תגובה: רוביקון/רנגלר - ללא תקלות ?
סקר קצר ולא מחייב ולחלוטין לא מייצג מבחינה סטטיסטית - קצת חומר למחשבה:
מוסך מורשה ג׳יפ בו ביקרתי פעמיים בחודש האחרון, מלא בג׳יפאים עם די הרבה רנגלרים, ומתוך 17 שאיתם דיברתי:
1 - עדיין באחריות, סדרת תקלות עומד לפי החלפת מנוע.
5 - ללא כל תקלות, מחליפים שמן ונוסעים.
4 - תקלות מעצבנות שלא צריכות להיות - סטרטר, אלטרנטור, צנרות שונות וכד׳ מצריכות ביקור במוסך.
כל השאר - גם כן תקלות מעצבנות, לא מצריכות ביקור מיוחד במוסך - פלסטיקה, מגעים, אביזרים חשמליים.
היתרון הכי גדול - כולם מתים על הכלים שלהם, כמו בעלי הארלי או כמו הכתובת שהיתה במטוסי הדקוטה - ״את מטוס הדקוטה הזה יחליף רק מטוס דקוטה אחר...״
כולם 'מתים' על הרנגלר שלהם! אבל לא עשית סקר אצל נשותיהם...
אתה ממשיך 'לנבור' בזה. כלומר מבחינתך התשובה ברורה... אתה רק מחפש אישור לתחושות שלך.
בתחילת השרשור ניסינו להבין את הדבר החמקמק הזה של הנחשקות ברכב.
המושג החמקמק הזה הוא מה שהיום קוראים במילה המגעילה בעיניי - מותג. משהו שצלח את הרגעיות ומצליח להשאר בתודעה שלנו יותר משתי דקות. כמובן שיש מדע שלם של מיתוג אבל בסופו של יום זה אומר שמוצר מסויים היה/הינו טוב יותר מהדומה לו או מהחיקוי שלו.
יש משהו משותף לשלושת 'הנחשקים' שהזכרנו - הרנגלר, הדיפנדר וההרלי - כולם הם מותגי על [ובכולם החברות ניסו למנף את המיתוג הזה עד בלי די לדגמים אחרים]. המיתוג הזה נובע מכך שלשלושתם יש היסטוריה ארוכה מאוד ולמרות השינויים הגדולים בטכנולוגיה במהלך 70 השנה האחרונות הם שמרו על דמיון מסויים לדגם האב המייסד שלהם תוך כדי עדכונים לא גדולים, חיצונית [תהליך הפיכת ההרלי שלי לטריביוט להרלי 48 והתהליך של עכשיו - הפיכת הסופה שלי לסופה-וויליס מראה לי עד כמה דומים בני הדורות השונים].
אולי הדמיון הזה משחק תפקיד בתודעה שלנו - ההרלי שהיה למישהו בשכונה כשהיינו ילדים, הג'יפ שאבא הביא מהצבא או הדיפנדר שראינו בסרטים כובש את אפריקה. שלושתם היו אגדה חיה עוד בזמן חיי הדור המייסד.
ואולי הדמיון הזה נותן לנו תחושה של המשכיות ויציבות בעולם שכולו חידושים, שינויים ושידרוגים בלתי פוסקים. אני בטוח שכאן באתר אני אמצא עוד אנשים שחולקים אתי את הכעס על זה שכל כלי החשמל הביתיים הפכו להיות חד פעמיים ומתכלים ושכבר לא כדאי לתקן כלום. אני נטרף מזה.
פעם היה עולם שבו כל מקרר היה 'פריג'ידר' גם אם הוא היה אמקור 10 אח"כ כל מחשב היה IBM.
אנחנו עדיין בעולם שבו כולם קוראים ל-SUV שלהם ג'יפ גם אם הוא 'שורף אורז [הגדרה אמריקאית, רד-נקית משהו, לא המצאה שלי].
אנחנו עדיין חיים בעולם שבו זבי חוטם 'מבינים באופנועים' שולפים מצלמה לצלם את ההרלי שלי ברמזור או על המדרכה ומצרפים שאלה 'זה הרלי אמיתי?'
אז יכול להיות שרכבים אחרים טובים, יפים ואמינים יותר אבל רק הרלי זה הרלי אמיתי, ורק CJ, YJ TJ JK הם ג'יפים אמיתיים [ותסלח לי זוגתי שהליברטי-צ'ירוקי שלה הוא מותג של חברת ג'יפ אבל הוא לא "הג'יפ"]. כן, וגם הבריטי המטפטף ההוא, שכחתי לרגע איך קוראים לו:confused:, אההה, כן, דיפנדר :).
אז תשכנע את זוגתך ללכת על 'המותג'...
חוגי שמוגי בוגי :)לייק ענק
אממ...בוא נראה, רשימה קצרה רק מזכרון...
כמו שנאמר כאן כבר סטרטרים ואלטרנטורים חופשי...
פלסטיקים מקרקשים ומתנתקים ממקומם...
ידית של הLOW מתנתקת! ממקומה כשרוצים להעביר לLOW
מוט מיצב חשמלי לא מתפקד
סרנים קדמיים מתעקמים( ברגיל בכל מידת צמיג, ברוביקון אני לפחות שמעתי וראיתי רק במידות של 35" ומעלה)
הגגות נסדקים!
נזילות מים מהגג! (כן דרור גם כשהגג לעולם לא נפתח ,אבל גם אם הוא נפתח זה יעודו אני מזכיר לך...)
נזילות מים מהחלון הקדמי...
נזילות מים מהמרזבים סביב החלון של הדלת...
בעיות חשמל..
(תנו לי כמה דקות אני אזכר בעוד...)
אם רוצים להבין את סדר הגודל של תקלות בכלי הזה מספיק להכנס לפורומים בחו"ל ולראות את כמות מוצרי האפטר מרקט שמשפרים את מכלולי הרכב( לא מדובר על שיפורים כמו מערכות מתלים וכו'), הרכב היחידי שמזכיר את הרנגלר בכמות החלפים שאפשר וצריך להחליף בו בכדי להגיע לשקט נפשי זה הדיפנדר.
אגב 2 הכלים האלו, הרנגלר והדיפנדר אומנם לא אמינים אבל הם בהחלט אהובים וכייפים בצורה שבעלי רכבים אחרים פשוט לא יבינו את זה לעולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hogi
כולם 'מתים' על הרנגלר שלהם! אבל לא עשית סקר אצל נשותיהם...
אתה ממשיך 'לנבור' בזה. כלומר מבחינתך התשובה ברורה... אתה רק מחפש אישור לתחושות שלך.
בתחילת השרשור ניסינו להבין את הדבר החמקמק הזה של הנחשקות ברכב.
המושג החמקמק הזה הוא מה שהיום קוראים במילה המגעילה בעיניי - מותג. משהו שצלח את הרגעיות ומצליח להשאר בתודעה שלנו יותר משתי דקות. כמובן שיש מדע שלם של מיתוג אבל בסופו של יום זה אומר שמוצר מסויים היה/הינו טוב יותר מהדומה לו או מהחיקוי שלו.
יש משהו משותף לשלושת 'הנחשקים' שהזכרנו - הרנגלר, הדיפנדר וההרלי - כולם הם מותגי על [ובכולם החברות ניסו למנף את המיתוג הזה עד בלי די לדגמים אחרים]. המיתוג הזה נובע מכך שלשלושתם יש היסטוריה ארוכה מאוד ולמרות השינויים הגדולים בטכנולוגיה במהלך 70 השנה האחרונות הם שמרו על דמיון מסויים לדגם האב המייסד שלהם תוך כדי עדכונים לא גדולים, חיצונית [תהליך הפיכת ההרלי שלי לטריביוט להרלי 48 והתהליך של עכשיו - הפיכת הסופה שלי לסופה-וויליס מראה לי עד כמה דומים בני הדורות השונים].
אולי הדמיון הזה משחק תפקיד בתודעה שלנו - ההרלי שהיה למישהו בשכונה כשהיינו ילדים, הג'יפ שאבא הביא מהצבא או הדיפנדר שראינו בסרטים כובש את אפריקה. שלושתם היו אגדה חיה עוד בזמן חיי הדור המייסד.
ואולי הדמיון הזה נותן לנו תחושה של המשכיות ויציבות בעולם שכולו חידושים, שינויים ושידרוגים בלתי פוסקים. אני בטוח שכאן באתר אני אמצא עוד אנשים שחולקים אתי את הכעס על זה שכל כלי החשמל הביתיים הפכו להיות חד פעמיים ומתכלים ושכבר לא כדאי לתקן כלום. אני נטרף מזה.
פעם היה עולם שבו כל מקרר היה 'פריג'ידר' גם אם הוא היה אמקור 10 אח"כ כל מחשב היה IBM.
אנחנו עדיין בעולם שבו כולם קוראים ל-SUV שלהם ג'יפ גם אם הוא 'שורף אורז [הגדרה אמריקאית, רד-נקית משהו, לא המצאה שלי].
אנחנו עדיין חיים בעולם שבו זבי חוטם 'מבינים באופנועים' שולפים מצלמה לצלם את ההרלי שלי ברמזור או על המדרכה ומצרפים שאלה 'זה הרלי אמיתי?'
אז יכול להיות שרכבים אחרים טובים, יפים ואמינים יותר אבל רק הרלי זה הרלי אמיתי, ורק CJ, YJ TJ JK הם ג'יפים אמיתיים [ותסלח לי זוגתי שהליברטי-צ'ירוקי שלה הוא מותג של חברת ג'יפ אבל הוא לא "הג'יפ"]. כן, וגם הבריטי המטפטף ההוא, שכחתי לרגע איך קוראים לו:confused:, אההה, כן, דיפנדר :).
אז תשכנע את זוגתך ללכת על 'המותג'...
+1 :)
שמעתי, אמרו לי, ההוא והיא. לי היה אחד 85000 ק״מ לא נזילות לא חלונות לא גומיות לא אלטרנטור לא כלום ממש כלום. תפוח הגה אחרי 70 אלף ועוד ממש שטויות כך שבאמת אין לי מושג על זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
אממ...בוא נראה, רשימה קצרה רק מזכרון...
כמו שנאמר כאן כבר סטרטרים ואלטרנטורים חופשי...
פלסטיקים מקרקשים ומתנתקים ממקומם...
ידית של הLOW מתנתקת! ממקומה כשרוצים להעביר לLOW
מוט מיצב חשמלי לא מתפקד
סרנים קדמיים מתעקמים( ברגיל בכל מידת צמיג, ברוביקון אני לפחות שמעתי וראיתי רק במידות של 35" ומעלה)
הגגות נסדקים!
נזילות מים מהגג! (כן דרור גם כשהגג לעולם לא נפתח ,אבל גם אם הוא נפתח זה יעודו אני מזכיר לך...)
נזילות מים מהחלון הקדמי...
נזילות מים מהמרזבים סביב החלון של הדלת...
בעיות חשמל..
(תנו לי כמה דקות אני אזכר בעוד...)
כשידית הטרנספר התנתקה לנו מהמקום לפני כמעט שלוש שנים בסופה 3 חדשה עם כמה עשרות ק"מ על השעון, צחקנו על תע"ר (הכל בגלל בטחונית מפלסטיק שנשברת ונופלת. חלק קטן ופשוט שבטחעולה שני גרוש, וכל מוסך מורשה של קרייזלר/ג'יפ עם קצת ראש גדול יכול לפתור את זה אחת ולתמיד).
אחר כך, שהפעלנו מגבים ושפריצרים באותה סופה, כדי לנקות את החלון הקדמי ומי הסבון חדרו והרטיבו את הדשבורד, שוב צחקנו על תע"ר.
מסתבר שכל תחלואי הסופות זה משהו מובנה עוד מהרנגלר...
אם רוצים להבין את סדר הגודל של תקלות בכלי הזה מספיק להכנס לפורומים בחו"ל ולראות את כמות מוצרי האפטר מרקט שמשפרים את מכלולי הרכב( לא מדובר על שיפורים כמו מערכות מתלים וכו'), הרכב היחידי שמזכיר את הרנגלר בכמות החלפים שאפשר וצריך להחליף בו בכדי להגיע לשקט נפשי זה הדיפנדר.
שמת לב מה אמרת? ואני לא אזכיר לך איך במשך שנים נאמת לנו כמה הדיפנדר רכב אמין....
בכל מקרה, הזכרת בנשימה אחת שני כלים שאולי לא מושלמים, אבל מיתולוגיים. ונחשקים.
מה שלעולם אי אפשר להגיד על שום SUV יפני מודרני ו/או על כל מכונית רגילה אחרת. ולא שבאף מכונית אין פה ושם כל מיני פאולים מעצבנים...
אני זוכר איך כשההורים שלי קיבלו בזמנו (1995) מהעבודה רנו 19 חדשה - אז זה היה אוטו מרשים ומרווח ונוח ונסע נהדר ואפילו היה אמין מאוד (ידני) והכל, וכבר באחת הנסיעות הראשונות שלי איתו לירושלים, בכל פניה ימינה טיפטפו לי מים קפואים מהמזגן ישר על הרגליים. כן, היתהאחריות. פירקו ותיקנו, ושוב נזל. ושוב פירקו ותיקנו. ושוב נזל. בסוף נמאס לבלות בכל פעם חצי יום במוסך המרכזי של קרסו בגלל זה, והתחלנו להתעלם, עד שהתחיל ריח מעופש מהשטיח בצד הנהג שתמיד היה רטוב, ונעלם רק כשהשטיח היה מתייבש בחורף כשלא מפעילים מזגן. עם תחילת עונת המזגנים, השטיח חזר להיות רטוב...
היום בבוקר, בקורולה 2010 של חברה, אוטו חדש לגמרי עם כלום ק"מ, תא הכפפות התחתון שחוץ מספר הרכב ושקית סוכריות אין בו שום דבר, כבר רוקד כמו משוגע, לא נסגר כמו שצריך ואפילו יצא מהמקום. ואלה רק דוגמאות בודדות. יש עוד המון.
אז כל עוד רכב שנותן כל כך הרבה כיף ונכון, אולי יש לו פה ושם כל מיני פאולים קטנים אבל עדיין לא נתקע, לא מסרב להניע, לא בוגד בך תרתי משמע ומקלקל לך טיולים או גורם לך לאחר לעבודה, באמת אין לי בעיה איתו. וצריך לנסוע כמה ימים ברנגלר, לחוות את היכולות ולהבין את הקסם שלו, כדי להבין שכל השטויות האלה בטלות בשישים לעומת הכיף שהוא נותן.
כל זה לא אומר שמישהו אחר יהיה מוכן לסבול חדירת טיפות מים באוטו חדש של רבע מיליון שקל. אם אשתו של פותח השרשור מלכתחילה לא רוצה את הרנגלר, הרי שכל שטות תגרום לה לקטר. יודע מה באמת מפריע לי למשל ברנגלר?.... (חוץ ממנוע ה-V6 היוצא והגיר האוטומטי המיושן והמסרס ויחסי ההעברה הלא מתאימים...)? שמראות הצד לא מתכווננות מבפנים. אפילו בסופה 92' כבר היו מראות צד מתכווננות מתוך הרכב.
אגב 2 הכלים האלו, הרנגלר והדיפנדר אומנם לא אמינים אבל הם בהחלט אהובים וכייפים בצורה שבעלי רכבים אחרים פשוט לא יבינו את זה לעולם.
...
אין נשים לא יפות יש גברים שלא שותים מספיק. וזה אומר הכל דרור
בדיוק.
עכשיו אני מרים לחייך כוס לא קטנה של LAPHROAIG 10.
עוד כמה דקות העינים יהיו אדומות, והעולם יהיה ורדרד ויפה יותר, דיפנדר של מג"ב ידמה בעיני לפרארי 458 איטליה - וכל הנשים, כולל השכנה הכונפה מקומה שלישית, יהפכו להיות כוסיות.
חבר כלבבי. גם התקלות עוברות ביעף. רכב סטנדרטי נשאר תקין. תגביה תשפצר תגדיל צמיגים תוסיף משקלים תוסיף כננות מקרר חשמל ואז תתפלא שיש תקלות
באיזשהו מקום אני מרחם על אלו שכל החיים שלהם מתבזבזים ברכבים אמינים.
תגדירו לי אמינות.
גם למלכת האמינות - טויוטה היו בשנתיים האחרונות כמה וכמה קריאות רשמיות לתיקון במספר דגמים.
גם מכוניות על בווריות מעצבנות כאשר מחשבי ניהול פותחים חלונות בנסיעה בשלג וכו'.
מנוע טרנו כבר אמרנו
מנוע ניסן פטרול
אזעקות וחיישנים תקולים בהרלים החדשים
וכו' וכו'.
אפשר לפתוח 'נעוץ' תחת השם 'מחלות ידועות' לכל דגם ודגם.
על כל קריאה לתיקון והודאה של היצרן שהוא 'פיקשש', יש עשרות תקלות ו-'מחלות' אופייניות לדגם כזה או אחר שהיצרן מתכחש להן ובפורומים אתה רואה שהן חוזרות שוב ושוב, ובעיקר בתחומי התקלות הקשורות בחשמל, אלקטרוניקה ומחשבים המנהלים [או מתקשים לנהל] את כל המערכות המורכבות היום.
איך בכלל אפשר להשתמש בביטוי 'אמינות' בתרבות של 'השתמש וזרוק', חד פעמי, שדרוג, שדרג, שודרג, משודרג, אשדרג, תשדרג.
אז תנו גם לי כוסית של יין ותשנמכו אותי :mad:
כמו שכתבתי בעבר, כתר האמינות נרכש בכבוד,
אבל,
המודלים הרלוונטיים הוסרו מפס היצור בערך בשנות 1995-2000
מאז ועד היום, לא משנה אם זה אמריקאי או יפני,
כמו שסבתא שלי זל היתה אומרת: אזעלבא דרעק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
אין נשים לא יפות יש גברים שלא שותים מספיק. וזה אומר הכל דרור
טוב , הגיע הזמן שאודה ולא אבוש בחוסר האינטליגנציה שלי. לא מצליח לפתור את המשוואה.
"אין נשים לא יפות, יש גברים שלא שותים מספיק"
האם הכוונה לכך שצריך לשתות הרבה בכדי לגלות את כיעורן של נשים מסויימות?
האם יש כאן התרסה כנגד הביטוי - אין נשים מכוערות, יש נשים שלא יודעות להתלבש?
האם שתייה מרובה חושפת את את יופיין של נשים מכוערות?
האם שתייה מועטה גורמת לכך שנשים יפות נראות מכוערות?
יופי וכיעור, מהו המודל?
האם שתייה מרובה היא כלי מדוייק לשפוט את - "על טעם וריח אין ..............
האם המשפט " הבל היופי ושקר החן" הוא אמת , עלה תאנה לנשים מכוערות?
האם כותב הסיסמה טרם כתיבתה חשב בצורה מקצועית אובייקטיבית גרידא?
אנא האירו את עיניי המכוערות, אני לא צוחק בחיי
אין נשים לא יפות...
אדם אחד נכנס לפאב, מתיישב ליד הדלפק ומבקש כוס בירה, אחרי שגומר אותה מוציא את תמונת אשתו מהכיס, מסתכל עליה ומבקש עוד כוס בירה
והוא חוזר על עצמו ומוציא כול פעם שגומר את כוס הבירה את תמונת אשתו מתבונן בה ומבקש עוד כוס בירה, אחרי הכוס הרביעית המוזג שראה את מעשיו המגוחכים של האיש, ניגש ושאל אותו להסבר, האיש ענה לו: זאת תמונת אשתי ועד שהיא לא תיראה נחמדה לעיניי אני לא הולך הביתה
עכשיו בא החלק הנחמד של הסיפור. הקלק על
>Click Here
יצחק