תגובה: ג'אנטים מתאימים לצמיגי 235 לסמוראי..מה אתם אומרים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
הרכב בתצורה מקורית הוא הכי פיקס שיש. כל שידרוג וכד' צריך להיעשות כראוי וכך גם אופי הנהיגה. משקל יתר יכול להשפיע מאד על המכלולים.
נכון, אבל הרכב שלי לא מקורי. אז אני עובד עם מה שיש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
תדאג בעיקר למיסבי גלגל (צלבים חדשים ושיהיו ספייר) ותושבות מנוע/גיר/טרנספר וכמובן רצועות וצנרת. שיהיו הכי טריים שאפשר וכמה שקרוב למועד האירוע (אחרי הרצה או שתיים לפחות).
מיסבים פיקס ויש ספייר, צלבים הוחלפו איפה שהיה צריך ויש ספייר, תושבות מנוע חדשות, גיר פיקס, טרנספר מחוזקות, רצועת הגה כוח חדשה, מנוע במצב טוב ויש ספייר
צנרת - הוחלפה לחדשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
ג'ריקן דלק, עם כמה שזה נשמע תורם ויכול לקצר הליכים או לסייע בהתקעות, זה ממש לא תורם וזה אפילו מסוכן. משקלית - 10-25 ליטר של משקל מיותר וגם במקרה של תאונה/התהפכות, חלילה. וזה לא משנה אם הוא בחוץ או בפנים. (אגב, מבחינת תקנון אם היית רוצה להתחרות באמת, לא יאשרו לך לשאת אותו, גם אם אתה בקטגורית "עממי" שכביכול אינה מחויבת לחוקים המחמירים).
יכול מאוד להיות שאתה צודק, אבל אני להיות מוגבל בקילומטרים..יש לך רעיון אחר?
ואני לא מתיימר להתחרות, ואני רואה דווקא הרבה אנשים שסוחבים ג'ריקנים של דלק על הפגוש האחורי/גג וכו'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
4 אלף במערכת מתלים משודרגת זה לא מעט, נכון, אבל אפשר לעשות זאת בהדרגה. אם אני זוכר נכון, אמורה להיות לך מערכת מתלים לא רעה כבר עכשיו (אתה עם קפיצי סיקס, לא ? )
כן יש לי קפיצי סיקס מאחורה, ואחוריים קדימה. אבל המערכת כבר עייפה לדעתי, ונוקשה. שזה לא דווקא חיסרון, כי בגיהוץ שבילים היא עובדת יפה מאוד ואפילו נוחה(!).
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/183120_1896306173025_1402737293_32164065 _5248195_n.jpg
מבחינת מהלך מתלה אין לי משהו יוצא דופן, אבל יש 2 נעילות שיחפו על זה.
https://lh6.googleusercontent.com/-MGVnPrBS_5E/TbMIZQXFdQI/AAAAAAAAHsg/jI851zrA8Yo/s800/P1070409.JPG
http://www.isuzu.org.il/isuzu/upload...6949112180.jpg
בקיצור יש לך את סמוראי החלומות.
אתה הולך לכיוון של חוצה ישראל ראלי או טיול?
אם ראלי, יש שיפור משמעותי מאוד שיש באפשרותך לעשות כדי לאפשר נהיגה מהירה במכונת הכביסה...
תום כבר הבהרתי שזה הולך להיות טיול..שבוע ולא שמונה שעות ;)
וספר לכולנו על השיפור..חוץ מלהחליך אותו לטרופר בנזין..
מכיוון שזה טיול, אז עניין הג'ריקן באמת פחות אקוטי, עם זאת הייתי ממליץ לקחת ג'ריקן קטן יותר (5 ליטר בלבד) שישמש רק לחירום ולתכנן את הטיול כך שיעבור בין תחנות דלק כשנשאר לך עוד משהו כמו 1/4-1/5 מיכל רגיל (שזה בערך 30 ק"מ). זה גם כאילו יכפה עלייך להתרענן מחוץ לשטח, במחיר של כשעת סטיה מהמסלול המקורי (הערכת זמן משוערת בלבד).
לפי מה שאתה מתאר, מערכת המתלים שלך ממש בסדר גמור, מקסימום להחליף רק בולמים למשהו יותר טוב/גמיש (קוני מתכווננים למשל, כלב-קשוח וכד') אבל את זה צריך להרגיש, יכול להיות שהמערכת עדיין במצב טוב מאד ואתה מגזים (בלי להעליב כמובן). זה מוריד את העלות בחצי ממה שרשמת.
אם אתה חושב שהמערכת נוקשה מידי, הורדת עלה בקידמי או החלפת עלה באחד יותר דק יכולים לעשות פלאים. כנ"ל באחורי, ולא חייבים בשניהם, לפעמים מספיק רק אחד. אני חושב שזה יהיה נכון בכל מקרה. רכב נוקשה יפגע בחווית הטיול וכנראה גם במכלולים, גם אם זה אומר שתצטרך לנסוע 10 קמ"ש פחות. בתכלס, זה לא שאתה מתכוון לעוף 120 קמ"ש בשטח...
נעילות - כל עוד אתה רץ על שבילים, אין שום סיבה שהקדמית תעבוד, נהפוכו, היא יכולה אפילו להזיק אם לא תדע להשתלט עליה נכון. אם אתה מתכנן גם טכני, אז כמובן התנהגות כרגיל.
מים זה משהו שצריך לקחת בחשבון הרבה יותר מדלק.
אמיר אני לא נוסע לבד אלא בקבוצה, לכן אני לא יכול לשנות את המסלול...אבל כעת יש לי את המיכל הרגיל, ועוד 2 ג'ריקנים של 5 ליטר, ועוד אחד של 20. נקווה שיספיק.
מבחינת מים - אל תדאג הכל נלקח בחשבון.
מערכת המתלים - היית יכול לראות בתמונה שיש ל כבר קוני ;) וכל מי שהיה על האוטו שלי התרשם שהוא נוקשה.
גם מורי אמר ששינו את המערכת שהוא בנה במקור...שינו את המקום של התושבות וכו'.
יש קוני שניתנים לכיוון. תבדוק את זה עם היבואן אם אתה לא יודע איך לכוון את שלך. וכמו שאמרתי - תשקול הורדת עלה מהקדמי ואו מהאחורי. זה עושה פלאים.
הייתי מוותר על הג'ריקן של ה20. אתה עם סמוראי, זה משקל עודף, זה צורך יותר ממה שזה תורם וכמו שאמרתי - גם מסוכן.
אמיר אני אשקול את זה, אבל כמו שאמרתי אני הולך לטייל עם אנשים עם 80-90 ליטר עליהם...ככה שאני לא רוצה להיות זה שמגביל.
מבחינת הורדת עלה - אני יכול פשוט ללכת לקפיצאי ולהגיד לו להוריד לי עלה? יש אחד מסוים שאמורים להוריד? זה לא מוריד מהגמישות מערכת ומהגוה של האוטו?
שגיא, כמה עלים יש לך קדימה וכמה אחורה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
מבחינת הורדת עלה - אני יכול פשוט ללכת לקפיצאי ולהגיד לו להוריד לי עלה? יש אחד מסוים שאמורים להוריד? זה לא מוריד מהגמישות מערכת ומהגוה של האוטו?
כן, הוא אמור לדעת מה ההשפעות ואיזה עלה להוריד, הוא יכול גם לומר לך שזה לא מומלץ. כמובן, בהנחה והוא לא חאפר. הרי עלה אפשר להוריד גם לבד בבית, אבל במקרה הנוכחי לא הייתי ממליץ.
הגובה יושפע בערך ב1-2 ס"מ לא יותר, כעובי העלה המוסר, ובהנחה והמערכת באמת במצב טוב, כאמור הקפיצאי אמור לדעת לומר לך.
טוב החלטתי בנתיים לא לרדת ל5.5 בגלל שאני מפחד מהיציבות של האוטו בזמן נסיעת שבילים מהירה...
מבחינת היגוי והקלה על המכלולים, מורגשת הקלה, אך לא משמעותית.
אני חושב שהאידיאלי יהיה ג'אנט 7 או באמת 6.5 אם קיים איפשהו...
לשבע יש לי פתרון בשבילך... אני מחפש שמונה ויש לי שבע אמריקן רייסינג אם מעניין אותך לעשות החלפה אנינזמין 0545333797 אליאב
טוב כל הניסיונות לא יצאו לפועל, לכן עדיין מחפש ג'אנטים 5.5-7 אינץ'.
בקשר לעלים: 7, מאחורה, 4 מקדימה, כמו שפירסמתי באשכול החדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אמיר אני מנסה להוריד עומס מהמכלולים, אם על הדרך אני משיג יותר נוחות/פחות צריכת דלק אז מה רע?
אז לסיכום, מה עדיף? 5.5" ברזל? או 6-6.5" מגנזיום?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
טוב כל הניסיונות לא יצאו לפועל, לכן עדיין מחפש ג'אנטים 5.5-7 אינץ'.
בקשר לעלים: 7, מאחורה, 4 מקדימה, כמו שפירסמתי באשכול החדש.
אתה רוצה לנסות מקוריים של ויטרה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
יש קוני שניתנים לכיוון. תבדוק את זה עם היבואן אם אתה לא יודע איך לכוון את שלך. וכמו שאמרתי - תשקול הורדת עלה מהקדמי ואו מהאחורי. זה עושה פלאים.
הייתי מוותר על הג'ריקן של ה20. אתה עם סמוראי, זה משקל עודף, זה צורך יותר ממה שזה תורם וכמו שאמרתי - גם מסוכן.
לפי מה שאני יודע, יש רק קוני שניתנים לכיוון. דבר אתי אם אתה צריך הוראות...
רון רק הקדמיים שלי הם קוני והם ניתנים לכיוונון.
אבל לא נראה לי שאני אשנה בנתיים, אני אוהב את איך שהרכב מתנהג בשבילים, רק הייתי שמח לקצת יותר גובה/מהלך/נוחות בכביש..
בכל מקרה, אניי אנסה ג'אנטים 5.5 ואדווח על שינוי אם יהיה מורגש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רון נחמן
לפי מה שאני יודע, יש רק קוני שניתנים לכיוון. דבר אתי אם אתה צריך הוראות...
יש עוד חברות. procomp mx-6 למשל.
אז ככה, החלפתי לג'אנטים דל ויטרה(5.5") תודה רבה לשחר על העזרה.
ההגה מרגיש הרבה הרבה יותר קל וטוב, התנועה והזרימה טובה יותר.
תצרוכת דלק עוד לא יכול לבדוק
מבחינת מראה - אין ספק שהרחבים יותר נראים טוב יותר.
אבל יש לי התלבטות..האם להוריד את הכנפונים? יש לי את הכנפונים הבסיסיים של הסמוראי, שהם בקושי - עד בכלל לא
מכסים את הצמיג, ככה שהוא בולט ככה מהצד. מה שיקל עליי בנהיגת שטח לראות איפה אני שם את הגלגל, מצד שני, זה בולט מהדופן
והשוטרים יכולים לתפוס אותי על העניין...
מה אתם אומרים?
אל תוריד, כי זה לא רק מגן משוטרים, זה גם מגן מדברים שהגלגל מעיף. (למעשה זו הסיבה האמיתית לשים כזה דבר, השוטרים הם רק מועקה ישראלית).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אז ככה, החלפתי לג'אנטים דל ויטרה(5.5") תודה רבה לשחר על העזרה.
ההגה מרגיש הרבה הרבה יותר קל וטוב, התנועה והזרימה טובה יותר.
תצרוכת דלק עוד לא יכול לבדוק
מבחינת מראה - אין ספק שהרחבים יותר נראים טוב יותר.
אבל יש לי התלבטות..האם להוריד את הכנפונים? יש לי את הכנפונים הבסיסיים של הסמוראי, שהם בקושי - עד בכלל לא
מכסים את הצמיג, ככה שהוא בולט ככה מהצד. מה שיקל עליי בנהיגת שטח לראות איפה אני שם את הגלגל, מצד שני, זה בולט מהדופן
והשוטרים יכולים לתפוס אותי על העניין...
מה אתם אומרים?
אם כבר אז תרחיב כנפונים... ותוציא את הראש עוד קצת החוצה כדי לראות איפה אתה שם את הגלגל
ותעלה תמונה שנראה איך זה עם הג'אנטים 5.5 :-)
1 קבצים מצורפים
התמונה זה באיכות גרועה, אבל מה לעשות, סיימתי לארגן את האוטו רק עם חשכה.
הייתי צריך לאלתר פיתרון לשנורקל כאשר אני מזיז את המראות כשאני נוסע בלי דלתות...