תגובה: מחפש רכב בתקציב עד 10,000 שח
במשפחה קנו לפני 5 שנים ניסן סאני 95, אוטומאט בשקלים בודדים.
מאז ועד היום כל ילד במשפחה שמוציא רשיון מקבל את הרכב.
הרכב גמע כבר מעל 350,000 ק"מ ולפחות 100 נהגים.
אפס תקלות, רכב מדהים, כל פעם שמישהו נתקע וצריך רכב, הסאני זה הפתרון, משרתת את כל המשפחה.
אחלה רכב, אמין, חסכוני, עולה כמה אלפים בודדים, מזגן מעולה, ממליץ בחום, אפשר גם להתקדם טיפה לאלמרה, אחלה רכב, לא יודע עם בתקציב, אבל רכב מעולה.
אתם יודעים מה מיוחד ומייחד אותנו החברים בג'יפולוג ?
אנחנו אוהבים להתווכח, להצדיק את הטיעונים שלנו, להתפלסף על כול שרשור שנפתח עם בקשת המלצה.
שמתם לב שפותח השרשור מזמן "נטש" אותו ...
רענן
לא מנסיון, אבל הסקסו ממידע שאספתי מבעלים, מאוד אמינה וחסכונית, אם כי חלשה.
הקסארה טורבו-דיזל אופציה מצוינת אם כי קשה למצוא אחת שהיא פרטית לכל אורך חייה וגם עם נסועה של פחות מ 200K.
מניסיון עם קסארה HDI, לא לגעת!!!
מנוע וגיר מצויינים ואוטו נוח שנוסע נפלא, אבל, מערכות חשמל בעייתיות, יש חיישן לכל דבר (הכל מפוקח מחשב באוטו הזה) וכל חיישן או רכיב חשמלי עולה הון. אצלנו ידית האורות (למשל, היו עוד תקלות כאלו) הייתה מפעילה ומכבה את האורות כרצונה או סתם גורמת לנורה בלוח השעונים להבהב (חשמלאי טען שהדרך לקצר קצרה), עלות ידית חדשה, 2000 ש"ח.
צרפתים עושים מנועים, גירים, שלדות וקומבינציה של של מערכת מתלים בצורה מעולה אבל בחשמל הם לא הכי מצטיינים ושהאוטו שלך מלא חיישנים בכל מקום עם גיר אוטומטי "חכם" וכל האוטו מפוקח מחשב... בצרפתית בת 10 שנים עם סביב ה-200K ק"מ וכמה ידיים שבטוח שלא כולן טיפלו באהבה, לא הייתי לוקח.
אני עם דרור, סופר מיני צרפתית (חוץ מקליאו, יש לי סלידה מרנו בכלל לא יודע להסביר למה), ספרטנית ככל האפשר (בלי ח"ח, נ"מ רק מזגן), רק לחפש אחת שמורה.
ניסאן סאני 93 ידנית יד ריאשונה קנינו אותה עם 5 גלגלים חדשים מזגן חדש האוטו שמור ברמה מפחידה (הייתי בטוח שהוא אחרי תאונה ועבר שיחזור מרב שאוטו מלוקק ) הרכב פשוט נוסע ונוסע חום קור לא מעניין אותו. אני גר באריאל ולמי שמכיר בדרך לאריאל יש עליה גדולה שלא מעט רכבים קיפחו את חייהם עליה (ממאמץ) בכל אופן הילוך חמישי 110 בלי יותר מדי מאמץ וכל התענוג הזה עלה ..... 5000 זוזים מומלץ בחום אני חושב שכדאי לרדת קצת בשנתון ולהביא רכב טוב יותר ואמין יותר :)
מור
אוטו מודל 93 מיוחב בבדיקת בלמים לפני כל טסט (רכב מיושן?)
ונדרש הרבה מאוד מזל למצוא רכב מהמודלים האלו עם אמינות טובה לעתיד (זה שהאוטו היה אמין עד היום, לא אומר שהוא יהיה אמין מהיום והלאה...)
אני הייתי מחפש את הרכב הכי חדש שאני יכול לקנות בסכום הזה (ובתנאי שמתאים למה שאני מחפש - נוחות/בטיחות וכו')
מיני/קומפקטית צרפתיה עונה על הדרישות לטעמי.
אתה צודק אבל... אצלנו התקציב היה 5K אצל עירא הוא 10K פחות או יותר מה שאומר ניסאן אלמרה כמו שכבר נאמר פה שנת 99 זה פשוט יופי של רכב. סך הכל ציינתי עד כמה אנחנו מרוצים מהניסאן (הרכב הזה באמת מפתיע ) :)
מור
לאישור בלמים עוצרים לרגע לפני טסט שנתי ובזה נגמר הטירטור המיותר הזה.
מאידך, רכב קטסטרופאלי כמו קסארה HDi שהוזכרה פה תגרום לו לדבר ובעיקר לקלל בצרפתית תוך חודש.
ניסן עם המנוע GA16 האלמותי שעושה גם עושה 400K ויותר בלי טיפולי טיימינג מתישים , תעשה לו את החיים פשוטים יותר.
אין לא היה ולא יהיה על הסובארו DL ידני מבחינת אמינות,
מניסיון עם הרכב הזה כחייל, שאין לו כ"כ אמצעי תחזוקה, זה היה תענוג,
הוא לא נוח, לנסיעות ארוכות, ופינוק זה ממנו והלאה, אך דבר אחד בטוח,
על האמינות והפשטות שלו אין עוררין, ויש גם גירסאות 4X4