ברורה, ואינה דורשת ניסויים. אבל גם למי שחושב הפוך נדמה שהתשובה ברורה. והנסיון שלי בדיונים פסאודו-פיזיקליים בפורומים אינטרנטיים מראה שהרבה פעמים מה שמבדיל בין הדעות השונות הוא ההבנה של השאלה... אז פשוט חידדתי אותה.
אם השאלה היא - "האם יש מצבים שבהם נעילה קדמית בלבד עדיפה על אחורית?", התשובה גם ברורה לי, והיא כן.
אם השאלה היא - " האם יש מצבים שבהם נעילה אחורית בלבד עדיפה על קדמית?" התשובה גם ברורה, והיא כן.
השאלה שניסחת לא מסננת תשובות הנובעות מ:
א. חוסר ניסיון מעשי בכל אחת מהשיטות.
ב. קיבעון מחשבתי.
ג. שיטת העדר ודעת הכלל .
עדיפה בעיני יותר השאלה שניסח moshik 999
אבל לא מסקנות - עובדות - עלה / לא עלה.
ומסקנה אחת מסכמת.
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כן נימרוד, יש כאלה שחושבים אחרת לצערי .
יש כאלה שיש להם ביד צבע שחור
ויש כאלה שיש להם לבן
לאחר שכולם יבינו שהאפור שולט
אני אוכל להגיד שאני מעדיף אחורית ,אם אני שוקל את אופי הטיולים שלי (כן ,רק שלי)
טל
-
הפעם הראשונה שבה הרגשתי בחסרונה של נעילה קדמית היתה בנורי, אבל דבר אחד נכון- נעילה אחורית בהחלט יכולה להיות מסוכנת, במיוחד כשפני השטח שתחת הגלגלים האחוריים דרדרתיים. אם יש דבר אחד שמפחיד אותי, חוץ מעששת, זה הקטע הזה שבו הגלגלים הקדמיים לא כל כך רוצים לעלות על משהו ואז התחת דופק לפתע פסיעה של 45 מעלות, כי החלק האחורי נעול. בד"כ זה קורה תוך שניה, לרוב זה לא נעים.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
i rest my case
CASE פתוח או נעול?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש ברשותך רכב שטח סטנדרטי מקורי מהמפעל - עם דיפרנציאלים פתוחים רגילים.
אתה מקבל לבחור שיפור אחד ואחד בלבד, איתו תצטרך לחיות ולטייל עד שתמכור את הרכב. זה מה יש. עליך לבחור אחת משתי האפשרויות הבאות:
א. נעילה נשלטת קדמית
ב. נעילה נשלטת אחורית
אנא סמן אפשרות אחת בלבד. .
סוזי המשתוללת - נא ממך תענה במילה אחת בלבד על הסקר של דורון, בלי *** מוח! א או ב?
אתם פה עד עלולים לבלבל , מישהו עד עלול ליקנות קידמית לפני אחורית ביגלל הדיון הזה...
רבין
-
להערכתי שוכחים פרט חשוב והוא שבציר הקידמי יש גם הגה
ומכוון טוב שיודע שיש נעילה אחורית מכוון כך שלגלגלים הקדמיים יהיה יותר קל (בוחר נתיב נח )
ולא ייתקלו בקיר ויגרמו לנעילה האחורית להפעיל לחץ סתם ובזבוז אנרגיה חשובה שגם יכול לגרום
לסבסוב של הרכב.
הגלגלים האחוריים הולכים אחרי הקדמיים אין להם יכולת היגוי.
מכוון מעולה ונהג עם ניסיון מייתר נעילה קדמית
בנעילה קדמית בלבד יש נטיה לא להשקיע בהכוונה של הגלגלים הקדמיים וזה מתכון לצרות.
אפשר לתכנן אחיזה של גלגלים קדמיים,מאד קשה לעשות את זה לגלגלים האחוריים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
סוזי המשתוללת - נא ממך תענה במילה אחת בלבד על הסקר של דורון, בלי *** מוח! א או ב?
אתם פה עד עלולים לבלבל , מישהו עד עלול ליקנות קידמית לפני אחורית ביגלל הדיון הזה...
רבין
אני משוכנע שגם סוזי יבחר באופציה ב' של נעילה אחורית מול דיפ' פתוח. ברור, שברכב פתוח כפול נועלים סרן אחורי לפני קדמי, למעט כל אותם אילוצים שדוברו. מי שבירר, בדק והתייעץ, ועל סמך תיאוריות או השערות הולך במודע וקונה נעילה נשלטת קדמית (או אוטומטית, אין הבדל בעיני בעניין הזה), מבלי שיהיו אילוצים מגבילים כלשהם, פשוט לא מבין נהיגת שטח מהי ודרכי העבודה על נעילות דיפרנציאל או התועלת שבהן. מהבחינה הזאת, מי שחמור-שיאכל קש!
קובי
-
מעטים הם היצרנים שמציידים רכב שטח בזוג נעילות כאופציית מפעל.
רנגלר רוביקון,טויוטה לנדקרוזר סדרה 70 או 80 או 105, מרצדס ג'י קלאס,טמפו באז'אז' (ג'יפ הודי שהיה לי באפריקה), ומרצדס יונימוג.
תרגישו חופשי להוסיף אם שכחתי מישהו...
בטויוטה וביונימוג ישן (שני כלים שאני מכיר היטב), אופציות הנעילה המקורית הן קודם אחורי ואח"כ מצטרף הקדמי.
אין אופציה לקדמי בלבד. או אחורי בלבד או נעול כפול.
ותחשבו על זה.
בסקר של נמרוד אני בוחר כמובן באחורי.
אבנר, אני זוכר אותך מדבר אחרת אחרי התקנת הנעילה האחורית (התלהבות רבה, להזכירך)
שמוליק, אתה באמת לא דוגמא לנהג הממוצע, עוד מעט תתחיל לשכנע אנשים ששלושה גלגלים ברכב זה מספיק...
בברכה,טושי