תגובה: שאלה למבינים במנגלים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אהלן ברנרד ,
דבר ראשון הרדיאטור שלך עדין אצלי .
20 מ"מ זה לא רחב , אבל תמיד יש את האפשרות השנייה שהסברתי עם ברזל עגול , הרווח בין הזוויתנים תלוי במה שצולים , אבל לשימוש ביתי 10 עד 12 מ"מ , בפריזה אתה יכול לראות שלרשת יש שיפוע קל עם תעלת ניקוז וזה אחד היתרונות הגדולים של שיטה זו .
החיבור הוא תחתון עם ברזל שטוח חתוך עם פנוי לזויתן , ראה תמונות ( נא להכין מגבת מראש לפני הצפייה ,ולכסות את המקלדת עם ניילון ;))
עידו
קובץ מצורף 56273
קובץ מצורף 56272
וואללה!!!
שכחתי לגמרי!
עם כך, חייבים לעשות קפיצה אליך..
הציטוט הוא משום שהתמונות שוות צפייה חוזרת, בלי לגלול לאחור..:D
ואילו תמונות!
רשת כזו, אני רוצה לעשות.
סליחה על הטרחנות אבל חשבתי שב-20ממ' הבשר "ישקע" לתוך הרווח ושלא יהיו סימני צריבה. חשבתי אפילו להזמין ברזל מכופף לזוית של פחות מ-90 מעלות (אם בכלל אפשרי לכופף במימדים האלה.
אני יכול להסתמך רק על הנסיון שלך, משום שלי אין מושג איך יוצא (נראה) הבשר, מרשת/גריל כזו/כזה.
מה אתה אומר?
תודה.
עריכה: התמונות לא עולות..
ברנר זה רשת מעולה , הבשר לא שוקע מקבל צריבות יפות מאוד , קל לניקוי ,בקיצור לך על זה .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
ברנר זה רשת מעולה , הבשר לא שוקע מקבל צריבות יפות מאוד , קל לניקוי ,בקיצור לך על זה .
עידו
הלכתי.
אני אדבר איתך בטלפון, לקפוץ מתישהו בשבוע הבא, כשיהיה לך נוח.
תודה.
הרשת שעידו העלה ("רשת תעלות") היא הסגנון הארגנטינאי, פרופיל L 20*20*2 הוא פשרה טובה (במקצועיות ביותר יש יותר רוחב ויותר שטח פנים ועובי דק יותר).
בניתי אולי 20 כאלו, ללא תלונות, ועם משמעותית פחות עשן ( זה בעצם הקטע של הרשת - לנקז שומן).
רשתות נירוסטה פחות טובות כי נירוסטה מעבירה חום משמעותית פחות טוב, הן הפכו לסטנדרט כי קל לנקות אותן והן לא מחלידות- זה הכל.
מנגלים נהדרים שם בתמונות - שאפו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
הרשת שעידו העלה ("רשת תעלות") היא הסגנון הארגנטינאי, פרופיל L 20*20*2 הוא פשרה טובה (במקצועיות ביותר יש יותר רוחב ויותר שטח פנים ועובי דק יותר).
בניתי אולי 20 כאלו, ללא תלונות, ועם משמעותית פחות עשן ( זה בעצם הקטע של הרשת - לנקז שומן).
רשתות נירוסטה פחות טובות כי נירוסטה מעבירה חום משמעותית פחות טוב, הן הפכו לסטנדרט כי קל לנקות אותן והן לא מחלידות- זה הכל.
מנגלים נהדרים שם בתמונות - שאפו.
כמה שיותר ללמוד וכמה שפחות פשרות.
לפני שאני קונה חומר ובונה, אם לא L 20*20*2 אז מה וכמה?
יש תמונות/דוגמאות?
תודה.
ים תודה .
מה קרה שפחות רואים אותך פה ?
עידו
1 קבצים מצורפים
ברנרד, אני אומר שזאת פשרה טובה כי זה הפרופיל היחידי שמתאים שאתה יכול לקנות "מהמדף".
אנחנו משתמשים בזה גם בקייטרינג בהצלחה רבה.
אם אתה רוצה אתה יכול לקחת סרגלים של פח ולכופף כך שיהיה להם שטח פנים גדול יותר ( V רחב יותר), כך אתה מקבל צלייה
שנעשת יותר ע"י הרשת עצמה ופחות ע"י החום הישיר (זה כמובן תלוי גם במרווחים), ופחות עשן כי יותר שמן נלכד בתעלות.
יש מי שטוען שהבשר יוצא יותר טעים ככה.....אבל נראה לי שזה קצת בצד הפלצני של העניין, ולכן עשינו מהפרופיל המדובר.
אם אתה מהדרום אתה מוזמן לבוא לראות ולטעום.
קובץ מצורף 56318
עידו, אני עוקב, אני רק אולי טיפ טיפונת יותר מכיר בעובדה שרוב הזמן כדאי לי לסתום :)
איפוא קונים מנגל כזה?ואם אפשר מחירים?
קובץ מצורף 56273
קובץ מצורף 56272[/QUOTE]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
ברנרד, אני אומר שזאת פשרה טובה כי זה הפרופיל היחידי שמתאים שאתה יכול לקנות "מהמדף".
אנחנו משתמשים בזה גם בקייטרינג בהצלחה רבה.
אם אתה רוצה אתה יכול לקחת סרגלים של פח ולכופף כך שיהיה להם שטח פנים גדול יותר ( V רחב יותר), כך אתה מקבל צלייה
שנעשת יותר ע"י הרשת עצמה ופחות ע"י החום הישיר (זה כמובן תלוי גם במרווחים), ופחות עשן כי יותר שמן נלכד בתעלות.
יש מי שטוען שהבשר יוצא יותר טעים ככה.....אבל נראה לי שזה קצת בצד הפלצני של העניין, ולכן עשינו מהפרופיל המדובר.
אם אתה מהדרום אתה מוזמן לבוא לראות ולטעום.
קובץ מצורף 56318
עידו, אני עוקב, אני רק אולי טיפ טיפונת יותר מכיר בעובדה שרוב הזמן כדאי לי לסתום :)
מה זה, הדבר הזה!?!?!?!?
מגעילים!
אגואיסטים!
תתביישו לכם!
ים, אתה מתכוון לזוית גדולה יותר מ-90 של הזוית 20*20?
אני חשבתי דווקא על פחות מ-90.
אם כך, אני בהחלט חושב "שאסתפק" בהמלצה של עידו.
יו! איזו תמונה!
באמת מגעיל!
נסחפתי קצת הצידה, בגלל התמונה..
בשבילי, שאין לי חצר, גחלים זה וואג'ראס לא קטן והאפר סותם לי את הניקוז של הגג (הנוכחי הוא גחלים).
אני מתכנן לבנות גריל גז/מעשנת סגור כזה.
יענו לבשל על גז, עם ריח/טעם של גחלים - בלי הגחלים.
ד"א.
במרכז (אני בגבעתיים), מי עושה מבערים מצינורות, לפי מידה?
אני לא רוצה להתעסק עם המבער, שיתפוצף לי מתי שהוא. שיעשה בעל מקצוע.
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ירוןש
איפוא קונים מנגל כזה?ואם אפשר מחירים?
[/QUOTE]
ירון את המנגל ופריזה ותנור העישון אני בונה ומוכר , מחיר בהתאם לדרשה של גודל /כמות סועדים/תקציב (עם את מעוניין אז המשך בה.פ ) .
בתמונות ניתן לראות את כל השלושה , אבל זה ציוד שמתאים לקיטרנג .
קובץ מצורף 56319קובץ מצורף 56320קובץ מצורף 56324
עידו
מזל שלא ראיתי את זה, כשביקרתי אצלך.
הייתי נכנס לעוד הוצאות שבחיים לא יעברו אישור...
אם כבר מדברים על גריל גז -
אחרי השלב הראשון של לקנות מבערים, השכבה מעליהם הן הפלטות המשופעות שמתחממות ופולטות את החום למעלה. המלצות?
אחרי זה, איך עושים סל לגחלים מעל?
(בהנחה שהרשת נשארת אותו פרופיל)
(בסוף יהיה כאן מדריך לבניית גרילים - ובשביל מה יש לנו את ג'יפולוג אם לא בשביל זה? )
אסף.
ברנרד אני מייצר גם תנורי עישון על גז / חשמל / פחם , וגם מטבחים שלמים (מנירוסטה או מנרוסטה משולב עץ ) לחוץ / גינה / גג משולבים עם כל מה שדרוש , כרים / תנור / תנור עישון / מנגל כולל שיפוד מסתובב חשמלי / מטגנת וכו' .
מה נוזל לך הריר ;)
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אחרי השלב הראשון של לקנות מבערים, השכבה מעליהם הן הפלטות המשופעות שמתחממות ופולטות את החום למעלה. המלצות?
(בסוף יהיה כאן מדריך לבניית גרילים - ובשביל מה יש לנו את ג'יפולוג אם לא בשביל זה? )
אסף.
הרעיון הוא להפריד את ייצור העשן מהגריל עצמו.
גריל סגור (מכסה) בגודל מלא, עם רשת כמו של עידו וים ומתחת המבערים.
בצד ומלמטה, מחובר אליו, כולל פתח/חלון מקשר, גריל סגור (מכסה) קטן יותר, שבו יבערו הגחלים/עצים/צ'יפים לטעם וריח.
העשן עולה מהקטן לגדול, ממלא את הגדול ויוצא מארובה, בחלק העליון הנגדי לקטן.
אפשר רק עם הגז.
אפשר גז + עשן.
ואפשר רק עשן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
בגריל גז יש שתי אסכולות :
1 . מבערים ומעל רשת זויתנים עם השפיץ כלפי מעלה ( להלן רשת פיזור חום ) ומעל הרשת צלייה .
2 . מבערים ומעל רשת ברזל עגול לאבנים כרמיות ( להלן רשת פיזור חום ) ומעל הרשת צלייה .
גחלים אין בשתי האסכולות .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
ברנרד אני מייצר גם תנורי עישון על גז / חשמל / פחם , וגם מטבחים שלמים (מנירוסטה או מנרוסטה משולב עץ ) לחוץ / גינה / גג משולבים עם כל מה שדרוש , כרים / תנור / תנור עישון / מנגל כולל שיפוד מסתובב חשמלי / מטגנת וכו' .
מה נוזל לך הריר ;)
עידו
חבל לך על הזמן!
רק ריר? הבטן מתכווצת לי ואני צריך להסתפק בשאריות פיצה, של הגמדים, במקום...:(
הרסו אותי, התמונות האלה.
הרצון שלי הרבה יותר גדול מעומק הכיס..
ובכלל, שכחת שאני בפנסיה?:cool:
אני חייב לעשות את זה לבד.
אני צריך להראות עסוק ב"פרוייקטים", אחרת הלך עלי.:(
חוץ מזה, בשביל מה קניתי רתכת?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
בגריל גז יש שתי אסכולות :
1 . מבערים ומעל רשת זויתנים עם השפיץ כלפי מעלה ( להלן רשת פיזור חום ) ומעל הרשת צלייה .
2 . מבערים ומעל רשת ברזל עגול לאבנים כרמיות ( להלן רשת פיזור חום ) ומעל הרשת צלייה .
גחלים אין בשתי האסכולות .
עידו
ממה עושים את רשת פיזור החום? גם ברזל? עובי 2ממ'? לא עבה מידי?
רשת פיזור החום "באסכולה 1 " זה באמת זוויתן אבל מנירוסטה 1.5 מ"מ שהצלעות שלו הן כ - 20 מ"מ וכיפוף הוא כ - 20 מעלות רווח בין זוויתן לשכנו כ - 5 מ"מ .
ואני אכלתי מרק :( עם שקדים :(
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
רשת פיזור החום "באסכולה 1 " זה באמת זוויתן אבל מנירוסטה 1.5 מ"מ שהצלעות שלו הן כ - 20 מ"מ וכיפוף הוא כ - 20 מעלות רווח בין זוויתן לשכנו כ - 5 מ"מ .
ואני אכלתי מרק :( עם שקדים :(
עידו
מתישהו, מגיע הגיל שנשאר לנו רק להסתפק בתמונות.. וזכרונות...
אתה מכניס אותי להוצאות.
אז עכשיו אני צריך להזמין ניירוסטה מכופפת, בנוסף לצינורות המבערים?
הקיביצר, כשאני אגמור את הגריל (עוד לא התחלתי. קודם צריך לגמור את המדפים והשולחן במחסן..) אבוא אליך עם המידות של המבערים והניירוסטה?