קודם כל אמרת באגי אמרת הנעה אחורית
כמובן הנעה אחורית. לגבי ה הרכבה שהגיר מאחורה
ראיתי את זה בכמה באגים ודווקא נראה לא
לדעתי תלך על האופציה הזאת שהכל יושב " מקורי" הכי טוב
לגיר אתה עושה איזה מגן קטן וטוב וזהו
Printable View
תסלחו לי, אבל מעניין אותי למה מנוע מרכזי הוא טוב יותר??
לפי מה שהבנתי מבחינת יציבות יש לו יתרון
מצד שני עם מנוע אחורי יותר קל לזרוק ויש יותר סיכוי להרים גלגל
מעניין אותי כי הבאגי הקודמת שלי היתה עם מנוע מרכזי , גם של סובארו
אז תודה לעונים, ואני מבטיח ששאלות בנושא מיקום המנוע לא יהיו מעבר לזאת
כי אתה ממקם משקולת מאחורי הסרן האחורי, אתה מייצר מנוף שעובד נגד הסרן הקידמי ומחליש את יכולת ההגוי,
אתה מייצר רכב עם התנהגות ויציבות גרועה.
בבקשה לא לבוא עם "אבל פורשה 911". כן אני יודע, וכול אחד שנהג באחת יודע, נהג לא מיומן +911= זריקת זנב כמו שאתה קורא לזה.
זה בסדר, זאת שאלה מצויינת, שאין לה תשובה חד משמעית, בניגוד לרושם שאתה עלול לקבל בטעות. עובדה שיש באגים שבנויים עם מנוע מאחורי הגיר וכאלו עם גיר מאחורי המנוע. התצורה של מנוע מאחורי הגיר היא הנפוצה יותר, וזה עוד עם מנועים כבדים וארוכים יותר משמעותית ממנוע בוקסר של סובארו. ובכלל, עניין חלוקת המשקל ברכב לא תלוי רק במיקום של המנוע ושל הגיר.
בוא נכניס קצת מספרים מקורבים, ואפילו תמונה - בזמנו מידלתי מנוע EJ22 בצורה גסה, הכנסתי משקלים משוערים שמצאתי באינטרנט הן עבור המנוע והן עבור גיר מנדאולה MD4 שלא רחוק מבחינת מידות ומשקל מגיר טרנספורטר עליו הוא מבוסס. ביחד, גיר ומנוע, שוקלים בערך 200 ק"ג, ומרכז הכובד המשותף שלהם (בתמונה בסגול) נמצא, פחות או יותר, כ20-25 ס"מ מציר הגלגלים. כלומר, הנדנדה נוטה לצד המנוע, אבל זה לא משהו דרמטי במיוחד. קח את מושב הנהג והנוסע 10 ס"מ לפה או לשם ואתה יכול לתקן את ההשפעה של מנוע מרכזי/אחורי במקרה זה.
כן יותר נוח לארוז את שאר האוטו כשמנוע אחורי. באזור שמעל/מצידי הגיר נוח לשים מיכל דלק, והמושבים יכולים להיות קרובים יותר לציר האחורי. אפשר להגיע לחלוקת משקל רצויה כשגם מיכל הדלק וגם הנוסעים קרובים יחסית למרכז. לכן מנוע אחורי היא התצורה הנפוצה יותר.
קובץ מצורף 61853
אני לא בטוח שזו הסיבה, צריך לזכור שהבאגים נולדו באמריקה בתור SAND-RAILS , האמריקאים אוהבים לקפוץ בדיונות ולנסוע על הגלגלים האחוריים ואת זה קל יותר לעשות עם מנוע אחורי. עוד סיבה לתצורה הזאת גם היא נעוצה בהסטורייה של הבאגים שהתחילו מחיפושית ושם , במקור, המנוע יושב עד היום מאחור.
אם הולכים למרוצי מדבר ארוכים אז היחיד שהצליח לנצח "פארז דקאר" עם באגי , הוא שלסר ואצלו המנוע יושב לפני הגיר.
חנן צודק, רק שההיסטוריה ו" המסורת" קצת יותר מסובכות
בבראשית היתה הבאגי, אי שם בהתחלת שנות ה60 ברוס מאנקס (בטח יהודי טוב) לקח חיפושית, קיצר אותה והרכיב על הרצפה בודי פרימיטיבי מפיברגלאס, זה היה להיט
במשך השנים החברה שידרגו את הבאגי...בהתחלה הרכיבו מנועים של קורואיר, אחרי זה כול השאר מפורשה ועד V8, הטראנסאקסלים גם שודרגו לפורשה או מפנטרה..
ואז הבסיס גלגלים הקצרצר הראה את המגבלות שלו והסאנד רייל נולד, שלדת צינורות מבוססת על אותם מכלולים....רק הרבה יותר ארוכה....מנוף כן?
בקיצור, יש למושיקו ערכת כוח טיבעית למנוע מרכזי, כול נסיון לקמבן אותה למנוע אחורי זה לקחת צעד אחורה באבולוציה...ובזבוז משאבים.
חנן וג'ו, אני לקחתי את הדברים כמה צעדים קדימה. מידלתי ותכננתי תצורות רבות של כלי רכב לשטח, מתוך כוונה להגיע לתובנות כמותיות, רציניות יותר, מעבר לניחושים שמבוססים על המידע והתמונות באינטרנט.
אני בסך הכל מנסה טיפה "לחנך" פה בפורום הבונים, למי שמעוניין, לעבור בהדרגה ממילים למספרים, שרטוטים, הסתכלות מערכתית יותר - בקיצור הנדסה.
לא מדובר במקרה זה על "משקולת" אלא בסך הכל בהסטה של עד 25 ס"מ של מרכז הכובד ביחס לציר של חטיבת הכוח הספציפית הזאת ששוקלת 200 ק"ג - בתכנון של הרכב כולו, ששוקל כ1000 ק"ג, אפשר למקם את חטיבת הכוח לכאן או לכאן וזה לא גורם מכריע בקביעת חלוקת המשקל או ההתנהגות הדינמית של הרכב.
מעשית, במקרה של פותח השרשור, הרי במילא לא מדובר על איזו מכונית שתכריע את ליגת הראלי רייד בשנה הקרובה אלא על באגי ראשונה, בשביל הכיף והלימוד, אז על אחת כמה וכמה זה לא קריטי.
שכחתי להגיד לך שיש לדוד שלי באגי כזאת שעומד בלי מנוע ואם אני לא טועה היא כבר עם מתאם על הגיר
למנוע סובארו (על בסיס חיפושית) אם אתה מעוניין אני ישאל אותו אם רוצה למכור
נמרוד - זאת באגי שנייה שאני בונה, ואינני חושב שהמשקל שלה יגיע ל1000 ק"ג, הכוונה שלי היא באגי דו מושבית מקוצרת ככל האפשר בעלת קשתות.
אני שואל את כל השאלות האלה כדי באמת להגיע לבאגי על רמה, אין לי ציפיות בשמיים כי אין לי תקציב לחומרים חדשים
אחרי הדיונים פה, כנראה שאני אעשה שוב את הדרך שעשיתי בבאגי הקודמת, ואשתמש בכבלי מורס כדי לחבר את ההילוכים, כך שהגיר יהיה מאחור
וסופת המדבר אני אשמח לשמוע עוד על הבאגי
תודה משה
כל עוד משה לא הגדיר את סיגנון המסלולים של הבאגי שלו ואת גודל הגלגל שהוא רוצה אפשר להתווכח עד אין סוף.
באגי הנעה אחורית עם נטייה למשקל אחורי מוגזם טובה לדיונות ועבירות,תעבירו משקל קדימה יותר למרכז והיא תהיה יותר טובה לשבילים.
אז אמרתי ,אז מה ?
אין הנדסת מחשב אשר פותרת נסיון מעשי בדיוק כמו שאין נסיון מעשי שלא בא מהבנת ההנדסה.
אסף זה של טרנספורטר, אולי בגלל השנתון, אבל זה כבר לא חשוב, כנראה שאשאר עם גיר הסובארו.
וטל אני שם גלגלים של טרקטורון וסגנון המסלול הוא דיונות כאשר חשובה לי היכולת לעלות עליות ולעשות סיבובים חדים ומהירות כמובן
צחי אני מעדיף לעבוד קשה ולקבל תוצאה איכותית מאשר האפשרות ההפוכה, בגלל זה אני שואל אותכם, כדי לדעת מהי הדרך הטובה ביותר
השאלה הבאה היא האם כדאי לי לנעול את הדיפרנציאל?
תודה לכולם
או,הפעם התחלת כמו שצריך...
השאלה שלך קשה לתשובה חד משמעית.
זה נכון לשים גלגלים קטנים של טרקטורון למשימה שלך עם המנוע והגיר הנתונים שלך.
מהירות בדיונות זה משקל נמוך, מנוע חזק ויחסי העברה נכונים,"להיכנס בדיונה" במהירות אתה צריך חלוקת משקל לטובת הסרן האחורי בכדי לא לאבד מהירות,אם יש מספיק יחס משקל אחורי אתה לא תצטרך לנעול את הדיפרנציאל האחורי.
במידה ולא יהיה לך מספיק "הגה" תמיד תשמור את האופציה להוסיף משקל קדימה,למשל מצבר גלגל ספר וכו'.
יחס משקל אחורי גם תורם הרבה פעמים לא לנחות על האף בקפיצות...
זו דעתי
בהצלחה
ולצחי לא קוראים צחי,תקרא לו "כבוד הרב"
טל אז אם אני מבין נכון , במקרה שלי עדיף לי שהגיר יהיה מאחורי המושבים ומאחוריו ישב המנוע?
כן ולא
כן,כי יהיה לך יותר קל לתקן יחס משקל
לא,כי לך תהפוך סיבוב של גיר או מנוע סובארו.
אם כך לא הבנת את מה שנמרוד מנסה להסביר לחורנים כמונו....
תבדוק היכן מרכז הכובד של הגיר והמנוע כשהם מחוברים אחד לשני ,ואז תדע כמה ההשפעה אם תרכיב אותם הפוך.
יש לך הרבה אופציות לתקן יחס משקל ,תתחיל בלקבוע מה מרחק הסרנים למשל.
לדעתי למטרה שלך ,אם תצליח להגיע ליחס של בערך 30/70 אחוז קדמי/אחורי אתה בסדר.
במקומך הייתי קונה באגי מוכנה עם גיר טרנספורטר שהרבה יותר חזק כולל הציריות שלו ,בסוף התהליך זה יעלה לך שליש,אבל עזוב ,מי אני שיעצור לך את ״הדודה״.
בהצלחה
חיפשתי תקופה של חודשיים באגי טובה בסכום סביר, לא מצאתי אז החלטתי לבנות.
מבחינת הגיר, תפסיקו לדאוג איך אני אעשה את זה, אני אנסה מקס' לא אצליח ( אבא שלי מכונאי עם יכולות מוזרות אז אני מאמין שכן )
מרכז הכובד הוא במנוע כמובן, ולא הבנתי לאן שייך ה30 ולאן ה70
תודה
1. כן,אבל כמה לכיוון המנוע ????
2. 70/30?
נניח שהמרחק בין מרכז גלגל אחורי למרכז גלגל קידמי הוא 10 מטר (סתם נניח, כן ?)
תמדוד 3 מטר ממרכז גלגל אחורי לכיוון אמצע הנבלה ,שם זו הנקודה של 70/30 למקרה הנ"ל.
אם תרתך במרכז רוחב השילדה אוזן בדיוק מעל הנקודה הזו,תרים את הנבלה מהאוזן באויר עם מנוף,היא תשאר מאוזנת ומקבילה לאדמה.
זהו,בהצלחה
טל אתה מתכוון שבקדמי יהיה 70% משקל ביחס לאחורי?
זה לא נשמע לי בר ביצוע כ"כ