אז מישהו בדק את הנושא ? זה מסקרן אותי .
התחלנו את פתרון הבעיה ב-9K . אחר כך זה ירד ל-7K אחר כך לסביבות ה-5K . הצלחנו להגיע ל-3.5K ?
איזה עבודת מחקר ! באוניברסיטה אין דברים כאלה .
Printable View
פניתי אליהם, לא זכיתי לתגובה.
בגלל שזה דיון של בעלי ויטרות אז מעניין אותי לשמוע המלצות לגבי הגבהה או נעילות במינימום הוצאות .
נעילה אחורית (אוטומטית) בזול - לוקרייט 1512 (אם הרכב שלך אוטומט, ברכב ידני היא מורגשת הרבה יותר ביומיום) - סיפור של 250 דולר באייביי, התקנה בטח עוד איזה כמה מאות שקלים בארץ.
נעילה אחורית (נשלטת) ביקר: ARB, לא זוכר בדיוק איזה דגם, סיפור של 8-10K ש"ח בארץ, להביא מחו"ל כבר יותר סיפור (כבד!)
יכול להיות שיש דגם של בולסטר שמתאים לויטרה ובטח יעלה 6-7K. שווה לברר.
הגבהה (2 אינטש) בזול:
ספייסרים קדימה ואחורה, החלפת בולמים לארוכים יותר מאחורה (מקדימה הבולמים עם תושבת, יקרים הרבה יותר), אפשרי גם להחליף קפיצים (אצלי יש של ג'ימני, בגלל הערגול הצר יותר שלהם בסוף הקפיץ) סדר גודל של 3-4K, תלוי מי עושה ואיזה בולמים.
הגבהה (2 אינטש) ביקר:
קיימים סטים של קלמיני (קפיצים ובולמים,, הבנתי שהבולמים לא מאוד מוצלחים) או של חברה תורכית אחרת שאת שמה אני לא זוכר שגם מציע משהו דומה. סיפור של 7-8K.
יש גם קיטים ל-3 אינטש שמחייבים כבר התאמות יותר מורכבות ועולים בהתאם.
חיפוש בפורום יניב תשובות של חכמים ממני..
אסף
הבעיה הרצינית פה היא החילוקי דעות בנושאים האלו . יש שיגידו שספייסרים זה לא טוב וצריך לקנות קיט ויש שאומרים שספייסרים זה בדיות מה שצריך .
מה התכוונת לגבי הבולמים הקדמיים ? ובנוסף מה העלות רק של הבולמים האחוריים ומה האורך של הבולם שאני צריך לשים כדי לקבל עוד 2" .
שאלה נוספת זה אם אני שם רק בולם ארוך יותר מאחורה האם ייתכן שהקפיץ ייצא מהמקום ?
לגבי חילוקי הדיעות - עניין של תקציב ושל שימוש. מי שרוצה להשקיע הרבה אכן יקבל תמורה לכספו. השאלה מה הוא יעשה עם הרכב, אני בדיעה שמי שבאמת הולך לנצל רכב כזה לטיולים שדורשים כאלו שיפורים - שיקנה סופה או ברזל אחר שלא נשבר בקלות.
אני נוסע עם החלופה הזולה כבר למעלה משנה, 95% מהזמן אני בכביש ולא מרגיש שינוי מלבד זה שאני חייב לעשות כיוון פרונט בתדירות יותר גבוהה. אבל אולי גם עם קיט של קלמיני זה היה המצב.
לגבי הבולמים הקדמיים, התכוונתי לכך שהחלפה של בולמים לארוכים יותר מאחורה זולה משמעותית מהחלפת קדמיים כי הקדמיים באים עם תושבת ולא כל בולם ניתן להתאים לשם, העלות (הערכה שלי..) היא כ-300-400 ש"ח לבולם גז אחורי של מונרו אל מול 1500 ש"ח לבולם קדמי של קוני, אז יש הבדל.
מה שבעצם עושים, בכדי לשמור על גובה אחיד, מכניסים ספייר בין הבולם לבודי מקדימה ובעצם מנמיכים את הבולם בלי להגדיל את המהלך שלו.
מאחורה שמים בולם ארוך יותר ושני ספיסרים, אחד על להנמיך את הבולם והשני על מנת לפצות על ההפרש בין הבולם החדש לקפיץ הישן (כי הרי את הקפיץ לא החלפנו).
לגבי יציאה של הקפיץ מהמקום, לדעתי זה מאוד תלוי מי מבצע את העבודה, צריך לחרוט את הספייסר כמו שצריך, הקפיץ צריך לשבת בצורה הקרובה ביותר לתצורה המקורית.
לא שמעתי על מישהו שברח לו הקפיץ.. אבל לך תדע.
להגיד לך שזה אידיאלי? זה לא קיט של קלמיני, אבל בשבילי זה מספיק עם כמות הטיולים שאני מטייל. בכביש אני לא מרגיש הבדל לרעה שזה גם משהו.. בטח ה-5 ס"מ האלה מאוד משמעותיים כי הרכב מאוד נמוך בלי ההגבהה. בטיול במדבר לפני ההגבה, המיגון גירד כל סלע אפשרי.
אני מגיע לנורדיה מדי פעם, אז אתה מוזמן לתאם איתי ולעשות סיבוב על הרכב, לראות אם מתאים לך. במידה וכן - אפנה אותך לבעל המקצוע שהגביה לי את הרכב, שיושב לא רחוק ממך.
אסף
שלום לכולם ,
חבל שנושא כל כך שכיח לבעלי הויטרות נסגר בצורה לא ברורה...
אני כרגע באותה צרה ( מחפש רק את הקייס ברזל או אלומיניום )
יש למישהו רעיון איך להשיג את החלק במחיר סביר...?
אם אתה מחפש רק את הקייס זה אומר שהחלטת להקדים תרופה למכה או שהפנים לא ניזוק בשבירה?
האופציות שלדעתי יש לך:
1. לחפש סרן ברזל בפירוקיות - סיכוי קטן למצוא בארץ, מעטים הרכבים שיובאו עם סרן ברזל (גרנד ויטארה דיזל או XL7 בשנתונים מסוימים, לא מזדה 3..)
2. לחפש סרן אלומיניום באותם מקומות - יותר סביר אבל עדיין לא קל וידרוש סבלנות ואורך רוח.
3. לקנות סרן ברזל מזוקיפרו (היחיד שמביא לדעתי)
4. לקנות באיביי ולייבא לבד (עדיף כבר שתמצא ברזל אם אתה רוצה להיכנס לסיפור הזה..) קח בחשבון מיסוי ואישורים. אבל סיכוי טוב שזו האופציה הזולה ביותר.
5. במידה ושברת את הקייס הקיים - בדקת אפשרות של תיקון הקייס וחיזוקו? הבנתי שסלמן עובד על משהו בנושא. שווה לדבר איתו.
אסף
Sent from my iPhone using Tapatalk
אסף תודה על התגובה המהירה.
אני צריך רק את הקייס כל החלקים הפנימיים תקינים , ולאחר ברורים לא מומלץ לתקן ( כנראה שריתוך אלומניום לא פשוט ) אלא רק להחליף .
בכל אופן אני מתכנן להגיע למפגש בסופ"ש אז אני קצת לחוץ בזמן וגם קצר בפפלינוס....
ממליץ לך להתייעץ לגבי תיקון הקייס הקיים וחיזוקו עם מומחה לפני שאתה רץ להחליף. חפש את עידו לוריא בפורום,
בודק....
לויטרה יש את האנויל של קלמיני, שמחליף את הקייס אלומיניום, אפשר להתאים איבר שלישי של סמוראי כדי לקבל איבר שלישי מברזל. יש רכב שכבר נוסע עם המתכון הזה בארץ כולל נעילה אוט' ועובד יופי. לגראנד ויטרה אפשר להסב סרן של סמוראי ולבנות סרן ברזל. מורכב יותר אבל יש כבר תיכנון כזה ופרוייקטים דומים התבצעו בחו"ל. אני מאמין שאת ההסבה של סרן סמוראי אפשר לעשות גם לויטרה. בסופו של דבר איך שלא תסובב את זה זה יוצא כמה אלפים טובים.
לפני הכל - בדוק את האופציה של תיקון הקייס הקיים. בעל מקצוע טוב (לא מוסך..) יוכל לתת לך חוות דעת אם תיקון אפשרי ויחזיק. למוסך ייתכן ולא יהיה את הידע/כלים לבצע כזה תיקון (ריתוך אלומיניום זה לא משהו שכל אחד מסוגל לבצע)
הבעיה טופלה !
נכנסתי שוב למוסך אחר לצורך אבחון נוסף ולמרות שהבחור הלך לכיוון פרוק סרן קדמי לגורמים ושליחה לריתוך... הבוס שלו חשב על תיקון מקומי והפנה אותי ל PRO JEEP לצורך בדיקה .
שם להפתעתי הרבה הצליחו לפתור את הבעיה לשביעות רצוני בלי פרוק ובלי נעליים . ( נס חנוכה :cool: )
מסקנה : לא לוותר על דעה נוספת ואף יותר .
לי זה חסך אלפי שקלים...
תודה לכולם וחג שמח.
לא ברור, הקייס נשבר ותוקן?
מסתבר שהאוזן של הקייס נשברה ואף פצעה את הקייס באזור .
החברה שם הצליחו לאלתר אוזן + חיזוק .
וכמו שציינתי לשביעות רצוני...
לאלתר אוזן שנשברה ללא ריתוך?
חיובי.