תגובה: ושוב אזהרה למטיילים: שלוחת צלמון, איך לא...
דרור.
למה לחזור על טעויות העבר?
על מנת "לשפץ" את המעלה ע"י הרשויות ידרש תקציב לא קטן שכן לסתם טרקטור כמו JCB אין יכולת לנוע ולעבוד בתנאי השטח הקיימים.
מה שיצריך באגר שרשראות גדול משונע על גבי סמיטריילר. זה לא מעט כסף.
כדי להגיע להחלטה כזאת, יקוימו דיונים לא מעטים, והניירת תגדוש את המשרדים הרלוונטיים, וגם את אלו שלא.
אין לדעת לאיזה כיוון שלילי מבחינתנו עשויים לגלוש הדיונים האלו.
אני לא חושב שיש מניעה חוקית לבצע עבודות של הזזת אבנים ושבירת חלק מהמדרגה ברמה מקומית. ואם יש אז מה?
הרי ברור שהפתרון הקל ביותר של הממסד יהיה לסגור את השביל לתנועה. ברור גם שהרבה ג'יפאים יצפצפו על האיסור ואולי דווקא בגללו יכנסו לשביל ויעברו על החוק.
איזו משתי אופציות המעבר על החוק עדיפות לנו?
וואלה אשר?... לא יודע.
מה שאני כן יודע, זה שאם אני לא מעביר את הנושא הזה הלאה לגורמים המוסמכים, משמע אני מפקיר את עניין המעלה הזה כמות שהוא - ומחרתיים/עוד שבוע/שבועיים מישהו שלא קרא את השרשור הזה יתהפך שם - וזה יהיה על מצפוני.
אני מכיר את המרזבה שנים רבות, עליתי שם עשרות פעמים. הייתי שם גם ביום שישי האחרון, עם רכב לא פחות טוב מזה שבו עליתי שם בפעמים הקודמות (למעשה, אותו רכב) אבל הפעם כמעט התהפכתי לעיני הילדים שלי, ורק בזכות הרבה מזל וחבורת אנשים טובים שהגיבו מהר, זה לא קרה ואני יושב כאן ומתווכח איתכם.
מצב מעלה מרזבה נכון לרגע זה - אינו שונה משום מפגע קטלני בכביש שאתם רואים ומעדיפים לא לדווח עליו. האם כל אלה שהגיבו כאן נגד טיפול במעלה הזה היו מתעלמים מבור פתוח באמצע הכביש? מעץ שנפל באמצע הרחוב?...
אחרי שאעביר את הנושא לידיעת רשט"ג - זו כבר תהיה בעיה שלהם. שהם ידאגו לשטח שבתחום סמכותם ואחריותם. אתם חוששים שהרשט"ג תנקוט בדרך הכי קלה - סגירת המעלה? האמת שגם אני. זה ממש יעצבן. אבל אם המקום הזה לא יטופל בהקדם - מישהו ייהרג שם וזה ברור לי כמו שמחר בבוקר השמש תזרח. וההרוג הזה יכול להיות כל אחד מכם, גיבורים גדולים, או מישהו מהחברים שלכם - ואז סגירת המעלה לאלתר באמת תהיה מובטחת. זה מה שאתם רוצים?
מצד שני - אם אנחנו מתארגנים כאן ל"משלחת עבודה" וולונטרית-מחתרתית ויוצאים דרומה למרזבה, עובדים שם יום-יומיים (וכמובן חוגגים על בשר ובירות בלילה... כאילו שאני לא יודע לאן אתם חותרים) ומסדרים את המעלה לפי ראות עינינו, ואחר כך יקרה שם משהו למישהו בגלל חוסר ההבנה וחוסר המקצועיות שלנו, ואותו מישהו יחליט שהוא תובע את הנזקים ממי שהתערב שם ללא סמכות?...
לשטח הזה יש מי שהוסמך להיות אחראי לו, הוא ורק הוא מוסמך לבצע שם עבודות. תקציבו בא מהמיסים שלנו, ואני מעדיף שהמיסים האלה יילכו ליום-יומיים של עבודת באגר במרזבה מאשר לאן שהם הולכים היום.
דרור תסלח לי אבל אתה מז**ן את המוח.
זה לא כביש, זה לא רחוב, זה אמצע המדבר!!! אתה מגדל מצפון? אז מה אתה מתלונן על הרבה יותר אנשים שחושבים שכשאתה נוסע יותר מ90 קמ"ש אתה מתאבד ורוצח בפוטנציה? הם מאמינים בזה.
אם אתה "מעביר את העניין לטיפול הרשויות", אתה עושה פליק-פלאק מוסרי ברמה של שאול מופז ואין לך זכות לכתוב יותר "משטרע".
שב, תרגע, כנס לפרספקטיבה, זה לא טוב ללב שלך הלחץ הזה. המעלה היה שם הרבה לפנינו ויהיה שם אחרינו. אף אחד לא מגיע לשם במקרה, ואתה יצאת יותר מידי חובה כשהוספת הזהרה בפורום פומבי.
דרור,
בוא נשטח את נ.ג 186 הוא יותר מסוכן פי 150 (מטר להתגלגל מטה) בעלייה הימנית מצד העץ, שם נהרגו על אמת ואני הייתי גם קרוב לסטטיסטיקה.
בזכותך עוד יקימו יחידת פוסט טראומה לג'יפאים ...
צדקה, ברכת הגומל וסגור עניין !
רענן
יש משהו קטן שלא הבנתם המעלה לא נמצא בתחום שמורה, ולכן הם לא יכולים לסגור או לפתוח אותו, בגלל זה הם לא משפצים אותו, מבחינתם שיכנס באגר/ טרקטור עם פטישון ויסדר אותו. בכל מקרה מי שירצה שימשיך להסתכן בהצלחה.
נמרוד
אנחנו חוזרים שוב על אותו הדיון בדיוק, היה כאן לפני כמה חודשים.
גם לדעתי המקום מסוכן, לא אתגרי אלא מסוכן.
בניגוד למקומות אחרים, אם תפתחו מפה, תגלו שיש לו חשיבות לא קטנה עבור המטיילים ולכן לטעמי יש מקום לשפצו על מנת לאפשר לנו לטייל בבטחה.
בניגוד לאמור פה, מנסיוני "הדל" JCB ביום אחד יסדר את המקום יופי (כמובן לא איילון, אבל באופן שנוכל לעלות בבטחה במשך שנה-שנתיים).
גם התארגנות קלה של כמה חברים מהאתר יכולה לעשות שם פלאים. ולאפשר לשמור על הטבע ועל עצמנו. (כאן יקומו אותם משפטנים שיזהירו מההשלכות..)
הספקתי לשכוח את האמור ע"י נמרוד- המקום לא יתוחזק ע"י הרטג כי זה לא בתוך שמורה.
רק אם באמת ישעמם למישהו או שאיזה פקיד יחליט להגדיל ראש- גוף גדול יממן זאת.
אל תשווה בניית מע"צ מקומית מהסוג שמטיילים בונים בכמה דקות לפני מדרגות - לעבודות חציבה, שפיכת מלט מעורב בחצץ וכו' כדי ליצב בניות וכו' וכו' שזה כבר באמת התערבות בטבע.
אז אם זו לא שמורה - אין לרשט"ג סמכות? משמע לנו זה מותר?
תשובה מוסמכת בבקשה ממי שמתמצא בדברים כאלה מנקודת המבט המשפטית. לפני שמתארגנות כאן משלחות שיפוצים, כדאי לוודא שאתם לא הופכים לעבריינים.
סליחה שאני מתערב באמצע שרשור בלי לקרוא את כל התגובות ,
אבל נהיה מאתנו אוסף של בכיינים חננות שרק מחפשים כל הזמן כיסוי תחת משפטי לכל צעד שהם עושים .
מה קרה ?! הנגב מרושת במצלמות מעקב ולא הודיעו לי ? אם למישהו מספיק חשוב לבטן או לחצוב את המדרגה הזאת באופן פרטי - שיעשה את זה ויפסיק לבלבל את המוח. הפחדנות הזאת ממש מטרידה - נראה לי שאנחנו עד כדי כך אפסים - שגם אם היו מציבים גטסו באמצע נחל ציחור , לא היינו מעיזים לחבל בה...
אני משוק ההון ואותנו הרגולציה כבר חיסלה לחלוטין ... בתוך זמן קצר ירגישו את זה בכל השוק הריאלי שכבר לא מסוגל יותר לגייס כסף .
עלינו יושבים בקרים וביקורות ומבקרים וחוקרים מארבעה גופי אכיפה שונים בכל רגע נתון. אני לא רואה את הקשר לזה שאנשים מפחדים לתת משיכה קטנה עם רצועת גרירה או לגלגל סלע לתוך בור באמצע המדבר.
בשל הלחץ שהופעל עליי (אשכרה באמצע כביש 4 עצרו אותי בצד ודרשו שאעלה את התמונות), להלן האלבום תוך התירוץ שעוד לא הספקתי לערוך את איכות התוצר :)
https://picasaweb.google.com/we.sher...eat=directlink
דרור, עושה רושם שהיה לך איזה 30-40 ס"מ מצד שמאל. לא היית צמוד לקיר?
אני חייב לומר שלפני שלושה חודשים בערך, בטיול העבירות של שי משה ועמותת העבירות, עלו את המעלה הזה 2 סילברדואים ופורד F350. לא זוכר שהיו להם רגעים דרמטיים אבל הם עלו בשרשרת כשאחד סוחב את השני והרכב של שי משה מושך את הראשון. אם להם היה מקום על המדרגה אז אני בטוח שגם לך יש.
מיכה, אתה לא קורא את הדברים ?
הבחור עלה ברגוע וצמוד לקיר ואז נזרק ימינה.
למה נזרק ? 2 סיבות
1. הגלגל השמאלי החל מטפס את הדופן
2. התחת זרק את הרכב בשל פער בין השטח של גלגל ימין (בור) לשמאל.
ותת סיבה נוספת - לחץ אויר גבוה מאד שהקפיץ את הפרונט ברגע שדרור ניסה לחלץ כשהבין שהרכב החל לטפס על הקיר השמאלי.
בסה"כ הוא עלה לאט ורגוע מאד, מרחק הסרנים היה יתרון אדיר בשליטה על המהירות ואופי כיבוש העליה. הדבר הלא צפוי היה הקפיצה.
אם היה צר יותר (למשל ג'נט 6-7), היה במצב יותר טוב.
מאידך, די שהיה מוריד אוויר מלכתחילה ולא היה מגיע למצב כל כך קיצוני כי הייתה לו יותר אחיזה.
בכל הרכבים שעלו לפניו, למעט מורי, הורדנו אויר ל8-10 PSI לאחר שכשלו בנסיון ראשון.
עזוב טל, המפסידים ישאירו את הרכבים שלהם שם בתור פגרים שאפשר יהיה לעלות עליהם במקום המדרגה.
בתכלס, לא סיפור רציני כשיודעים מה עושים, הצוות שהיה שם ידע מה הוא עושה.
לב דופק חזק זה חלק מהכיף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אני משוק ההון ואותנו הרגולציה כבר חיסלה לחלוטין ... בתוך זמן קצר ירגישו את זה בכל השוק הריאלי שכבר לא מסוגל יותר לגייס כסף .
עלינו יושבים בקרים וביקורות ומבקרים וחוקרים מארבעה גופי אכיפה שונים בכל רגע נתון. אני לא רואה את הקשר לזה שאנשים מפחדים לתת משיכה קטנה עם רצועת גרירה או לגלגל סלע לתוך בור באמצע המדבר.
לא סתם שאלתי, כרגע כותבים את המילון של המילים שאסור להגיד בפרוטקול והמחשבות בהן אסור להרהר.
זה בדיוק הקשר - בכל מקום מתחילים לחשב חישובי חישובים ולפחד לעשות בגלל סוג של היסטריה.
בנוסף לכל מה שחשבת והעזת להגיד בקול רם גם מופיע באינטרנט.
אני מתפלא שאין לפורום עו"ד צמוד ורו"ח שהוא מנהל סיכונים שאחראי לדווח במגנ"א.
לפורום יש טל"ח ודיסקליימר... כנראה שמישהו חשב על זה כבר פעם.
בכל מקרה, אכן נראה שהפכנו לגזע של כוסיות, אבל המציאות מחייבת כי יש לנו מה להפסיד. מי שאין לו, הולך עם אקדח דרוך גם בבית ונוסע ברכב בלי רשיונות.