תגובה: דרוש חילוץ דחוף במכתש רמון.
שורש העניין כאן הוא רק הבנת הנקרא... זה יפה איך מעוותים מילים, משפטים וכוונות.
תומר, כשאתה מצטט מישהו, לפחות כשהמישהו הזה הוא אני (אבל לא רק) - תעשה את זה נכון ומדויק או תן קישור.
אני לא אמרתי "הסיכוי להגיע הביתה". מה שאני אמרתי זה:
"... הסיכוי שלך לסיים טיול ללא תקלה וללא צורך בפתיחת מכסה מנוע וארגז כלים, גבוה יותר בהיילקס..."
ולא מה שאתה כתבת: "...עם היילקס הסיכוי לסיים את הטיול ולהגיע הביתה גבוה יותר מסופת או CJ..." (השגיאות במקור),
בויכוחים, מי שאין לו תשובות לעניין, בד"כ תמיד ינסה לסחוב לכיוונים אחרים. אז אני מזכיר שוב - בשרשור שעוסק בבהתלבטות בין היילקס 96' מול CJ, אני דיברתי על היילקס מודל 96' ועל-CJ מודל 80'... כאן מדברים על פראדו, ואני לא רוצה לחשוב שמבחינתך היילקס או פראדו או קורולה, זה לא משנה. הכל טויוטה. הכל יפני. הכל אותו דבר...
אני אמרתי "לפתוח מכסה ולסדר משהו", אתה הפכת את זה ל"להגיע הביתה". כמה הרואי. כמה דרמטי. (בוא'נה, זה בדיוק החומר שממנו בונים את האגדות המוטוריות!...אתה בדרך הנכונה, ואולי איזה מגזין שמטפח אגדות, ניסים ונפלאות מוטוריות, יפנה אליך... רמז - השכר שם לא משהו. מצד שני גם מקצועיות לא באמת נדרשת).
בינתיים מי שבמציאות לא הגיע הביתה (אלא במונית/אוטובוס, כאשר חמישה ילדים, אשה וציוד מפוזרים במכוניות של חברים, כשהאוטו הגיבור שלו, פאר תוצרת טויוטה-יפן, עושה את דרכו על גרר) זה אותו בעל פראדו גיבור השירשור שנשבר לו הבולג'וינט בסתם טיול נינוח. לא מסע עבירות. נכון, זה לא קורה כל יום, לא כל שבוע ואפילו לא כל שנה. אבל עובדה שזה קורה. ולא רק אצלו. וכאשר זה קרה תהיה בטוח שהוא קילל ועוד איך. את כל היפנים ואת טויוטה ואת כל העולם.
ואם מישהו אומר לך שבחבר'ה שלו יש כמה בעלי פראדו והם כבר מקדימים תרופה למכה ולא יוצאים לטייל בלי בולג'וינט ספייר וציריה ספייר, זה אומר משהו?...
ומישהו בכלל אמר שטויוטה זה לא טוב? דיברנו על בעיה ספציפית בדגם מסוים. בכל דגם של רכב בעולם יש את הקטע שלו. אולי זה הקטע (או אחד הקטעים) של פראדו. מי שמכיר טוב את האוטו הזה, אולי יודע להקדים תרופה למכה ונהנה מאמינות טובה. הבעיה היא שלא כולם יודעים.
אני עדיין לא מבין ולא מאמין שכתבת שגרמניות צרפתיות ואטלקיות היום אותו דבר כמו יפניות באמינות לא משנה לא נשכנע אחד את השני
לגבי הציטוט תקרא אתה מה כתבת ותגיד לי שזה לא אותו דבר להגיע הביתה לבין לא לפתוח מכסה
אבל די אני מציתי יום העצמאות שמח והרבה על האש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
תומר אתה לא יכול להשתמש בלנדקרוזר סדרה 70 כמדד לטויטה.
גם ההיילקס 97 לא משמש היום מדד לטויטה. אלו רכבים עמידים ואמינים אין ספק..אבל הם לא מיוצרים משנת 98.
התכוונת אולי שסדרה 70 לא מיובאים משנת 98.
היפנים המשיכו לייצר, הם לא שמו לב שהפסקנו לייבא מהם את הרכבים האלה.
אף פעם לא במאת ייבוא את הרכבים האלו לפה.
וכל מה שאתה רואה אלו עצמות שזרקו לנו...
פעם, בשנת 86 לערך, היו מייצרים מפות סימון שבילים מנייר סינתטי שלא מתקלקל. עד היום יש לי מפה כזאת של גליל עליון (אגב, המפה הקריאה ביותר שראיתי). החברה בוועדה לסימון שבילים הבינו שאנשים יפסיקו לקנות מפות והתחילו שוב לייצר מפות נייר רגיל שנקרעות אחרי כך וכך שימושים.
קצת אחריהם (שנות ה-90) חברת שורש התחילה לייצר סנדלים. כאלו שמחזיקים מעמד.. עד היום יש לי סנדלים שלהם בארון הנעליים שמעולם לא נקרעו, אלא רק הפכו לממש לא נוחות. חברת שורש הבינה שהם הגזימו בעמידות וכדאי להם להחליש מעט את הסנדל כדי שייקנו יותר. הם החלו לייצר סנדלים שמתפרקים אחרי שבועיים...
בהמשך הם שמו חתיכה ירוקה בתחתית הסוליה כדי לבדוק כמה ק"מ עשית עם הסנדלים. הנקודה נשחקה? הלכת אתם הרבה והאחריות פגה. (אגב, מספרים על חברה ששמים על הנקודה נעץ כדי שלא תשחק)
אותו הדבר במכוניות. אף חברה לא מעוניינת לייצר היום מכונית שלא מתקלקלת. המהנדסים מקבלים הנחיות ברורות לכמה זמן לתכנן כל חלק לפני שיקרוס. לפעמים הם טועים קצת ולפעמים הם טועים הרבה. לפעמים ההוראות שניתנות עושות יותר מדי נזק תדמיתי לייצרן/רכב וכנראה שגם את זה אפשר להגדיר כטעות.
אנחנו חיים היום בעולם שבו חייו המצופים של מוצר שאנו קונים לא צריכים להיות הרבה מעבר לזמן האחריות שלו. לא רק במכוניות...
חברות הליסינג כבר הפנימו את זה. הגיעה זמן שגם אנחנו...
אין דבר כזה יותר אמינות של רכב חדש! יש תקופת אחריות.
לפחות עד שיוכח אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer wrx
אני עדיין לא מבין ולא מאמין שכתבת שגרמניות צרפתיות ואטלקיות היום אותו דבר כמו יפניות באמינות לא משנה לא נשכנע אחד את השני
אתה שבוי בקונספט, ומבלבל בין דעה אישית לבין עובדות.
אגב, חלק מהגרמניות לא רואות בעיניים חלק גדול מדגמי טויוטה מבחינת אמינות.
אני יכול להראות לך בניירות סקודה מול טויוטה שעושות כמעט אותו ק"מ שנתי ומאותו מודל ואותה יד.
(שלי ושל אחותי) ותגלה כמה היא מוציאה במוסך וכמה תקלות יש מול המצב בסקודה והעלויות.
אותך זה יפתיע, אבל במחיר של תיקוני הטויוטה אני מחזיק 2-3 סקודות.
כמובן שיש מקרים הפוכים. ולכן בדיוק מסבירים לך שהייצרן אינו ערבות לאמינות כיום.
ואם כבר דיברנו על מותג או דגמים-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer wrx
ואני לא מסתכל על דגם אחד ספצפי בשנה מסויימת רק על כל המותג
ברשותי היתה רנו מגן אני מבטיח לך שאם היא לא היתה שמורה כמו שהיתה לא הייתי חושב בכלל לקנות אותה ....
אתה רציני עם המשפט הזה שלך?? :) :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
פעם, בשנת 86 לערך, היו מייצרים מפות סימון שבילים מנייר סינתטי שלא מתקלקל. עד היום יש לי מפה כזאת של גליל עליון (אגב, המפה הקריאה ביותר שראיתי). החברה בוועדה לסימון שבילים הבינו שאנשים יפסיקו לקנות מפות והתחילו שוב לייצר מפות נייר רגיל שנקרעות אחרי כך וכך שימושים.
קצת אחריהם (שנות ה-90) חברת שורש התחילה לייצר סנדלים. כאלו שמחזיקים מעמד.. עד היום יש לי סנדלים שלהם בארון הנעליים שמעולם לא נקרעו, אלא רק הפכו לממש לא נוחות. חברת שורש הבינה שהם הגזימו בעמידות וכדאי להם להחליש מעט את הסנדל כדי שייקנו יותר. הם החלו לייצר סנדלים שמתפרקים אחרי שבועיים...
בהמשך הם שמו חתיכה ירוקה בתחתית הסוליה כדי לבדוק כמה ק"מ עשית עם הסנדלים. הנקודה נשחקה? הלכת אתם הרבה והאחריות פגה. (אגב, מספרים על חברה ששמים על הנקודה נעץ כדי שלא תשחק)
אותו הדבר במכוניות. אף חברה לא מעוניינת לייצר היום מכונית שלא מתקלקלת. המהנדסים מקבלים הנחיות ברורות לכמה זמן לתכנן כל חלק לפני שיקרוס. לפעמים הם טועים קצת ולפעמים הם טועים הרבה. לפעמים ההוראות שניתנות עושות יותר מדי נזק תדמיתי לייצרן/רכב וכנראה שגם את זה אפשר להגדיר כטעות.
אנחנו חיים היום בעולם שבו חייו המצופים של מוצר שאנו קונים לא צריכים להיות הרבה מעבר לזמן האחריות שלו. לא רק במכוניות...
חברות הליסינג כבר הפנימו את זה. הגיעה זמן שגם אנחנו...
אין דבר כזה יותר אמינות של רכב חדש! יש תקופת אחריות.
לפחות עד שיוכח אחרת.
מסכים איתך בכל מילה,זה לא רק בתעשיית הרכב,זה מתבטא גם במוצרי חשמל ביתיים,בעצם בכל. העולם השתנה.[מכונת כביסה מתוצרת פיליפס עבדה אצלי 28 שנה ללא בעיות מיוחדות ויש לי עדיין מאוורר תוצרת גנרל אלקטריק שקיבלתי בירושה ומתקתק כמו שעון]
בעניין המפה: הזכרת לי ואני כותב תוך כדי חיוך נוסטלגי. אני מחזיק במפת-"ישראל תיור וטיול, ק''מ 1-250000 , מפה זו מודפסת על נייר סינתיטי טייבק TYVEK " עדכון 1976 גליון אחד דו צדדי. כל כך הרבה התעללויות עברה המפה, כל כך הרבה קפה נשפך עליה, אין ספור קיפולים והיא במצב דנדש,שום דבר לא נמחק בה,שום סדק בקיפולים,כלום. לא רלוונטית בכלל,אבל משהו בתוכי לא נותן לי להיפטר ממנה.
לרגע חשבתי ששבתי לימים ההם של גיפטריפ. נו ניחא. וויכוח עקר מלכתחילה.
נ.ב. אמש היה על כביש 4 לנדרובר בשול הדרך עם מכסה מנוע פתוח כלומר זה המצב הטיבעי?
ערב טוב
מאחר והכבלים של הוט התנתקו לי בגג הבית ורק מחר יבואו לסדר
וחדשות אני רואה בטלויזיה קטנה שנשדדה משמיל ומוצמדת לאנטנה וממיר של עידן +
ומאחר ואני נח לפני סידור חדר העבודה מפני שמה שאפשר לדחות למחר גם אפשר לדחות לשבוע הבא
אז-יש לי והיה לי זמן לקרוא את השרשור הזה
רבים נשברים נקודה
רכבים מתקלקלים נקודה
על זה בונות חברות ייצור הרכבים
אבל וכאן האבל הגדול
רכבים 4*4 במקור יוצו עבור ולפי דרישות צבאיות מחמירות
על הבסיס הזה נבנו רכבי הפנאי ורכבי החקלאות למיניהם
המפרט איננו זהה
גם הסופה דגם 3 שתצא לשוק האזרחי איננה באותו המפרט של סופה דגם 3 צבאית למהדרין
כנ"ל טיוטה מרצדס GMC ורכבים אמריקאאים אחרים ויסלחו לי חברות הרכב באם שכחתי מישהו
הג'מוס שלי היה במקור של הכח הרב לאומי-צבא ארצות הברית דרש מפרט מסוים לרכבים שניקנו לכוחות ארה"ב
לשוק האזרחי המפרט מעט שונה ולכן במצבים מסוימים הדגם הצבאי עמיד יותר למעט---צורת תיפקוד ושילוב ההנעה כפולה
נשלטת כפתורים ופניאומטיקה ולא ידית פשוטהונורמלית-זה הזבל הגדול בהתגלמותו-
התברר לי שמספר קטן מאוד של ג'ימי ג'מסי הגיעו לכח הרב לאומי עם הנעה כפולה לא נשלטת ידית-הם העיפו אותם מהר ככל האפשר
פיתרון?יש אני מחליף לטרנספר בשליטה ידנית
אז כן יש תקלות בכל רכב ורכב וחלקן תקלות שעלולות להיות קטלניות
וכן צריך לבדוק מיכלולים בדחיפות רבה יותר מאשר ברכב פרטי נקודה
אני נוסע דרומה בתחילת מאי-הכנסתי את הרכבלמוסך לבדיקה מקיפה--טוב זה רק אני
דרך אגב גם אנחנו לא עם גוף כל כך אמין
אלא מאי--פעם ייצרו מכוניות שנסעו שישים ושבעים שנה ואז אולי הן היו מתפגרות ובני האדם בגיל 70 כבר היו ז"ל
היום מכוניות בקושי נוסעות 15 שנה ובני האדם חיים מעל גיל 80 בריאים יחסית
זהו
יוסי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
לרגע חשבתי ששבתי לימים ההם של גיפטריפ. נו ניחא. וויכוח עקר מלכתחילה.
צודק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עתיד
לדעתי דגל האמינות שמתנוסס מעל היצרן מסתמך בעיקר על מה שהיה בשנות ה-90.
חלק לא מבוטל ממנו ממשיך להתקיים עם דגמים "טפשים" שממשיכים להיות משווקים במקומות שלא מתייחסים לתקינות זיהום אויר.
תחפשו בפורומים מחו"ל על כאלו שבאמת חיים בשטח ותראו איך מוניטין האמינות והעמידות נשמר גם עם דגמי שטח חדשים.
שומעים שם את אותו ויכוח ישן-נושן, רק בשפות אחרות..
מה שזה אומר לדעתי, זה שהרבה מהאמינות תלויה במכניקה האיכותית, וברגע שהתחילו לדחוף מערכות אלקטרוניות התמונה קצת השתנתה.
פראדו הוא רכב שמשווק בעולם הרבה לפני ששווק בארץ, והיה פעם עם סרן חי מקדימה, מנוע טיפש ופשוט, וגימור מפואר לזמנו אבל מאד בסיסי ביחס להיום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer wrx
לגבי הציטוט תקרא אתה מה כתבת ותגיד לי שזה לא אותו דבר להגיע הביתה לבין לא לפתוח מכסה
אבל די אני מציתי יום העצמאות שמח והרבה על האש
היום בעידן שיתופי הפעולה קיימים דגמים זהים ליפניות / אירופיות וכו'
בנוסף חלק גדול מהרכיבים נקנים ממספר מצומצם של ספקים עבור כמה יצרניות: מנועים, תבות הילוכים וכו'
בעתיד המצב בכלל יתקנס למספר מועט של ספקי מכלולים וחברות הרכב יהיו חברות הרכבה ושיווק.
כמו בעולם המזגנים שם יצרן אחד מספר כ 80% מיצור המזגנים העולמי.
כמו במסכי ה LED/LCD שם מספר מועט של יצרנים , רק תבחר את המדבקה..