ורצית מנוע 5 ליטר?
כל רכב שטח בנזין שותה והרבה!
רוצה לחסוך לך על סולר.
Printable View
לא "רציתי", שקלתי (לפי ההיצע שהיה)
ממה שהבנתי אם לא מזנקים ברמזור זה לא אמור להשפיע על הצריכה
ושוב אני להגיב
כל הרעיון של רכב שטח זה לנסוע בשטח
לא חובה שטח אקסטרים
אני נהנה משבילים ואני יורד לים על מנת לא לסחוב את ציוד הצלילה בכל מיני חופים שיש בהם ריפים(סלעים)ליד החוף
דלק לא יכול להיות שיקול בנסיעת שטח או בכלל בנהיגת כביש כל עוד מדובר ברכב 4 על 4-שמעצם היותו עתיר סוסים במנוע הם תמיד צמאים
ככלל וכתבתי זאת בעבר -שטח עולה כסף
יש כאן סטודנטים שחיים על פיתה ולבנה שבוע לפני שהם יורדים לשטח כדי שיוכלו למלא מיכל דלק-ויש כאן כמה פסיכים כמוני שהבטיחות והעבירות חשובה להם יותר מצריכת(וצריחת) הדלק-זה לא סמארט אילו רכבים שנועדו לצרוך דלק בשטח כאשר צריכים את מומנט הכח ויכולת העבירות
משתדלים לנהוג בכביש באופטימליות-מפני שאפילו צמיגי כביש שטח גובים את מחיר הדלק
מקווה שהבנת
אך בשורה התחתונה בוא תהנה אין כמו רכב להגיע איתו לאיזה ג'בל דפוק ולהצטרף למדורה של כמה שרוטים שבשקט בשקט מעבירים לך איזה וויסקי משובח ללגום וחתיכת בשר שלא היית רואה בשום מסעדה
ובלי שום קשר חידשתי את מלאי המאלט-(אכתוב על כך באוף טופיק)
בברכה
יוסי
שמח שהצחקתי :)
עד כמה מנוע דיזל משפיע\משפר על הצריכה לעומת מקבילו הבנזין ברכי שטח?
מדוע מנועי דיזל "קטנים" יותר בנפח מאשר הבנזין?
מנועי דיזל לא יותר קטנים, הם יותר יעילים.
שיטת העבודה שלהם פשוט יותר יעילה בכ 15%
חסרונות? יש שני אלמנטים יקרים נוספים שיכולים להתקלקל.
משאבת סולר (או מזרקים במנועים יותר מודרנים) וטורבו.
מנסיון שלי שני האלמנטים הללו לא מתקלקלים כל שני וחמישי (מלבד בכמה דגמי רכב "מקוללים")
מנועי הדיזל היותר חדשים של השנים האחרונות, יש להם לא פחות כוח (ואולי יותר) מהבנזין.
עוד יתרון לדזלים, המנוע שורד הרבה יותר קילומטרז.
בנזנים לא עוברים 200K בממוצע לפני שנדרש אוברול, הדיזלים יכולים בכיף לעבור את ה 400K
לא מדויק.
יש הרבה מנועי בנזין שעושים חצי מיליון ק"מ בלי להרגיש, ולא מעט דיזלים "מבית יפני טוב" שנופחים נשמתם הרבה לפני 200K ק"מ. הכי מדויק לקבוע שכל מנוע לגופו, וכמובן שלאיכות התחזוקה ואופי השימוש יש משקל גדול מאוד באורך חיי המנוע.
כעיקרון - בדיזלים, בלוק המנוע עצמו אמור להחזיק מעמד יותר קילומטרים. מצד שני, חלקים ומערכות היקפיים שלהם כמו ראש, טורבו, מזרקים, משאבות וכו', מתבלים עם הזמן ותיקונם/החלפתם/שיפוצם, יקרים מאוד. לא לטעות - מנועי דיזל מודרניים בעלי תפוקה גבוהה הם מורכבים מאוד, רגישים מאד ויקרים מאוד לאחזקה ותיקון.
בשורה התחתונה מנוע בנזין בד"כ יעלה לך פחות בתחזוקה אבל יעלה יותר בצריכת דלק. כל מנוע בנזין בנפחים הגדולים יזלול דלק - שלא יספרו לך סיפורים על נהיגה עדינה, ובלי תאוצות וכו'. כן - אפשר להשיג צריכת דלק נקודתית נמוכה יחסית בקטעי כביש ישרים וארוכים ובמהירות שיוט מאד מתונה (80-90 קמ"ש), אבל בשורה התחתונה, אין מה לצפות ליותר מ-6 עד 7 ק"מ לליטר בממוצע משולב מרכב שטח בעל מנוע בנזין בנפחים האלה של שבין 3 ל-4 ליטר. מנועי V8 ונפחים הגדולים באמת, מעל 4 ליטר? אל תבנה על יותר מ-5 ק"מ לליטר בממוצע. ככה זה וזהו. אתה לא רוצה להאיץ? תקנה סמוראי עם מנוע 1000 סמ"ק... ברגע שאתה על מנוע גדול - תאיץ חביבי, תאיץ. חסכוני זה כבר לעולם לא יהיה, לפחות תהנה מהכוח שיש לו.
חוץ מזה שאוטו זה לא רק מנוע. גם במרצדס המדובר - מנוע ה-V8 בנזין שלהם הוא חזק ובד"כ גם אמין , אבל יש עוד הרבה מערכות מסביב, ולא רק בתא המנוע, שיכולות להיכשל ואז התיקון יקרררר.
דרור, אתה אומר מנועי דיזל מודרניים לאיזה שנים אתה מתכוון?
ושאלה נוספת, כשלוקחים בחשבון רכב שטח לשימוש יומיומי בנוסף לנסיעת שטח
אנחנו מדברים על רכב גדול וכבד יותר = צריכת דלק מוגברת
האם שימוש שמנועי דיזל מאפשר חיסכון בצריכת דלק כך שהצריכה בכביש תהיה שווה או יותר טובה מפרייבט בנזין?
שאלה נוספת - כתבת לי בעמוד הקודם שהיית מעדיף טרופר שנת 94 מאשר דיזל 99+, מה מצב של רכב בן 20 שנה,
כמה תחזוקה כזה אוטו יצטרך מבן אדם כמוני שלא יודע לעשות תיקונים אלא אצטרך מוסך לרוב הדברים?
ראיתי טרופרים מעטים דגמי בנזין משנת 2000+, הבנתי שהם נדירים יותר אבל האם תחזוקתם זולה יותר ממקביליהם?
בכלי רכב נתון, (טרופר דיזל מול בנזין, מרצדס ML דיזל מול ML בנזין, פאג'רו דיזל מול בנזין... הכוונה ברורה) מנוע דיזל יהיה חסכוני מבנזין.
אבל בדרך כלל כמעט תמיד פרייבט ממוצע (משפחתית אוטומטית, מנוע בנזין 1.6 ליטר) יהיה חסכוני יותר מ-SUV דיזל.
אנחנו מדברים על 12 ק"מ לליטר בממוצע בערך במשפחתומטית בנזין, לעומת 7-9 ק"מ לליטר ב-SUV דיזל אוטומטי.
יכולות להיות סטיות קלות לכאן או לכאן, אבל הפער נשמר והתמונה ברורה.
לא אני כתבתי שאנ מעדיף טרופר 94 בנזין על 99 דיזל. זה רענן כתב (נדמה לי, אני מתעצל לבדוק אחורה בשרשור).
94 זה באמת ישן, אבל מנוע הדיזל מ-99 ומעלה באמת מחורבן.... למה להתלבט? בנזין 99 ומעלה הוא מצוין. חזק מאוד וגם אמין. אל תשכח שגם 99 או 2000 זה כבר רכב ישן וצריך לבדוק היטב. בסופו של דבר, אתה תרכוש רכב שמצבו מצדיק רכישה, שנת הייצור מעט פחות קריטית.
הכוונה למנועי דיזל משותפי מסילה (עם מזרקים ולא משאבת הזרקה)
המנועים האלו התחילו להיכנס בצורה מורגשת כבר בסביבות שנת 2000.
מ - 2005 לא נראה לי שתמצא מנוע דיזל שהוא לא מסילה משותפת.
האם תגיע לצריכת דלק של פריווט??
תלוי איזה פריווט (-: בטוח לא תגיע לצריכת דלק של שברולט ספארק...
הרכב הימיומי שלי טראנו 98 ארוך וידני מגיע לצריכה משולבת של אחד ל 11 בלי יותר מדי בעיות.
והוא בן 14 עם 220 אלף קילומטר (עם משאבת סולר ומחשב ניהול מנוע)
רכב אוטומט ארוך עם מסילה משותפת יכול להגיע פחות או יותר לאותה התצרוכת (לא תמצא ידנים החל מ 2004)
יותר ישנים אוטומטים יגיעו לאחד ל 9.
הרכב העיקרי הנוכחי שלי הוא מאזדה 3 1600
אתה קופץ ישר למרצדס ואנשים מורידים אותך לטרופר, תגיד, אולי בכלל מה שמתאים לך זה סוזוקי ג'ימני? כל מה שאנחנו יודעים זה שאתה בן שלושים שמחפש ג'יפ ראשון. אם אתה בן שלושים ממוצע, אז יש לך מקסימום ילד אחד ואתה לא ממש עשיר. מה רע בלהתחיל כמו כולם, בקטן, בצנוע, ולגדול עם הנסיון?
נמרוד, אנשים לא מורידים אותי לטרופר, אני בעצמי הסתכלתי על זה הרבה לפני שקפצתי למרצדס (פנטזיה בת הרבה שנים שלי)
ואתה צודק, כסף לא גודל לי על העץ ולכן חשוב לי לא לעשות טעות ואני לא יכול להרשות לעצמי לקנות רכב שמקסימום ישב במוסף וישאב לי את העוש
הסיבה העיקרית שהלכתי על הדגמים הארוכים היא בגלל שאנחנו רוצים לצאתת עם המשפחה לטיולים וגם אצלם מדובר ב3 אנשים, ואנחנו משפחה של
אנשים די גבוהים ולכן המכוניות צריכות להיות בעלות מרווח מסוים. מבחינת הגדילה זה דבר שמאוד חשוב לי.
אני מכיר לא מעט מקרים בניהם במשפחה שלי של אנשים שקנו רכב כבישטח ואמרו שהם לא צריכים שטח שטח ומאוד מהר התחילו להתמכר לזה ופתאום גילו שהרכב הדחש שלהם לא מתאים אחרי שהם כבר יצרו בו נזקים רציניים. לכן חשוב לי שזה יהיה רכב לא הכי הכי חדש ויקר ומצד שני לא משהו ישן ישן שיחזיק כמה שנים ויהיה אפשר לגדול איתו או לשפרו עם וכאשר יגיע הזמן
תשמע..
אתה צריך JEEP גראנד צ'רוקי.
אני לא מבין מדוע לא המליצו לך קודמי כאן, אך לעניות דעתי זה בדיוק הרכב שתפור לטעמך.
גם מנוע V8 עסיסי, נוחות מרצדס++ , חלקים זולים יחסית ופלטפורמה מצוינת לשיפורים ולטיולים.
אין היום בשוק פשרה יותר טובה לרכב מפנק + שטח.
תודה, אני עאשה עליו קצת ש.ב אבל ממה שהתרשמתי הוא די נמוך,
כרגע כנראה לפי מגבלות התקציב עד 55K נמצא רשימה של 3 מועמדות
1. פאג'רו דיזל ארוך 2800 שנתון 1998-2000
2. טרופר בנזין 3500 ארוך שנתון 2003-2004
3. לנד קרוזר פרדו ארוך 3000 שנתון 1999-2000
האם ישנם דברים ספיציפיים או בעייתיים בדגמים הללו
שצריכים להיות מודעים אליהם? מה צריכת הדלק ועלות תחזוקה ממוצעת שלהם
האם יש דברים נוספים שיש לקחת בחשבון בדגמים\שנתונים הללו.
ואם ידוע בכמה הם נסחרים היום ביחס למחירונים?
תודה רבה,
הגראנד נמוך רק כשהוא צעיר, כשהם גדלים הם צומחים לגובה.....
וברצינות, גראנד סטנדרטי הוא נמוך. הגבהה קלה של 2 אינץ׳ ואתה כבר במקום אחר מבחינת השטח.
סער
מה זאת אומרת?
אם אתה באמת רוצה להתעסק ברכב הנ"ל ויש לך את הממון לשלם על זה אז יש לי מישהו שיוכל להסב לך אותו לכל מה שתכוון אותו, הוא בנה כל מיני רכבים בסגנון הזה. אורי שוער מאיזור חיפה אם אתה מעוניין טלפון בהודעה פרטית.
דרך עגב הרכב בתמונה אם לוחית זרה הוא בארץ או שאתה מכין אותו בחו"ל לאיזה מרוץ?
טל