תגובה: מחירי הדלק - רעיון למחאה
להזכירכם ידיד ש 400000 אלף איש הפגינו בקיץ נגד יוקר המחיה וההתעללות שאנחנו עוברים מידי
הממשלה .
מרחו אותנו כמו תמיד ב"נעשה ונתקן" ןקימו וועדה ומאז עולים כול המחירים של כול המוצרים
ללא אבחנה שמים אלינו פס ארוך ללא בושה
האמת שלא מחאה ולא כול דבר אחר יעזור כול עוד אנשים יצביעו לפי אדיאולוגיה פוליטית ולא לפי צרכי העם האמיתים
תחשבו על זה בבחירות הבאות
אז הקימו וועדה.
תמיד מקימים ועדה.
ועדות זה טוב.
ועדות זה כמה ג'ובים.
ועדה זה לכמה חודשים או לכמה שנים.
ועדה זה עד שישכחו למה הקימו את הועדה.
גם אני רציתי להיות בוועדה.
אבל לא קיבלו אותי.
וועדת מינויים.
או בעצם זה היה וועדת קבלה.
אבל לא קיבלו אותו לוועדה.
כי אני לא מהוועד.
אסף.
כמו "שהמחאה" על מחירו של החטיף או הגביע מעידה בעיקר על פופוליזם ועל ניתוק רציני מהמציאות הישראלית, נראה לי שגם הקיטור שאוהבים להוציא על מחירי הדלק הוא רק שסתום ביטחון, לא שם הבעיה ולא משם הפתרון, לא לשם הולך הכסף ולא משם נחזיר אותו אלינו.
נחמיה שטרסלר על אופן התנהלות החלאות שקוראות את אותן העיתונים ואת אותם הטוקבקים וחושבות בעיקר על הקולות בבחירות הבאות באתר הארץ.
זה מייל שקיבלתי מחבר אחרי ששלחתי לו את המאמר מהגרמני שחי פה שהעליתי בעמוד הקודם:
העיר ברלין היא עיר זולה במיוחד בגרמניה,במיוחד בתחום המגורים. לא יעזור יבוא מחול כדי לשבור את המחירים הגבוהים מכיוון שהיבוא יתומחר במחיר דומה למחירי תוצרת הארץ. יש יבוא רב לארץ אבל לא זול (טונה למשל או שמן). בהרבה מקרים היצרנים הגדולים במשק הם גם היבואנים הגדולים ותהיה בטוח שהם יעשקו אותך.
אתה יודע למשל שאם יש מחסור בשמן בארץ,אז רק לחברת שמן מותר לייבא? למה ? כך! זה לא כתוב בחוק,זה פשוט הסדר שהגיעה חברת שמן עם משרד המסחר ותעשיה.
דוגמא נוספת : משחת שיניים קולגייט הנמכרת במחיר כפול מבחול. היבואן הגיע להסכם עם משרד המסחר ותעשיה שלא יהיה יבוא מקביל לארץ ומי שירצה לייבא יהיה חייב לקנות ישירות מהמפעל שזה כמובן לא אפשרי מכיוון שיש בלעדיות ליבואן. יש אפשרות לייבא מדילר בארהב בחצי מחיר .,אבל משרד המסחר ותעשיה מונע זאת.
למה? כנראה מקבלים שוחד. יש עוד עשרות דוגמאות,אז אל תבנה על יבוא מחול להורדת עלויות זה לא יקרה. משתינים עליך בקשת. המדינה שייכת לקבוצה קטנה של משפחות והם עושים בנו מה שהם רוצים. רק התקוממות אלימה נוסח יוון תעזור,אבל אנחנו עכשיו עסוקים ב"גרעין האירני". אולי יותר מאוחר נתפנה לטפל בבעיות כאלה.
חבל להתעצבן לא יעזור לך. לא מרוצה,סע לברלין :) בינתיים אתה אסיר ציון.