עוד לינק ששווה לצרף לפה -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...ghlight=%E6611
(למה לא ניתן לערוך הודעות?)
Printable View
עוד לינק ששווה לצרף לפה -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...ghlight=%E6611
(למה לא ניתן לערוך הודעות?)
הרתכת ESAB הזו עושה רושם נחמד, מעניין מה הדיוטי סייקל שלה.
לדעתי שווה להביא רק אם מישהו נוסע ואתה יכול להביא איתו במזוודה, אחרת המשלוח יעלה כמו בארץ.
היום רכשתי רתכת חדשה מפז ארק.
רתכת של חברת CEA האיטלקית. 250 אמפר עם דיוטי סייקל של 100% ב200 אמפר.
3 שנים אחריות, בא כולל הכול פרט למיכל גז.
עלה לי 5800 אחרי מע"מ.
בדיוק, אני אומר שאין פשרות בתהליך ההכשרה למקצוען.
הכנה מוקפדת של השטח המיועד, אלקטרודות מתאימות מאכסון מתאים, ורתך מיומן הם חסרי תחליף.
ואני לא מקבל את הקביעה שה 610 טורפת שומן וחלודה, אין לך ציוד מיוחד
לבדיקת התפר ואיכותו ולא תוכל להעריך את חוזקו לפי העין.
גם בכללי, הגישה של לחמוק מהכשרה יסודות באומנות כלשהי בגלל הקושי פסולה בעיניי.
הCEA יחסית קונה אבל על גלגלים. לא ניידת בקטע של להרים ולקחת. בשבילי היא אחלה כי היא מספיקה כרגע לעבודות שלי (בדר"כ עובי פרופיל 2 מ"מ. שערים, סורגים וכיו"ב אבל כמובן יכולה לרתך הרבה יותר) וגם די קומפקטית.
רק 25% ב180 אמפר זה די נמוך אבל זו רתכת קטנה ביתית ועושה רושם נחמד מאוד. אולי אם הייתי צריך לרתך CO2 אצל לקוחות זה היה יכול להיות מתאים אבל את העבודה אצל הלקוח אני עושה עם אלקטרונית.
אם אני זוכר נכון, 6010 ו6011 אלו אלקטרודות שאחת לרתכת זרם ישר והשניה לרתכת זרם חילופין (לא זוכר מי למה אבל רשום על האריזה) והקטע של השלאקה שלה הוא שהוא צף על האמבטית ריתוך.
אני הייתי משתמש בה אם הייתי במצב שיש לי פאזה שאני צריך למלא אבל אין לי גישה לצד השני של הפאזה. נניח צמוד לקיר או צינור בקוטר שלא מאפשר גישה.
70XX אלו אלקטרודות כמו ה60XX רק חזקות יותר. ממש לא צריך להשתמש בהן בשימוש רגיל.
בשביל שיצא תפר יפה אפשר לקנות אלקטרודה לגימור שמחליקה את התפר, אני לא זוכר מה המספר שלה. ראיתי אותה בשימוש במפעל לדודי שמש.
לפותח השירשור, אם אתה מרתך 2 מ"מ ופחות אז CO2 יכולה לשפר לך מאוד את העבודה. אבל גם לרתך בCO2 צריך לדעת. בעיקר חשוב לדעת איך לכוון את המכונה. חוץ מזה, החסרון המשמעותי של CO2 הוא שיש פוזיציות שבהן אתה לא רואה את האמבטיה וצריך לעבוד על פי רגש. פשוט הידית מאוד גדולה בהשוואה לאלקטרודת קשת (ARC WELDING - מה שאתה מכיר).
אם אני זוכר נכון כתבת שיש לך רתכת כבדה וישנה. אני מציע שתוודא שאתה מרתך עם האלקטרודה הנכונה.
אגב, ברתכת זרם ישר (אלקטרונית) חשוב מאוד לדעת איפה לחבר את התנין ואיפה את הידית עם האלקטרודה. ב6013 למשל הידית יושבת על המינוס והתנין על הפלוס. זה נעשה על מנת להקטין את הטמפרטורה של האלקטרודה.
BDM
אני מתעצל לכתוב את כל השם
כתבת כל כך נכון
הכנה נכונה לימוד היסודות והופ לדרך
כך לימדו אותנו בחברת חשמל
ועם 6013 ריתכתי מאות מטרים בשנותי בחברת חשמל-נכון זה היה בזבזני אך נוח לעבודה שוטפת
אבל מה לעשות אני כבר חטייאר ועם רתכת אלקטרונית שבזמני הראשונות עלו 12 אלף ש"ח והיום?אולי 10 אחוזים מזה
אני לא יודע מה נשמתי יותר -סיגריות או עשן ריתוך
ועם התחנה בחדרה עוד לא התפרקה אז כנראה שהיו לי מורים טובים
יוסי
אף אחד לא מתחמק מכלום, 6013 ודומיהן הן פשוט אלקטרודות שיותר קשה לרתך בהן, שאמנם יש להן יתרונות, אבל היתרונות הללו לא רלוונטיים לגיפאים.
ולפיכך - למה לחפש לעבוד קשה יותר וללמוד טכניקות מסובכות יותר ?!
אפשר לדון על הדקויות של זה בפורום עד מחרותיים, בתאכלס...בשטח... לאף אחד אין כוח לשלאקה וכולם רוצים ריתוך כמה שיותר פשוט בכמה שיותר מצבים.
אין כח לשלאקה?
בריתוך נכון השלאקה מתעקלת כלפי מעלה ונופלת
יוסי
ועוד מילה מפני שאין אפשרות עריכה
מה זאת אומרת לא מתאים לג'יפאים?
ג'יפאי זה לא רתך ורתך זה לא ג'יפאי
יש רתכים שיש להם ג'יפ
ויש ג'יפאים שיודעים לרתך
והבחור שפתח את השירשור ביקש ללמוד ולהחכים ולא לשמוע על אגדות אורבניות
יוסי
בדיוק להיפך, ה 6013 תוכננה להיות נוחה במיוחד, קשת יציבה מאוד והדלקה קלה, ה 6010 עם ציפוי מכיל תאית מתאפיינת בקשת לא יציבה, אני מניח שהסיבה היא שהשריפה של התאית בזמן הריתוך תנודתית כמו בכל חומר אורגני.
האמת שהפתעת אותי,
לרתך עם שלאקה צפה זה האלף בית של ריתוך, זה יכול לקרות מזרם לא מתאים, פוזיציה לא נכונה של האלקטרודה , קצב התקדמות איטי מידי וליכלוך.
לקבוע "אין לי כח לשלאקה" זה בעצם להודות באי-שליטה בבסיס יסודות הריתוך, כשאתה כותב גם שיש לך 5 שנות נסיון בריתוך , לא מסתדר לי ולא מובן.
ב 6010 הציפוי מכיל תאית, חומר אורגני קל מאוד.
אני מניח שהשלאקה המועטה והקלה יותר מהתרכובות האנאורגניות שב 6013 צפה היטב, אבל מילת המפתח היא "יכולה".
אז נכון, היא יכולה, אבל תפקידך כרתך הוא למנוע ממנה לממש את היכולת הזו.
השלאקה(סיגים) מהווה את מחסום מפני החמצן שבאויר המנסה להתרכב עם המתכת הנוזלית ולחרב את התפר, היא חייבת לצוף על אמבט הריתוך ללא התערבבות עם המתכת, אחרת יתקבל תפר חלש ומחורר, אין טעם בריתוך אם הרתך עוד לא פיתח את המיומנות הנדרשת להחזיק את אמבט הריתוך כראוי.
לטעמי שלאקה היא תוצר לוואי לא הכרחי / מיותר לריתוך ולכן לגיטימי לנסות למזער את ההתעסקות בה למינימום (ע"ע אחד מיתרונות המיג, כלומר שהתעשייה מסכימה איתי)
דהיינו - למה להתברדק עם אלקטרודות שדורשות טכניקה גבוהה כשיש כאלו שלא, ועוד עם תוצאות טובות יותר ?!
זאת לא בדיוק ההגדרה לחוסר יעילות?!
ועוד לשם ה.....מה בדיוק? הנוסטלגיה של 6013? ה"להוכיח מי טוב יותר בטכניקה", כשהטכניקה הזאת בעצם לא ממש נדרשת ?!
שהמתחילים מבינינו ילכו...ירתכו ברזל מגלוון למגלוון ב45 מעלות, ביום חם, עם שמש בגב המסיכה, על סולם.....בפוזיציה מחורבנת....
ואז יעשו את זה עוד פעם עם אלקטרודת צלולזה, ונדבר.
מי שכבר יודע לרתך, יודע לרתך והדיון לא רלוונטי בשבילו.
יוסי, עזוב אותך מטרמינולוגיה, אם אתה בפורום הזה מספיק זמן אתה יודע מה זה "ג'יפאים" ומה בדיוק הם מרתכים.
kd יקירי
ראשית אני מת על טרימינולגיה סמנטיקה ועברית בכלל
שנית אני חושב שאתה מפספס קצת
לגבי ריתוך ג'יפים=כשהייתי ילד בן 17 כבר הייתי שנתיים עוזר רתך תת מימי-
ואז יום אחד הצלחתי לשבור את המרכב של ה-42 המיתולוגי-והתברר שבכלל ריתכו שני חלקי מרכב(בודי)וייצרו ג'יפ אחד
ריתכתי מחדש עם 6013 ועד היום אני מרתך עם או בדרך כלל באלקטרודה זו-לפני הריתוך אני מחמם את האלקטרודות באם זה כמות ריתוך גדולה זה הכל
אה שכחתי לציין שאוטוטו אני סוגר שישים שנות נשימת חמצן שמהול ברובו מזה עשרות שנים בעשן סיגריות
ואני משתדל לא להיות דינוזאור ולהתחדש וללמוד כל הזמן(עד כמה שהחומר האפור במח מסוגל לקלוט,
סיפרתי לך שאת הריתוך הראשון בחיי עשיתי כאשר אבא שלי הסתכל דרך המסכה ואני "ריתכתי"
השער חי עד היום אך לא אשכח את הימים במחלקת עניים עם כוויות ברשתית
אינני חולק על ניסיונך אך צא ולמד מבעלי ניסיון ואז תחליט מה טוב לך
וזהו אני רץ להביא לילד סיגריות הוא בחדר לידה -אינעל אביו הופך אותי הדרדס לסבא(על כך מחר דיווחים באוף טופיק
ליל מנוחה
יוסי
KD2, השלאקה היא לא מוצר לוואי, היא מוצר חשוב מאוד בריתוך ולמעשה היא גורם מספר אחד כדי שהריתוך יהיה טוב וחזק, גם אם הוא נראה כמו חריוני יונים.
בלי השלאקה לא היה תפר אלא מסננת.
לומר ששלאקה זה סוג של בעיה זה פשוט טעות. בתפר טוב השלקה יורדת כמעט לבד. אחד התסמינים לריתוך רציף זה שלקה רציפה שנופלת בצורה אחידה. כלומר, כמו נשל נחש או משהו כזה.
אם אתה רוצה תפר ללא שלאקה אז תעבור למיג או טיג.
מישהו יודע מה מקור המילה "שלאקה" ?
יכול להיות שהכוונה היא ל"לכה" אבל בגלל הפטיש ( פטי שלכה)
זה הפך ל"שלכה" ואח"כ ל שלאקה?
הרבה מאוד מילים טכניות בישראל הן פשוט בגרמנית.
סיגים (בעברית) > Slag (אנגלית) > Schlacke (גרמנית).
http://en.bab.la/dictionary/english-german/slag
תשמע, על השאר הלא מודגש כבר עניתי לך וגם ליזרד כתב תשובה טובה, לגבי המודגש, אי אפשר להיפטר מריתוך אלקטרודות,
מה תעשה כשתמצא בפוזיציה בה לא תוכל למקם את החלקים כרצונך ? בין אם מדובר בצינור המונח בחפירה, או חלק בתקרה במבנים מורכבים?
(ריתוך מעל הראש למדתי תוך כדי עבודה בתיקוני השלמות בזמן בניית המחסן הרובוטי של חיל האויר בתל-נוף בשנות ה 80, אי אפשר לגרור כבל כבד ועבה
של CO2 לגובה 6-7 מטר במרכז יער אדיר של קונסטרוקציית ברזלים.)
יש לי העדפה לאלקטרודות מסיבה נוספת, אין תחליף לישירות ולפידבק שהידית הפשוטה עם מכחול המתכת הלוהט מספקת, אני יכול להרגיש בכף היד את הרטט של
החשמל המכרסם את המתכת ולדעת לפי זה בדיוק איך להתקדם, החיבור הזה ישיר יותר מכל ידית מסורבלת של טכנולגיה אחרת, ישיר עד כדי כך שהגעתי פעם ליכולת
לרתך על עיוור, ללא מבט בתפר רק מהפידבק.
אם רוב התעשיה עובדת עם 6013 אולי היא יודעת משהו שאתה לא ?