תשתדל ללמוד בגרמניה
תברר על אפשרות לימודים בקרפילר ארצות הברית
איציק
Printable View
תשתדל ללמוד בגרמניה
תברר על אפשרות לימודים בקרפילר ארצות הברית
איציק
איך? איפה? יש לימודים באנגלית?
לא נראה לי,
אבל אם אתה מדבר אידיש תסתדר.
כמובטח עדכון ופרטים נוספים.
נושאי לימוד בשנה הראשונה סמסטר א':
הלימודים 5 ימים בשבוע שלושה ימים מ8:45 ועד 16:00 ועוד יומיים מ-8:45 ועד 18:00 עמוס עמוס עמוס
שם נושא
מבוא למחשבים (אקסל ,וורד)
מער' הדראוליות (מכניקת זורמים)
מתמטיקה
מבוא לחשמל ואלקט'
מכניקה טכנית (דינמיקה)
מכניקה טכנית (סטטיקה)
תורת החומרים
חוזק חומרים
מכניקה טכנית תרגול
מתמטיקה
תרמודינמיקה
אנגלית
סמסטר ב' אותם הנושאים כמו בסמסטר א' רק בהרחבה הנשענת כמובן על סמסטר א'.
השינוי היחידי במבוא למחשבים עוברים ללמוד סוליד אדג'
נזכרתי בעוד שינוי , לומדים גם תורת המנוע, נושא מאוד מענין שנותן קצת רצון וטעם להישאר בלימודים.
סוגי צילינדרים , בוכנות , שסתומים, איך בדיוק עובד המנוע אלפית שניה אחרי אלפית , בקיצור הכל על המנוע , מענין מאוד מאוד ונותן כוח ורצון לשנה השניה.
עדכון:
כרגע סיימתי שנה ב' סמסטר א'.
מקצועות הלימוד:
תורת המנוע, תורת הרכב, מערכות משולבות, יום בשבוע סדנה מעשית, חלקי מכונות, תרמודינמיקה, ניהול מוסך , חשמל רכב, מבחן חיצוני במערכות הידראוליות ופנאומטיות.
שנה ב' הרבה יותר מעניינת , נכנסים לעומק הטכנולוגיה ומקבלים כלכך הרבה מידע בזמן כלכך קצר שקשה להכיל את הכל.
תולדות הרכב והמנוע , גירים מכל התוצרות והסוגים עד לרמת הבורג , חלקי חשמל ברמת הבורג (ממסרים,אלטרנטור , מתנע, מצברים,סכמות חשמל ועוד) דיאגנוסטיקה בסיסית (שימוש במחשב , פלוק ,רב מודד) , עבודה עם מכשירי מדידה למנוע , מערכות קרבורטור והזרקה , ואקומים ותפקידם בכל מערכת , זיהום אויר , מערכות פליטה ועוד ועוד ועוד
שנה הרבה יותר מעניינת אך אין ספק שחייב לצאת אל השוק בכדי להפנים את כל החומר הנלמד .
יש לציין שכרגע מכל השנה וחצי לימודים המבחן החיצוני במערכות הידראוליות ופניאומטיות היה הכי קשה , לי כמובן, ורק עוד כ3 חודשיים אקבל תשובה אם עברתי .
תעשו טובה תנו איזו תפילה קטנה בשבילי :)
כבר עכשיו אני מבחין אצלי בשינוי בתפיסת המערכות, מיקומן, אופן הפעולה, והשפעת רכיבים אחד על השני , יצא לי לתקן כבר כמה תקלות והדיאגנוסטיקה שלי הרבה יותר איכותית,נכונה ומקצועית מבעבר (התעסקתי קצת בתחום באופן חובבני תרם הלימודים).
יש לציין שגם בסמסטר הנ"ל יש לא מעט דברים "יבשים" חישוביים, חישובי יחס דחיסה , נפח חלל בעירה\צילינדר , חישובי גירים ויחסי העברה ועוד ועוד
שאלות?
המשך שבוע טוב
נ.ב בשנה השניה יש "בונוס, לומדים 4 ימים בשבוע ולא חמישה
התייעצות איתכם.
בעקבות כך שאני נכנס עוד רגע לסמסטר האחרון שלי מתחילות לרוץ מחשבות מה ואיך יהיה כשאסיים .
בגדול ההתלבטות היא לאן לפנות בתחום ובמה להתמקד .
קודם אתן פרטים על המטרות:
א)רכישת ידע מקיף ככל האפשר בכל התחום.
ב)המשך לימודים: ניהול מוסך, עוד קורסים והסמכות למינהן , בטווח הרחוק קצין בטיחות.
פה מתחילות ההתלבטויות:
האם לעבוד במקום שמתמחה במשהו מסויים (מכון דיזל , גירים וכו)?
האם להיכנס לשוק הפרטי? משאיות ? כלי צמ"ה?
הדרישות המועדפות שלי:
5 ימים בשבוע (לא פשוט למצוא בענף הרכב אבל אפשרי)
מקום עבודה תומך עם רצון לחלוק ידע באווירה "משפחתית" בוגרת ומשכילה .
כאמור כרגע גר בצפון הרחוק אבל לטובת העבודה אהיה מוכן לעבור לכל מקום בארץ.
מה אומרים?
נ.ב בנוסף בידי תעודת הנדסאי תעשייה וניהול מלימודים קודמים ואני מוסיף פרט זה כי זה מתחבר לכל תחום ואולי זה יעזור לכם לעזור לי לאן להתכוונן.
אם אתה רוצה להרוויח יותר טוב ולהיות ייחודי בתחום שלך, אז לך על המשאיות או כלי צמ"ה.
מוריס אתה מהתחום?
עדכון חם מהיום בבוקר
תתמקד איזה תעודות / הסמכות / מבחנים אתה צריך לעמוד בהם
בדוק איפה אתה נמצא ביחס לאוטוטק לפי המפרט החדש של משרד התחבורה
כל נושא רשיון ניהול המוסך \ כל הדרישות ממערכת הלימוד \ כל מה שהמכללות מלמדות עומד לפני שינוי יסודי
וזה יהיה ממש בקרוב .
איציק
היי איציק
מה בעצם אתה אומר? שאמשיך ללימודי מהנדס אוטו טק?
יש בידך יותר פרטים אז תפרגן במידע
אתה יכול להמשיך למהנדס אוטוטק . זאת המלצה חמה .
הבנתי שגם בטכניון מדברים על לימוד תואר שני בהנדסת רכב .
הנדסאי \ טכנאי אוטוטק יהיה בעתיד הקרוב המינימום הנדרש לכל מה שקשור בעולם הרכב
כל ההסמכות . כל רישוי הקשור לתחזוקת הרכב ( רכב קל . רכב כבד . רכב דו גלגלי . רכב חשמלי )
הכל יתחיל מטכנאי \ הנדסאי \ מהנדס אוטוטק
המכללות מישרות קו
ומשרדי הממשלה בקרוב יפרסמו את כל הפרטים ( שחלקם עדין לא סגורים )
דבר אחד בטוח ללא ספק
גם מי שיש לו היום הסמכה בתחום כל שהוא שקשור לרכב . יהיה חייב לעדכן את רשיונו האישי בהתאם לאוטוטק
כאשר חלק גדול מההסמכות כבר לא יהיו בתוקף ( כמו מיזוג אויר \ חשמל רכב \ רדיאטורים \ מכוני דיזל \ כיווני מיתלה קידמי ....ועוד ועוד
הכל מתכנס תחת הסמכת אוטוטק
איציק
איציק נראה שאתה מאוד מתרגש מאוטו טק אבל מה נראה לך שההנדסאי רכב שאני לומד עכשיו ילך לפח?
לעניות דעתי המקסימום שיהיה זה שיעשו איזו שהיא השלמת חארטה להנדסאי רכב והוא יהפוך להיות הנדסאי אוטו טק.
כנ"ל בענין ההסמכות יקבלו השלמה וזהו
קראתי על זה באתה של משרד התחבורה, זה אותו דבר מה שאתה לומד היום רק בשם מפוצץ, המסלול לתואר ראשון ברכב במכללת אפקה קיים גם היום, עשיתי אותו.
בתכלס, זה תואר בהנדסת מכונות עם נגיעות קלות ברכב.
המשכורות בתחום הזה לא הולכות להשתנות שלא לדבר על לגדול, במיוחד במצב היום שחברות הליסינג הרגו את נותני השירות.
בגלל זה ממליץ לך ללכת על התחומים של המשאיות והכלי צמ"ה שלמיטב ידיעתי, מחפשים שם אנשים מקצועיים וגם משלמים בהתאם.
מוריס גם אני קראתי באתר משרד התחבורה וקיבלתי בדיוק את הרושם שאתה קיבלת.
עוד רגע מסיים את הלימודים , אם למישהו יש שאלות אני כאן :) סופש נעים ורגוע
עדכון - סיימתי לימודים , מחכה לתשובות 2 מבחנים אחרונים של מה"ט ולהגשת הפרויקט בעוד כ-חודש וחצי.
כרגע עם ניסיון עבודה של כחצי שנה בתחום במשרת דיאגנוסטיקה וחשמל במוסך מורשה יבואן כלשהו בצפון הארץ ,כרמיאל והסביבה(לא מעונין לכתוב את שם המקום ובעוד רגע תבינו).
לצערי ,מהתרשמות שלי, התחום לוקה בחסר באופן בוטה, רצים על תקלות מוכרות בדגמים הספצייפים ,חיישני טמ"פ שמזייפים, ניקוי פיח ע"י חומרים שמספק היצרן, החלפת ווסט גייטים וסולונואידים ספציפיים בגירים אוטומטיים וכדומה (מי שמתמצא בתחום יוכל אולי לדעת באילו רכבים מדובר).
כל תקלה ש"אינה מוכרת" הופכת למסע ירי באפלה עד מציאת התקלה ולעיתים לא מוצאים כלל.
הכל מתנהל על פי ניסיון ולא על פי ידע אבסולוטי , ציוד מקצועי חסר, מד לחץ דלק ללא מתאמים מקצועיים ,שבור ולא מכוייל, אין מד טמ"פ אינפרא (כששאלתי אם אפשר לקנות קיבלתי פרצוף זועף מהאחראי עלי), סקופ זו מילה גסה ולא יודעים בכלל להשתמש בו, ליפטים לא מתוחזקים שנוטים על צידם , חוסר שקיפות מול לקוחות ועוד ועוד ועוד...
עכשיו שלא תבינו לא נכון , קטונתי מלהכריז כאן שאני איזה גאון דיאגנוסטיקה , הנני רק בתחילת דרכי ויש לי עוד ערמות של חומר וידע מעשי לצבור אך במקום העבודה הנ"ל הרגשתי שאין לי ממי לשאוב מידע ולהתקדם.
בשיחה עם הבעלים ומנהל המוסך שאלתי האם אוכל לקבל כחלק מתנאי השכר והעבודה קורסים בבוש לדיקו ראשל"צ , נאמר לי שהם ניסו זאת ואין להם מה ללמוד מלדיקו עקב ניסיונם הרב (מוסך של הרבה מאוד שנים ,סביבות ה-30 אם איני טועה).
לצערי עוד לא יצא לי להיות נוכח בקורסים של לדיקו אך הטענה הזו נראית לי הזויה ומראה על אנשים אטומים להתפתחויות הטכנולוגיות.
ככל הנראה כמה אנשים במקום העבודה הרגישו מאויימים לנוכח שאלותי הרבות (מקצועית לרוב) ופוטרתי עקב "חוסר התמסרות למקום העבודה" ובאופן מידי ללא מתן זמן התארגנות על עבודה חדשה.
מה קרה?!!! לא גנבתי מכם וללא לכלכתי את שמכם מעולם , מדוע לפטר בצורה כל כך מכוערת?!!
חוסר ההתמסרות היה לאור כך שיום שישי אחד לא הגעתי לעבודה ו"שכחתי" להודיע לאחראי ואת זאת עשיתי כי לאחר ישיבה עם הבעלים הייתי אמור להיכנס לסבב ימי שישי (עובד לא עובד ) בכדי שיהיו לי קצת חיים ולאחר התעלמות מנהל המוסך מהוראת הבעלים להכניס אותי לסבב.
אל לי להתייאש , עוד אמצא את מקום העבודה שבו חשקה נפשי .
בנשימה זו , אם אתם מכירים מקום מקצועי ורציני עם אנשים טובים שכשאתה מגיע לעבודה בבוקר גם מחייכים ואוהבים את התחום שמעוניינים ללמד ,ללמוד ותמיד להתפתח, אשמח אם תפנו אותי אליו.
בעדיפות גבוהה מאוד אזור כרמיאל,עכו והקריות שיותר קרובות לעכו אבל הכל פתוח . (לעבור לאזור אחר קצת בעייתי כרגע, משכיר דירה וקשור בחוזה אבל הכל אפשרי)
שבת שלום לכולם ושנדע מקומות יותר איכותיים:)
צר לי לשמוע שמעסיק לא מוכן לעזור ,לצערנו מי שעובדים במוסכים הם בני דודנו והם מבצעים את מה שנאמר להם ממנהל העבודה או הבעלים,והם עובדים כמו רובוטים מבלי להבין ,אתה שלמדת כדי להשכיל ולהתקדם בחיים ,אל תצפה שבעלי מוסכים יעזרו לך , שלא "תגנוב להם לקוחות "
השתמש במשפט הידוע "מקצוע לא מלמדים מקצוע גונבים" ,כי זו המציאות היום.
בהצלחה
דן , תודה על התגובה.
עוד דוגמא שעלתה לי בראש.
הלכתי אל מנהל המוסך וביקשתי שנגיד, פעם בשבוע נשב חצי שעה,רבע שעה, על אתר התמיכה הטכנית של היצרן ,שיסביר לי במסודר איך מנווטים בתוך האתר ,קריאת סכמות חשמל בצורה נכונה ומסודרת תוך שימוש בפונקציות האתר .
נעניתי בכך ש"אין צורך, תלמד תוכדי תנועה" ובאמת למדתי תוכדי תנועה, אבל בחיים לא ראיתי כזה חוסר רצון להפוך עובד שלך ליותר מקצועי.
בנוסף ביקשתי שיתנו לי גישה לחומר האינטרנטי של היצרן (מצגות,מבחנים וכולי) אמרו לי שיחברו אותי,וזאת בשיחה מסודרת בנוכחות מנהל המוסך ובעליו ועבר את אישור הבעלים ושום דבר לא קרה, שוב קיבלתי "ברקס".
אביב שלום
קראתי חלק ממה שכתבת, ואלו דברים מאד נכונים לגבי ענף המוסכים והרכב, אבל כמעט בכל תחום שלנו במדינה לצערנו הכל מתנהל כך. בעלי מקצוע (בעלי הסמכות) לא יודעים לעבוד, הם אלופים בלעבוד על אנשים. לגבי המקום שעבדת בכרמיאל אני חושד שאני יודע במי מדובר.
יש לי חבר שעבד הרבה שנים במוסך יבואן מסויים ופתח מוסך עצמאי באיזור מפרץ חיפה ויכול להיות שהוא מחפש משהו כמוך שדווקא כן מעוניין להגדיל ראש, העבר לי פרטים בה.פ וננסה לעזור לך.
טל