עמרי, אני לא ממש הבנתי, אתה מתכוון לעבור בשביל זה עמדה מס' 1, לשנות מבנה מסגור לפתוח, כדי בסוף להסתובב עם סגירת פיבר?
קובי
Printable View
עמרי, אני לא ממש הבנתי, אתה מתכוון לעבור בשביל זה עמדה מס' 1, לשנות מבנה מסגור לפתוח, כדי בסוף להסתובב עם סגירת פיבר?
קובי
תן לי לעשות בירורים בעניין הזה.
שמעתי שיש גם הגדרת רישוי "גג פיבר פריק". וואלה, אני לא צוחק.
למרות שאני לא רואה למה זה טוב לך - כי אצלך כבר כתוב "סגור". ולהעביר מ"סגור" ל"פתוח" או "פריק" או השד יודע מה, אתה צריך לעבור ויה דולורוזה.
אם זה נכון, אז מי שיכול להינות מפרצות כאלה בחוקים כאלה זה בעלי ג'יפים פתוחים, כמוני למשל. הג'יפ שלי פתוח ורשום ככזה. אם זה נכון, אני יכול לסגור אותו בפיבר ולהישאר "פתוח" בניירת...
ואל תתבלבל - אין שום יתרונות במערכת הבירוקרטית הישראלית. אם זה לא היה שלנו, כאן ממש מעבר לחלון, עם דגל ישראל ומאויש ביהודים מתוכנו, אפשר היה לחשוב שזה עוד שרוע של שלטון אימים טוטליטארי באיזו דיקטטורה מזרח-אירופית או מרכז-אפריקאית או דרום-אמריקאית נידחת..
הרעיון הפשוט הוא יכולת חוקית לפתוח ולסגור את הג'יפ.
זה אומר בקיץ פתוח ובחורף סגור בלי בעיות עם כחולי המדים.
נזניח בשלב זה את הפיזיקה של איך פותחים וסוגרים ואת כל נושא הכנסת העסק לרישיון.
נתמקד כרגע בפן של התקנות והחוקים כדי לראות מה אפשר לעשות כדי להכשיר את השרץ הזה.
מישהו דיבר כאן על התקנת מנורה לתקרת הפיבר[בדרך כלל מתקינים מתחת לקשת] לתאורת פנימית בחלל הגיפ. ובכן, "אורן מערכות" התקין לי - הקפית, פסי לדים בהדבקה כ 5 ס"מ מתחת לתקרת הפיבר. התוצאה - פשוט אור יום ,התאורה מגיעה לכל חור בגיפ, מסנוורת ממש. זה מגיע בגליל וגוזרים לפי מידה. צורכת - מילי אמפרים. משהו תותח.
היי, ערב טוב
אז ככה,
מדדתי ובדקתי היום את המידה בגיפ אצלי.
כאמור מדובר על סגירת גג פיבר של מג"ב, והמדידה נעשתה ונימדדה בחלקו האחורי של הגג, כעשרה ס"מ פנימה ,
המידה היא 140 ס"מ בגובה...שבין הגג - לריצפת הבודי של הגיפ.......
נ.ב
יפה אמרתה צביקה...,
גם לי מורכב פס של לדים בגיפ לרוחב הסגירה...,וכשאני מדליק אותו ,פשוט מהמם , כאילו אין דברים כאלה.
רק שבמיקרה שלי.,הוא בצבע כחול.,
עדכונים:
אחרי הרוח הגבית של מהמדידה של נורי (תודה!) הבנתי שזה הכיוון- גג כמו של מגב.
נותן כ15 ס"מ גובה לפחות.
התחלתי להתקדם בנושא.
קניתי סגירה של מג"ב במצב לא טוב (לפחות המחיר היה טוב מאוד).
אגב, בחינה קצרצרה הבהירה עד כמה צדקתם-מי שנוסע עם סגירה כזו בלי כלוב משול לאדם מתאבד!!
עכשיו אחד מהשלוש:
1. העתקת הגג ע"י תבנית והתאמתה לסגירה הקיימת.
2. חיתוך הגג הקיים, שיפוץ, ובניית מתאם לסגירה הקיימת.
3. שיפוץ של הסגירה והתקנתה במלואה במקום הקיימת.
בכנות, אופציות 2,3 כנראה יתנו לי פתרון זול ופשוט יותר. מה שעלול לגרום להתארגנות הקטנה שלנו להיעלם.
אני צריך קצת רוח גבית כדי להתקדם עם 1.
יש המלצה איפה ניתן לקרוא קצת מידע טכני לגבי עבודה בפיברגלאס?
איפה קונים את החומרים לנ"ל?
אם אתה הולך על אופציה 2 , והגג נחתך באופן שכל ה"כיפה" נשארת במלואה
אוכל אפילו לעשות לך את כל העניין יותר כדאי ולרכוש ממך את החלק הזה של הגג.
זה יאפשר לי בעתיד לשפץ את הגג: שיוף, הורדת המרזבים, איטום וצבע
ולשים אותו כגג מעל כלוב ברכב פתוח. סוג של ללכת עם ולהרגיש בלי. גג קשיח
מעל וברזנטים בצדדים.
שניר
עמרי, התארגנות מהירה ויפה לך!
תעלה לנו קצת תמונות שנראה את הכלה החדשה. [אפשר בפומבי או בהודעה פרטית עלות של הגג הזה?]
עד כמה 'במצב לא טוב'? - תזכור שבפיבר אפשר לעשות תיקונים יותר בקלות מאשר בפח ועם פחות כלים וציוד. ומכיוון שזה גג נוסף ואתה יכול להמשיך לנסוע עם הגג שלך, אז הזמן שלך בידך לעשות את השיפוץ לאט לאט. אשמח לבוא ולראות ולחשוב יחד.
לגבי ההתארגנות שלנו - זה 'מדליק' אותנו אבל זה לא פשוט לבצע ובכל מקרה אפשר לחכות בסבלנות עד שתסיים את שיפוץ המג"ב [או לבוא ולתת לך יד בשיפוץ ולהאיץ אותו...] ואז לעבוד על הגג פח.
ואגב הרפיסות של גג הפיבר - מישהו יודע להגדיר עלויות של בניית קשת/קשתות?
יש מוכנות/משומשות/מישהו מאיתנו שמייצר?
בהנחה ואנחנו לא צריכים כלוב שלם של מירוצים, מה המינימום ההכרחי?
אז ככה:
הסגירה כמו שהיא כמעט לא עלתה (במונחים אבסולוטיים).
הסיבה שקניתי אותה היא כי רציתי את הגג ולהתקדם בפרוייקט.
מצבה רעועה, כיוון שהיא מאוד עדינה (מסתבר) יש שני שברים במשקופים של הדלתות הקידמיות.
למעשה ניראה כאילו אחד הקירות התקפל.
אם רוצים להשמיש אותה:
יש לתקן את שני הקרעים שישנם. לא חסר חומר אלא רק נדרש לנסר ולעשות מחדש את המקטע שהתקפל.
אין חלונות בצד. נידרש לייצר משהו.
אין דלת אחורית, נדרש להתאים את הישנה או לחלופין לייצר אחת מפיבר.
הגג עצמו במצב טוב מאוד, שלם ויישר. יש חלון ענק בגג, בהתחלה הייתי אנטי סאן-רוף. אבל פתאום זה ניראה ממש-ממש מתבקש.
הסגירה עצמה היא ממש נייר בתחושה.
מבחינת בידוד טרמי- היא בטח אסון.
והשאלה העיקרתי היא אם הקירות פח שווים משהו כשהגג מפיבר...?
ניתן ליצור מבנה חלון בגודל ובצורה של סגירת הפח- אז ויזואלית היא תיראה כמו הסגירה המקורית.
לגבי קשת \ כלוב :
בדקתי את הנושא לפני כמה חודשים, חומר הגלם הנכון (צינור בעל עובי דופן ראוי ללא תפר) מעט יקר אבל לא בשמיים.
אנסה למצוא אם שמרתי את המספר המדוייק.
עבודה זה בערך יומיים של מסגר. ואם אין גג זו התקנה ייחסית קלה.
הקושי העיקרי הוא בייצור קשת קידמית בצמוד לחלון הקידמי- אין מקום לרגליים.
עשו כמה פרוייקטים, גם באתר יש תמונות ויש פתרונות. אבל לא זולים.
(החלון הקידמי מסוכן שכן הוא עלול לקורס פנימה בהתהפכות)
כלוב אני מתכנן להתקין בכל מקרה. ואם אלך על סגירת הפיבר היא תקבל חיזוק אל הכלוב.
שאלה נוספת: ניתן להשיג מסגרת חלון קידמי לסופה מפיבר? יש חיה כזו? זה באותה המידה רק עשוי פיבר?
מסגרת חלון מפיבר קיימת בהחלט, רק עולה בהתאם
קובי
מבחינת חוזק - אמנם לצדדים מפח יש קורות אבל לא הייתי סומך עליהן יותר מאשר על הפיבר במקרה של תאונה.
לייצר דלת אחורית או זוג דלתות [אורכיות או רוחביות] זה כבר יותר מורכב ממשטחי צד או גג.
א. דלתות מג"ב לא כל-כך יפות [נדמה לי שדרור קרא להן דלתות אוטובוס] וראינו כאן פרוייקט יפה של בניה ושדרוג ג'יפ שקיבל דלתות פח שלטעמי קלקלו את כל העניין.
ב. אם תאמץ את צדדי הפיבר [עם חלונות הסופה שיש לך] ותרצה להשאר עם הדלת - תצטרך לבנות לה משקוף או מסגרת חזקה.
כל זה לא פשוט - אנחנו קוראים כאן על הדלת החדשה של תע"ר לסופה 3 שלא מצליחה להיות אטומה למיים ואבק [כניראה גם לא אטומה לחתולים...] והם עובדים עם מהנדסים ועם ציוד שלרובנו אין בחצר.
ג. אני אישית גם לא אוהב את הסידור של גגות הפיבר האמריקאים - חצי דלת פח וחצי עליון פיבר.
תחשוב שאתה עושה סידור כזה ותולה על הטמבון מתקן לגלגל. כל פעם שאתה רוצה לפתוח מאחור - אתה צריך לבצע 3 שלבים. זה סופר מעצבן, בעיקר אותנו, בעלי הסופות הארוכות שרגילים להשתמש במרחב הענק מאחורה ברמה יומיומית.
לכן אני רציתי להשאר עם הצדדים מפח גם בגלל הדלת האחורית. אני אוהב אותה, את החוזק שלה, את היכולת שלה לשאת את משקל הצמיג הרזרבי. מעבר לפונקציונאליות שלה היא משדרת משהו מאוד ג'יפי. אפילו הצליל שלה כשהיא נטרקת הוא נעים לאוזן.
עכשיו כשיש לך את שני הגגות אתה יכול לבדוק עד כמה גג הפיבר מתאים לצדדי הפח - תמדוד את האורך והרוחב בשניהם ותראה מה ההבדל.
אני בטוח שיש הבדל ושזה לא פרוייקט של 'בולט-און', אבל של כמה סמ'?, האם יש פער גדול בפינות בין הרדיוס של הפינה בפח ובפינת הפיבר? זה מה שרציתי לבדוק אצל נורי, אבל הנה, כבר יש לך דגם.
איפה לחפש מסגרת מפיבר לחלון? יש המלצות...?
אורי, לצערי, דלת אחורית של סופה לא שורדת לאורך זמן עם צמיג 31.
זה כבד ובסוף הצירים נתלשים. קרה אצלי.
בניתי פגוש עם מתקן אחורי לגלגל רזרבי, והאמת- מסתדרים טוב עם זה. (מרות שפישלתי עם הציר והוא מעט קשה)
מחר אבחן היכלת להתאמת הגג לקירות מתכת. על פניו זה ניראה לי מתאים במידות.
כלכלית ופרקטית זה הכי קל כנראה. לא צריך לתקן כלום. לא צריך לבנות דלתות. (וזה ישאיר $$ למיזוג אחורי)
מדידות, חיתוך ביהלום, ואז יצריך אותי לבנות מתאם, פלאח מפח שידמה את שפת הגג פח המקורי - ועל הדרך ישמש כמרזב.
צריך למעשה "להשתיל" את זה אל הפיברגלס, איך אני מחבר בין הפיברגלס לפלאח?
ומה עושים עם הסאנרוף בגג?
1. לסגור אותו סופית עם פיברגלאס.
2. להתקין פרספקס או חומר אחר שיאפשר כניסת אור - אבל גם כאן עלול לנזול, ועלול גם לצלות את הנוסעים מאחור וגם לדהות מהשמש.
3. האופציה המועדפת עליי: לבנות מכסה אטום ופריק שניתן לפרק ולנסוע עם פתח גדול בגג - אבל איך לבנות אותו כך שהוא לא ינזל??
המכסה צריך להתפרק איכשהו פנימה כי מלמעלה הולך להיות גגון מקונסטרוקציה של צינורות ורשת מתכת - רעיונות?
עשיתי מדידות ראשויות (יש אילוצים בגלל שהגג הקיים מחובר)
על פניו גג הפיבר יכול להתאים במקום גג הפח על קירות הפח.
טכנית כפי שכרגע נראה לי אבנה מסגרת מפלח מברזל אשר יתחבר אל קירות הפח בברגים המקוריים.
ומצד שני צריך להשתיל אותו אל גג הפיבר.
הסיבה שאני רוצה ברזל היא שאלומניום אני לא יודע לרתך ובנוסף הוא פחות קשיח. אני צריך מסגרת שתיתן חוזק לגג עצמו.
אני מניח שניתן להוציא מהמסגרת בניצב פרופיל מחורר או משהו ועליו לצקת שכבת פיבר כך שכל העסק יתחבר.
+ אשמח לעצה טכנית איך לחבר בין המסגרת לגג.
בכל מקרה לתחושתי אני חייב להוסיף לפחות שכבה אחת בריאה וטרייה של פיבר (מבפנים).
השנים כנראה עשו משהו לפיבר והוא לא מרגיש מספיק חזק.
על הדרך אני גם רוצה להשתיל "נקודות קשות" לטובת חיבורים עתידיים כמו מזגן עליון, קונזולה קידמית וכו'
+אפשר לנקות את הפיבר טוב טוב מבפנים ופשוט לצקת שכבה? ( אורי, אתה בא לתת יד ? :) )
לגבי חלון הגג, אני לא מצליח לרדת מזה.
אני רוצה לבנות מכסה שיתחבר אל המסגרת שבגג. וניתן יהיה לפרק מבפנים ולנסוע עם חלון גג ענק פתוח.
אני מחפש חומר כלשהו שניתן לרכוש כפלטה.
עמיד, קשיח, מעביר אור אבל לא שקוף, עובי כ 10 מ"מ לערך- מה לחפש?
המשאב היחיד שחסר לי הוא זמן....
אם במקרה מישהו מכיר בעל מקצוע בתחום שיסכים לקחת על עצמו את הפרוייקט הקטן שלי- אשמח לקבל הפניה.
אחרת זה פשוט יקרקע את הג'יפ שלי לכמה חודשים.
לגבי החלון בגג, חשבת להשתמש בפוליקרבונט בגוון כהה או בציפוי של טייפ סטייל "חלונות כהים"? למיטב הבנתי, אפשר להשיג בעובי המדובר, החומר נוח לעיבוד, והתוצר הסופי יהיה חזק יותר מהפיבר או מזכוכית, וגם יספק את הדרישות להעביר אור באופן חלקי כדי לא לצלות את הנוסעים או הציוד ברכב.
מעבר לזה, הרעיון שלך נשמע טוב, ואני מחכה להתפתחויות כדי אולי ללכת בעקבותיך העניין. הגג המתכתי משגע אותי עם כל החלודה ונשבר לי מלמרוח ממיר חלודה ולתקן שוב בבונדו, צריך למצוא פיתרון אמיתי וקבוע.
קובי
עמרי,
קח בחשבון שהפח בקימורים בחלק האחורי של הסגירה בג'יפ
הוא פח כפול כאשר בין הפחים כ- 3-4 סמ מרווח של אוויר.
במרווח הזה יש גם קורת חיזוק.
יצא לי לחתוך עם דיסק לפני שבוע סגירה מפח וראיתי את זה.
ז"א שאם אתה רוצה לייצר מסגרת מתכת לחיבור בין הפח של הקירות מלמטה לגג מפיבר מלמעלה, קח בחשבון שמאחור תצטרך
שהמסילה תהיה עבה יותר.
שניר
נ.ב - יש לך עוד זוג ידיים ממני אם תצטרך עזרה
שלום לכם חברים,
אני קורא ולא מבין על מה ה.................??
בואו ואני אנסה לסדר לכם את הכיוון , בכול זאת.
עומרי,.
הבנתי שקניתה כבר סגירה של מג"ב, יפה !!!,...,אבל למה לא את ההכי יפה שהיה..??
לא חשוב, עדיין זה יכול להיות בסדר בהסתמך על העובדה שפיבר לכשעצמו הוא חומר שמאד נוח לעבוד איתו , כמו כן גם לעבד אותו .
עם יש לך שברים בפיבר או חלקים חסרים..,?? אתה בהחלט יכול ליבנות ולייצר אותם מחדש,., אתה רק צריך להיתארגן עם החומרים שזה הדבק והסיבים..,ולשייף הייטב הייטב שת המקום ,,.גם עםהדיסק אם צריך כמובן,
לימרוח הדבק ,.להניח כמות קטנה של סיבים על המקום ושוב לימרוח ושוב להניח........וכך כמה וכמה פעמים ..עד שתיתקבל גבשושית מנופחת באזור שאתה מעבד
לחכות כשעתיים שלוש עד ליבוש המוחלט של המקום,.
לאחר שווידאתה שהכול יבש, אתה מתחיל לעבוד עלו עם דיסק,. נייר שייוף גס ,. עד לקבלת המישטח כשהוא חלק ומעובד כמצופה.........
כמובן שזה מצריך זמן עבודה מהפנאי שלך,והרבה הרבה רצון..,אבל זה אפשרי.
לגבי החלון שבגג,--יש לך כמה אפשרויות, והם,:
ליסגור הרמטית עם לוח פיבר בהדבקה ,...................אגב ,
זאת אופציה שיכולה להיות מצויינת לתקופה זמנית לא מוגבלת עד לקבלת ההחלטה בעוד מ"ס חודשים מה באמת ובדיוק אתה רוצה לעשות עם הגג,
אפשרות נוספת היא,
ליסגור עלידי פרספקס שקוף בין X4.,,,ל X10 מ"מ עובי ,ולצפות אותו בהדבקה כהה מאד מבפנים ,.שבעצם אתה רואה את השמיים
וביפנים..חושך..,{ אין מצב שמישהו יצלה לך ביפנים }.
האפשרות הנוספת היא...המעניית ביותר..,אך גם היקרה כמובן בהתאם......
לגשת לזגג,.מתקין שעוסק ומרכיב סנרופים,..ובקש ממנו להרכיב סנרוף חשמלי קומפלט שפורק מרכב אחר { טרנו., שירוקי.},,
ההתקן הזה יורכב ויופעל על פלטה שתתחבר לפתח שבגג מלמעלה......
לגבי הדלתות האחוריות..
אני למשאל, מאד מאד אוהב את את הדלתות שמורכבות אצלי,
מאד נח איתם, ניפתחים לצדדים וניסגרים מצוין,ואני מסתדר איתם ........בכייף,
אבל, ישנם עוד אופציות נוספות אחרות...
ממש כמו בפיבר הרגיל, חלון ניפתח ועולה למעלה, ודלת תחתונה לצד...
וראיתי גם מישהו שעשה ...
דלת תחתונה רגילה ומעל הורכבו הדלתות המקוריות של בסגירת המג"ב ..,לאחר שהם ניחתחו לחצי ..,או עד למידה של הדלת התחתונה.,
מה שיוצא, שני דלתות עליונות ניפתחות לצדדים, ותחתונה רגילה ...למטה או לצד..
בהידמנות זאת , תוכל גם להכניס ולהרכיב קשת פנימית לביטחות הנוסעים......
בהצלחה..
בכבוד ובברכה
נורי
כן, אני לרשותך, רק תאם איתי מראש!
ההתקדמות שלך והצפי להצלחת הפרויייקט מלחיצים אותי - תכף יעלמו כל גגות המג"ב מהשוק, ולא חשוב מצבם... אולי אני צריך לרוץ ולחפש אחד ומהר... הבעיה היא שאם אני אשים אותו בחצר, אני אגורש סופית מהבית. אולי אני אביא אותו בתור מלונה לילדים.
נורי, אני הכי אוהב את הרעיון של סאנרוף חשמלי 'מקצועי' אבל זה לא עוד דבר שגורם לבוחנים בטסט להסתכל עליך בעיין עקומה של שינוי מבנה?
אני גם רואה בעיני רוחי העמסת הג'יפ לפני טיול כאשר יש דלת אחורית חלק תחתון, שני חלקים עליונים וגם מתקן גלגל רזרבי. 4 פעולות פתיחה וארבע פעולות סגירה, אני מאמץ את זה ומבטל את המנוי שלי לחדר כושר:)
אני מזכיר לכולכם - דבר ראשון - כלוב נורמלי בפנים.
זה לא רק בשביל בטיחות, אלא גם לטובת הקשחת הבודי - גג הפיבר לא יאהב את כל ההתפתלויות והרעידות של דפנות המרכב בסופה ומהר מאוד יישבר. (בסופות מג"ב עם גג הפיבר יש שתי קשתות התהפכות מקוריות מתע"ר - אולי לא הכי יפות בעולם אבל כנראה שעושות את העבודה)
אני מקווה להתפנות באחד הערבים ולהתחיל לגעת בסגירה, לחתוך את הקירות פיבר ולהסיר כל מיני ברזלים שכרגע לא נחוצים.
משם נעלה להאנגר ונתחיל בחיתוך סופי למידה, פירוק הגג מתכת (בדקתי, רוב הברגים נפתחים :) ) בניית מסגרת מתאמת.
יש לי רעיון מעניין למסגרת הזו, אשתמש בפרופיל U קטן אתו נרתך לפרפיל בצורת L שבסיסו יתחבר אל הקיר התחתון והקיר הצדדי ישמש כמרזב.
חיבר בין אותה מסגרת מתאם לפיבר עם ניטים באופן שלא יראו אותם.
לאחר מכן, שכבת פיברגלס פנימית נוספת.
חשבתי אולי להדביק קל-קר מבפנים ועליו שכבת פיבר נוספת. לפחות בחלק הקידמי של הסגירה- כדי לעשות בידוד טוב יותר.
שיוף כללי של הסגירה מבחוץ, לבחון אם יש סדקים ולמלא אותם בחומר ותיקונים אם ידרש.
משם העסק יקבל קארקיט מבחיץ, שיוף טוב. וצבע.
סידור חלון אחורי. סאן-רוף חשמלי לא יהיה שם. כנראה פלטה חצי שקופה ופריקה.
דיפון החלק הפנימי בספוג ושטיח. או יריעת בידוד כלשהי.
חשבתי על רעיון מעניין, כיוון שכלוב אני בונה, אני יכול לשחרר את מסגרת החלון- כך שאוכל לפתוח אותה מבלי לפרק את הגג.
זה ביחד עם פתח גדול בגג ועם דלתות ברזנט פריקות- ויש לנו משהו מעניין... :)
רעיונות יש הרבה, פתרונות מתבשלים בראש.
אבל זמן... זמן אין. חוזר כל יום סביבות 20:30 הביתה. אין מתי לעבוד על זה :(