נכתב במקור על ידי
Bernard
ככה, היית חייב לעשות את זה בדיוק לפני שאני עולה לישון?
לא יפה.
רמי, אני לא יודע אם אתה זוכר. היה פה איזשהו שירשור, בקשר למהלך המתלים של רונן וגם של יוסי, בו שאלתי אותם מה מהלך הבולמים שהתקינו - לא בדיוק ענו לי לעניין.
זה היה בתקופה שבחנתי אילו בולמים להתקין בריינג' שלי.
למה אני מעלה את זה?
אני אסביר תכף.
ראשית, אני רוצה לציין שאני מאוד מקנא בתצורת המתלים של הגראנד, במיוחד ה-WJ ואני אסביר.
מבנה המתלה, בו זרועות עליונות ותחתונות (A מאחור, ב-WJ, בניגוד למקבילות ב-ZJ) מאפשר תנועה אנכית של הקפיצים, בשעה שזרוע אחת, לכל צד של הסרן, בריינג' (עד 2002) עם שתי נקודות עיגון קבועות בסרן, מאלץ את הקפיצים לתנועה קשתית.
הדבר יוצר עומס רב (יותר) על הקפיץ ומעוות אותו, במיוחד בקצה הפתיחה.
לי זה מאוד מפריע (עקרונית), בגלל העומס שנוצר על התושבות של קפיצי האויר שלי, במיוחד על התושבת התחתונה.
עומס זה אילץ אותי לחשב תושבות בעלות שיפוע מסויים, לפיצויי התנועה הקשתית והעומס שהיא יוצר על הקפיץ, בסוף המהלך לפתיחה - על חשבון (קטן מאוד. כמעט זניח) עומס הפוך בקצה הסגירה.
בקפיצי האויר(אצלי) זה יותר משמעותי מאשר בקפיצי סליל, משום שבד"כ, קפיץ הסלילי מעוגן רק בנקודה/תושבת אחת והעומס המדובר זניח (ר"ע דרופ קיט).
ועכשיו, אחרי שמלאתי את חובי ליתרון של הגראנד..
כל האמור מתייחס למצב מקורי, כמובן.
מבנה המתלה של לנד רובר, במיוחד הריינג' 1995-2002, הרבה יותר גמיש משל כל גראנד ואני אסביר.
בריינג' רובר:
אורך הזרועות גדול הרבה יותר (וזה למה, מי שרוצה מהלך גדול בגראנד, חייב לעבור ל-LONG ARM) ומאפשר עבודה בטווחים גדולים יותר ובמאמצים קטנים יותר, למהלך נתון - אני מקווה שעל זה אין ויכוח... (אשרי המאמין..).
התושבות של הזרועות לשילדה גמישות הרבה יותר, לכל הכיוונים.
מיקום בולמי הזעזועים, מאחור, מאפשר טווח תנועה/מהלך מתלה הרבה יותר גדול מאשר מהלך הבולם - היינו, בולם "10 בריינג' יתן מהלך גלגל גדול יותר (מ-"10) מאשר מהלך שאותו בולם, יאפשר בגראנד.
מלפנים, ביחס לאותו אורך של בולם, המהלך יהיה זהה, פחות או יותר, בריינג' ובגראנד.
אממה. לשיפור משמעותי במהלך בגראנד, יהיה צורך בהחלפת כל זרועות המתלה, בשעה שבריינג' צריך להחליף רק את..הבולם.
והקפיצים כמובן, בשניהם.
באופן כללי, על מנת לשפר, באופן משמעותי, את מהלך המתלים בריינג' מקורי, צריך להחליף את.. הבולמים.
כל יתר המכלולים יעמדו בעומסים ובזויות (כולל הקפיצים, עד מהלך של כ-"10 מלפנים ומאחור (קצת פחות)).
על מנת לשפר, באופן משמעותי, את המתלים של הגראנד, לאותו מהלך של הריינג', צריך להחליף את כל רכיבי המתלה, כולל הזרועות (עליונות ותחתונות), המחברים לשילדה, המחברים לסרן ומיקום הבולמים - לשנות לגמרי את גאומטריית המתלה.
נכון שהשיפורים בגראנד מצטלמים נהדר. במיוחד בחלק הקדמי בפתיחה אנסופית אבל חלק גדול מהפוטוגניות קשורה להגבהה האדירה שצריך לבצע - מינימום של "4 למהלך של פחות מ-"10.
ולמספרים.
חבר (שהיה..) שלי, התקין לעצמו ולהמון דיפדנדרים, מלפנים (אותו מבנה כמו שך הריינג' שלי), בולם בעל מהלך "14, ללא כל שינוי במתלה, לבד מתושבת עליונה של הבולם והקפיץ כמובן - והמתלה עובד לכל אורך מהלך הבולם.
תנסה לבצע את זה בגראנד מקורי (ZJ או WJ. תבחר).
אני התקנתי בולם של "10 מאחור, לאחר שהזזתי לפנים את נקודת העיגון התחתונה.
המתלה עובד לכל אורך מהלך הבולם ונותן מהלך גדול יותר בלפחות "2 ממהלך הבולם - בגלל המיקום העדיף של הבולמים בריינג', לעומת הגראנד.
אם נחזור לאותו שירשור, שהזכרתי, בסופו של דבר מישהו אמר לי שהבולם שעשו בו שימוש הוא בעל מהלך של בערך "11.
זאת אומרת, שמיקום המקורי של הבולם בגראנד, הוא יתן מהלך של פחות מ-"10 בגלגל.
או אם נשתמש בבולם "שלי", הוא יתן מהלך מתלה של בערך "3 פחות משלי.
ברור, שאם הרכב מוגבה ב- "6, כגובה "0", הרי שפתיחת המתלה הקדמי, תראה הרבה יותר מרשימה ממה שניתן יהיה לראות בריינג' (שלי, לדוגמא), שאני קובע מה יהיה הגובה "0" שלו..
ההבדל הפוטוגני מתעצם/יתעצם (כמו שהחבר'ה שם מדדו את המרחק בין הכנף לצמיג), אם לא תשים לב שהצמיגים של (כמעט) כל הגראנדים המשופרים בכבדות ("4-"6) הם בגודל של "31-"32, לעומת ה-"33+ שיש בריינג' - עם הגבהה צנועה של כמעט "2, בגלל הצמיגים וללא חיתוכים.
אבל אם תמדוד את המרחק בין הסרן לבאמפ-סטופ, בפתיחה מרבית, אני סבור שתגלה שלא יהיה הבדל גדול - וזה רק בגלל שלא רציתי לשנות דבר במתלה הקדמי, על מנת להתקין בולם גדול יותר מ-"10 שנמצא שם..
בו נגיד כך, בלי להגדיל את הגלגלים, כל דיפנדר (וגם דיסקברי עד 1998) שירצה להגיע למהלך של "14 (מלפנים ומאחור) יעשה את זה בקלות רבה יותר ויעשה שימוש בגאומטריה ובמכלולים מקוריים, כמעט ללא בעיות.
כל ג'יפ (גראנד או רנגלר), שירצה להגיע לאותן תוצאות, יצטרך לשנות ולחזק ולשפר, כמעט את כל הרכיבי המתלה.
כמו שאמרתי, במקרה הספציפי שלי, הייתי מעדיף את הקונפיגורציה של זרועה A מאחור (בלי פנהארד) ומקביליות מלפנים, על פני מה שיש לי היום..
אבל, לבוא ולקבוע, קטגורית, שהתצורה של הגראנד עדיפה/יעילה יותר....
דווקא על המתלים של לנד רובר בעלי סרנים חיים, לא הייתי ממהר "לרדת"
אחת ורבע בלילה. אני תכף צריך לקום.
איך, איך גררת אותי לשעה הזו...:(