נכתב במקור על ידי
grand
הו כןן... תמשיכו, תמשיכו..
ברנרד יקירי.
צר לי להגיד אך אתה חי בסרט, המנועים בגראנד, גם ה V8 וגם ה 6 טורי לועסים ויורקים כל דיסקברי V8 ולו רק בגלל גיר הZF האוטומטי הנורא והמסרס ששתלו בל.ר.
רמי, רמי. תקרא מה שכתבת ותנסח מחדש ואם אפשר להפריד את הנושאים.
מנוע לחוד וגיר לחוד.
ושלא יהיו אי הבנות, אני לא אומר שעם גיר אחר, המנוע של לנד רובר יהיה טוב יותר מאשר היה...
אבל בו לא נעשה מהשש בטור, מה שהוא לא.
יורק-אולי. לועס-לא בטוח. אבל הוא לא עושה את שניהם.
תראה את כל המתוסכלים (בצדק או שלא, אני לא נכנס לזה. כל אחד רוצה יותר ממה שיש לו... פה באתר) שמנסים לשדך את הראש של הסופה עם הבלוק של הסיקס ומנסים קראנק כזה בבלוק ההוא והזרקה כזו בבלוק הזה - סטרוקר עאלק..
כמו שאמרתי, פעם הוא "היה". היום הוא ... "היה". בכל מקרה הוא "לא עוד".
למרות הדעות הקדומות, מערכות החשמל והגדג'טים שבאמת חשובים לחיי היום-יום בגראנד שורדים את השנים בכבוד וללא תקלות מהותיות,
מאוד נדיר שגראנד, גם אחד שאינו מתוחזק כלל וגם אחד שלא מטופל בתחזוקה מונעת יתקע את בעליו באמצע הדרך בהמתנה לגרר. מהבחינה הזו הוא יותר דומה לסופה ולסיקס, רוב הבעיות ניתנות לתיקון במקום, מה שאי אפשר לומר על הרכבים היפניים למשל....
ברור.
איפה היית כשנתקעתי עם הסופה באמצע הטיול ואחי גרר אותי עם הטראנו שלו (!!) בכל הכרמל, עד לדליה. והכל בגלל קראנק סנסור. או שבגלל MAP סנסור, הסופה קירטעה והשתעלה כמו חולת שחפת סופנית, שלא לדבר על הסרן הקדמי המצחיק.
והסיקס שחבר (זה מניו יורק) שלי קנה (מוזנח לגמרי) והיה בטוח שהוא שם סטרטר ומצבר ונוסע לשקיע, כי ה-CJ הוא "ה"רכב...
והצ'ירוקי שלו (בניו יורק) שנסע על 4 צילינדרים, חרק וקירטע ועישן ואכל 1 ל-2 אבל נסע (עאלק, נסע)..
וכל הסיפורים שלכם עם ההתחממות של ה-5.2, שבמודעות המכירה טורחים לציין "לא מתחמם", בנסיון להרגיע.
והקישקוש ההוא של חלק הפלסטיק במזגן של ה-4.7.
והפלסטיקים הפריכים של ה-WJ (כמעט בכל אלה שראיתי/בדקתי עם החבר שלי, זה של הסירקולציה הפנימית של המזגן, שבור במרכז.
ומצאה חן בעיני ההפרדה שלך, לגדג'טים חשובים וחשובים פחות. תן לי לנחש, מה שעובד - חשוב ומה שלא - לא... ברור לגמרי.
והתחממות היא לא מהותית...אם תופסים אותה בזמן. ואז, כולה קפה בצד, עד שיתקרר. לא קריטי. לא נתקעים.
והמזגן תקוע על חימום - לא קרה כלום. העיקר שהחלונות (החשובים) עובדים ונכנסת רוח... אה, רגע. היה פה מישהו עם גראנד שהחלונות נתקעים לו על בסיס קבוע. טוב, אצלו חלונות זה לא מהותי/קריטי.
ו...
עזוב. כל רכב עם הסיפורים שלו.
ורק שתדע/ו. הריינג' הקודם שלי,1996, נסע שנתיים על 6.5 צילינדרים, אכל 1 ל-4 עם "33, טופל אחת ל"כשבא לי" ולא היה חלק אחד שלא שיניתי/הרסתי, הגיר מעולם לא התחמם ולא נשבר בו כלום, למרות שניסתי (אה, כן. התעקמו שני מוטות היגויי... שבניתי לבד) ומת רק לאחר שאיזה ריליי סורר, העלה באש את תא המנוע (שבוע לפני שהגיע לארץ 5.7 שקניתי בארה"ב)- אז מה, אז ריינג' "לא עוצר/נתקע"? - מזל.
ושיהיה ברור (שוב). אני ממש, אבל ממש, לא ממליץ לקנות כזה.
יותר מזה.
אם תנוחת הישיבה WJ לא היתה כמו בסטיישן והיה קצת יותר מקום מאחור, מזמן היה לי כזה.
מלבד זאת מדובר כאן על רכבים שלטוב ולרע משאירים חותם עמוק בנפש בעליהם, אצל חלקם צלקת כואבת ואצל האחרים געגועים עזים לימים מאושרים.
דבר אחד בטוח לגבי הגראנד, אין אחד שלא מתגעגע אליו, פשוט זה רכב שיש לו את זה..( נכון ניר?)