כבר היה דיון בעניין הזה. ממה שאני יודע, ניקוי מצנן לא נותן תוצאות של מצנן חדש במקרה הטוב ובמקרה הרע זה אפילו לא הרבה יותר טוב מאשר לפני הניקוי.
אצלי ברכבים, כשהגיע הזמן לטפל במצננים, הם הוחלפו לחדשים ולא נוקו או תוקנו.
Printable View
כבר היה דיון בעניין הזה. ממה שאני יודע, ניקוי מצנן לא נותן תוצאות של מצנן חדש במקרה הטוב ובמקרה הרע זה אפילו לא הרבה יותר טוב מאשר לפני הניקוי.
אצלי ברכבים, כשהגיע הזמן לטפל במצננים, הם הוחלפו לחדשים ולא נוקו או תוקנו.
טוב, עברו עלי יומיים מתישים בחיפוש פיתרונות...
אז ככה, להעביר את הרדיאטור של המזגן אחורה יעלה לי מינימום 1500 ש"ח.
אני שוקל פינוי מקום למאוורר או שניים נוספים לפני הרדיאטור אם כי די צפוף שם וסיכויי ההצלחה לא משהו...
מעברי האוויר ברדיאטור של המזגן קצת סתומים עם דגש על קצת והוא הולך לעבור ניקוי מסיבי (חיצוני) בקרוב... מה גם שמעברים אלה ניראים לי צפופים מדי בכל מקרה...
בהתייעצות עם מומחה לרדיאטורים ומערכות קירור לרכב הוברר כי הרדיאטור הגדול יותר (לא בהרבה) של הדגם החדש לא יעזור. אגב גםהרדיאטור של הדגם טורבו וגם של הדגם הרגיל הם מנחושת כנראה כי היא יותר חזקה לשימושי שטח...
כרגע בתוכנית, הוספת מאוורר במכסה מנוע (בצורה קוסמטית) לשם פינוי חום החוצה מאיזור הסעפת פליטה והטורבו והוספה של מאוורר קטן בתוך קונס האויר הקיים כדי להכניס יותר אויר קר למנוע לאיזור יניקת האוויר...
אני מברר כרגע את המהירויות המכסימליות המותרות למשאבת המיים והפאן-קלאץ' כדי לראות אם פולי קטן יותר בכלל אפשרי... יש לי מי שייצר לי כזה במקרה הצורך...
צנרת הטורבו הולכת להיות מוחלפת לצנרת סיליקון איכותית ורחבה וכן גם מכסה השסתומים הולך לקבל מסנן לנשם שלו במקום שאדי השמן ילכו ליניקת האוויר...
דוד האגזוז הולך להיות מוחלף לדוד מחליף ממיר קטליטי שישמש בתור דוד זרימה חופשית...
כל זאת יעלה הרבה פחות מהסיפור עם המזגן וזה לא רק בשביל לקרר את המנוע, את זה אני מקווה שהוונטות וניקוי רדיאטור המזגן יעשו...
אגב, הפולי המוקטן של הניבה הגיע מהחברה... (בארץ)....
משאבת מים הוחלפה.
טרמוסטט הוחלף.
שיפוץ ראש - נעשה.
ונטה נוספת - חוברה.
קרבורטור נוקה.
ניקוי ראדיטור - נעשה.
ועדיין הניבה מיתחממת בנסיעה איטית.
מה לעשות ועדיין לא נעשה?
תקנה סיקס
צביקה,
תשובות איכותיות שיש לך זה משהו.. :P
כמה בדיוק זה מראה על השעון?
נורמלי זה קצת מאד מעל החצי בנסיעה איטית,גם ביום חם.
חזני, תסתכל שתי תגובות לפני התגובה שלך, כבר עניתי לך מה לעשות.
לדורון
המחוג עולה עד ל3/4
אבל כשאני מכבה את המזגן זה מתחיל לרדת. אבל זה לא פיתרון.
לחנן - תוקן כבר מה שלא תקין, אבל תודה.
אני אנסה למצוא פולי יותר קטן.
חזני היתה לי ניבה עם אותה בעיה.
הפתרון היה להוסיף עוד ונטה חשמלית. וזה אכן עזר.
יש ניבות שהחליפו להם רדיטור לכזה שלא מתאים (קטן מדי) ואצלי לדוגמה זו היתה הבעיה.
אפשרות אחרת היא שמעברי המים במנוע מצופים אבן ולכן צריך תוספת קירור.
עוד אפשרות היא שהמנוע לא מתואם.
קטונתי..
בניבה שהיתה לי הרדיאטור היה מקורי,משאבת המים היתה תקינה,נוזל קירור,וכך גם הפולי המקורי הרגיל, ועם כל זה ועם מזגן ביום חם הרכב הגיע ל4\3 רק במצבים קיצוניים כמו העליות מים המלח לדוג'(עם הונטה הנוספת זה ירד גם במצבים כאלו לכמעט חצי).
דבר אחרון שאני יכול לחשוב עליו זה האם יש כונס אויר מסביב למאוורר או שהוא עובד "פתוח" מול הרדיאטור?
כי עם אין כונס אויר המאוור שואב את האויר מאיפה שקל לאויר להגיע וזה אומר כמעט ולא דרך הרדיאטור.
יש כונס אויר אבל הוא טיפה רחוק.
כרגע הבעיה עומדת על מהירויות איטיות עם מזגן.
אפשר לחיות עם זה אבל ביום קיץ חם במדבר יהודה כשאתה זוחל זה סתם בעסה לשרוף מנוע.
כשהמנוע רץ מהר בכביש הטמפרטורה סבבה.
אבל בנסיעה איטיצ הוא מיתחמם לאללה.
נראה שאני אחליף פולי.
בחזרה למוגי,
הסתכלתי אתמול,"רק בשבילך" על הסידור של 2 הונטות שחבר שלי שם ברכב שלו,היילקס שנת 95 עם מנוע טורבו.
הרדיאטור שיש אצלו בעל רווחים מעט גדולים יותר מזה הסטנדרטי אבל הגודל הכולל זהה.
רדיאטור המזגן נמצא במקומו הרגיל,לפני הרדיאטור של הרכב.
ברווח הקטן שיש בין הגריל ובין הרדיאטור של המזגן יש 2 ונטות דקות עם הפעלה ידנית ע"י הנהג.
לדבריו,ויש לי יסוד סביר להאמין לבחור הזה,הרכב לא מתחמם בנסיעה רגילה גם כשהונטות לא עובדות,ובמצבים קשים של עבודה וכו' הוא מפעיל את הונטות והרכב נשאר בתחום ההעבודה התקין.
גם אצלי להשוואה יש בדיוק את אותו מרווח קטן,אמנם בלי הונטות אבל הנ"ל קיים וגם אתה יכול לנצל את הפתרון המוצא כאן.
אם לדעתך אין שם מקום זה כי לא מצאת כנראה ונטות שנכנסות שם כי במו עיני ראיתי זוג ונטות בקוטר סביר שיושבות בדיוק בחלל הקטן שיש שם.
דורון
מוגי,
שאלתי את השאלה הזו את רוני מרון גיר ותשובתו להלן:
1. להחליף לרדיאטור 3 שורות ספיציפי שנכנס לטיוטה
2. להחליף מאוורר לכזה בעל יותר כנפיים ופאן קלאץ יותר גדול (שוב יש מתאים לטיוטה)
3. לבנות כונס אויר יותר רחב - תישמע שריקה כשהמאוורר נכנס לעבודה - זה תקין.
ישנה אופציה להתקין רדיאטור יותר גבוה, כמו של פראדו, אבל אז תצטרך למגן אותו מלמטה.
בהצלחה
יוני5
מנסיון רב שנים בבעיות כאלה .
החלף רדיאטור לנסיון אפילו קשור אותו בחוט ברזל שרק אפשר יהיה לנוע ברכב.
ובדוק . החלפת פולי זה תעלול שיש לו הרבה בעיות נוספות .
איציק
סתם במחשבה שניה מה לחץ הטורבו ?
מה נקודת ההזרקה = טימניג בדוק = תערובת דלק = מזרקים .
טוב, אז ככה, פירקתי את הרדיאטור של הקירור וניקיתי (חיצונית) את מעברי האויר בשני הרדיאטורים, החלפתי תרמוסטט לתרמוסטט שניפתח מוקדם יותר = תוצאה:
טמפ' עבודה רגילה ירדה מחצי לרבע, אבל תחת עומס ממושך של עליות או נסיעה בתוך העיר עם מזגן הרכב שוב מתחמם, אך פחות מהר ממקודם.
מכיון ויש לי וונטות קטנות ומהירות (12 ס"מ קוטר - של אלקטרוניקה במקור), אני הולך להרכיב אחת בכונס האויר שתאלץ כניסת אויר קר ליניקת האויר ואיזו צד שמאל של תא המנוע. במקביל אני הולך לשים וונטה דומה בצד ימין של תא המנוע - מעל סעפת הפליטה והטורבו כדי לאלץ יציאה של אויר חם החוצה מתא המנוע - העשק הזה שיעלה לי רק בעבודה אמור להוריד את הטמפ' הממוצעת מתחת לתא המנוע וביניקת האויר למנוע ואולי זה יעזור לפיתרון הבעיה!
אם זה לא יעזור, אני יצתרך לפנות מקום לוונטה רצינית לפני הרדיאטור ואת זה אולי ניתן לעשות לאחר סילוק חלק מגשר של הפח חזית שתומך בנעיה של מכסה המנוע (הוא לא ממש חיוני).
בדיבור עם אדם מבין בוונטות ופיזור חום ושלו ניסיון עם בעיות התחממות בהיילקס הוא אמר לי שהפיתרון המושלם היחידי הוא וונטה חשמלית נוספת. הוא סיפר לי על הוונטה המכנית הגדולה יותר אך היא תעמיס יותר על משאבת המיים ועל המנוע בכלל.
בכל מקרה אני לא מתכוון להוציא עוד כסף על וונטה כזאת וקלאץ' אחר מכיוון שגם הוונטה וגם הקלאץ' שלי חדשים והם יקרים מאוד! בניגוד לוונטה חשמלית שלא כזאת יקרה.
אני גם עובד כרגע על שיפור זרימת האויר בקידמת הרכב ע"י הגדלת חורי האיוורור במגן הגחון שנמצא מול חלקו התחתון של הרדיאטור ופתיחת חורים חדשים בפגוש הרכב שמסתיר מאחוריו חלק מהרדיאטור.
אם יש לכם חוות דעת או דעות נוספות אני אשמח לשמוע.
בנוגע לניבה, - דיברתי עם צביקה ממוסך רון, הוא לא יודע מאיפה החברה הביאה את הפולי הקטן יותר וגם אין לו מידות, אבל הוא אמר שאם עשית את כל מה שעשית אז סיבת ההתחממות אצלך היא כנראה חופש בציר של הדיסטרביוטור ובעית קידום הצתה - או שתיגש אליו, או שתימצא מישהו שמבין כמוהו בניבות...
מאוררים בקוטר 12 ס"מ, של אלקטרוניקה? ברכב?? בסעפת היניקה???? ואתה קורא לעצמך מכונאי???????? שיהיה. בהבנת הנקרא אתה בטח לא חזק ( לא אשמתך, מערכת חינוך דפוקה) כי אתה לא ממש קראת אף מילה בשרשור הזה שהתחלת - רק כתבת מונולוגים. הי, זו מדינה חופשית, בהצלחה...
קראתי, הפנמתי והחלטתי לעשות אחרת לאחר דיבור פנים אל פנים עם עוד אנשים.
לאחר בדיקת ספיקת אויר של המאווררים ועוד אי אילו נתונים בוטל הרעיון עם המאווררים הקטנים, שיפרתי את זרימת האויר אל תוך הכונס בלי מאווררים ואני אפתח תריס איוורור ליציאת אויר חם (בלי מאווררים).
אם זה לא יעזור מאוורר אויר של דוקאטו יותאם לחזית הרדיאטורים מאחורי הגריל לאחר פינוי מקום מתאים (שזה סיפור לא קטן אבל עבודה שלי כך שיעלה לי רק בזמן וזיעה).
נמרוד, אני לא מהנדס ולכן מבקש דעה של אנשים שטובים ממני בחישובים, הרעיון שלי היה יכול להיות לא רע אם למאווררים היו ביצועים רציניים יותר, בכל מקרה, כפי שאתה רואה, מעלים רעיונות ומבצאים רק את מה שעומד במבחן המציאות וההנדסה!
תודה על כל התשובות, כולם עזרו לי מאוד ואת כל הרעיונות בדקתי, אם תיהייה התפתחות מעניינת בהמשך - יעודכן.
אגב, בכל מקרה המאווררים יועדו לשבת ביציאה אחת מתוך שתיים של הכונס מתחת למכסה המנוע ולא בצורה שהיתה חוסמת את היניקה של הסעפת, בכל מקרה המסקנה שהגענו אליה זה שבמהירות של מעל 30 , 40 קמ"ש הוונטה תיצור מחסום אויר כך שהאויר שיכנס ליניקה לא יהיה קר יותר ממה שמכונס בלי וונטה אלא חם יותר, לא היתה בעיה של כמות אויר, שכן היניקה לוקחת אויר מתא המנוע מתחת לכונס ולא ישירות מהכונס.
ערן,
סה"כ זה הרכב שלך,תעשה מה שבא לך אבל זה קצת מגוחך לבקש דעות אם כבר מראש החלטת לבד מה לעשות, וככה זה נראה.
ללכת על פתרונות תאורטיים שמציעים לך מול פתרונות שעובדים?
לשים מאווררים של 12 ס"מ?
וואללה עד עכשיו נראית לי קצת יותר רציני מזה.
רק בטוב..
דורון
לא מראש החלטתי על הרעיון הזה אלא אחרי רוב התגובות כאן, כפי שכתבתי, הרעיון הזה בוטל לאחר שנבחן יותר לעומקו, אגב, הרעיון של סוג הוונטות (שפשוט היו נגישות) לא היה שלי, אבל זה לא משנה, הרעיון בוטל כאשר ניגשנו לרכב והתחלנו לחשב... , מעולם לא התעסקתי עם וונטות כאלה ולא ידעתי את יכולתן - שעכשיו ברור לי כמוגבלת!
כאילו שאני היחידי בעולם שעולה לו רעיון לא מוצלח בראש, מה גם שאם היית רואה איך העסק יושב אצלי בטוח שלא היית מופתע כל כך מהרעיון - זה לא היה פוגם כמעט בכלום - רק שלא היה עוזר.
ערן,
הצעתי לך פתרון שעובד, לא כשפים ולחשים, ועוד עובד ברכב עם סידור כמו שלך.
אם אתה רוצה "להתגלח" לבד תפדל, רק תחזור לספר אם זה עובד.