מדהים.
איפה היית נמרוד ששברתי את הראש עם התוכנה הזו?
אני מציע להקים באתר ספריה של חלקים בסוליד.
Printable View
מדהים.
איפה היית נמרוד ששברתי את הראש עם התוכנה הזו?
אני מציע להקים באתר ספריה של חלקים בסוליד.
רק עכשיו קלטתי שמדובר על השלדת ST2 LONG TRAVEL של BADLAND BUGGY
סחטיין, ואם זה לא אז אופס :-)
אני מתכנן לשרטט את הבאגי שלהם בSW על מנת שאוכל להוציא את החלקים לייצור ביתר קלות.
הסברתי כבר לעודד (שעיצבן :evil: ), יש 2 סוגי באגים חד מושביים שמוכרים תוכניות שלהם באינטרנט - The Edge ו-Badland, מה ששרטטתי זה לא זה ולא זה. יש דמיון רב, אבל זה לא אחד לאחד, ולא, לא קניתי את התוכניות.
קיבלתי מהם רעיונות, ושיניתי מה שהייתי צריך בהתאם להשקעה הכספית שלי ולחלקים המתוכננים, על מנת לקבל כלי הכי טוב שיכול להיות בהתאם להשקעה, שדרך אגב לא נמוכה בכלל.
מה גם, שהשרטוט שהעלתי לכאן הוא לא השרטוט הסופי, ממש לא. סתם נחפזתי להעלות אותו לפה. בשרטוט בוצעו כבר שינויים.
אמנון.
אוקי,
אני קניתי את התוכניות שלהם ושל THE EDGE.
כנראה שקודם אבנה את שלהם עם שינוי קטן, השלדת בסיס תהיה בפרופיל עגול ולא מרובע.
2 דברים.
1. אם אתה מעוניןי לקנות את הספר במשותף אז יש על מה לדבר.
2. הנה הסקיצה (בכוונה סקיצה ולא תרשים או תוכנית) האחרונה שלי בSW.
זה אמור להיות ציר קדמי (ללא הנעה) + זווית קסטר. (מעלות בודדות לכן היא לא כל כך מורגשת)
מה שלא ברור לי זה אם לעשות גם זווית פנים כלשהי. לפי הספר קרטינג שקניתי צריך לעשות זווית שכזו אבל לא ברור לי מה תפקידה.
http://www.lizard.co.il/buggy/front_wheel_axle.jpg
תודה
מיכה
אגב, רק לידע כללי, מדובר על בנייה בחלקים.
כלומר, התמונה היא ASSEMBLY של 2 חלקים, ציר ומה שמתחבר נאבה של הגלגל, שהוא בתורו מורכב מ5 חלקים (ציר, ה ח, המשולשים והידית אחיזה למוט היגוי)
לא יצא הכי הכי אופטימאלי אבל זה רק סקיצת התמצאות, לא תרשים הרכבה.
כל הכבוד.
גם לי לא ברורה הסיבה לזווית הפנימית, אני מתאר לעצמי שזה נועד לפצות על תנועת מתלים ולשמור את הגלגל ניצב לקרקע כי הצמיגים לא מתוכננים לעבוד בהטיה (לעומת צמיג אופנוע). אשמח לקבל הסבר.
מבחינה תכנונית, צריך לחשוב על החיבור בין הצינור הראשי, לצינור שמשמש ציר היגוי, זו נקודת תורפה. אפשר למעוך את הצינור הגדול כדי שיתאים ברוחב לצינור הדק. אפשרות נוספת, יותר אלגנטית, לתכנן חלק מתאם בחריטה או כרסום ולרתך לשני הצינורות. אפשר, גם, לתכנן חלק שיאפשר משחק עם זווית ההיגוי. בכלל, לדעתי, עבודה בשילוב של חלקי צינור ופח וחלקי חיבור ומתאמים עשויים בעיבוד שבבי, נותנת את התוצאה האופטימלית בייצור חד פעמי או בכמויות קטנות.
לגבי חלקי ההרכבה, רצוי לבנות את החלקים בעת התכנון ע"פ הדרך שבה ייוצרו, זה מקל על הכנת שרטוטי ייצור. הבעיה שבתהליך התכנון לא בדיוק יודעים איך, לבסוף, נייצר אותם. הרבה פעמים, לאחר שהתכנון מתגבש, מתברר שצריך לחזור על הכל מהתחלה בחלוקה פנימית אחרת.
אבל זה כל הכיף.
חברים,
חובה לבדוק את אחת התוכנות (SolidEdge) הטובות מהדור החדש.
www.solid-edge.com
הורדתי והיא מדהימה ביכולות, בקלות שימוש וביציבות. (בהשוואה ל SW).
:lol:
תוכנה חובה לכל מהנדס, מתכנן.
אני ראיתי בתערוכה ש TOMCAR הישראלי תוכנן וניבנה כולו ב SE.
גם רכב נצרת עובדים בתוכנה.
ובעולם אני יודע על VOLVO
יונדאי, NASA, DAF ועוד רבים וטובים.
יש המון פירסומים באינטרנט.
בהצלחה לכולם.
SE IN - SW OUT
טלטול - הפלתה אותי מהכסא... :lol:
מה אתה, איש מכירות מוסווה של סוליד אדג'? אתה נשמע בדיוק כמו כל אלו שנכנסים לפורום בשביל לדחוף עוד איזשהו תוסף קסם, שמן נחשים או מוסך חדש, אבל שאני אזכה לראות את היום שנאבקים מעל הדפים האלו על תוכנות שרטוט של 5000$? :D
רוצה להיות קונסטרוקטיבי? אולי תציע תוכנה ורשיון סטודנט לכל מי שמגיע דרך הפורום הזה? אולי תתן חסות (תוכנה מלאה + רשיון) לפרויקט שלנו - http://www.jeepolog.com/j6tech_NA_buggy_p1.htm
בכל מקרה, צור קשר בהודעה פרטית.
אני מסכים שיש לSE הרבה יתרונות- בעיקר בבניה של גופים מסובכים, ובעיצוב של משטחים אמורפיים.ציטוט:
נכתב במקור על ידי taltul
למרות זאת, אני מקווה שברור לך שכמעט אף אחד מאיתנו לא בוחר באיזו תכנה להשתמש- בד"כ משתמשים במה שיש בעבודה- אף אחד לא באמת קונה תכנת תיב"ם של אלפי דולרים הביתה, ככה סתם בשביל התחביב.
אסף.
שלום לכולם רציתי לישאול אם יש אפשרות להוריד תוכנה חינמית בסיגנון כזה
יום טוב! : )
יש ללינוקס משהו שנקרא FREECAD אבל זו תוכנה ממש לא דומה לSW וSE.
לצערי, ואני ממש מדגיש שזו לא הדרך הנכונה, הדרך היחידה שיש למשתמש פרטי להשתמש בתוכנות הנ"ל זה ע"י הורדה לא חוקית שלהם. לדעתי האישית זו גנבה אבל אף אחד פה לא יכול להרשות לעצמו להוציא 5000 דולר בעבור משחק.
אם נניח והיה לי עסק שמשתמש בתוכנות הללו לא הייתי מהסס לקנות אותן.
דבר נוסף, כשאתה רוצה להוציא חלק כלשהו לייצור בעזרת מיכון אוטומטי ולא עבודת יד, למשל חיתוכי לייזר, רצוי שתביא את החלקים כשהם משורטטים באוטוקד מאחר ומכשירי החיתוך מבינים בעיקר את הפורמט הזה.
כמובן שאתה יכול להביא תוכניות מודפסות ו/או משורטטות ביד אבל אז תצטרך לשלם בעבור העברתם למחשב.
בפן אישי יותר, מאחר והעסק שלי הוא בין היתר כתיבת תוכנות קוד פתוח שקלתי לא מעט לפתח תוכנה בדומה לSW/SE ללינוקס, תוכנה שתחולק חינם לאנשים פרטיים ועסקיים.
הכסף יגיע מתמיכה טכנית בתוכנה ושיפורים אינדבדואלים.
לצערי הרב אין לי כרגע את הממון כדי להתחיל להרים כזה פרוייקט, בניגוד לפרוייקטים אחרים בתחום התוכנה, פה אני -חייב- צוות שלם של מהנדסים אשר יוודאו שהנתונים שיוצאים מן התוכנה אכן נכונים. הכוונה בעיקר למודולים כמו COSMOS וכדומה.
מה שכן, אני מאמין שאם אי פעם כן אוכל להשקיע כסף בפרוייקט הזה, אני אוציא מוצר ייחודי ובאיכות גבוהה ביותר.
משקיעים פוטנצייאלים מוזמנים לפנות אלי :-)
תוכנת תכנון ברמה גבוהה בקוד פתוח? נשמע לי כמו פרויקט מרתק, אבל דמיוני לחלוטין... החברות שעומדות מאחורי תוכנות התיב"ם (דאסו, אוטודסק, יוניגרפיקס) הן ענקיות, זה תחום שקשה לי להאמין שיש לך סיכוי בו.
אני לא חושב שלחברות שמתעסקות בתוכנות תיב"ם באמת מפריע שמישהו משתמש בתוכנות שלהם לתחביב, כל עוד אתם לא מוכרים שום דבר שתוכנן בעזרתן אף אחד לא יבוא אליכם בטענות.
אבל יש גם פתרון חוקי, שנקרא רשיון סטודנט. לפחות לסולידוורקס יש תוכנית כזאת, אתה מקבל תוכנה עם רשיון מוגבל, לצרכי לימוד ולא מסחריים, למשך שנה, בסכום סמלי - כשאני הייתי בטכניון זה היה משהו כמו 100 שקלים אם אני זוכר. זה מוצע בטכניון ואני מניח שבאוניברסיטאות אחרות לכל סטודנט, זה מבחינתם כלי שיווקי - אם אתה גורם למהנדס מתחיל להתרגל לתוכנה שלך, יש לזה ערך עצום בעתיד.
יש עוצמה לקוד פתוח. עוצמה שקשה לתאר.
כמה מפתחים, בודקי תוכנה, אינטגרטורים וכדומה אתה חושב שיש להם?
נניח והחלטתי לפתח משהו כזה, מאחר והתוכנה הולכת להיות קוד פתוח לחלוטין אז אין שום סיבה שבעולם שלא להשתמש במשאבים שקוד פתוח נותן לי.
למשל, אם הפרוייקט שלי יהיה מספיק אטרקטיבי, ואני חושב שהוא כול להיות, אז תווצר לו קהילת מפתחים, בודקים ומשתמשים. הקהילה הזו תעזור לי לפתח את המוצר כשהמשימה שלי בתור הבעלים של העסק היא לספק את הקרעין מפתחים הבסיסי+ניהול המוצר מבחינת יכולות, אבני דרך וכדומה.
למיקרוסופט יש 30 אלף מפתחים ותכנתים. לקוד הפתוח יש 300 אלף :-)
(סתם מספרים, רק כדי שתבינו את הכוונה)
יש עוצמה לקוד פתוח. עוצמה שקשה לתאר.
כמה מפתחים, בודקי תוכנה, אינטגרטורים וכדומה אתה חושב שיש להם?
נניח והחלטתי לפתח משהו כזה, מאחר והתוכנה הולכת להיות קוד פתוח לחלוטין אז אין שום סיבה שבעולם שלא להשתמש במשאבים שקוד פתוח נותן לי.
למשל, אם הפרוייקט שלי יהיה מספיק אטרקטיבי, ואני חושב שהוא כול להיות, אז תווצר לו קהילת מפתחים, בודקים ומשתמשים. הקהילה הזו תעזור לי לפתח את המוצר כשהמשימה שלי בתור הבעלים של העסק היא לספק את הקרעין מפתחים הבסיסי+ניהול המוצר מבחינת יכולות, אבני דרך וכדומה.
למיקרוסופט יש 30 אלף מפתחים ותכנתים. לקוד הפתוח יש 300 אלף :-)
(סתם מספרים, רק כדי שתבינו את הכוונה)
קצת סטיה מנושא הפורום, אבל לא אני התחלתי...
מיכאל אמנם לתנועת הקוד הפתוח יש המון יתרונות, אבל בפרוייקט הזה לא מתקיימים התנאים הבסיסים:
1. צורך אמיתי של קבוצה גדולה של משתמשים בעלי ידע במחשבים (כי מתוך הקבוצה הזאת אתה מוציא את המתכנתים והבודקים שלך)
2. מעגל ידע סגור - במקרה הזה לא מספיק לדעת לתכנן - צריך גם ידע בהנדסה ע"מ לתכנן תוכנה טובה.
3. מספר גדול של משתמשים (ראה סעיף 1)
בקיצור זה נחמד, אבל אם יהיו לי כמה שעות פנויות סביר להניח שאני אשקיע אותם בעוד Patch ל Kernel ...
אכן זה לא קשור לנושא הפורום.
אשמח אם תרצה לדבר על זה בפרטי.
אצלי אין את הכלי structural member ואין לי שמץ של מושג למה ואיך מסדרים את זה מישהו יודע למה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
http://planet.nana.co.il/nirzi3/images/325375pic1.jpg
או קיי לא משנה הצלחתי להבין לבד זה פשוט היה בגלל שכשפתחתי קובץ חדש לחצתי על assembly במקום על part