תגובה: גרנד דיזל העברה לקפיצי אויר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השועל
ככה זה מתחיל..
קודם כל מרחרחים מה קורה בפורום של הצירוקי
אח"כ שואלים שאלות טכניות "בשביל חבר"
אח"כ מתייעצים על מחלות של הצירוקי'ם, משגעים אותך בטלפונים ("בשביל חבר כמובן")
אחר כך בשקט בשקט ומבלי שאף אחד שם לב.. קונים את הרכב בשמחה רבה..
ואז כמו תמיד, מודיעים בפומבי, (בפורום כמובן) שהרכב נקנה בהפתעה או בגלל סיבה אחרת (החבר התחרט, אז קניתי את שלו) ויוצאים מהארון.
הם כמובן כבר חלק מהתפאורה של הפורום ונהנים מכל רגע.. או בקיצור הופכים להיות חלק מהשבט בעלי צירוקי מהמניין..
אז חברים, תחסכו את המשחק המקדים.. :)
אנחנו יודעים למה אתם מסתובבים בשדות זרים.
ואללה דני, קלעת בול...
עכשו אני מבין מה מקור כל השאלות בזמן האחרון.
לא יודע מה זה אומר, אבל, מעולם לא מצאתי משהו מעניין בפורמים אחרים.
ומשום מה אני כל הזמן שומע מבעלי סוזוקי / לנדרובר/ טויוטה / ניסן שהם יודעים בדיוק מה הולך אצלנו בפורום.
לתומי חשבתי, שזה אצלי שמשהו לא בסדר ...
אני מקווה שיישארו מספיק ZJ / XJ / WK / WJ לכולם...
תפסיקו לעוף על עצמכם.
הפורום פה פעיל יותר (אם אני לוקח את הדברים של יוסי), משום שתמיד יש צורך בשיפורים ותיקונים ואיתור בעיות.
תמיד טוב ללמוד ומה טוב מללמוד ללמוד מנסיון (טעויות?) של אחרים.
קונים ג'יפ ומיד רצים לפורום לקרוא ולשאול מה עושים כש... וברוך השם, יש מה ועל מה לקרוא.
פה חייבים להגביה, משום שבמקור א י א פ ש ר לרדת לשביל ושם צריך להחליף חלקיקון במיזוג וכאן הדרייב שאפט קורס ואצל ההוא זרוע ה-A נשברת והמיסב לא מחזיק והחלון לא עולה/יורד וב-5.2 יש בעיית חימום ודנה 44 אלומיניום ודנה 30 חלש ודנה 35 לא מתאים וטרנספר כזה וטרנספר אחר ווורילוק כן עובד ולא עובד וקוודרה אחד וקוודרה שניים וסרנים של TJ ושל JK ושל אממו...
יאללה.
בלנד רובר יש שני מצבים עובד (נדיר יותר) ו"נח" (נדיר פחות). זהו - הפרטים הקטנים, לא חשובים.
אם תחפש, ברור שתמצא (פעם קראו לזה אופי. כזה שהאיטלקים ניסו לחקות אבל יצא להם סתם חסר אמינות...), אבל זה זניח לעומת האושר שבבעלות אצולה בריטית מפוארת..
אצל הסוזוקי זה בכלל יותר פשוט - מכה קטנה עם פטיש (מספיק 2 קג') והכל מסתדר - ואם לא, לא נורא, גם ככה הוא לא היה איזה גליק גדול. מכסימום, קונים אחר.
ובאמת חבר שלי קנה - לא משקר. באמת:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
תפסיקו לעוף על עצמכם.
הפורום פה פעיל יותר (אם אני לוקח את הדברים של יוסי), משום שתמיד יש צורך בשיפורים ותיקונים ואיתור בעיות.
תמיד טוב ללמוד ומה טוב מללמוד ללמוד מנסיון (טעויות?) של אחרים.
קונים ג'יפ ומיד רצים לפורום לקרוא ולשאול מה עושים כש... וברוך השם, יש מה ועל מה לקרוא.
פה חייבים להגביה, משום שבמקור א י א פ ש ר לרדת לשביל ושם צריך להחליף חלקיקון במיזוג וכאן הדרייב שאפט קורס ואצל ההוא זרוע ה-A נשברת והמיסב לא מחזיק והחלון לא עולה/יורד וב-5.2 יש בעיית חימום ודנה 44 אלומיניום ודנה 30 חלש ודנה 35 לא מתאים וטרנספר כזה וטרנספר אחר ווורילוק כן עובד ולא עובד וקוודרה אחד וקוודרה שניים וסרנים של TJ ושל JK ושל אממו...
יאללה.
בלנד רובר יש שני מצבים עובד (נדיר יותר) ו"נח" (נדיר פחות). זהו - הפרטים הקטנים, לא חשובים.
אם תחפש, ברור שתמצא (פעם קראו לזה אופי. כזה שהאיטלקים ניסו לחקות אבל יצא להם סתם חסר אמינות...), אבל זה זניח לעומת האושר שבבעלות אצולה בריטית מפוארת..
אצל הסוזוקי זה בכלל יותר פשוט - מכה קטנה עם פטיש (מספיק 2 קג') והכל מסתדר - ואם לא, לא נורא, גם ככה הוא לא היה איזה גליק גדול. מכסימום, קונים אחר.
ובאמת חבר שלי קנה - לא משקר. באמת:rolleyes:
ברנרד - אני רואה שאתה בקיא בענייני הפורום. אתה רוצה לספר לנו משהו? יש לך משהו על הכוונת?
בכרכרה האנגלית תמיד יש שני מצבים כמו לדוגמא - עקמת בגב -> בלתי הפיכה או הפיכה. או שאם אין נזילת שמן אז כנראה שנגמר השמן.. ועוד כל מיני כאלה.
ואני מסכים איתך שגם היום לנהוג באנגלייה זה אופי.. ואין בזה שום דבר רע.. עד שמתחילים לפזול לכיוונים אחרים.. רק מברר בשביל חבר כבר אמרנו.
והסוזוקי הוא אחלה רכב, אומנם קטן אבל לא רע. חלקים זולים ובשפע בטויס אר אס.. תמיד יש מבצעים והנחות.
בקיצר ברנרד משעמם לך בפורום של האנגליות נכון..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השועל
ברנרד - אני רואה שאתה בקיא בענייני הפורום. אתה רוצה לספר לנו משהו? יש לך משהו על הכוונת?
בכרכרה האנגלית תמיד יש שני מצבים כמו לדוגמא - עקמת בגב -> בלתי הפיכה או הפיכה. או שאם אין נזילת שמן אז כנראה שנגמר השמן.. ועוד כל מיני כאלה.
ואני מסכים איתך שגם היום לנהוג באנגלייה זה אופי.. ואין בזה שום דבר רע.. עד שמתחילים לפזול לכיוונים אחרים.. רק מברר בשביל חבר כבר אמרנו.
והסוזוקי הוא אחלה רכב, אומנם קטן אבל לא רע. חלקים זולים ובשפע בטויס אר אס.. תמיד יש מבצעים והנחות.
ואללה הרגת אותי, מזמן לא צחקתי כך.
"טויס אר אס" - גדול, גדול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השועל
והסוזוקי הוא אחלה רכב, אומנם קטן אבל לא רע. חלקים זולים ובשפע בטויס אר אס.. תמיד יש מבצעים והנחות - גדול!!!.
האמת.. קצת.
פה, "אצלכם" יש דרמות ושינויים קיצוניים - כאן מחליפים ל-LONG ARM ושם מייסבי קצה מתוחכמים עם שמות מפוצצים, אצל זה המהלך הקדמי פוער פה (אבל את המוט המייצב האחורי, לא מנתקים..) ואצל ההוא נשבר המיסב של זרוע ה-"A" כבר פעם שישית ואצל האחר הדרייב שאפט מתקתק לאחור מ-10 - כל הזמן מעניין (באמת).
"אצלינו", בפורום למטה, אין שם דרמות של שיפורים והחלפות של 3/4 מהרכיבים על מנת להשיג מהלך מתלה "משוגע" - מקסימום מחליפים קפיצים ובולמים (היתר מגיע מובנה) ומגיעים ל-"14 (קדימה ואחורה). ולא צריך לחתוך 1/2 אוטו/פגוש על מנת להכניס גלגל "31 (כולה 31...)
אז ברור שפה יש יותר אקשן - אקשן טוב.
אבל זו הרי המהות של האצולה האנגלית - האנדר-סטיימנט:cool::cool:.
אז מה אם האוטו צריך "לנוח" מדי פעם - להיות חלק מהאצולה, זה לא עבודה כ"כ קלה..
ואני פה באמת, באמת (מה שנקרא: באימממשלי), עבור חבר. יש לו גראנד - כבר איזה ארבעה שבועות. אחלה אוטו (למי שמסתפק בפרולטריון..;)).
ואת המושב שלי, אם הייתי יכול, הייתי לוקח איתי לכל רכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ואני פה באמת, באמת (מה שנקרא: באימממשלי), עבור חבר. יש לו גראנד - כבר איזה ארבעה שבועות. אחלה אוטו (למי שמסתפק בפרולטריון..;)).
ואת המושב שלי, אם הייתי יכול, הייתי לוקח איתי לכל רכב.
הנה , דני, הנה זה מתחיל...
והשמועות מספרות על מודעת מכירה שרצה על איזה רינג' משופר ...
גם לי היה פעם חבר כזה ...
אם הקיטים כוללים את הקומפוננטים שבתמונות, לא הייתי נוגע בהם (לגראנד "שלנו":)):
- מדובר בקיטים שמחליפים את הקפיצים המקוריים ולא מגדילים את המהלך לעומת הסטאפ מהמקורי - אולי להיפך (שני הקיטים הזולים והאחוריים של היקר).
- הקיטים לא כוללים מערכת שליטה אוטומטית ומערכת המתגים הנכללת, היא בגודל של 1/2 קופסת נעליים (בערך) עם מתגים ענקיים - משהו באמת מזעזע.
- הקפיצים הקדמיים, בקיט היקר יותר, לא עומדים/עמידים בעומס גדול ולא אמורים להיות מותקנים ברכב "בגודל מלא" (מיועד בעיקר להוט-רוד ולסיוע לעלים)
- הקיט היקר יותר מחייב חיזוקים ואו תושבות שונים, משום שהחיבור של הקפיצים/בולמים הוא לתושבות הבולמים, שלא אמורות לעמוד בעומסים שבהם הקפיצים נושאים.
- אלה, למעשה, קיטים ל"הנמכה" של הוט-רוד וטנדרים - בדיוק ההיפך ממה שאנחנו (הרשאתי לעצמי, שוב, להיות שותף:)) מחפשים.
- הכריות/קפיצים, שנראות כמו פנקייק, בנויות לעומסים/משקלים אדירים (עד ויותר מ-600PSI) ולא דורשות שימוש בבאמפ-סטופ. לכן ניתן, למעשה, להוריד את הרכב עד לשילדה ממש.
- המהלך של הקפיצים האלה קטן יחסית, במיוחד ביחס לקוטר (הגדול מאוד שלהם ) שלהם - על מנת להתקין קפיץ כזה למיקום בגראנד, יש צורך בקפיץ בקוטר קטן מאוד = מהלך קצרצר.
בקיצור: אין (בכלל, בכלל) מה להשוות עם הקפיצים/כריות "של" סמואל.
ועדיין, ניתן לראות שיש קיטים להסבה לאויר, לכל רכב, כמעט.
צריך רק להגדיר את הצרכים והציפיות ולהבין מה מקבלים.