יכול להיות שאתה צודק אסף.
למה אתה לא מספר לנו על התקיעה שלך ?
לא קשור ....
כניראה שאני אוריד מחר את השלט מהחלון ...
תודה
ולילה טוב
Printable View
יכול להיות שאתה צודק אסף.
למה אתה לא מספר לנו על התקיעה שלך ?
לא קשור ....
כניראה שאני אוריד מחר את השלט מהחלון ...
תודה
ולילה טוב
חה ! אתה, לשחות בבוץ? הרי רק מלראות שזה נוגע בצמיגים היקרים שלך יש לך פריחה :twisted:ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אל תשאל... :roll: :roll: :roll:
אסף.
אססססססססף!!!!!!!!!!אני כבר מת לפגוש אותך :twisted:
שי.
YEAH RIGHT ... :wink:ציטוט:
עכשיו תשווה ללנדרובר ידני- הופה! לא הולכים גירים.
ספר את זה... לארז... ולשי... ולי...
...וברצינות, אסף, אני מכבד את ההחלטה שלך ושל כל אחד אחר לקנות דיפנדר, ואולי אם הייתי חייב דיזל עם חלון קדמי נפתח גם אני הייתי עם אחד כזה, ולומד להתמודד עם הצרות שלו, אבל אל תהיה כמו שאר הליצנים כאן ותטען שרמת האמינות של המכלולים הגדולים (שלא לדבר על הקטנים) בדיפנדר היא ברמה של ההיילקס. זה פשוט לא ככה. מנסיון ארוך אישי עם דיפנדרים חדשים, לא משמועות.
ואם אתה עדיין לא מאמין לי, תרים טלפון לבעלי לנד-רובר, כמו שיוני5 עשה בזמנו, וחפש מישהו שעדיין עם האטם ראש שהרכב בא איתו מהמפעל.
עכשיו נסה את אותו ניסוי עם בעלי טויוטה, וספר לנו מהן התוצאות.
חנן, לרגע לא טענתי שלנדרובר כלשהו יותר אמין מטויוטה. אני לא מסכים להשוואה בין SUV עם מערכות מועדות לפורענות (חשמל, גיר אוטומטי), לרכב עבודה ספרטני בנושא האמינות. או- אם אתה רוצה את הפינוקים- תהיה מוכן לשלם על זה (לא יותר מדי בכסף, יותר בזמן וטירטורים).
הטענה שלי היא שגם אם רכב פחות אמין, ההוצאות עליו דומות לכל 4X4 דיזל אחר.
אני נוסע בדיפנדר, כי ככה בחרתי. לא בגלל שחשבתי שלעולם לא יתקלקל בו כלום. אני חושב שהאמינות של לנדרוברים, עם זאת, סבירה בהחלט. אני חושב שהם מסוגלים להתמודד באופן יומיומי עם התעללות בדמות שינויים שהיו שולחים כל היילקס דיזל למסע תיקונים ארוך.
בלי קשר, אני לא מוכן לנסוע בטנדר קטן, ומוכן לשלם על הבחירה שלי בג'יפ ולא בטנדר.
אף אחד לא בא והראה, במספרים, שהעלות של דיסקברי, עם כל הבעיות שלו, גדולה באופן משמעותי (יותר מ5 עד 10%) משל היילקס (בעצם- תשוו לראנר דיזל... אה.. אין כזה דבר?) או כל 4X4 דיזל אחר. פשוט- אחרי כל ההוצאות המטורפות שמכריחים אותנו לשלם- זה לא משנה. אני בדקתי, הבנתי את זה והפנמתי. אם הייתי מחפש כל גרוש, אולי הייתי בוחר בהיילקס ולא בדיפנדר. אבל יש לי עוד שיקולים, וכשההפרש הכספי לא משמעותי, השיקולים האחרים גברו.
אסף.
ובשביל שלא יהיה למי שלא מכיר אותי את הרושם הלא נכון- אני לא עושה מהרכב שאני נוסע בו אידיאולוגיה. היתה לי ניבה, היתה לי סופה, יש לי לנדרובר, ומי יודע מה הלאה. כל אחד הוא פשרה. אני לא עושה משום רכב "יהלום". מצד שני, חייבים לנסות להבין שאולי למישהו יש שיקולים שונים משלכם, ועל כל החלטה- משלמים את המחיר. על ההחלטה לקנות SUV ולא טרקטור- משלמים בעוד מערכות עם נטיה להתקלקל. על ההחלטה לקנות רכב אמין- משלמים בזה שהוא טרקטור, ושנופלות הסתימות מהשיניים.
אסף.
חנן אתה ממש לא רציני.
נתחיל מהגיר : תקרא את ההודעה במיוחד של צחי
עכשיו אני כבר יושב המון זמן ומחפש את ההודעה שלך שכתבת שמהניסיון המדהים שיש לך על הדיפנדרים הגירים שם הלכו אחרי 60 אלף קמ כי פשוט הנהגים אצלכם לא ממש טרחו להשתמש בקלאצ' (אבל את זה אתה לא כותב עכשיו נכון ?)ציטוט:
מוסכם על כולנו שהדיפנדר הוא לא ממש הרכב הכי אמין בעולם, מוסכם גם שמפעם לפעם לנד רובר מצליחים להפיק איזה שהוא חלק מוצלח. הגיר בדיפנדר הוא אחד החלקים האמינים הללו אז מה לעזזל אכפת לך לשים 120 ש"ח על שמן פעם ב40K ? בוא נגיד שגיר של דיפנדר מחזיק מעמד 400K (בד"כ הוא מחזיק יותר) אז מה הביג דיל להוציא 1200 ש"ח על טיפול מונע לגיר?
בבקשה תן לי דוגמאות, מה בדיפנדר הולך ובהיילקס לא ... אטם ראש ?
הרי אנחנו יודעים שבדיפנדר לא הולכים ראשי מנוע. שנינו יודעים שזה בדיסקו וזה עקב כשל בתכנון תא מנוע. אבל אתה מתמרן את הדברים בצורה מגמתית ונוחה לך ולא בצורה עובדתית ואוביקטיבית כמו שאתה מטיף לעשות תמיד פה באתר.
אתה טוען משהו - אז בבקשה תגיד מה כ"כ חרא במכלולים של הדיפנדר.
שחף.
לא הבנתי מה המגמה שלי? יש לי היילקס? או דיפנדר? כשקיבלתי לידיי בזמנו את ההיילקס והדיפנדר אהבתי אחד מהם יותר מאת השני? אם כן, וכן, אז אהבתי יותר את הדיפנדר על המתלים הקסומים שלו, ואין צורך להסביר למה. כרכב שטח הוא קוסם יותר. הרבה יותר.
אז מגמתיות אין כאן. תוציא לך את זה מהראש.
שלוש פעמים השבתה ועליה על גרר, ואינסוף תקלות אחרות בדיפנדר לעומת אפס תקלות בהיילקס לימדו אותי משהו, והסיפור על הגירים רק יכול ללמד על עוד כשל הנדסי , אחד מני רבים, שגורם לדוושת המצמד להיות קשה באופן כזה שזה יוצר בעיות גם בברכיים שמאליות בריאות לגמרי.
המגמתיות חנן היא לעשות השוואות לא נכונות. היילקס עם דיסקו היא השוואה לא נכונה במהותה, ואני חושב שאסף הסביר בערך 7 פעמים - למה.
אתה מערבב את הדיפנדר עם הדיסקו ומשווה להיילקס.
יש ראנר דיזל שהאומניקים טוחנים וטוחנים והכלים גם שורדים יפה מאוד ,ורוב כלי הרכב לשטח שלהם הם טויוטה גם בעבר וגם בהווה.
ההשוואה היתה בין היילקס לדיסקברי ולא לדיפנדר.
איך הכנסתם את הדיפנדר גם לכאן עוד לא הבנתי.
כל אחד ינהג על מה שטוב לו ומתאים לו.
שי.
שחף, אני מדבר על הנסיון שלי בדיפנדרים, לא על דיסקברים.
נכון בדיפנדרים יש כשלים הנדסיים. כמו בכל רכב. כמו בהיילקס שהזרוע מגל נוטה להשבר בלילה בנחל אלות.ציטוט:
שלוש פעמים השבתה ועליה על גרר, ואינסוף תקלות אחרות בדיפנדר לעומת אפס תקלות בהיילקס לימדו אותי משהו, והסיפור על הגירים רק יכול ללמד על עוד כשל הנדסי , אחד מני רבים, שגורם לדוושת המצמד להיות קשה באופן כזה שזה יוצר בעיות גם בברכיים שמאליות בריאות לגמרי.
באמת שאני לא יודע מה העמיד והשבית את הדיפנדר שלך שלוש פעמים אז קטונתי לגבי זה.
אבל הנה - פעם הבאה כשאתה יוצר מיתוס חדש על הדיפנדר בנוגע לגירים תציין שלא טרחתם להשתמש בקלאצ'. (אגב, בכל הדיפנדרים שאני מכיר (מלבד בשלי שבו הקלאצ' היה בסוף חייו) הקלאצ' רך ולא גורם לשום בעיות - גם אצל הנשים שנוהגות על הדיפנדרים יום יום 30 קמ).
שחף.
לגבי הקלאצ'- כשהוא גמור, במקום להחליק כמו בכל רכב נורמלי, הוא פשוט נהיה נורא קשה. באוטו אחר היית מחליף קלאצ'. בדיפנדר אתה לא יודע שהקלאצ' גמור, אז אתה מקלל.
(ואני כבר ראיתי לפני כמה שנים שני חבר'ה של קו 400 עומדים מול עמוד חשמל ושורפים קלאץ'- סתם, בשביל הכיף (או אולי בשביל שיגררו את הטנדר למוסך...) לא זוכר איזה טנדר זה היה, אבל בטח הם מספרים שכל הזמן הולכים קלאצ'ים)
אסף.
הופה ! בניסיון שלך עם דיפנדרים הלכו ראשי מנוע? אטמים ? גירים אוטמטים ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן א.
והגירים שהלכו, הלכו בגלל שיש כשל בתכנון ההנדסי של הגיר או בגלל שנסעתם על רכבים שלא שלכם ולא ממש היה בז*% שלכם הנזק והבלאי שנגרם כתוצאה ממעשיכם ?
זה למען השם הענין. איך אפשר להשוות היילקס לדיסקברי?! איך?!ציטוט:
ההשוואה היתה בין היילקס לדיסקברי ולא לדיפנדר.
איך הכנסתם את הדיפנדר גם לכאן עוד לא הבנתי.
כל אחד ינהג על מה שטוב לו ומתאים לו.
שי.
תקרא את ההודעות של אסף, שוב, בבקשה.
ראשי מנוע לא הספיקו ללכת כי כל הדיפנדרים נשרפו עקב קצרים חשמליים הרבה הרבה לפני שהגיע הקילומטרז' המתאים (הרבה לפני ה100K ק"מ ) .
ולמה נדמה שלך שהנזק בדיפנדרים לא היה בזין שלנו וכן היה בזין שלנו הנזק בהיילקסים, ויטרות, טרנויים, פאג'רויים, בופאלו, מגנום, B2500 ?
ואני מגמתי :roll:
ראיתי את זה כמה פעמים מבוצע על ויטרות, זה בד"כ נעשה בשביל לבלות את המשמרת במוסך במקום בשטח.ציטוט:
לגבי הקלאצ'- כשהוא גמור, במקום להחליק כמו בכל רכב נורמלי, הוא פשוט נהיה נורא קשה. באוטו אחר היית מחליף קלאצ'. בדיפנדר אתה לא יודע שהקלאצ' גמור, אז אתה מקלל.
(ואני כבר ראיתי לפני כמה שנים שני חבר'ה של קו 400 עומדים מול עמוד חשמל ושורפים קלאץ'- סתם, בשביל הכיף (או אולי בשביל שיגררו את הטנדר למוסך...) לא זוכר איזה טנדר זה היה, אבל בטח הם מספרים שכל הזמן הולכים קלאצ'ים)
ובהקשר הזה-בשביל ששחף לא יתחמם עוד יותר ויגיד שאני רוצח רכבים... אני דווקא הייתי זה שכשהמוסכניק הבן-ז... היה מחזיר לנו ויטרות מטיפול עם חופש אפס במצמד על מנת שהמצמד יטחן מהר (והממוצע היה כל 8000-10000 ק"מ הח' קלץ' ) אני הייתי זה שמכוון נכון את החופש והויטרה של הצוות שלי היתה היחידה ששרדה 100K ק"מ על מצמד אחד .
בתכלס' ? זה סתם פלסף. אותם אנשים, אותו שטח, אותם תנאים:
ההיילקס קורסת (כשקריסה זה אומר שכל המערכות קורסות, שילדות נשברות בקורות האורכיות, גירים וטרנספרים מתים, כל הקפיצים נשברים ברצף ) ב220-230 אלף קילומטרים, הדיפנדר לא מגיע ל100K , וגם זה אחרי שמנסים ולא מצליחים להחזיק אותו בשיניים כי חוזה השכירות מחייב שנה מינימום .
עכשיו תעשו עם זה מה שאתם רוצים.