אז הרכב מיתנהג יפה ביותר בסיבובים
יציב מאוד
ברקסים לא נינעלים ואין סיבה שעינעלו
על ההגה זה לא משפיע
וכמו שכתבתי פצצה
Printable View
אז הרכב מיתנהג יפה ביותר בסיבובים
יציב מאוד
ברקסים לא נינעלים ואין סיבה שעינעלו
על ההגה זה לא משפיע
וכמו שכתבתי פצצה
שלא לדבר על זויות צד
אתה לא עונה למה שאיציק וקיד כתבו, וכתבו בצדק:
האם בדקת את עוצמת הבלימה בגלגלים האחוריים?
ברכב עם בלמי תוף אחוריים ובלמי דיסק קדמיים יש שסתום פרופורציה שמגביל את הלחץ לבלמים האחוריים, שמעצם היותם בלמי תוף, זקוקים להרבה, הרבה, הרבה פחות לחץ בלימה מאשר בלמי דיסק. אם החלפת לבלמי דיסק מאחורה ללא שינוי שסתום הפרופורציה, יתכן מאוד שהבלימה האחורית שלך חלשה מדי.
תפקידו של השסתום רק ברכב מיסחרי
עוזר לבלימה כשהרכב עמוס
גם עים שסתום מנותק הרכב לא נועל גלגלים
המשאבה המרכזית היא שמחלקת את הבלימה
ל --60---40
לא, לא, ולא נכון. אף אחד מסעיפים שכתבת לא נכון:
בכל רכב, כולל פרייבט, שיש בו בלמי תוף אחורה ודיסק קדימה, יש את השסתום הזה.
רק בחלק מהרכבים, גם בפרייבטים, יש מנגנון בשסתום הזה שמשנה את עוצמת הבלימה על פי העומס. בשאר השסתומים זו חלוקה קבועה.
ברכב עם בלמי תוף אחוריים, ובלמי דיסק קדמיים, תנסה לנטרל את השסתום, ותראה איך הגלגלים האחוריים ננעלים בנגיעה. עשה את זה במקום נקי מרכבים אחרים.
למשאבה הראשית יש את אותו קוטר צילינדר לכל האורך ולכן לחץ הנוזל בשתי יציאות המשאבה הוא זהה.
חנן מה שכתבתי
זה בדוק אני נוסע כבר חודשים
ללא שסתום ואין מצב לנעילה
גם בסרן הזה עוד לא חיברתי ואין נעילה
לא הבנתי. פירקת את השסתום המקורי?
תפקידו של השסתום
הוא לפתוח מעבר של נוזל בלמים כשהרכב עמוס
כשהשסתום מנותק הוא פתוח
לא, זה לא עובד ככה.
בקיצור, אתה עדיין עם השסתום על הרכב?
תפרט בבקשה, כי אני לא ממש מבין מה יש לך שם כרגע.
אין שסתום
בברקס חזק האוטו נידבק לכביש
לא זורק תחת
היכן השסתום המקורי? פירקת אותו מהרכב?
אין טענה שהבלמים האחוריים יינעלו לך. להיפך. מה שכולם כותבים זה שעם השסתום המקורי, שמפחית לחץ לבלמי התוף האחוריים, עוצמת הבלימה בסרן האחורי עם בלמי הדיסק עלולה להיות חלשה מדי.
התיאור שלך לא מוכיח אחרת. בדיקת בלימה במכון טסטים תוכל לתת נתון של עוצמת בלימה, אם הוא תקין או שהוא לא.
לדעתי עופר מתכוון לוסת שממוקם מעל הסרן האחורי ומחובר אליו.
תפקידו להגביר את לחץ השמן בבלימה כאשר הרכב עמוס.
OK, חגי, אנחנו מדברים על אותו שסתום. אם הוא פורק ביחד עם הסרן המקורי, והורכב במקומו הסרן החדש עם בלמי דיסק, ואז השסתום כבר לא קיים, והדיסקים האחורייים מקבלים את אותו לחץ נוזל כמו הדיסקים הקדמיים, אז בהחלט ייתכן שהכול בסדר.
זה בדיוק מה שאיציק, קיד, ואני רצינו לוודא: שנושא לחץ הנוזל קיבל התייחסות מתאימה, ששסתום הפרופורציה בוטל, ורצוי גם ליתר בטחון לבדוק במכון טסטים שעוצמת הבלימה היא נכונה.
סה טו.
חנן מה שכתבתם
אני מבין מה שאני עונה אתה לא רוצה להבין
כשהשסתום לא מחובר הוא לא מתפקד!!!!
אין שסתום
בהחלט יתכן שהבנת הנקרא שלי לוקה בחסר (אם כי במבחן שפעם ערכו לי היו תוצאות שסותרות את זה :wink: ) , יתכן באותה מידה שאתה לא מתנסח בבהירות, ויתכן שאנחנו סתם לא מבינים אחד את השני. לא זו ולא זו סיבה להתעצבן.
בוא נסכם שאני דביל. מודה. אני לא מצליח להבין את משמעות ה"לא מחובר" . האם המנוף שמחובר אליו שמשנה את לחץ הנוזל מנותק? האם הצינורות שהיו מחוברים אליו כבר לא מחוברים אליו? האם השסתום נזרק לפח האשפה הקרוב?
לא בא לך לפרט במדויק מה יש שם? גם זה לגיטימי, רק תעדכן אותנו, שלא נתאמץ להבין מה קורה.
ואם אין שסתום בכלל, אז זה פחות או יותר מה שכולם ניסו להבין. אולי אני לא הדביל היחיד שלא מבין. בקומבינצית בלמי דיסק/דיסק באמת אין צורך בשסתום פרופורציה.
ואני עדיין חושב שרצוי לבדוק את פרופורציות הבלימה על גבי מכונת בדיקה.
השסתום מורכב על השסי ולא על הסרן
לגבי המשאבה המרכזית מאוד חשוב הסדר!!
הסדר חשוב במשאבה המרכזית בגלל שהבוכנות בקליפרים הקדמיים הן גדולות וצריכות נפח נוזל גדול יחסית, מה גם שעם השחקות הרפידות יותר ויותר נוזל עובר אליהן ולכן צריך נפח נוזל גדול במיכל העליון שלהן. זה לא קשור ללחץ הבלימה, שהוא כאמור זהה ביציאות מהמשאבה הראשית.
טוב אני מתחיל לא להבין .
לשסתום מחוברים 3 צינורות 2 מכיוון המשאבה המרכזית והצינור השלשי יוצא לכיוון הסרן האחורי ומתפצל על הסרן לכל תוף בלימה .
איך מבטלים את השסתום ?
נשאר לי צינור ללא חיבור .
איציק
שני הצינורות שמגיעים מהמשאבה מיתחברים לגלגלים
כול אחד לגלגל