אפרופו בימבה....
כשהבן הקטן שלך מדביק סטיקר אדום של ג'יפולוג על הבימבה שלו, וגורר אותה לחצר רק כדי להניח אותה בזוויות מגונות על הסלעים שבגינה - כי הוא רוצה "שהיא תיסע על האבנים כמו הג'יפ של אבא" - זה סימן שאתה נוהג בסופה.
Printable View
אפרופו בימבה....
כשהבן הקטן שלך מדביק סטיקר אדום של ג'יפולוג על הבימבה שלו, וגורר אותה לחצר רק כדי להניח אותה בזוויות מגונות על הסלעים שבגינה - כי הוא רוצה "שהיא תיסע על האבנים כמו הג'יפ של אבא" - זה סימן שאתה נוהג בסופה.
כשאתה מרים את מכסה המנוע ולא תוקע את המוט התומך בחור המתאים לו אתה יודע שאתה בסופה [של הקריירה שלך]
כשאתה רואה במפגש 30 , 40 , 50 סופות (go topless) , ושלך בינהים , ואין אף אחת דומה לשניה - אז אתה נוהג בסופה
כשאתה שומע שוב ושוב את אישתך שואלת - שוב אתה הולך למאהבת ?! - אין ספק שאתה הבעלים של סופה
ואישתי שואלת משהו אחר: למה לכל החברים שלך יש ג'יפ "נורמלי" ואני צריכה לעלות על ערמת הברזלים הזאת, לא מגיע לי קצת נוחיות בגילי? כל עליה לג'יפ אני קורעת :)" עוד קצת את "החנות"במכנסיים. ולא שהיא אהבלית, שרתה בצהל כחובשת קרבית [ביר גפגפה]:) ויודעת בדיוק מה זה סיקסים, נעילות, דנות, בולמים, קפיצים וכו' ואז אני מחייך את החיוך המטופש ואומר לה- מותק, עם הסופה הזאת תובילו אותי לקבר ישראל
כשבת הזוג, שגדלה בכפר-סבא והכי שטח שהיא ראתה בילדות היה הדשא מול בניין העירייה,
הולכת לאכול צהריים עם מנהל המפעל שמספר על טיול הגיפים שהוא עשה עם הלנדקרוזר החדש
והיא מעירה לו "הכל טוב ויפה, רק שזה לא באמת ג'יפ.." - סימן שיש לך סופה .
כשאני רוצה לנקות את כל המאווררים בבית שצוברים אבק קבוע, ויש ברוך השם איזה 6 כאלה בבית, יורד לחניה מניע ומפעיל את המדחס [מזגן]המובנה ותוך 3 דקות כולם צחים ובוהקים ובהזדמנות זו גם מכניס את אקדח האוויר לצינור ניקוז המיים של המזגן הביתי, סימן שיש לי סופה
על ברקסים כבר דיברנו?
כשבבוקר חורפי אני מניע, נוסע 100 מ' ומנסה להאט אבל ערימת החלודה בולמת בפראות - אני נזכר שזו הסופה.
כשהרמזור רק מהבהב ירוק והנהג/ת המעצבן שלפני מחליט לעצור, ותוך כדי שאני מקלל ובולם בפראות אני גם תופס את ההגה בכל הכוח וגם מנסה להזכר לאיזה צד היא משכה בפעם האחרונה - סימן שזו סופה. [וכשיום לאחר מכן אני עושה בטעות את אותה תרגולת עם הוולוו של אשתי והיא מסתכלת עלי כאילו נטרפה עלי דעתי - אני מבין שפינטזתי שאנחנו נוסעים בסופה], ושיקום מי שזה לא קרה לו!
כשבלמים מאחורה קיבלו סנדלים מחודשים, דרמים חדשים ונוצצים וכוון מדוקדק אבל כאשר אתה עומד בעליה/ירידה אתה רואה איך הרכב ממשיך להידרדר - אתה יודע שזו סופה ושהיא חונה רק בהילוך+אבן משתלבת, רצוי איטונג.
וכשאני רוצה לעשות פניית U בכביש עירוני ממוצע כל הנהגים אחרי נכנסים לכוננות רוורס, ברור שהפנייה לא מסתיימת בירוק, שמע השרשור הזה ממכר.
בטח שזה ממכר, זה כמו ללכת לטיפול פסיכולוגי - אתה יכול להגיד דברים שאתה לא מספר לאף אחד ואת חלקם אתה מסתיר אפילו מעצמך/מהיקרה לך מכל...
אולי אפילו יותר מדוייק - זה כמו ללכת ולספר בבת אחת את כל מה שלא בסדר איתה
הבעיה היא אם הולכים עם המטאפורה הזו רחוק יותר - אם הוא [חלודי] או היא [היקרה מכל] כל-כך בעייתיים, מה זה אומר עליך שאתה מוכן לחיות עם אחד כזה/כזאת?
כשהגיפ מרעיש רעשים מתכתיים ומבברץ בנסיעה ולאחר רחיצה טובה עם סבון נעלמים הרעשים כלא היו ואתה מרגיש שכשמעניקים
אהבה מקבלים בחזרה ,סביר להניח שיש לך סופה.
שוקי.
סופה זו דרך חיים, פשוט כך בלי מליצות. אם אני, אתה, הוא, כל כך"סובלים" ממנה ואוהבים אותה בכל זאת, כנראה שיש בה משהו ששווה את זה ולא בכדי. ואם נגלוש לבוטניקה : הרי היא כמו הצבר הדוקרני אבל המתוק המתוק. אם לא הייתי פוחד שיאשפזו אותי בכפיה הייתי שר ומנגן לה סרנדות.
אעפס ,זה מזכיר לי סיקס ,רק כמו שכתבתם,ה,ר,ב,ה י,ו,ת,ר ל,א,ט,..וחורררררק ,
אותם סימפטומים בדיוק.
אולי יש לי סופה?![חחחח...אין מצב].
ואפרופו סרנדות ,זה בכלל סירנות..
כשבעלי סיקסים כותבים פוסטים על עשרות עמודים כדי לעשות שוב ושוב השוואות בין סיקס וסופה... אתה יודע ש...http://jplg.jeepologltd.netdna-cdn.c...s/rolleyes.png
בעיניי כמעט ואין על הצורה הקלאסית של חזית הסיקס [כמעט - כי לוויליס וואגון/טנדר יש את הצורה המנצחת].
למעשה הם כל כך קרובים, משהו בין אבא ובן או אח בוגר וצעיר - מי יותר טוב? תלוי במה. שניהם נפלאים בכלל וכל אחד מהם נפלא יותר בעיני מי שאוהב אותו. ובסופו של דבר הסופות הראשונות היו סיקסים מוכלאים עם YJ בתוספת של ארגז אוסטרלי, חזית של CJ10 והכל הוכנס למעבד המזון הענקי של תעשיות רכב נצרת, קיבל מנה גדושה של נוזל מאיץ חלודה ויאללה, לעבודה.
אגב, את החריקות והאיטיות של הפייב אני זוכר למרות 32 השנים שהוא כבר לא איתי ואם כבר הכנסנו את הקשישים, אז: כששוב יש לך סדק בבלוק בין בוכנה 2 ו-3 אתה יודע שאתה נוסע בפייב עם מנוע הוריקן.
והנה ציטוט שמתאים לשניהם:
You know you drive a YJ when ..you find that every upgrade you do creates a "butterfly effect" that causes a continuous stream of upgrades untill you're broke....
Burnerman
כל מילה בסלע חקוקה. אני בכלל לא מבדיל בין סופה לסיקס,פייב, סבן,בשבילי הן אותה המשפחה-מרכבות הפלדה, הכח, האש, והנעורים ולא משנה לי בכלל מה שמותיהן. גם אני באופן אישי אוהב יותר את הפנסים העגולים האוריג'ינל.אין לי כלום נגד כל צעצועי הפלסטיק למינהם, אבל יש לי המון בעד המסורת.לא משנה כמה נשים היו בחייך אבל תמיד תמיד תזכור את הראשונה.
- כשאותו הילד שם מאחורי הגלגל של הבימבה, או ה"אופנוע" או האפניים וכו' וכו' וכו' אבן כדי שלא יתדרדרו לאחור - סימן שיש לאבא סופה.
LIKE
גרמת לי לחייך ולהתרפק על נוסטלגיה....
כשהייתי בן שנתיים-שלוש, אבי שאז היה חקלאי היה חוזר מהעבודה עם הריח של העפר טרקטור ופיג'ו 404,
היה מקבל חיבוק נשיקה עם טעם של אבק ושאלה מה עשיתם היום בשדות, דיסקוס תיחוח ריסוס וכו',
היה לי אז טרקטור עם פדלים, (וכף שפיקרנו כי לאבא אין אז אני לא רוצה...) וכל מיני צעצועים שהיו מסודרים בשורה
והיו נרתמים לטקרטור לפי העבודה ש"צריך" לעשות בחלקות שיש לי בתוך החדר...
ו"בסוף יום עבודה" הטרקטור היה חונה ברוורס לצד שורת ה"כלים" עם אבן ליד הגלגל האחורי.
בדיוק כמו של אבא.
אמנן מסיקס, אבל אותו DNA
כשהשכן שלך מתלונן במועצה על כך "שאתה מפעיל עסק לא חוקי - מוסך לג'יפים"
מה מתאים בדיוק? יש לך את אותו מנוע מדהים ושתיין, וסרן קדמי דומה ו.... זהו.
כשיהיו לך חריקות, נזילות, רעשים, חדירות מים בחורף, מזגן מעפן, חתולים שנכנסים ויוצאים חופשי, עכביש מחוסר דיור שאימץ את האוטו כבית, כשתגלה בני מיעוטים שמסתובבים שעות בשכונה, אורבים ומתעדים כל תנועה שלך, כשתבחין ב"סייר-בוחן" ושוטר שמתחבאים מול הכניסה לחנייה שלך (תנחש למה?... ממש לא כדי לתפוס את אותם בני מיעוטים), וסתם אם תתחיל לעבוד על האוטו שלך עם רתכת, תקדח בו חורים לכל מיני "מיתקונים" , תרכיב עליו כל מיני ברזלים, תצבע חלקים נרחבים ממנו במברשת וכמובן כאשר תוריד ממנו את כל הדלתות, תיקח דיסק 9' ותנסר ממנו את הגג וכמובן - אשתך לא תסכים לנסוע בו יותר - רק אז תוכל להכריז שמה שיצא לך מזכיר סופה, ושאפשר להרשות לך להכניס משהו לשרשור הזה.....:)