תגובה: Re: תגובה: יציאה מהרכב בזמן בדיקה של שוטר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
והנהג הממוצע הינו עבריין במלוא מובן המילה,
יוסי
מצטער יוסי. הקביעה הזו שלך כמוה כהסתה.
ה"נהג ממוצע" זה גם אני ואתה. אני לא עבריין. מצטער. אני בטוח שגם אתה לא. גם היעדר אותה תרבות נהיגה, עדיין לא הופך את כולנו לעבריינים.
טוב ששוטרים לא קובעים ש"האזרח הממוצע הוא עבריין במלוא מובן המילה" ועוצרים כל בנאדם שלישי או שביעי או עשירי שהולך ברחוב ומאשימים אותו בפריצה, בגניבה, באונס או בשוד.
מי שם את השוטר להחליט שכולם עבריינים?..... כולם עבריינים יוסי? כווווולם? מי שיכריז ש" כל רוסי ממוצע הוא שיכור", או "כל ערבי ממוצע הוא מחבל" או "כל בדואי ממוצע הוא גנב" או "כל רוסיה ממוצעת היא זונה", ימצא את עצמו מתויג כגזען או מסית ואולי גם יצטרך לתת את הדין על זה. אבל כל מי שלובש מדי משטרה פעם-פעמיים בשבוע כי הוא מרגיש שהוא מוכרח לחנך את כל העולם, מרשה לעצמו לעשות הכללות?... אני שומע א תההכללות האלה לא בפעם ראשונה משוטרים או ממתנדבים. אתם מתייחסים לציבור כמו אל אויב. במקום לעמוד בצורה בולטת שיראו אתכם ואולי זה ירתיע ולא יעשו עבירות, אתם מתחבאים מאחורי פחי אשפה כדי להרוויח עוד איזה דו"ח... אנשים קטנים.
רק בשבוע שעבר כל עם ישראל קיבל הוכחה מצולמת קבל עם וערוץ 2 איך השוטרים עובדים.
תגיד לי שזה מקרה בודד ולא מייצג?
מאיפה אנחנו יכולים לדעת שלא?....
למה אחרי דבר כזה אני לא יכול להכריז שכל שוטר ממוצע הוא שקרן וכל הדו"חות שהוא כותב הם מפוברקים?...
לא סתם ולא לחינם הציבור שונא ומתעב את המשטרה. אז תיזהר עם ההכללות יוסי. לא רק מהפה ולחוץ אלא כצורת מחשבה, במיוחד כשאתה במדים.
לא יודע אם זה טוב לצאת אל השוטר או לא,אבל בטוח שלצאת עם שוטרת זה יופי:p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
בטוח שלצאת עם שוטרת זה יופי:p
Been there
Done that
מסקנות: לא משהו.
בקטגוריה הספציפית זו אין מה לצפות ליותר מדי חומר אפור בין האזניים. מצטער, אבל זה חשוב לי.
מותר לנו לפרגן לעצמנו משהו איכותי הרבה יותר....
תגובה: יציאה מהרכב בזמן בדיקה של שוטר
דרור זה ציטוט מדבריך
"עבריין התנועה הממוצע הוא בנאדם נורמטיבי. זה אני ואתה ואבא שלי ואשתך והבן שלך. אז דווקא בגלל שכל אחד מאיתנו מבצע מדי יום כמה עשרות עבירות תנועה קטנות,"
אז ממה עלי להזהר?
מקביעה שהנהג הממוצע הינו עבריין תנועה?
כבת את אותו הדבר,
ישנן מאות עבירות המתרחשות כל יום על ידי מאות אלפי נהגים כולל נהגי משטרת ישראל בתפקיד
אילו הן העברות הקלות-שעד שלא נתפסים לא משלמים מחיר-כולנו כולל עבדך הנאמן
גם אני לא פעם מסנן קללה כשאני רואה עבירת תנועה חמורה והקללה הינה איפה השוטרים ה,,,,,,,,,,,
אני לא במדים של מ"י מאז שחליתי ועדיין לא חזרתי להתנדבות
כפקח תנועה אני בתפקיד רק באתר העבודה -בדרך לאתר וממנו אין לי כל סמכות בדרך(בכביש)וחבל
דרור-אינני מדבר על מהירות מעבר למסומן -זו הקלה מבין העבירות על הכבישים
ואינני מדבר על עבירות קלות
המשטרה בדו"חותיה ממלאת את קופת המדיה וכולם זועקים
מע"מ ממלא את קופת המדינה ומי שואג?
ארנונה.ביוב,מים,אגרת טלויזיה מיסים שונים?זה לא גזל?
תשווה את סכום אגרת הרישוי השנה לעומת דנה דעברה-הופ מאה ש"ח יותר ואין פוצה
זה לא פוגע בכיס?
אם כולם ינהגו כחוק ויפנימו תרבות נהיגה סבלנות וסובלנות על הכביש לא יוכלו להשית עלינו ולו אגורת קנס אחת
חומר למחשבה
ודרך אגב אני מתפלא עליך הסתה?אני?תקרא את חלק מכתבותיך הם עמוסים בהסתה
אזי אנא לפני שתתקוף הבט במראה==וזה לא אישי דרור זו "תרבות ארץ ישראלית"
יוסי
דרור, אני באמת מחבב אותך (מההזדמנויות הבודדות שנפגשנו, פה ושם) ואוהב לקרוא את מה שאתה כותב, כתבות וכל השאר.
הסיגנון והתוכן באמת מוצאים חן בעיני, גם אם אני לא תמיד מסכים.
אבל עכשיו באמת שעשעת אותי (ההדגשות באדום הן שלי, מלבד זה, לא נגעתי בנוסח בכלל):
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מצטער יוסי. הקביעה הזו שלך כמוה כהסתה.
...
למה אחרי דבר כזה אני לא יכול להכריז שכל שוטר ממוצע הוא שקרן וכל הדו"חות שהוא כותב הם מפוברקים?...
לא סתם ולא לחינם הציבור שונא ומתעב את המשטרה. אז תיזהר עם ההכללות יוסי. לא רק מהפה ולחוץ אלא כצורת מחשבה, במיוחד כשאתה במדים.
כדברי המערכון: "לא, אתה..."
וואלה, הרסת אותי, עם התגובה שלך, דרור.
אתה מתלונן ומזהיר מהסתה והכללה ?!?!?!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נפיחה חדשה מכיוון חור התחת הגדול והמצחין של הכנסת:
...
מה יהיה השלב הבא? האם שידרוג מעמדו וסמכויותיו של פקח העירייה תביא להקמת סיירות ומיליציות של מלשינים-מתנדבים סטייל "נאמני הניקיון" ופקחים-מתנדבים, כל מיני אנשים קטנים ומשועממים עם עינים צרות ורעות, בדומה למשת"פי המשטרע? כל מיני שחפ"ץ-דחפ"ץ-מפל"ץ למיניהם?
...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...
... מחאה פשוטה כנגד עליית מחירי הדלק נופצה לרסיסים על ידי כוחות המשטרע. למה אתה חושב שהפגנה תזיז משהו למישהו?
...
אז שלא יבלבלו את המוח - כמו שעד היום הם לא נקפו אצבע כנגד הפשיעה, כך הם גם לא ינקפו בעתיד. אף אחד לא צריך מאגר מידע ביומטרי כדי לכסח בבית המשפט פעם אחת ולתמיד את כל ראשי "משפחות הפשע". מהבחינה הזו מה שהיה הוא מה שיהיה.
...
מאגר מידע ביומטרי כנ"ל - הוא לא יקטין את היקף הפשיעה, כי המשטרע ובתי המשפט ימשיכו להעדיף לא להתעסק עם הכרישים. אבל מאגר המידע הזה יאפשר להם לדוג הרבה מאוד סרדינים כמוני וכמוכם. מספיק שטביעת אצבע שלנו תימצא בכל מיני מקומות כדי להפוך אותנו לחשודים מיידיים באלף ואחת עבירות.
לצערי, בשתיקתנו ובאפאטיות שלנו, אנחנו מאפשרים למחוקקים המתועבים שלנו להוליך אותנו באף למקומות ולמצבים שהדרך היחידה להיחלץ מהם תהיה אך ורק באמצעים אלימים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא יפה רכס. אתה מעליב את הכלבים.
כלב הוא ידיד נאמן.
פוליטיקאי, פקח, שוטר - הם אויבים. אנשים קטנים ורעים שירדו לדרגות הנמוכות ביותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...אני מהמר שהאפשרות השנייה היא הנכונה ושזה לא המקרה היחיד של שוטר תנועה שקרן. מבלי להתעלם מעבירות תנועה שחלק מהנהגים אכן מבצעים, למעשה אני ממש אתפלא אם ישנו אי שם שוטר תנועה שאינו שקרן.
...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם אני לא מחבב במיוחד שופטי תעבורה. הם באמת חלק בלתי נפרד ממערכת טרור האכיפה המושחתת והמרושעת ביותר שהתקיימה אי פעם במדינה הזו.
...
לא, זו לא הסתה ולא הכללה ואובייקטיבי והוגן לחלוטין...
וזה רק מהזמן האחרון.
ובלי לדבר על זה שמדבריך אתה לא מיודעמה מבין בחקירות וראיות ובתי משפט ובאירגוני פשיעה ובכלל בשילוב של כל אלה ודמוקרטיה...
אני בכלל חושב, וזו דעתי הפרטית, שבלי שתרגיש ובטוח מבלי שהתכוונת, ה"הטפות" המוסריות והצודקות והצדקניות שלך הן הן המבוא לפשיזם
אם תירצה אוכל להסביר לך את זה בדיוק אבל זה ויכוח אחר..
ואני בכל זאת אוהב לקרוא מה שאתה כותב.
וכאילו לא אמרתי כלום...:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
Been there
Done that
בקטגוריה הספציפית זו אין מה לצפות ליותר מדי חומר אפור בין האזניים. מצטער, אבל זה חשוב לי.
ברנרד ידידי לפורום
לא דרור הוא הנושא
כעיקרון שוטר עוצר רכב בכביש-על השוטר לעמוד כך שרכב הנעצר הינו מלפניו
על השוטר לגשת לחלון הימני של הרכב ולדבר עם הנהג ולמנוע מהנהג לפתוח דלת ולרדת לכביש
זה ניתן לעשות במקרה חירוםץ
השוטר לא יגש לצד שמאל של הנהג א-משום שזה בניגוד לנהלים ו ב-משום שהוא עלול להפגע מרכב חולף
ובהיקש הזה-אין השוטר יכול לכפות על הנהג לצאת מהרכב אלא אם הוא מסיט את התנועה מהרכב העומד והלאה ממנו-זה בתקנות
וזה נכתב בדם,
זה שיש שוטרים שחושבים שהם מעל החוק זה לא חדש
אפרופו-צויין כאן לגבי אותו נהג שצילם את השוטר ואת אי העבירה
השוטר נקנס בשכורת חודש והושעה ל30 יום
יוסי
חנוך, התשובות שלי אליך בכחול.
אני יכול לחשוב על שוטרים מה שאני רוצה. ההבדל ביני לבינם הוא שאני לא רודף אותם בכביש. כאשר מי שאמון על אכיפת החוק רואה בכל הציבור אויב, אנחנו בבעיה.
מה יהיה השלב הבא? האם שידרוג מעמדו וסמכויותיו של פקח העירייה תביא להקמת סיירות ומיליציות של מלשינים-מתנדבים סטייל "נאמני הניקיון" ופקחים-מתנדבים, כל מיני אנשים קטנים ומשועממים עם עינים צרות ורעות, בדומה למשת"פי המשטרע? כל מיני שחפ"ץ-דחפ"ץ-מפל"ץ למיניהם?
אתה מדבר לי על פשיזם? - הענקת סמכויות שיטור לפקחי חנייה? זה לא פשיזם?
אזרחים שלובשים מדים ומבצעים בשקיקה תפקידי שיטור ואכיפה זה לא פשיזם?
באמת מה השלב הבא? למי עוד נחלק סמכויות שיטור? ליו"ר ועד הבית? נקים סיירת הלשנות? כי כבר הרבה שנים יש דבר כזה במס-הכנסה, ה"מלשינון" המפורסם. זה אמיתי. כל זה לא מהבהב לך באלף נורות אדומות?......
...
... מחאה פשוטה כנגד עליית מחירי הדלק נופצה לרסיסים על ידי כוחות המשטרע. למה אתה חושב שהפגנה תזיז משהו למישהו?
הפגנה נגד עליית מחירי הדלק אכן פוזרה בכוח על ידי שוטרים שלא היססו לנקוט באלימות. במקרה אני הייתי לא רחוק משם. מה, לא ראיתי טוב? חלמתי? הייתי במספיק הפגנות בחיי. ראיתי דברים איומים ששוטרים עשו ועושים כקבוצה מאורגנת. בפקודה, בחסות החוק. ביותר מדי מקרים שוטרים ממהרים להרים ידיים ולחבוט בבני אדם כמוכי אמוק. זה לא אמיתי? אני ממציא?... למרות שאני רחוק מלהיות שמאל כמו שהיום רחוק מהלילה, כתבתי פעם ממש מזמן, בימי האינתיפאדה הראשונה, שחייל שהרביץ לערבים מהר מאוד יהפוך לשוטר שמרביץ גם ליהודים - כי לאחד כזה ממש לא משנה מי נמצא מולו - העיקר אצלו זה להרביץ. והנה זה קורה. גם את זה המצאתי?...
...
אז שלא יבלבלו את המוח - כמו שעד היום הם לא נקפו אצבע כנגד הפשיעה, כך הם גם לא ינקפו בעתיד. אף אחד לא צריך מאגר מידע ביומטרי כדי לכסח בבית המשפט פעם אחת ולתמיד את כל ראשי "משפחות הפשע". מהבחינה הזו מה שהיה הוא מה שיהיה.
...
מאגר מידע ביומטרי כנ"ל - הוא לא יקטין את היקף הפשיעה, כי המשטרע ובתי המשפט ימשיכו להעדיף לא להתעסק עם הכרישים. אבל מאגר המידע הזה יאפשר להם לדוג הרבה מאוד סרדינים כמוני וכמוכם. מספיק שטביעת אצבע שלנו תימצא בכל מיני מקומות כדי להפוך אותנו לחשודים מיידיים באלף ואחת עבירות.
הטיפול בפשיעה אם תסלח לי, מגוחך. הדוגמה של מרגול מצויינת. מאריכים לה מעצר כאילו היתה איזו גנגסטרית מסוכנת, אבל התותחים הכבדים האמיתיים של הפשע מסתובבים חופשי. מישהו למעלה מקפיד מאוד בכבודם... הבטחון האישי בקאנטים, אבל המשטרה באמת משקיעה המון אנרגיה באכיפת חוקים שוליים לגמרי על האזרחים הפשוטים. זה לא צורם לך? כי לי ממש כן.
לא יודע מה נזכרת כאן בחוק הביומטרי, אבל אם אתה כבר מדבר על משטר פשיסטי שקורם כאן עור וגידים, מאגר מידע ביומטרי יכניס את המשטרה גם למקלחת ולמיטה ולתחתונים שלך. זה מה שאתה רוצה?...
לצערי, בשתיקתנו ובאפאטיות שלנו, אנחנו מאפשרים למחוקקים המתועבים שלנו להוליך אותנו באף למקומות ולמצבים שהדרך היחידה להיחלץ מהם תהיה אך ורק באמצעים אלימים.
רק בשבוע שעבר ראינו בחדשות איך עובדים שוטרי תנועה. אלמלא אזרח שהתקין ברכבו מצלמה, השוטר הזה היה ממשיך לזייף עבירות ודו"חות גם ברגע זה ממש. אתה יכול להבטיח שהוא יחיד? שאין עוד רבים כמוהו במשטרה?....
אתמול גם ראינו את הפקחים בפעולה בת"א.
על הפוליטיקאים אני כבר לא מדבר. תראה איפה אנחנו נמצאים בגללם...
מחאת האוהלים מסתיימת ללא הישגים בגלל שהיא מנומסת ועל פי חוק, ולמפגינים שאין להם הורים בכפר שמריהו ובית לחזור אליו וגם אין להם יותר מה להפסיד, לא נותר אלא לנקוט באלימות. אז היום זרקו ביצים על בניי ןהעירייה. מחר יזרקו צמיגים בוערים. הנה, זה אשכרה תיכף מתחיל חנוך. שלא תגיד שלא ידענו שזה יקרה. צריך להוסיף עוד משהו?....
גם אני לא מחבב במיוחד שופטי תעבורה. הם באמת חלק בלתי נפרד ממערכת טרור האכיפה המושחתת והמרושעת ביותר שהתקיימה אי פעם במדינה הזו.
לא יודע בכמה משפטי תעבורה היית. ממה שאני ראיתי, זה בית חרושת להדפסת כסף, והצדק אף פעם לא נוכח שם.
וכן - אם שוטרים יוצאים למשמרת מנקודת הנחה שכל הציבור הוא אויב שלהם, אז המערכת אכן מרושעת.
נמשיך להתווכח על זה בכיף סביב מנגל ובירות, מה שמזמן לא עשינו...
לפני 70 שנה באירופה ,קראו להם "קאפו".
את חלקם שבחר את עצמו לתפקיד, בכדי "אולי" להציל את חייו מפני מכונת ההשמדה ,אם אני אתאמץ ,אולי אני אוכל להבין.
היו בינהם גם יחידי סגולה שראו את עצמם כמתווכים בין העם לרוצחו,אך רובם היו המיץ של הזבל החברתי דאז.
אני לא משווה את שוטרי התנועה ל "קאפו" ,ממש לא(כמעט) ,זמנים אחרים ,מציאות שונה מאד ועוד...
אני מנסה להבין מה האינטרס של אדם להרויח משכורת רעב,לחטוף רוב היום קללות מהעם שלו,לקבל על הראש מהמפקדים שלו,לשבת רוב היום להיתחבא לאזרחים במטרה לזמבר אותם בדוח"ות .....מה אם לא רוע לשם רוע ?
חלאות מס ההכנסה ומע"מ לפחות "מחפסים" מי גונב כסף !!
מה אלה מחפסים (בהחבא) ? איך הם מגיעים לסיפוק בעבודתם ?????
אני לא מאמין שמי שמצטרף למשטרת התנועה מתוך אידאל ,יכול לישרוד במערכת הזו בלי ללכלך את עצמו ,ולהפך עם הזמן לערפד צמא דם.
כשעוצרים אותי ,אני לא יוצא מתוך הרכב, אלא אם מורים לי אחרת,עם השנים למדתי "להוריד טורים",לחייך,ואם יש מצב אפילו לצחוק ,מנסיון זה עובד....על הראש.....הכבד ממשיך להאכל......
אני לא עושה הכללות ,אך מישהו יכול בבקשה לענות לי על השאלה ?
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
Been there
Done that
שמע, אתה נכנס בהם ממש בלי הנחות ורחמים,כנראה שעברת טראומה רצינית מצידם ,אצלי בסולם השנאה. 1. חברות הביטוח 2. הבנקים 3. הסלולריות למינהן.4.הכבלים 5.מערכת ניתוב השיחות [שהיא בעצם הראשונה לשינויי א.ק.ג. בגופי] למשטרה אצלי יש מקום אבל בתחתית הסולם.
דרור ברלי
כמנהל בפורום אני נפגע כרגע אישית מכתיבתך
"פוליטיקאי, פקח, שוטר - הם אויבים. אנשים קטנים ורעים שירדו לדרגות הנמוכות ביותר"
פקח הוא אויב?איש קטן? רע? דרגה נמוכה?
אני יוסי עובד כפקח תנועה בשרות החברה הלאומית לדרכים
אני מסכן את חיי בכך
אך אני צריך את הכסף כדי שאוכל לתת לילדים מבלי לפגוע בריבית ובחסכון שעמלתי עליו שנים רבות
תתבייש לך דרור ברלי
האם אלו הם פני הפורום שאתה ממנהליו?
להשמיץ?
ואתי אתה מאשים בהסתה?
לך ולמד את חוק לשון הרע והוצאת הדיבה
תתבייש
לו הייתי איש קטן ורע היתה מוגשת נגדך ונגד הפורום תביעת דיבה שלא היה לך די כסף לשלם את תוצאותיה
ומאחר ואני אמיד למדי הייתי תורם את הכסף לאלמנות השוטרים-אך לא מכבודי לרדת כה נמוך
אני מדיר את רגלי בשאט נפש מפורום זה עד שלא תכתב כאן התנצלות ראויה
יוסי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
לפני 70 שנה באירופה ,קראו להם "קאפו".
את חלקם שבחר את עצמו לתפקיד, בכדי "אולי" להציל את חייו מפני מכונת ההשמדה ,אם אני אתאמץ ,אולי אני אוכל להבין.
היו בינהם גם יחידי סגולה שראו את עצמם כמתווכים בין העם לרוצחו,אך רובם היו המיץ של הזבל החברתי דאז.
אני לא משווה את שוטרי התנועה ל "קאפו" ,ממש לא(כמעט) ,זמנים אחרים ,מציאות שונה מאד ועוד...
אני מנסה להבין מה האינטרס של אדם להרויח משכורת רעב,לחטוף רוב היום קללות מהעם שלו,לקבל על הראש מהמפקדים שלו,לשבת רוב היום להיתחבא לאזרחים במטרה לזמבר אותם בדוח"ות .....מה אם לא רוע לשם רוע ?
חלאות מס ההכנסה ומע"מ לפחות "מחפסים" מי גונב כסף !!
מה אלה מחפסים (בהחבא) ? איך הם מגיעים לסיפוק בעבודתם ?????
אני לא מאמין שמי שמצטרף למשטרת התנועה מתוך אידאל ,יכול לישרוד במערכת הזו בלי ללכלך את עצמו ,ולהפך עם הזמן לערפד צמא דם.
כשעוצרים אותי ,אני לא יוצא מתוך הרכב, אלא אם מורים לי אחרת,עם השנים למדתי "להוריד טורים",לחייך,ואם יש מצב אפילו לצחוק ,מנסיון זה עובד....על הראש.....הכבד ממשיך להאכל......
אני לא עושה הכללות ,אך מישהו יכול בבקשה לענות לי על השאלה ?
טל
טל, עד כאן.
ברגע שעולה ההשוואה לנאצים או כל איזכור של הנאצים, הויכוח מסתיים. בהפסד של זה שהזכיר את זה.... חפש בגוגל/ויקיפדיה "חוק גודווין" כדי להבין על מה אני מדבר.
לגבי מע"מ ומס הכנסה - לפני כמה חודשים התפרסם בידיעות אחרונות תחקיר מקיף על מס הכנסה. אם כבר אתה מדבר על רוע, על שחיתות, על שקרים - המשטרה זה אשכרה גן ילדים לעומתם. במס הכנסה מנפחים לאזרחים את השומות לפי מצב הרוח, התאריך, ובעיקר לפי סעיף מצליח. לא מעט אנשים מתמוטטים ומתאבדים בגלל מס הכנסה ולא חסרים עשרות ומאות סיפורי בלהות. בראיון שם הודתה פקידת שומה מסויימת, גברת שנראית מנומסת ונחמדה ביותר, שכל פקיד שעובד אצלה שלא מבצע גבייה של 800 שקלים לפחות בשעה(!!!), פשוט לא עובד כמו שצריך. כל מ ישעצמאי כאן, בטח מכיר את ההתמקחויות איתם, בנוסח בזאר מזרחי. אתה מבין את זה? אתה מבין איפה אנחנו חיים?.....
לגבי לצאת או לא לצאת מהרכב, אין לי מושג. בארה"ב למשל, אתה שם את שתי הידיים על ההגה ולא יוצא מהרכב. איך זה אצלנו? מוכרחה לבוא כאן תשובה מוסמכת ממישהו שמכיר את החוק על בוריו, עורך דין או שוטר. כי בטוח שיש איזה סעיף שמתייחס גם לזה. כל פיפס קובע כאן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
ברנרד ידידי לפורום
לא דרור הוא הנושא
כעיקרון שוטר עוצר רכב בכביש-על השוטר לעמוד כך שרכב הנעצר הינו מלפניו
על השוטר לגשת לחלון הימני של הרכב ולדבר עם הנהג ולמנוע מהנהג לפתוח דלת ולרדת לכביש
זה ניתן לעשות במקרה חירוםץ
השוטר לא יגש לצד שמאל של הנהג א-משום שזה בניגוד לנהלים ו ב-משום שהוא עלול להפגע מרכב חולף
ובהיקש הזה-אין השוטר יכול לכפות על הנהג לצאת מהרכב אלא אם הוא מסיט את התנועה מהרכב העומד והלאה ממנו-זה בתקנות
וזה נכתב בדם,
זה שיש שוטרים שחושבים שהם מעל החוק זה לא חדש
אפרופו-צויין כאן לגבי אותו נהג שצילם את השוטר ואת אי העבירה
השוטר נקנס בשכורת חודש והושעה ל30 יום
יוסי
ברור שלא, יוסי.
אלא שמטבע הדברים, סטינו קצת (רובנו) על מנת לשחרר קיטור על דברים שמציקים לנו, קשורים או לא קשורים לנושא "האמיתי" ועושים את זה ברוח טובה:).
לעניין היציאה מהרכב.
לשוטר יש כללים ונהלים (וכמו בכל מקום/חברה/דת יש המקפידים יותר ויש שפחות..).
לאזרח (בישראל, בניגוד לארה"ב (הפשיסטית)) אין כללים שכאלה.
לכן אמרתי, תרצה - תצא. לא תירצה - לא תצא.
לעניין השוטר מהסירטון.
אין ויכוח שהמקרה חמור ויש להוקיע ולהעניש את השוטר.
אני לא יודע אם זהו אכן העונש שקיבל אבל למי שלא יודע, זהו עונש חמור מאוד בעל השלכות לעתידו של השוטר במערכת!
ברור שיהיו כאלה שיגידו שצריך לפטרו/לתבוע אותו אישית (בצדק, לטעמי)/ לגרשו מהמדינה/לתלותו אבל רק שידעו שקנס למישהו שמרוויח כ-7000 ש"ח (כולל שעות נוספות רבות מספור ולעיתים גם עבודות "בשכר") והשעייה לחודש (במהלכה הוא לא מקבל משכורת) ועיכוב בקידום בדרגה ושכר למשך מספר שנים הוא לא דבר של מה בכך ואין לו שום אח ורע במוסדות ממשלתיים אחרים, לא כל שכן במקומות עבודה אחרים.
אז הבחור לא יצא "חלק" ובעתיד, הוא ואחרים כמותו, יחשבו טוב טוב על מה שהם עושים.
ובאופן כללי.
אני לא מצפה שלעבודה בשכר של כ-5000 ש"ח יקפצו האנשים האיכותיים ביותר (למרות שתופתעו..) ויכולת הניפויי ותוצאותיו עומדות ביחס ישר למועמדים שנענו למשרה "הנחשקת".
כשזה מה שאתה (ואני וכל מי שמשלם מיסים ומצפה לקבל תמורה) משלם, אל תתפלא שהעובד "שלך" הוא לא "האביר על הסוס הלבן" שלו חיכית וקיווית...
איך אוהבים לנסח פה - "אתה מקבל מה שאתה משלם עליו" - צפה לכשלים.
מאוד פופולארי לעמוד לצד הרופאים ולתמוך בהם (ובצדק, לדעתי) אבל אני לא זוכר שמישהו עומד לצד שוטר שמרוויח 5000 ש"ח (שאסור לו להפגין/למחות/לשבות).
מצפים ממנו לעבוד 24/7 (כך בפקודות), להיות הוגן/נחמד/יעיל/אמין/אמיץ/מסודר/סבלן/עם כובע כל יום, כל היום, לכולם (גם לגאון ששם פנסי ערפל, כשהוא יודע שאסור (וגם אני שם) אבל זה לא מפריע לו לשלוח את השוטר שעוצר לעשות דברים חשובים כמו לתפוש את דומרני (ללא ראיות) ולשחרר את מרגול (עם הרבה ראיות, אני יודע) כי ככה הוא רוצה להתנהג לשוטר.
היום השטר ביפו, בערב, לפני סיום המשמרת, מודיעים לו שעליו להתייצב ב-02:00 לקראת עלייה לירושליים בשעה 04:00, משום שהוא צריך לאבטח את המתפללים בכותל, לקראת תפילתת יום השישי של המוסלמים.
בשעה 16:00, שעות לאחר סיום התפילות הוא משוחרר הביתה, רק על מנת לחזור למשמרת לילה, שהרי אין מי שיחליף אותו וביום ולהמשך התורניות שנקבעו מבעוד מועד וביום ראשן (שבוע משמרת חדש) הוא צריך לעמוד בצומת ביפו לתפוש את ה"עבריינים" נורמטיביים (דרור ומשפחתו ואנחנו) שלא עוצרים בעצור ולהפגין עירנות וחדות חושים ונימוס וסבלנות...
אני לא בא לתרץ את השוטר (את דעתי כבר אמרתי) אבל אני לא זוכר ששילמתי לו משכורת של סופרמן...
שלא תבינו אותי לא נכון.
כל זאת לא מצדיק את מה שהשוטר (ועוד אחרים) עשה/עושה לא טוב - אבל, בואו לא נהיה צדיקים, זה אל מיודעמה מפתיע אותי.
ועדיין הוא ושכמותו הם לא הרוב ובוודאי לא השופטים...
לאף אדח לא הייתה כוונה לפגוע בך אישית יוסי, אני מתפלא שאתה מתרתח ככה, אבל בכנות - שום דבר אישי. על כך סליחה.
מצד שני - אתה קורא לציבור שלם "עבריין", זה לא בעייתי בעיניך?...
אינני יכול להתאפק לפני שאני יוצא מכאן
אני יורד לרכבי ומסיר את כל מדבקות ג'יפולוג מהרכב
ויש כמה
וזאת כל עוד דרור ברלי ימשיך כמנהל לכתוב בצורה שצוטטה לעיל
יוסי
חנוך, צחקנו כאן קודם על "לצאת עם שוטרת".
אני אשכרה יצאתי פעם, מזמן, עם שוטרת לשעבר, והיא אישרה לי שכל מה שאנחנו מקטרים עליו, וגם מה שכתבת בתגובה האחרונה שלך - פשוט נכון. מבחינתה זה גם היה לגיטימי והיא הסבירה את זה בעובדה שהם באמת עובדים קשה, משלמים להם מעט, המפקדים שלהם רודים בהם, אז הם מוציאים את העצבים על האזרח. כן עבר עבירה, לא עבר עבירה - מכניסים דו"ח כי הם יכולים וכי אפשר ואם השוטר באותו רגע עצבני וממורמר, מוטב לאזרח לא להיות בסביבה.
התנאים הקשים והמשכורות הנמוכות שלהם אכן נוגעים ללב, אבל זו לא סיבה להתעמר בחפים מפשע, וחבל שאנחנו צריכים להסתובב עם מצלמה באוטו כדי להבטיח את עצמנו מפניהם.
שלא תטעה - מי שעבר עבירה - שיזמברו אותו. מה שכואב לי זה שהם נטפלים למי שלא עבר עבירות.
ולא צביקי, אני לא שונא אף אחד. כתבתי כבר קודם - הדרך להימנע מפגיעתם היא לנהוג כחוק. לא תמיד זה עוזר, וצריך מצלמות.... אבל זה מה שאנחנו יכולים לעשות.
טוב, להרגיע ומיד, זה כבר מגיע למחוזות אפלים ,ההשוואה בין קאפו לשוטר הייתה ממש מבחילה,גם להוריד מדבקות של גיפולוג היא מעשה ילדותי,אף אחד לא יתרגש מזה. אני מכיר את הכתבות של מר ברלי והן משקפות בדיוק את מה שאני חושב ואוהב, בכתבות העיתונאיות הוא הרבה יותר "ממלכתי" לטעמי.השרשור יצא מפרופורציה בואו נסיים אותו כאן.יש הרבה מצבים שאני גאה במשטרת ישראל-פיגועים,עזרה לתקוע,השבת סדר וכו' חדל השמצות.
נכון,הרמיזה לכיוון היתה מיותרת !!
ניסיתי למתג אותם פסיכולוגית,והבנת המניע של אדם לרדות בבני עמו מתוך רוע.
סליחה
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
נכון,הרמיזה לכיוון היתה מיותרת !!
ניסיתי למתג אותם פסיכולוגית,והבנת המניע של אדם לרדות בבני עמו מתוך רוע.
סליחה
טל
מודה ועוזב ירוחם
קודם כל תיקון קטן, דרור.
אני הברנרד האחר, לא חנוך. אחיו.
לא רציתי לצטט פה את תגובתך, בשל המקום בלבד.
לתגובתך, באפון כללי.
לא, אזרחים שלובשים מדים ועוסקים בפעילות שיטור ושמירה על הסדר הם לא פשיסטים.
הם מתנדבים למען הקהילה, להגן עליה מפני פורעי חוק שפוגעים בה ומי שלא עוצר בעצור, ומתקין מיתקונים שונים ללא אישור בריכבו ונוהג בפרעות ולא מאותת בפנייה הוא פורע חוק שפוגע בחברה - כך על פי חוק.
מה לך כי תלין על ש"טירטרו" אותך בטסט, לאחר שהגדלת והגבהת ועשית כך וכך, שלא על פי התקנות?
יש לך בעייה עם התקנות לא עם אלה שתופסים אותך עובר עליהן.
עכשיו, אני לא בא לומר שהתקנות נכונות או הגיוניות - הן פשוט התקנות.
כך גם לגבי השוטרים.
ואני לא מדבר על ה"מושחתים".
תפקידם לתפוש את פורעי החוק (= מי שפועל בניגוד לחוק) לא פחות ולא יותר.
תפקיד שוטרי התנועה לתפוש את פורעי חוקי התנועה.
תפקיד שוטרי הסיור לתת מענה לקריאות הציבור, לגבי פורעי חוק באופן כללי.
תפקיד שוטרי החקירות לאסוף ראיות (אם ישנן כאלה) לגבי עבירות שקיומן ואו האחריות עליהן מוטלות בספק.
תפקיד שוטרי היחידות המיוחדות לאסוף ראיות בקשר לעבירות חמורות (פשע חמור - יש הגדרה כזו בחוק) ואירגוני פשיעה, שהשפעתם על החברה ניכרת.
לכל אחד תפקיד שלו וזה שתפקידו של שוטר אחד לעמוד בצומת ולתפוש את כל אלה ששמים צמיגים גדולים יותר מהמורשה בחוק (מסיבות שונות ואני מוכן להוסיף משונות) היינו ג'יפים למיניהם, לא מחסיר אותו ממצבת כוח האדם של היחב"ל/ילא"כ/ימ"ר שתפקידה לתפוש את דומרני והאזרחים "הפשוטים, שאינם עבריינים גדולים", שפונים אליו על מנת שיפעל נגד אזרחים "פשוטים אחרים", להם יש סיכסוך איתי ואני לא מעוניין לתבע אותם..
ולקחת אזרחים פשוטים (חנוונים, עורכי דין, עיתונאים...) ולהלביש עליהם מדים ולשלוח אותם לאימונים צבאיים ומבצעים צבאיים, לא נחשב בעיניך פשיזם?
אם לא שמת לב, זה מה שעושה המשמר הלאומי בארה"ב...
ואני לא מדבר על "מילואים".
ואם כבר, אז בגיל 18 - צבא. זה לא פשיזם?
ו-120 המושחתים והלייצנים והטמבלים והאימפוטנטים הם אלה שאתה (ואני והוא) בחרת, לקבוע לך מה יהיה.
ואם הם נבחרו (שוב ושוב, יש לציין) אז כנראה שזה מה ש(הרוב)רוצים - ולכן אלה החוקים ש(הרוב)רוצים, לא?
אולי לא שמת לב אבל כך פועלת דמוקרטיה.
לפעול על פי חוק שנקבע (ימצא חן בעיניך או לא) באופן דמוקרטי ויש מי שאוכף אותו.
ולא לתת לכל אחד (שאני לא יודע כמה שיקול דעתו איתן) לשים איזה צמיג/פנס/קפיץ/בלם/בולם שהוא רוצה ולקוות שלא יפגע בילד שלי - שזו אנרכיה.
פאשיזם זה משהו אחר ולא בכדי קפצת כשטל (בחוסר טקט ושיקול דעת, לדעתי) כתב מה שכתב.
אם היה אומר איטליה, היה לך יותר נוח?
מה בהעייה? טל נתן יופי של דוגמא לפשיזם - זה נראה לך דומה למה שקורה כאן?
נו, באמת.
לעניין ה"הייתי שם קרוב וראיתי וכו" ".
הייתי פעם בהפגנה ליד דיזינגוף סנטר, אחרי הפיגוע.
היה שם עימות רציני עם השוטרים ואחד המפגינים (צעיר דתי, במקרה) נעצר ונלקח מהמקום - באלימות.
חבר של הבחור התחיל להתווכח עם שוטרים (במקרה איכותיים, מיחידה מיוחדת, שלבשו מדים לצורך העניין ולא ראו עליהם שהם איכותיים...) וצעק "אני ראיתי הכל. הוא לא עשה כלום. אני הייתי לידו. סתם התנפלו עליו. סתם הרביצו לו..." אתה קולט את העניין, כן, דרור.
ואז שוטר (איכותי, כן?) שאל אותו אם הוא היה עם העצור כל הזמן, ואם הוא בא איתו, ואם הוא עמד לידו כשההוא קיבל מכות, והאם גם הוא בא להפגין וכו' וכו'.
התשובה היתה חיובית, לכל השאלות.
ואז שאל השוטר "אז למה לך לא הרביצו ולא עוצרו אותך?".
ובחור, בלי להתבלבל ענה "כי אני לא עשיתי כלום!"
ואז החברים הדתיים שלהם, שעמדו ליד והאזינו למתרחש, התחילו לצחוק ואמרו לבחורצ'יק "פילפל אותך גויילם".
סיפור אמיתי לגמרי.
אז דרור, עם כל הכבוד, אל תבלבל לי את המוח עם "הייתי שם".
אם היית שם למה לך לא עשו את כל הדברים המזוויעים האלה?
ועם כל הכבוד למחאות, ויש לי.
מה עם אלה שרוצים להגיע לעבודה/לביה"ח/לחנות/לסרט/למסעדה/הביתה? מה עם הזכויות שלהם? ומה עם אלה שאין להם אוטו ולא מעניין אותם מחיר הדלק ושהם דווקא בעד העלאת המחירים - שיסעו כולם באוטובוס, צפוף ומסריח, כמוהם?
להם, לשיטתך, אין זכויות על הכביש שהחבר'ה המוחים חוסמים?
ומה אתה מציע לעשות לאלה שחוסמים ומוחים (על דלק/מיסים/שכר/לחם/התנחלויות/כל דבר אחר) כשאומרים להם שההפגנה/חסימה לא חוקית ועליהם להתפזר והם לא מתפזרים?
איך אתה מציע לשמור על זכויותיהם בדרך של ה"לא מוחים"?
מי שחזק יפלס את דרכו ויעבור באיילון ומי שלא, יחכה שהחזק יועיל בטובו לפנות לחלש את הדרך, כן?
ומי ישמור על זכותו של החלש להביע את דעתו שהוא לא רוצה למחות ולא לקחת חלק במחאה/חסימה?
אז החבורה לא רוצה לפנות - כמי שצריך לפנות את הדרך לזה שרוצה לעבור, מה תעשה?
וכנ"ל לגבי האישה שחוצה את הכביש שלא במעבר חצייה ומסרבת להזדהות (ולקבל דו"ח) ואו להתלוות לשוטר על פי החוק - מה תעשה איתה? לה מותר להתנגד לשוטר ולדומרני אסור?
איפה הגבול?
אולי נחוקק חוקים שונים ל"אזרחים", ל"עבריינים" ול"עבריינים כבדים".
לראשונים מותר הכל, משום שהם דרור ומשפחתו ואני.
לשניים יהיה מותר לשים צמיגים עם "32.
ולאחרונים - אותם נשים בבית הסוהר ללא שום קשר להליך שצריכים לעבור - משום ש"אף אחד לא צריך מאגר מידע ביומטרי כדי לכסח בבית המשפט פעם אחת ולתמיד את כל ראשי "משפחות הפשע"" - כן. ממש.
בו נחליט שעל מנת להרשיע ולכלוא אזרח צריך "דיני ראיות" ועל מנת להרשיע ולכלוא "עבריין כבד" צריך "דיני ראיות לייט".
אני רוצה להגיד לך, מידיעה, שיהיה קל הרבה יותר לכלוא אותם.
בו נחליט שאולי גם כדאי לחסל את ה"עבריינים הכבדים מאוד מאוד", שלא ניתן להרשיעם גם על פי "דיני ראיות לייט" וברור שהם אשמים.
ואז נשב ונחליט מי שייך לאיזו קטגוריה.
ואחרי שנחליט את כל אלה, בוא נשב ונחליט... מי יחליט.
ותגיד לי, דרור.
מה יקרה כשיחליט (מי שיחליט) שאתה שייך לקטגוריה, שאיך נגיד את זה, לא כ"כ נוח לך להיות בה...
זה פשיזם, דרור.
לא אזרחים שעוזרים לאכוף את החוק (מטופש ככל שיהיה, אבל עדיין עמד בביקורת כל 4 שנים, שלא לדבר על בג"צ (המושחת...)) שנקבע באופן דמוקרטי.
ומה כ"כ מפריע לך המלשינון הזה של מס ההכנסה?
למי שמודיע/מעיד על רצח/תאונת פגע וברח/שוד, אתה לא קורה מלשין? זה בסדר?
למה שהרמאי הזה ירוויח על חשבוני, שכיר שמשלם מיסים, ובגללו יעלו לי, שקל לגבות ממני, את המיסים?
מה אתה כ"כ חרד לו?
ואפרופו ביומטרי.
איך זה בדיוק נכנס למיטה שלך?
ברור שיש פה פגיעה כלשהי בפרטיות אבל כך גם בשימוש באייפון/אנדרואיד ואיתורן וכרטיס אשראי וכו'.
השאלה מה התרומה ל"חברה".
להזכיר לך איך תפסו את הרוצח של פלינר?
להזכיר לך איך הכניסו לבית הסוהר את הבחור שעבד במכון הפתולוגי ורצח (כמה שנים קודם לכן) את השכן שלו?
ואולי שכחת איך הרשיעו באונס את הבחור שנתן DNA במסגרת חקירת רצח פלינר (לא הוא רצח).
אולי אני נאיבי אבל נראה לי שמאגר ביומטרי (מאובטח וכו') זה מחיר קטן לשלם, על מנת שאת הילד שלי לא יאנוס בני סלע (שגם הוא הורשע, בין היתר, על פי ממצאים "ביומטרים").
נראה לי שבמהלך ה"נגד" שלך, אתה קצת ניסחף ומביע התנגדות לכל סדר ציבורי ומנהל תקין.
ועדיין, בין כל אלה ובין פשיזם המרחק רב - מאוד.
עצם העובדה שאתה יכול וכותב כל זאת, מראה לך את המרחק מהפשיזם.
וחבל שאתה (וטל) לא רואה את זה.