תגובה: אולי באמת השתגעתי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כשאתם אומרים "פשוט לאחזקה" מוטב שתהיו ספציפיים.
כן, בנזין בד"כ פשוט יותר לתחזוקה מטורבו-דיזל, אבל יש מנועי בנזין באמת פשוטים לתחזוקה (למשל, סופה) ויש כאלה שממש לא (פאג'רו).
אני כבר לא מדבר על SUV יוקרתיים מודרניים כמו טוארג למשל - שם כדי להוציא אלטרנטור למשל, זה כבר פירוק משני של כל המנוע מהאוטו. איזה כייף.
ורוב האנשים באמת לא עושים טיימינג לבד בחצר, אבל טיפול רגיל (שמנים, מסננים, מצתים) עושים ועוד איך. מנוע שצריך לקלף ממנו כמה שכבות ולהוריד ממנו סעפות רק כדי להגיע לפלאגים? לא להיט.
קצת ניסחפת , הבענו דעה ספציפית (שמבוססת על ניסיון רב שנים של חברים ,עסק, ושלנו ) על טרופר בנזין לדורותיו ,ודיזל 3100 בלבד שאין להם קשר למנוע הבעייתי של ה-, 3000 ולא למנועים אחרים ,אילו מנועים קלים ביותר לטיפול גם של חובבן
הבנאדם מתייחס לנוחות ואחזקה באופן כללי זה מה שאני מבין , וטרופר בנזין או 3100 הם בין האמינים והמפנקים שיש בקטגוריה וכן מה לעשות הזולים ביותר באחזקה מחיר קניה ,דלק זה פונקציה של כמה הרכב נוסע ומהווה שיקול אחר לגמרי שלא קשור לאמינות או אחזקה וקיים לכל רכב שהוא יבחר .
יש עוד רכבים שיכולים להתאים אבל הלא מוחלט ביחס מחיר /תועלת של הגודל הנ'ל מול טרופרים מאותם שנתונים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
לא מכיר את הפאג'רו. אבל מנוע הטרופר (בנזין) הוא מתכנון של GM ויחסית פשוט ולא מורכב לאחזקה.
(החלפת רצועת טיימיניג כולל החלפת משאבת מים מיסבי גלגלות ומותחן, פחות משעתיים עבודה. החלקים 1000 ש"ח לערך)
רענן
רענן
המנוע של הטרופר מתכנון של הונדה ומגיע מהלג'נד ומשתף המון חלקים
רק החיישנים הם gm
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ממתי מנוע בנזין V6 יפני הוא "פשוט לתחזוקה"?...
מישהו כאן לאחרונה ניסה להחליף לבד מצתים בפאג'רו?... (פירוק סעפת יניקה קומפלט)... או התנסה בתעלולי מנוע ה-V6 של פוראנר לדוגמה?
דרור כנראה שאף פעם לא יצא לך לעבוד על מנוע v6 כי אתה זורע פחד ואימה מיותרים
1)במנועים יפנים החלפת פלאגים מתבצעת פעם ב 1600000 ק"מ ואם מביאים מחו"ל זה גם עולה גרושים
כמה? 4 דולר לפלאג - בארץ
2)למנועי בנזין יש המון חלקי חילוף באמריקה מה שאומר שלטפל בהם זה בערך כמו לטפל בג'יפ סופה
3)האמינות שלהם גבוהה מאד ביחס לדיזלים של היום ,אצלי בעבודה יש לשלשה חברים פג'רו 2.8
כולם ללא יוצא מן הכלל עשו בתוך שנה וחצי ראש מנוע + משאבת מים וחלקם אף נהנה לסבסד טורבו חדש (עלות התיקון כמעט חצי מערך הרכב !!!)
לעומת זאת עזרתי לחבר לקנות טרופר בנזין מתוחזק ברמה טובה , יפה מאד קוסמטית (אוטו שנת 93 ..) משופר כולל נעילה והגבהות וכו' , עם מנוע דופק ..... ב 10000 ש"ח!!!
הבאנו מנוע יפני עם 215 כ"ס (60אלף ק"מ) עם כל האביזרים עליו ב..... 4500 ש"ח כולל מע"מ
העברת מנוע כולל העברה ברשיון...... 1000ש"ח
סה"כ פחות מ16000 ש"ח
ואז לקחתי אותו לעלייה שהפג'רו והטרנו לא הצליחו להגיע לחצי הדרך (דרדרת ללא תנופה) ואחרי ששניהם חפרו את העלייה למוות הוא נסע כאילו מדובר בכביש ;) וזה עולה הרבה פחות מסופה!!! כך שבהפרש הכסף אפשר לנסוע לפחות שנתיים שלוש על הבנזין :p
אני גם חושב שאתה מפספס בנושא הטרופר דיזל 3.0 "הבעייתי"
למה ?
כי מחיר הקנייה שלו כל כך נמוך ביחס לשנתון שזה כמעט עוול לא לקנות
מה יכול ללכת? עיקר הבעיות הן לא במנוע עצמו אלא במערכות היקפיות כמו מזרקים וגם שם זה יותר טעות של דיאגנוסטיקה מוטעית מאשר בעייה טכנית אמיתית
חיפוש קצר באינטרנט על נושא שרוולי מזרק יסביר את הבעייה
מי שחי בעולם המשאיות חוווה את זה על בסיס יומיומי אבל שם יודעים שהתופעות זהות לחלוטין לתקלת "הלך הראש " ואז לא כל כך מהר מאבחנים (בטעות כמובן) את בעיית הזיוף כבעיית מזרק או ראש "שהלך"
וגם אם נפלת על מנוע שהלך או גיר שכשל (סתם הקצנה מכוונת כן?) עדיין מחיר הקנייה כל כך נמוך ביחס למקבילים שלו (קינג/פרדו שגם הם סובלים ממלא תקלות אגב) ולעומת זאת איכות הבנייה שלו מהגבוהות שיש
היום עם הידע שיש לי בנושא הדיזל לא הייתי מהסס לקנות אחד (למעט העובדה שאני אוהב בנזין...)(או שניים - אחד לחלקים...)
סתם דוגמא איך אפשר לטפל בשרוולי מזרק בבית http://www.isuzu.org.il/isuzu/index.php?showtopic=10201
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כשאתם אומרים "פשוט לאחזקה" מוטב שתהיו ספציפיים.
מנוע שצריך לקלף ממנו כמה שכבות ולהוריד ממנו סעפות רק כדי להגיע לפלאגים? לא להיט.
אבל זה גם לא אסון גדול, הזמנים השתנו ואתה מראה את גילך
במנועים מודרניים אין מה להחליף פלגים ובטח לא לפני 160000 ק'מ
לפני כחודש החלטתי להחליף את הבלגים במזדה MPV שנת 2000 מנוע 2.5 V6 עם 110000 מייל, אומנם לא תענוג גדול, אבל לא סוף העולם
אז הוצאתי את המקוריים, NGK פלטינום, ומצבם היה כמעט כחדש, ותאמין לי, אם כבר לא היו לי פלגים חדשים, (בוש פלטנינום-69 סנט חתיכה)
לא הייתי מחליף אותם בכלל, מיותר לציין, כלום לא השתנה והעגלה עובדת בדיוק כהיתה.
רוצה אמצא ואצרף תמונות של הבלגים הישנים- תתפלא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אבל זה גם לא אסון גדול, הזמנים השתנו ואתה מראה את גילך
במנועים מודרניים אין מה להחליף פלגים ובטח לא לפני 160000 ק'מ
לפני כחודש החלטתי להחליף את הבלגים במזדה MPV שנת 2000 מנוע 2.5 V6 עם 110000 מייל, אומנם לא תענוג גדול, אבל לא סוף העולם
אז הוצאתי את המקוריים, NGK פלטינום, ומצבם היה כמעט כחדש, ותאמין לי, אם כבר לא היו לי פלגים חדשים, (בוש פלטנינום-69 סנט חתיכה)
לא הייתי מחליף אותם בכלל, מיותר לציין, כלום לא השתנה והעגלה עובדת בדיוק כהיתה.
רוצה אמצא ואצרף תמונות של הבלגים הישנים- תתפלא.
ג'ו
בטרופר לא צריך לפרק כלום כדי להחליף פלאגים - אז אולי הוא בכל זאת אוטו לא רע....:)