תבדוק שהצינורית ואקום בדרך אליו לא סתומה.
אסף.
Printable View
תבדוק שהצינורית ואקום בדרך אליו לא סתומה.
אסף.
אפשר לגרום לנורית להבהב(לפלוט תקלה) גם ללא הגישור -
בבית הפיוזים מתחת לרגלי הנהג יש מקום לעוד פיוז(בצד ימין למטה) - אם מחברים שם פיוז(לא משנה באיזה עוצמה) הנורית תהבהב ותפלוט תקלה - ברגע שמנתקים היא מפסיקה
אז כפיר - תבדוק אולי יש לך שם פיוז שלא אמור להיות שם
אחרי שקראתי שכשהכל תקין אז המחשב נותן קוד 12 אז הבנתי למה מגשרים כדי לראות תקלות...
וטעיתי, החיישן שעושה לי בעיות זה לא ה MAP (את ה MAP פשוט שכחתי לחבר ובגלל זה הייתה לי תקלה :) ).
החיישן שכן עושה בעיה זה החיישן חום מנוע, הוא מתחבר ליד היוניט של השעון טמפרטורה וכשהברגתי אותו החוצה יצא לי נוזל קירור - כשהמנוע שלי מתחיל להתחמם הוא פתאום מתחיל לגמגם לכמה שניות ואז הוא נכבה, וכשאני מנתק את החיישן הזה אז אין לי בעיה והמנוע יכול להגיע לטמפרטורת עבודה בלי להכבות, יש לכם מושג מה הבעיה? (תקלה 14)
ותודה רבה על הטבלה של הקודים, זה ממש עוזר!
בדוק את התנגדות היוניט. צריך להיות כמה אלפים כשהמנוע קר, וכמה מאות בודדות כשהוא חם. אם זה בסדר, אז נתק את הצמה מהמחשב ובדוק על הפינים שהולכים ליוניט, אם הערך הרצוי מתקבל גם שם. אם לא, אז יש נתק בחוטים.
אני מצטרף למועדון "הסמוראים המשתנקים".
לפני כמה זמן פתחתי שרשור בנושא: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15986
מדובר בסמוראי מודל 94 מוזרק שלא סוחב. הבעיה מחמירה עם הזמן והחמירה מאז השירשור הנ"ל.
היום אני מושך טורים בכל הילוך כדי שהוא לא יחנק מיד אחר שאני מעלה הילוך. על חמישי אין מה לדבר, הוא משתנק קצת אחרי שאני מעלה הילוך ואז אני שומע בומים כנראה מהאגזוז והרכב מקרטע עד שאני מוריד לרביעי. לפעמים גם ברביעי זה קורה.
לפעמים הוא נחנק למרות שאני נותן גז ואז פתאום זה משתחרר לכמה שניות והוא טס קדימה. אם אני מדליק אותו כשהוא קר ולוחץ חזק גז בניוטרל אז הטורים לא עולים באופן רציף אלא יש איזו החנקות בדרך.
חשוב לציין שהסיפור קרה אחרי שהתעסקתי קצת עם החשמל של הרכב.
עוד פרט שאולי הוא קשור או לא קשור, כשאני מפעיל מגבים אז בשלב ההרמה שלהם כנראה שהמנוע שלהם מתאמץ ואני רואה החלשות בכל הנוריות בדשבורד. אם אני נוסע עם מגבים זה משפיע לי על המשיכה של הרכב.
כשאני מדליק סוויטץ' לא נדלקת מנורת צ'ק אנג'ין.
נשמע מוכר למישהו? יש המלצות?
היי אסף....
מנסיוני עם ההשתנקויות אתה יכול לבדוק כמה דברים:
קודם כל - אולי המצבר גמור....והמתח ועוצמת הזרם הכללית ברכב נמוכה (גם לאחר טעינה)
בדוק עם מד מתח ומד זרם ותשווה למה שכתוב על המצבר.
דבר נוסף - אם התעסקת בחשמל - בדוק את המתח והעוצמה המגיעים למשאבת דלק(נמצאת בתוך מיכל הדלק והקונקטור ממש מעליה) - יכול להיות שהיא לא עומדת בלחץ ולא נותנת לך מספיק תפוקה(זה מה שקרה לי - נמאס לי מלהתעסק איתה אז החלפתי אותה במשאבת קו)
לי זה נשמע כמו בעיה בלחץ הדלק, כלומר משאבת דלק וסביבתה - או שהיא דפוקה(לא סביר - היא פשוט מתה כשזה קורה) או שהיא לא מקבלת מספיק מתח או עוצמת זרם.
רן
שאלה בנושא החיישן חמצן - סמוראי מוזרק סללים,
האם המצב הוא כזה?
לחיישן יש 4 חוטים:
לבן- אדמה
שני חוטים שחורים - חימום , מקבלים את מתח המצבר 12v
כחול - האות שמוציא החיישן שאמור לנוע במצב תקין בין 0.2v-1v
וכאשר חלילה המתח באות שמוציא החיישן (חוט כחול) חורגת מטווח המתחים נורת ה- cheak enging לא אמורה להידלק?
כמובן שהמצב הוא שהנורה תקינה.
צודק??
תודה רבה!! :)